Jump to content

Οξυγόνο Duo Ε.Π.Ε.

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Κιαρα

Είδος: εικάζω πως παίζει και να είναι εφ :p

Βία; ψυχολογική

Σεξ; μόνο μεταφορικά

Αριθμός Λέξεων: 450

Αυτοτελής; ναι

Σχόλια: Γράφτηκε για την εκδήλωση του φετινού ΦΕΦΕ με τα 555άρια κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Δεν το έχω πειράξει κι ούτε και πρόκειται, τα σχόλια που μπορεί να έχετε όμως θα τα λάβω υπόψη μου για του χρόνου :)

Οξυγόνο Duo Ε.Π.Ε.

«Παρακαλώ» έκανε ο Μπάμπης κοιτάζοντας ταυτόχρονα το ξυπνητήρι του. Έλεγε 8 και 20.

«Καλημέρα σας, ο κύριος Ευάγγελος Καρακατσάνης;»

«Μμμ... ο ίδιος» είχε ήδη ψυλλιαστεί πως για διαφημιστικό επρόκειτο και το έψησε για μια στιγμή να κατεβάσει απλά το ακουστικό, όμως είπε να δώσει ένα δικαίωμα στη γυναικεία φωνή να συνεχίσει.

«Σας καλώ από την Οξυγόνο Ντούο Ε.Π.Ε. Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με μία νέα προσφορά που έχουμε στις φιάλες αναπνεύσιμου αέρα για το πρότζεκτ Ελλάδα Με Αέρα Καθαρό 2039. Η προσφορά μας θα σας καταπλήξει, οι τιμές μας είναι οι πλέον προσιτές αφού καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την ποιότητα του αναπνεύσιμου αέρα σας για 500 χρόνια. Επομένως, αγοράζοντας από εμάς γλυτώνετε τα επιτόκια των τρέχοντων ετών αφού θα σας πιστώσουμε για πρώτη φορά ύστερα από 500 χρόνια. Με παρακολουθείτε;»

Όχι, σκέφτηκε. «Φυσικά,» της είπε. «Αλλά ξέρετε, έχω αγοράσει ήδη δύο τετραπάκ φιάλες σας και-»

«Κύριε Καρακατσάνη, δύο φιάλες; Τι θα σας κάνουν δύο φιάλες σε 10 χρόνια από σήμερα, όταν θα χρειάζεστε 24 ώρες το 24ωρο καθαρό αναπνεύσιμο αέρα; Δύο τετραπάκ φιάλες είναι μονάχα για μία ημέρα. Ύστερα; Καταλαβαίνετε φυσικά τις επιπτώσεις που θα έχει στον οργανισμό σας η αναπνοή διοξειδίου του άνθρακα σε καθημερινή βάση;»

«Ναι, καταλαβαίνω, ξέρετε.... θα ήθελα απλά να σας πω πως εγώ δεν πιστεύω ακριβώς ότι θα-»

«Και θα το ρισκάρετε; Είστε σίγουρος, κύριε Καρακατσάνη, πως οι προβλέψεις δε σας αφορούν; Τα παιδιά σας ίσως;»

«Μα... δεν έχω παιδιά.»

«Με τις τετραπάκ φιάλες μας κύριε Καρακατσάνη θα μπορέσετε να κάνετε. Και μάλιστα οι-κο-νο-μι-κα. Για το μήνα αυτό έχουμε μια εκπληκτική προσφορά, με την αγορά 20 τετραπάκ φιαλών αναπνεύσιμου αέρα σας δίνουμε δώρο μια μάσκα σιλικόνης σε χρώμα της επιλογής σας και το νέο εργαλείο ανάδευσης για να διατηρείτε τον αέρα σας φρέσκο στις ανοιγμένες σας φιάλες μετά από καιρό. Τι λέτε; Θα ρισκάρετε να χάσετε την προσφορά αυτή, θα ρισκάρετε το μέλλον των παιδιών σας;»

«Μα σας είπα, δεν έχω-» ξεκίνησε να λέει, μα αναγνωρίζοντας τη ματαιότητα του να διαβεβαιώσει ξανά την κοπέλα στο τηλέφωνο πως ήταν άτεκνος, απλά ρώτησε: «Και πως ακριβώς δουλεύει το νέο μηχάνημα εξαερισμού;» ίσως η κοπέλα να είχε δίκιο, ίσως έπρεπε να εκμεταλλευτεί την προσφορά της Οξυγόνο Ντούο, αν και όχι άμεσα, αλλά το να ενημερώνεται κανείς δεν ήταν ποτέ κακό.

