Electroscribe Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία με σωστό ρυθμό, αλλά θα την αποκαλούσα αλληγορία κι όχι διήγημα φαντασίας. Ο κυβος και η ζυγαρια.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
khar Posted April 29, 2010 Author Share Posted April 29, 2010 Πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία με σωστό ρυθμό, αλλά θα την αποκαλούσα αλληγορία κι όχι διήγημα φαντασίας. Ο κυβος και η ζυγαρια.doc Ευχαριστώ για τον κόπο σας. @wordsmith:Δεν μου αρέσουν τα peak γιατί μετα ακολουθεί μια απότομη κατηφορά. @tiessa: Για να πω τη μαύρη αλήθεια, το έβγαλα εγώ από μέσα μου και το φόρτωσα σε κάποιους άλλους. @electrosribe: Μάλλον αλληγορικό διήγημα, θα έλεγα εγώ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonya Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 Λοιπόν, αυτό το διήγημα το διάβασα και το άφησα στην άκρη. Και μετά το ξαναδιάβασα. Και το ξανάφησα. Και το ξαναδιάβασα. Και τώρα έχω ηρεμήσει αρκετά για να μπορώ να του κάνω "κριτική". Θα συμφωνήσω, κατά κύριο λόγο, με την Βάσω. Περίμενα κάτι πολύ διαφορετικό, το κείμενο είχε ένα αποπροσανατολιστικό σασπένς (τι να 'χει μέσα τελικά ο κύβος κλπ), αλλά στο τέλος, όταν πια έχεις μπει στον χορό και χορεύεις, σου τραβάει το κορδόνι του κορσέ και μένεις τσιτσίδι στη μέση της πίστας. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά. Έμεινα τελείως χαζή, να θυμάμαι πόσες και πόσες φορές έχω κάνει αυτό ακριβώς το πράγμα και να μην μπορώ πλέον να κάνω τίποτα γι αυτό. Δεν έχω να σου πω πώς θα μπορούσε να δουλέψει καλύτερα ή κάποια εποικοδομητική κριτική, γιατί, ουσιαστικά, δεν μπήκα στον κόπο να το δω σαν "κριτικός". Το είδα σαν αναγνώστρια, σαν άνθρωπος και μ' αυτά τα απλά και ταπεινά κριτίρια, με χαστούκισε και το αγαπώ γι αυτό. Να 'σαι καλά που το 'γραψες, να 'ναι καλά ο Μιχάλης δύο φορές, μία που έδωσε την πρώτη πρόταση και μία που το έφερε πάλι στο φως με την λίστα του. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts