kalanapathw Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 Ο Τζον έσβησε νωχελικά το τσιγάρο του στο τασάκι και συνέχισε αργά να κάνει ζάπινγκ στην τ.ν ψάχνοντας να βρει κάτι να του κεντρίσει το ενδιαφέρον, Ξαφνικά σε όλα τα κανάλια εμφανίστηκε το ομοσπονδιακό έμβλημα της γης, ένα ανθρώπινο χέρι πάνω στο οποίο σχηματίζεται η μορφή της γης, ο Τζον ανασκουμπώθηκε στάνταρ θα έδειχναν πάλι τους <<γενναίους>> στρατιώτες της Ομοσπονδίας να κατατροπώνουν τους <<κακούς>> εξωγήινους, αν και φιλειρηνιστής Οι εικόνες του πολέμου ξύπναγαν τις παιδικές μνήμες του όπου μαζί με τους συνομήλικους του αναβίωναν την αμείλικτη άμυνα της γης έναντι στους πρώτους εισβολείς, του πρώτου διαγαλαξιακού πολέμου που είχε πάρει μέρος η γη, 2 χρόνια πριν γεννηθεί ο Τζον. Αυτή την φόρα όμως η τ.ν αναστάτωσε τον Τζον οι ρεπόρτερ έδειχναν τρομοκρατημένοι αν και προσπαθούσαν να το κρύψουν, οι εικόνες ήταν τραγικές έδειχναν το προκεχοριμενο φυλάκιο στο πλανητικό σύμπλεγμα ΖΟΝΑΡ-5 Οι ρεπόρτερ ανακοίνωναν ότι τα ομοσπονδιακά στρατεύματα δεχόντουσαν σφοδρή Επίθεση στις θέσεις τους, αλλά το επίπεδο του έμψυχου δυναμικού της ομοσπονδίας ήταν έτοιμο να αποκρούσει οποιαδήποτε απειλή για το καλό της γης και των αποικισμένων πλανητών της. Ο Τζον άρχισε να χαζεύει το φόντο της τηλεόρασης Εκατοντάδες στρατιώτες έτρεχαν σαν μυρμήγκια στα χαρακώματα, νοσοκόμοι κουβαλούσαν φορεία με τραυματίες, οι νεκροί σκέπαζαν όλο το έδαφος μπροστά απο την κάμερα στον ουρανό έβλεπε μπλε ριπές απο laiser , ενώ γαβγίσματα εντολών, κραυγές, Ριπές συμβατικών οπλών ακόμα και κλάματα συμπλήρωναν το ηχητικό υλικό. Ο Τζον άναψε μηχανικά ένα τσιγάρο και άρχισε να σκαλίζει ένα πάκο με χαρτιά που είχε πάνω στο τραπέζι του σαλονιού του, ένα φιλαράκι του από την δουλεία του είχε δώσει μια σελίδα στο internet απο την οργάνωση ελεύθερος κόσμος η οποία αποτελούταν κυρίως από απόστρατους και εν ενεργεία στρατιωτικούς, οι οποίοι χακαρόντας το ομοσπονδιακό firewall, είχαν δημιουργήσει ένα σίτε στο οποίο έγραφαν λεπτομερώς όλα τα συμβάντα του πολέμου, απώλειες, στρατιωτικές επιχειρήσεις, δημοσίευαν γράμματα στρατιωτών ακόμα και βίντεο απο συμπλοκές. Άρχισε να κατεβάζει γρήγορα την σελίδα προς το τέλος της ώσπου σταμάτησε σοκαρισμένος, η ομοσπονδία στο τηλεοπτικό της δίκτυο δεν είχε αναφέρει ότι διεξαγόταν μια μαζική στρατιωτική επιχείρηση απο τους εχθρούς της γης και των συμμάχων της με σκοπό να βγει στην αντεπίθεση η <<συμπαντική συμμαχία>>. Το μάτι του έπεσε πάνω στις απώλειες, μέσα σε μια μέρα πολεμικών επιχειρήσεων ο στρατός της ομοσπονδίας είχε συνολικά 14.563.871 νεκρούς και πάνω απο 20 εκατομμύρια τραυματίες, ενώ οι σύμμαχοι είχαν και αυτοί εκατομμύρια νεκρούς. Στην συνεχεία ανέφερε φυλάκια που είχαν καταστραφεί συντάγματα, τάγματα και λόχους που είχαν αποδεκατιστεί, με αποκορύφωμα Τα δυο Συντάγματα επίλεκτων που επιχειρούσαν στον ΖΟΝΑΡ-5 είχαν συνολικές απώλειες πάνω απο 1 εκατομμύριο νεκρούς και άγνωστο αριθμό τραυματιών μέσα σε λίγες ώρες και τότε ήταν μια λέξη που τον πάγωσε, το τέλος του άρθρου έγραφε με κεφαλαία γράμματα ΕΠΕΙΚΕΙΤΕ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ. Την παγώμαρα του έσπασε το κουδούνισμα του hi- tech κινητού του, πετάχτηκε όρθιος και το βούτηξε απο το τραπέζι, πάτησε το κουμπί και απάντησε στην κλήση. Στην οθόνη εμφανίστηκε το πρόσωπο του αφεντικού του. - που είσαι Τζον? Είπε με βαριά φωνή. - τώρα καθοδόν είμαι κύριε Μάρτιν. Αποκρίθηκε απολογητικά ο Τζον - διάολε ακόμα σπίτι είσαι? Ένα σωρό