Jump to content

Έχεις μόνο μια Ευκαιρία

Tiessa
Mesmer
Message added by Mesmer

Νικήτρια ιστορία στον 16ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας.

Recommended Posts

:victory:

Εντάξει, τα 'παμε, τα ξανάπαμε για το πόσο μας άρεσε αυτό το διήγημα, ε, καιρός ήταν να χαζέψουν και οι ξένοι.

Από χθες, το "Έχεις μόνο μια Ευκαιρία" είναι στη long list (scroll down) του Fantasy Writing Contest, έχοντας ξεχωρίσει στα πρώτα 30, ανάμεσα σε όχι λιγότερα από... 1700 διηγήματα! :lmao:

Ναι, ρε Βάσω! :clap:Επειδή το αξίζετε, κι εσύ και το διήγημα! Και αισιοδοξούμε και για τα τελικά 6 που θα εκδοθούν!

Edited by mman
  • Like 6

Και ποιος δεν το περίμενε αυτό; Ε; Μόνο να ήμουν από καμιά μεριά, να στο πω αυτοπροσώπως! :first: :first:

• Like 1

Τι άλλο να πει κανείς πέρα από συγχαρητήρια!

Μια ακόμη ελληνική πένα του φανταστικού διαπρέπει στο εξωτερικό. :good:

Edited by abuno
  • Like 1

Τί ευτυχία!!! :dancing4dh: :dancing4dh: :dancing4dh: :dancing4dh: :dancing4dh: Φτου σκόρδα, Βάσω, φτου και τρισφτού.

• Like 1

Εσύ τι πανηγυρίζεις, ρε Μπάμπη; Αφού είχες πει ότι δεν σ' αρέσει! Να:

Από τότε που το πρωτοδιάβασα αυτό το πράμα και πρωτοέπαθα την πλακάρα μου, δε λέει να ξεκολήσει από μέσα μου. Πρέπει να το ξαναδιαβάζω σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλιώς με λείπει κάτι. Είναι ένα από τα καλύτερα διηγήματα φάνταζυ (αν όχι ΤΟ καλύτερο) που έχω διαβάσει έβερ. Σε οιαδήποτε γλώσσα. Είναι απίστευτο. Είναι ασύλληπτο. Είναι ανατριχιαστικά αδιανόητο.

Το λατρεύω. Του κάνω δημοσίως ερωτική εξομολόγηση. Θέλω να το βγάλω για ποτό και ό,τι προκύψει.

Ε μα δε γίνεται να τα κρατάω όλα αυτά μέσα μου, γίνεται;

Παίζει να είμαι και πιο ευτυχισμένη από τη Βάσω, αυτήν τη στιγμή!

(Καλά, ξέρω ότι αυτό είναι αδύνατον. Αλλά ένα χοροπηδητό γύρω-γύρω στο σαλόνι συνοδεία ζητοκραυγών, το έριξα πριν. Σα να βγήκε η γκόμενά μου μις Γουόρλντ ένα πράμα).

• Like 1

Δεν πανηγυρίζουμε ακόμα. Θα πανηγυρίσουμε όταν θα μπει στα 6 που θα εκδοθούν :first:

• Like 1

Εγώ ήδη βάζω στοιχήματα (με τον εαυτό μου) ότι θα είναι και στα έξι. Τις πιο πολλές φορές τα κερδίζω. :victory:

Edited by khar
  • Like 2

Βάσω μου, συγχαρητήρια!!! Είμαι σίγουρη ότι θα μπει στην εξάδα! :D :D :D Ώρα για χορό και πανηγύρια!!! :dance:

• Like 1

Έτσι κι αλλιώς είναι μια διάκριση. Με το καλό και στα καλύτερα :)

• Like 1

Συγχαρητήρια Βάσω μου! Εγώ το είχα ποστάρει από χτές το βράδυ που το είδα και τρελάθηκα. :man_in_love:

Υ.Γ. Μα που έχεις εξαφανιστεί; :search:

• Like 1

Εγώ το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα, όταν το άκουσα αυτό το μεσημέρι, ήτανε "ε, ναι, προφανώς θα τους άρεσε" σε φάση, ναι ρε παιδί μου, μου είναι εντελώς αυτονόητο ότι όπου κι αν πάει αυτή η ιστορία θα την αγαπήσουν. Είναι απλό και ξεκάθαρο μέσα μου. Φυσικά χαίρομαι πάρα πολύ ήδη, θα χαρώ ακόμα περισσότερο όταν θα φτάσει στην εξάδα (γιατί φυσικά και θα μπει εκεί, αλλιώς δεν ξέρω... η θάλασσα ας πούμε δε θα είναι μπλε, τόσο περίεργο θα μου φανεί)

Θα κρατήσω τους, εξίσου αυτονόητους, πανηγυρισμούς μου για την έκδοση.

Πολλά συγχαρητήρια, Βάσω μου :)

• Like 1

(Η Βάσω τρέχει σήμερα με τη δουλειά και θα μπει αργά το απόγευμα/βράδυ.)

Πολλές πολλές ευχαριστίες σε όλους. :party:

Well folks, να ξέρετε ότι ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας ανήκει και σε σας, που αγαπήσατε αυτό το διήγημα και με κάνατε να σκεφτώ να το στείλω. Για άλλη μια φορά πρέπει να σας ευχαριστήσω για τα επικοδομητικά σχόλια, αρκετά από τα οποία έχω συμπεριλάβει στη διορθωμένη έκδοση.

Φυσικά και θα ήθελα να μπω στην εξάδα -ποιος δεν θα ήθελε;- αλλά λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των συμμετοχών, αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένη και μέχρι εδώ.

Και, ναι παίζει να είναι αλήθεια αυτό:

Παίζει να είμαι και πιο ευτυχισμένη από τη Βάσω, αυτήν τη στιγμή!

(Καλά, ξέρω ότι αυτό είναι αδύνατον. Αλλά ένα χοροπηδητό γύρω-γύρω στο σαλόνι συνοδεία ζητοκραυγών, το έριξα πριν. Σα να βγήκε η γκόμενά μου μις Γουόρλντ ένα πράμα).

Ειδική εκείνη τη στιγμή που γράφονταν τα μηνύματα, ήμουνα τόσο απασχολημένη με δουλειές που έπρεπε να γίνουν στο σχολείο, που δεν προλάβαινα όχι να απαντήσω αλλά ούτε καν να χαρώ!

Αλλά, επιτέλους, μπορώ να πανηγυρίσω τώρα! :dazzled: :stars: :icon_yea:

• Like 3

• 3 weeks later...

Εμμ..οκ,τώρα ό,τι και να πώ θα είναι πραγματικά πολύ λίγο!!Συγχαρητήρια!!Συγκινήθηκα και προβληματίστηκα..ευχαριστώ. :) :mf_sonne:

• Like 1

• 2 weeks later...

Υπέροχη ρομαντική ιστορία με πολύ όμορφο άρωμα.

Με έκανε να ταυτιστώ με τον ήρωα, να θέλω πολύ να πάρει τον θησαυρό και να προσπαθώ να σκεφτώ τι δικό του θα μπορούσε να δώσει (σε κάποια στιγμή πίστεψα ότι θα έδινε τα μαλλιά του).

Η ιστορία τελειώνει με ένα πολύ όμορφο ηθικό δίδαγμα.

Πρέπει να την διαβάσει κάθε επίδοξος συγγραφέας (του forum και όχι μόνο…).

Edited by andlib
  • Like 1

• 3 weeks later...

Τι να πω για αυτή την ιστορία; Τι μπορώ άραγε να πω; Έχει τα πάντα όλα: Όμορφο γράψιμο, υπέροχες εικόνες, νοσταλγία για το παρελθόν, η δυστυχία του ανθρώπου ακόμη και μέσα στα βαθύτερα πλούτη. Η δίψα του στο να κυνηγά άπιαστες χίμαιρες, αλλά και η λαχτάρα του για τα μικρά, απλά, ταπεινά καθημερινά πράγματα που όμως είναι και η ουσία της ζωής. Οι εσωτερικές συγκρούσεις που πρέπει να ξεπεράσουμε, για να πάρουμε την εκάστοτε σωστή απόφαση. Είναι πραγματικά ο ορισμός της λέξης μαγεία.

Δεν θα προβώ σε περισσότερες αναλύσεις, δεν χρειάζεται. Θα πω μόνο ότι υπολογίζω πως έχω διαβάσει γύρω στις πενήντα ιστορίες μέχρι τώρα στο φόρουμ. Μελλοντικά ίσως και να πετύχω κάποια που θα μου αρέσει περισσότερο, αλλά για μέχρι τώρα, είναι η καλύτερη όλων. Δεν μου μένει λοιπόν Tiessa να κάνω τίποτα άλλο εκτός από αυτό: :hi:

Edited by Δημήτρης
  • Like 3

• Mesmer featured this topic