Jump to content

Βώλοι Ευτυχίας

Tiessa

Recommended Posts

Η αρχική πρόταση πιάνει τον αναγνώστη από το γιακά και η όλη ιδέα είναι έξυπνη.

Όμως:

διαβάζοντας και το κομμένο κομμάτι αδυνατώ να καταλάβω πώς και γιατί κόπηκε στα rewrites. Δίνει έναν χιουμοριστικό τόνο στο κείμενο που ταιριάζει με το γενικότερο ύφος του και δένει καλά και με το ΛΟΤΤΟ πιο κάτω. Σκέψου σοβαρά να το επαναφέρεις.

Το κομμάτι κόπηκε επειδή το διήγημα ήταν σχεδόν τελειωμένο όταν έμαθα για το διαγωνισμό των Ελληνίδων Μηχανικών. Εκεί υπήρχε ένα κάπως ασαφές όριο 5 σελίδων Α4. Μια που δεν είχαν όριο λέξεων, έκλεψα όσο μπορούσα μικραίνοντας τη γραμματοσειρά και τα περιθώρια αλλά και πάλι δεν χωρούσε ολόκληρο. Κρίνοντας ότι είχα πολλές εξηγήσεις να δώσω, προτίμησα να αφαιρέσω τα ατυχήματα παρά την περιήγηση του Αχιλλέα στους αργαλειούς.

Πάντως, έχεις πολύ δίκιο σχετικά με το χιούμορ που υπήρχε και δένει καλύτερα με ορισμένα σημεία.

Εξαιρετικά χρήσιμη παρατήρηση. Ευχαριστώ, Nihilιε. :)

Αν ποτέ προκύψει να κάνω κάτι άλλο στο μέλλον μ' αυτό το διήγημα, πράγματι θα το επαναφέρω.

Edited by Tiessa

• 1 year later...

**Following the spotlight. Ah! There you are!**

Συμφωνώ με τον Nihilio ότι το πρώτο κομμάτι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λείπει. Το πρώτο κομμάτι είναι ιστορία. Όλο το κομμάτι με τις Μοίρες δεν είναι ιστορία αλλά εξηγήσεις. Έτσι όπως είναι τώρα, η ιστορία είναι μια αφορμή για να μας δώσεις τις εξηγήσεις, ενώ, νομίζω, θα έπρεπε οι εξηγήσεις να είναι οργανικό κομμάτι της ιστορίας.

Ενώ η ιδέα με τους αλλεπάλληλους θανάτους είναι πολύ ωραία, και η κοσμοθεωρία είναι έξυπνη κι ενδιαφέρουσα, χρειάζεται τεχνική για να τα συνδυάσεις, δεν αρκεί να τα βάλεις δίπλα δίπλα. Σ' ένα από τα σχόλια ανέφερες ότι την έγραψες πριν πολλά χρόνια και δεν είχες αντιληφθεί ακόμα τη σημασία της τεχνικής στο πώς δίνονται οι πληροφορίες. Επειδή λοιπόν είναι ωραία ιδέα νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να την ξαναγράψεις good.gif

1. **Following the spotlight. Ah! There you are!**

2. [...]Ενώ η ιδέα με τους αλλεπάλληλους θανάτους είναι πολύ ωραία, και η κοσμοθεωρία είναι έξυπνη κι ενδιαφέρουσα, χρειάζεται τεχνική για να τα συνδυάσεις, δεν αρκεί να τα βάλεις δίπλα δίπλα. Σ' ένα από τα σχόλια ανέφερες ότι την έγραψες πριν πολλά χρόνια και δεν είχες αντιληφθεί ακόμα τη σημασία της τεχνικής στο πώς δίνονται οι πληροφορίες. Επειδή λοιπόν είναι ωραία ιδέα νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να την ξαναγράψεις good.gif

1. Ευχαριστώ για το Spotlight. :)

2. Έχεις δίκιο, Ναταλία. Η αλήθεια είναι ότι τώρα πια ξέρω ότι δεν λειτουργεί καλά ο τρόπος που είχα αραδιάσει την πληροφορία, αλλά δεν έχω σκεφτεί ποτέ πώς θα μπορούσε να πλεχτεί σωστά η ιστορία με την εξήγηση. Αν καθόμουνα να την ξαναγράψω, θα ήταν μια πολύ χρήσιμη άσκηση γραφής. Επίσης υποθέτω θα έπαιρνε περισσότερο χώρο ή θα χρειαζόταν ένα σχήμα με αναδρομές.

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια. :)

• 11 months later...

Νομίζω ότι τους περισσότερους τους σαγηνεύει η ιδέα ότι κάπου, με κάποιον τρόπο, σχεδιάζεται η μοίρα του κάθε ανθρώπου. Ότι κανείς δεν είναι απόλυτα κυρίαρχος του πεπρωμένου του, και ότι υπάρχει μία δύναμη που κανείς δεν μπορεί να επηρεάσει. Επειδή και μένα μου αρέσει όλο αυτό, η ιστορία με κέρδισε εξ' αρχής. Ωραία η σκέψη με το deja vu όπως επίσης και το ότι

δεν θέλησε τελικά να μάθει για την γυναίκα του. Στην θέση του, ούτε και εγώ θα ήθελα να μάθω χεχε :lol:

Όμορφη ατμόσφαιρα, όμορφες εικόνες, πετυχημένοι διάλογοι, και ένας κυνισμός να δίνει μία νότα ρεαλισμού, συνιστούν ένα μικρό διαμαντάκι. Well done :victory:

Edited by Δημήτρης