παραγγελίες περιμένουν, τσακίσου. - μάλιστα κύριε Μάρτιν έρχομαι, είπε ο Τζον και έκλεισε το κινητό, Αϊ στο διάολο μαλάκα ψέλλισε άρπαξε το μπουφάν του απο την κρεμάστρα, βγήκε έξω και κλείνοντάς βιαστικά την πόρτα του σπιτιού άρχισε να κατηφορίζει για το μηχανάκι του. kalanapathw ================================================================================================================================= αυτή είναι η εισαγώγη απο το διήγημα μου... αμά θέλετε μπορώ να σας δώσω και ενα λίνκ για να δείτε την συνέχεια.. πως σας φένεται? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 Είναι πάρα πολύ λίγο για να μπορέσει κανείς να βγάλει κάποιο ουσιαστικό συμπέρασμα. Προς το παρόν, το μόνο που μπορώ να παρατηρήσω είναι ότι έχει πολλά τυπογραφικά και ορθογραφικά λάθη, ενώ λείπουν και σημεία στίξης. Αλλά αν θέλεις ολοκληρωμένη άποψη πάνω στην ιστορία σου αυτή καθ' αυτή, πρέπει να ανεβάσεις, αν δε θέλεις όλο, ένα μεγαλύτερο κομμάτι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Electroscribe Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Έχεις ορισμένες καλές ιδέες και εικόνες, αλλά δεν προσέχεις τη στίξη κι αυτό τις αδικεί. Μη σκέφτεσαι πως ο αναγνώστης δεν πληρώνει για να σε διαβάζει. Και στο δίκτυο, πάλι ένα είδος δημοσίευσης κάνεις και όσοι σου αφιερώνουν το χρόνο τους περιμένουν να τηρούνται κάποια στοιχειώδη στάνταρ ορθογραφίας, γραμματικής και στίξης. Αν όχι για χάρη τους, κάνε το για να αναδεικνύεις την αξία του κειμένου σου, που μπορεί κάποιος να το προσπεράσει γιατί δυσκολεύεται να το διαβάσει σ' αυτή τη μορφή. Επίσης, χρησιμοποιείς μερικές φορές λέξεις που έχεις ακούσει αλλά δεν είσαι σίγουρος για την ορθογραφία σου ή τη σύνταξή τους και τις βάζεις με λάθος τρόπο στο κείμενο. Για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ, θα προσθέσω μια έκδοση του κεφαλαίου με λεπτομερείς παρατηρήσεις, σε κάνα δίωρο. Όσον αφορά το περιεχόμενο της ιστορίας, μου έκανε εντύπωση που αν και περιγράφεις ένα τόσο μακρινό μέλλον, με διαγαλαξιακούς πολέμους, αλλά η τεχνολογία είναι ακριβώς σαν τη σημερινή. Γιατί να ισχύει κάτι τέτοιο; Μπορεί να έχεις στο νου σου πως η τηλεόραση είναι τρισδιάστατη ή το μηχανάκι του πρωταγωνιστή ιπτάμενο, αλλά δε μας το λες κι έτσι συμπεραίνουμε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Και βλέπω πως επέλεξες ήρωες με αγγλικά ονόματα. Μιας και γράφεις στα ελληνικά, γιατί να μην είναι στα ελληνικά και τα ονόματα των χαρακτήρων, αφού έστησες ένα τόσο παγκοσμιοποιημένο υπόβαθρο; Τέλος, όταν έμαθες πως έχουμε Βιβλιοθήκες εδώ στο sff είπες "θέλω να πάρω κάποιες γνώμες για το εργό μου". Το ίδιο ισχύει για όλους εδώ. Επιθυμούν να πάρουν γνώμες για τα έργα τους που σηκώνουν. Οπότε, μπορείς να πεις κι εσύ κάτι, αν θες, για τις ιστορίες που θα δεις να αναρτώνται τον επόμενο καιρό στις βιβλιοθήκες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blondbrained Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Καταρχήν, καλώς ήρθες και ... Καλά Να Πάθεις Όσον αφορά το διήγημα, δεν μπορώ να κρίνω την πλοκή, γιατί λείπει μάλλον ένα μεγάλο του μέρος. Θα πω μόνο πως δεν μου άρεσε ο επιφανειακός και μάλλον βιαστικός (λες και σε κυνήγαγε κανείς την ώρα που το έγραφες) τρόπος καταγραφής των καταστάσεων. Μου θυμίζει περίληψη μεγαλύτερου έργου. Δεν υπάρχει κανένα συναίσθημα, κανένα σημείο ταύτισης με κάποιο σημείο ή ήρωα του διηγήματός σου. Δουλεύοντας το από την αρχή, λαμβάνοντας υπόψιν πως έχεις να κάνεις με αληθινούς χαρακτήρες τους οποίους έχεις την μαγική ιδιότητα να παρατηρείς και να διαβάζεις τις σκέψεις τους, ίσως σε βοηθήσει... Εννοώ, δώσ'μου κάποιον λόγο να συμπαθήσω ή ν'αντιπαθήσω τον Τζον.. Αυτή τη στιγμή είναι νεκρός στο χαρτί. Συμφωνώ και με τα υπόλοιπα σχόλια. Καλή αρχή, και θα περιμένω να δω κι άλλα γραπτά σου, ή έστω την συνέχεια αυτού. