Jump to content

SFFNoWriMo 2021 Event

    

Calendar
Naroualis

Event details

 Share

Πάμε SFF-NoWriMo;
 
Το NaNoWriMo είναι ένα διεθνές διαδικτυακό παιχνίδι που γίνεται κάθε Νοέμβρη από το 1999 μέχρι σήμερα. Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο κάθε παίχτης να γράψει από την 1η μέχρι την 30η Νοεμβρίου μια νουβέλα 50,000 λέξεων. Το SFF-NoWriMo είναι το αντίστοιχο που τρέχουμε εδώ στο φόρουμ.
 
Το παιχνίδι που παίζουμε εδώ, (εξ ου και ο τίτλος όχι NaNoWriMo, αλλά SFF-NoWriMo) είναι μια προσπάθεια του φόρουμ, να μαζευτούμε όλοι μαζί και να παίξουμε με το παρεάκι μας. Έχουμε φτιάξει και κλαμπ,  όπου, όποιος αποκτήσει πρόσβαση θα δει ότι επικρατεί φανταστρουμφική ατμόσφαιρα. Όποιος θέλει μπορεί να γραφτεί και στο σάιτ του NaNoWriMo, αλλά για να παίξει μαζί μας (κι όχι χυμαδιό με τους υπόλοιπους 750,000 -true number- συμμετέχοντες) θα πρέπει να του δοθεί πρόσβαση στο υποφόρουμ. Είναι προστατευόμενο, γιατί τα ντραφτ που ανεβαίνουν εκεί (όπως και αυτά που κουβεντιάζουμε μεταξύ μας σχετικά με τα ντραφτ) είναι καλό να μην κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο. Φαντάσου, τώρα, να γίνεις μεγάλ@ και τραν@ συγγραφέας με το εκπληκτικό μπεστ σέλλερ "Μούσι κι Αποσμητικό" και να μπορεί να γκουγκλάρει κάποιος εσένα τ@ν ίδι@ να λες "αυτό το κείμενο είναι ότι ελεεινότερο έχω γράψει ποτέ". Ο κοινός νους ποτέ δε θα καταλάβει ότι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΤΡΑΦΤ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΙΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ. Ποτέ.
 
Η πρόσβαση στο υποφόρουμ είναι ετήσια. Πρώτη Οκτώβρη υποτίθεται ότι παύουμε όλοι να έχουμε πρόσβαση. Για να μην μπλέκουμε με πμ και τέτοια, χρησιμοποιούμε το κουμπάκι στο αριστερό μέρος ετούτης της σελίδας. Πατάμε "I am Going" και ο διαχειριστής σάς δίνει πρόσβαση μέσω πρόσκλησης.


Εύλογες ερωτήσεις που χρήζουν άμεσης απάντησης είναι:

α) ποιος μπορεί να λάβει μέρος#ο οποιοσδήποτε. Δε χρειάζεται καν να το δηλώσεις κάπου για να πάρεις μέρος. Παραδοσιακά, γραφόμαστε στο επίσημο σάιτ του παιχνιδιού ή/και το δηλώνουμε και εδώ, αλλά, αλήθεια, μπορείς να το κάνεις και μόνος/μόνη στο σπίτι σου και να μην το πεις σε κανέναν και πάλι να κερδίσεις.

β) τι γράφουμε; #ό,τι μας καπνίσει. Νουβέλα να είναι κι ό,τι να 'ναι. Αρκεί να περάσει τις 50,000 λέξεις.

γ) τι κερδίζουμε; #εδώ είναι και το tricky part. Τίποτε. Στην ουσία το μόνο που κερδίζεις είναι προσωπική ικανοποίηση και ένα ντραφτ εκείνης της ιδέας που όλο λες ότι θα τη γράψεις και δεν τη γράφεις ποτέ. Α, και πραγματικά φανταστική ατμόσφαιρα στο κλειστό, προστατευμένο υποφόρουμ. Κάθε φέτος είναι και φανταστικότερα. Άλλο να το λέω κι άλλο να το ζήσετε.

δ) κι αν έχω κι άλλες ερωτήσεις; #πες τες εδώ πριν την 1η του Νοέμβρη. Με τόσους βετεράνους στο σφφ, όλο και κάποιος θα βρεθεί να σου απαντήσει.Λοιπόν; Ποιος θα λάβει μέρος φέτος; 

 Share


Recommended Comments

WILLIAM

Posted

Παρουσιάστε αρμ, στοχεύσατε, πυρ!

Τι δεν έχει σχέση; Πως... είναι μια πιθανή ιδέα για το Νανο.

Φυσικά θα συμμετάσχω, και τι βλέπω; Είμαι ο πρώτος να δηλώσω παρουσία; Τιμή μου!

 

  • Like 1
Link to comment
KELAINO

Posted

Μπορεί το καλοκαίρι να δήλωσα παρόν και μετά να εξαφανίστηκα αλλά τώρα σκοπεύω να μην εξαφανιστώ.
Δεν ξέρω, φέτος οι συνθήκες είναι ιδανικές, πράγμα που θυμίζει τις ιδανικές συνθήκες του 2016, της μόνης χρονιάς που δεν έγραψα από τότε που ξεκίνησα.
Θέλω καταστροφές και πανικο γύρω μου για να νανοριμιάσω φαίνεται, τί να πεις.
Έχω όλην την καλή πρόθεση πάντως ε.
Και το καλοκαίρι την είχα.

  • Like 1
Link to comment
WILLIAM

Posted

Καλώς μας ήρθατε δεσποσύνη, εμείς σας στρώνουμε το κόκκινο χαλί πάντως.

  • Like 2
Link to comment
Cassandra Gotha

Posted

Εγώ λέω να... Αλλά δεν ξέρω τι θα κάνω... Μου φύτεψε την ιδέα μια φασολοπαραγωγός. Άντε τώρα να κατέβω απ' το καλάμι (της φασολιάς). Έτσι κι αλλιώς, καιρό έχουμε να γράψουμε μαζί. Ε, παιδιά; 

  • Like 2
Link to comment
WILLIAM

Posted

Καλώς μας ήρθες λοιπόν, πράγματι είχαμε καιρό να γράψουμε μαζί.

  • Like 1
Link to comment
KELAINO

Posted

Αυτό μόνο έχουμε να πούμε εγώ και η σούπα μου.

  • Like 2
Link to comment

Χάι δερ :) Πολύ χαίρομαι που σας ξανα-βρήκα :)

Κατάφερα να ανακτήσω password, να συνδεθώ, να βρω το calendar, να βρω πού να πατήσω για να σας βρω, κι όλα αυτά μόλις σε μια βδομάδα, ε; Ε; καταπληκτικό; 😅(Ρημάδια γεράματα χαχαχα)

Τι μένει τώρα; Α! Σχεδιάγραμμα 🙄

  • Like 5
Link to comment
WILLIAM

Posted

Ω καλώς μας ήρθατε δεσποσύνη!

Να σας βλέπουμε και πιο συχνά ελπίζουμε.

  • Like 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..