«Η λειτουργία του νέου μας προϊόντος, στηρίζεται στην πολύ απλή λογική του χτυπήματος του ενεργού οξυγόνου που βρίσκεται μέσα στην τεχνητή μας ατμόσφαιρα με ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Έτσι φρεσκάρει τον αέρα σας και τον διατηρεί πολύ περισσότερο καιρό, ακόμα και σε ανοιγμένες φιάλες.»

«Μάλιστα, δηλαδή... τον προσφέρετε πλέον κοπανιστό;»

«Χαχ, μάλιστα θα μπορούσατε το πείτε κι έτσι.»

«Μάλιστα,» ξανάπε κι ο Μπάμπης κι άρχισε να σκέφτεται σοβαρά πως ίσως ήταν η ώρα να πιει έναν καφέ.

Nienor,

Είκοσι οκτώ χρόνια πριν, τρία χρόνια πριν εγκαταλείψω την Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση στην επαρχία, είχα διαβάσει την συνέντευξη ενός ξένου διπλωματικού αξιωματούχου που είχε επισκεφτεί την πρωτεύουσα, στην οποία μιλούσε με ευχαρίστηση για τις εντυπώσεις του και με προφητική βεβαιότητα για τις μελλοντικές εκτιμήσεις του. Ανάμεσα στα άλλα, μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η εξής φράση: “Εξαιρετικής ποιότητας το πόσιμο νερό της βρύσης, είμαι όμως σίγουρος πως όταν θα ξαναέλθω, ίσως μετά από πολλά χρόνια, θα πίνετε και εσείς εμφιαλωμένο νερό.” Εγώ προσωπικά, δεν μπορούσα τότε να συλλάβω την πιθανότητα. Συνειδητοποίησα την αλήθεια λίγα μόλις χρόνια μετά, όταν αναγκάστηκα να πληρώνω για κάτι που ήμουν ανίκανος να διανοηθώ: Το πόσιμο εμφιαλωμένο.

Είμαι σίγουρος πάντως τώρα, κι ας μην έχει ακόμα εμφανιστεί σαν μείζον πρόβλημα στο προσκήνιο, ότι σε λίγο θα μας πουλούν και τον αέρα. Φυσικά μαζί του και πολλά απαραίτητα συνοδευτικά, όπως εσύ προφητεύεις.

Ευχάριστο ανάγνωσμα το πεντακοσαράκι σου.

Ευχάριστο, διασκεδαστικό και ρέον!

Όντως κριτικάρει ένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον!

Μου άρεσε ιδιαίτερα η αναφορά στον "αέρα κοπανιστό"!!

Δε θα σε ζαλίσω με επιστημονικά προβλήματα (βλέπε ενεργό οξυγόνο κλπ) αλλά για την ασυνέπεια Μπάμπης-Ευάγγελος. Επίσης θα περίμενα ένα πιο κορυφώδες τέλος (ναι, είμαι και λεξιπλάστης, τρομάρα μου!) Το χαμογελάκι μου όμως το έβγαλε. Cheers!

Σας ευχαριστώ πολύ που διαβάζετε και σχολιάζετε :)

Μπάμπης-Ευάγγελος

Ναι, και προφανώς Χαράλαμπο τον λένε, αλλά όπως είπα, δεν το πείραξα καθόλου και το εννοώ. Ούτε καν για να φτιάξω το λάθος όνομα που διάβασα και στα 500άρια :p