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalanapathw Posted December 16, 2009 Author Share Posted December 16, 2009 βασίκα δεν το έχω περάσει ακόμα απο την διορθωση. και να πώ την αλήθεια δεν ε'χω μπει στον κόπο να την αρχίσω ακόμα επειδή δεν έχω τελείωσει ακόμα το πρώτο κεφάλαιο. εύχαριστω για την συμβούλη να περιγράψω πιο αναλύτικα την τεχνολογία! παντως αν θέλεις να διαβάσεις πλήρως την ιστορία μεχρι εκει που έχω φτάσει θα την βρεις στο blog μου Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Electroscribe Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 βασίκα δεν το έχω περάσει ακόμα απο την διορθωση. και να πώ την αλήθεια δεν ε'χω μπει στον κόπο να την αρχίσω ακόμα επειδή δεν έχω τελείωσει ακόμα το πρώτο κεφάλαιο. εύχαριστω για την συμβούλη να περιγράψω πιο αναλύτικα την τεχνολογία! παντως αν θέλεις να διαβάσεις πλήρως την ιστορία μεχρι εκει που έχω φτάσει θα την βρεις στο blog μου Γενικά, δεν θεωρώ καλή πρακτική να το δημοσιεύεις (στο μπλογκ) χωρίς διορθώσεις, ακριβώς για τους λόγους που είπα. Γιατί να κινδυνεύσεις να χάσεις αναγνώστες από στοιχεία που δεν είναι μέρος του κειμένου; Άλλο εδώ που το παραθέτεις για κριτική κι άλλο εκεί που λες "να, κύριοι αναγνώστες, διαβάστε το". Και, αν και κάποια πράγματα όντως δεν μπορείς να τα διορθώσεις όσο το κείμενο είναι ημιτελές, σίγουρα δεν βλάπτει να του ρίχνεις μια ματιά για τυπογραφικά κτλ. πριν το ανεβάσεις. Το αρχειάκι που υποσχέθηκα: ΣΥ.Μ.Π.ΑΝ.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalanapathw Posted December 16, 2009 Author Share Posted December 16, 2009 Γενικά, δεν θεωρώ καλή πρακτική να το δημοσιεύεις (στο μπλογκ) χωρίς διορθώσεις, ακριβώς για τους λόγους που είπα. Γιατί να κινδυνεύσεις να χάσεις αναγνώστες από στοιχεία που δεν είναι μέρος του κειμένου; Άλλο εδώ που το παραθέτεις για κριτική κι άλλο εκεί που λες "να, κύριοι αναγνώστες, διαβάστε το". Και, αν και κάποια πράγματα όντως δεν μπορείς να τα διορθώσεις όσο το κείμενο είναι ημιτελές, σίγουρα δεν βλάπτει να του ρίχνεις μια ματιά για τυπογραφικά κτλ. πριν το ανεβάσεις. χίλια ευχαριστώ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dolph Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 (edited) Χαιρετώ και ευχαριστώ για την δημοσίευση! Να συμφωνήσω ότι δεν μπορεί να κριθεί η ιστορία σου με τα λίγα που γράφεις εδώ, αλλά συγχρόνως θα πώ ότι και ο Electroscribe: σε αδικεί κατάφορα η λανθασμένη χρήση της γλώσσας. Μιλάμε για απλά ορθογραφικά/συντακτικά/εννοιολογικά λάθη, τα οποία δεν πρέπει να "ξεφεύγουν" εφόσον ο σκοπός της δημοσίευσης είναι να διαβαστεί ολοκληρωμένα. Παρόλα αυτά, θα ήθελα να δώ που θα καταλήξει η ιστορία, αν και δεν θέλω να πιστέψω ότι σε ένα τέτοιο μέλλον υπάρχουν ακόμα ντελιβεράδες με το σημερινό σύστημα. Προτιμώ μια εκδοχή όπου θα έρχεται η πίτσα μαζί με την καταπληκτική (ανδροειδή, για να μην παρεξηγούμαστε) ξανθιά που θα μου κάνει διάφορα καθώς η σύζυγος θα είναι συνδεδεμένη σε ένα μηχάνημα προβολής καταναλωτικών αγαθών MS$$ALL Θα περιμένω την συνέχεια, και ελπίζω να είναι πιό προσεγμένη! Edited December 17, 2009 by dolph Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts