Lampros Jedimentat Posted December 21, 2009 Share Posted December 21, 2009 (edited) Όνομα Συγγραφέα: Elvendi Είδος: Φαντασία Βία; Λίγο Σεξ; Όχι Αριθμός Λέξεων: 1161 Αυτοτελής; Ναι Edit: Για όσους δεν κέρουν τελικά η ιστορία δεν θα συμμετάσχει στον τρέχοντα διαγωνισμό, ο σχολιασμός παρ'ολα αυτά παραμένει ευπρόσδεκτος Τέλος «....Λειτουργεί...?...Λειτουργεί από ότι φαίνεται...Ηλίθια μαραφέτια, απορώ και με τον εαυτό μου γιατί το χρησιμοποιώ αυτή την στιγμή αλλά ετοιμοθάνατος είμαι ότι θέλω κάνω ε? Χεχε.. Δεν είμαι και άνθρωπος της υπομονής, δε μπορώ να κάθομαι απλά να περιμένω μέχρι να με βρούν και τα τραύματα μου είναι ήδη πολύ βαριά για να μου επιτρέψουν κινήσεις αιφνιδιασμού μήπως και γλιτώσω για μια ακόμη μέρα. Εξάλλου ποιός άλλος θα περιμένε τον θανατό του ακουμπισμένος με την πλάτη του στον τοίχο αυτού του ερηπωμένου σπιτιού ηχογραφόντας σε αυτό το μαραφέτι τις τελευταίες του στιγμές και εμπειρίες ξέροντας ότι μόλις τον σκοτώσουν θα εξαφανιστεί και αυτό μαζί του. Ή να πω καλύτερα μαζί τους? Χεχε... Άστο να το διαπιστώσουν μόνοι τους αυτό! Με ψάχνουν εδώ και ένα χρόνο τώρα επειδή κατάφερα να σπάσω τον κώδικα του προγράμματος ‘’ΘΗΣΑΥΡΟΣ’’, ένα πρόγραμμα που υποσχόταν την σωτηρία του κλίματος από την έλλειψη του όζοντος δημιουργόντας μέσω δορυφόρων στον ουρανό του πλανήτη ένα θωλοτό περίβλημα που θα ‘’ψέκαζε’’ το περιβάλλον με ειδικά χημικά ώστε να αναδημιουργηθεί η κλιματολογική ισσοροπία και βλακείες! Σπάζωντας τον κώδικα έβγαλα στην επιφάνεια την ποιότητα αυτών των χημικών και πιο θα ήταν το αποτέλεσμα στους ανθρώπους όχι μόνο για την υγεία τους αλλα ακόμα και για το ότι αυτό θα είχε επιρροή ακόμα και στην ψυχική τους υγεία.... Τους ακούω να σπάνε την πόρτα της κεντρική εισόδου στο ισόγειο.... Εγώ είμαι στον 3ο όροφο οπότε μέχρι να ανακαλύψουν που είμαι και να φτάσουν εδώ έχω λίγο ακόμα χρόνο να μοιραστώ με τον εαυτό μου τις εμπειρίες μου. Περπατούσα αμέριμνος πριν 2 ώρες στο δρόμο γυρίζοντας εδώ, στο λημέρι μου όπως το αποκαλούν οι φίλοι μου αφού εδώ έχω όλα τα συστήματά που χρησιμοποιώ, ώσπου στρίβοντας σ’ένα ερημικό στενό ξαφνικά μια βολή από σφαίρα απομακρυσμένης οπτικής πέρασε ξυστά από δίπλα μου. Δε ξέρω πως κατάφεραν και με ανακάλυψαν τόσο γρήγορα ή τί τους έκανε να αστοχήσουν, ξέρω όμως ότι αυτό τους έκανε να θυμώσουν περισσότερο και να με κυνηγίσουν με τον απλό παραδοσιακό καλό τρόπο με μόνο τους στόχο τον θάνατο μου. Άρχισα αμέσως το τρέξιμο για να τους αποφύγω δοκιμάζοντας να χάνομαι μέσα σε στενά δρομάκια, στηριζόμενος στην ταχύτητά μου με μοναδικό μου στόχο να κερδίζω κάποια παραπάνω λεπτά ζωής. Πάνω στη τρέλα της αδρεναλίνης μου σκεφτόμουν το παρελθόν μου και ότι τελικά επιάσαν τόπο τα παιδικά μου χρόνια στον στοίβο, τότε που ο πατέρας μου με εμψύχωνε για το ταλέντο μου και έλεγε ότι αν δουλέψω σωστά το τρέξιμο και την τεχνική μου θα μπορούσε αργοότερα αυτό και μόνο να με ζήσει. Ειρώνια ε? Που να ήξερε τότε! Χεχε... Η νύχτα προσφέρει απλόχερα την δική της ελεύθερη κάλυψη αν ξέρεις να την χρησιμοποιήσεις σωστά. Εγώ όμως δεν ήξερα, ένας χάκερ είμαι, όχι κλέφτης ή ληστής ούτε το θήραμα κάποιου. Αυτή την στιγμή λειτουργώ καθαρά με το ένστικτο και την τρέλα, εχω κάτσει σε μια γωνία τοίχου, όλα τα συστήματα είναι κλειστά και ο χώρος δεν φωτίζεται από πουθενά παρα μόνο από τα εξωτερικά φώτα του δρόμου και των διπλανών μαγαζιών. Εγώ κάθομαι και περιμένω το τέλος μου και οι άνθρωποι έξω περιμένουν το ταίρι τους για ένα ξέφρενο πάρτυ ή για ένα απλό ποτό. Καλά κάνουν, δεν τους κατηγορώ και γιατί άλλωστε, ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεων του και αν ένα βήμα, όπως λένε, φέρνει νέα όρια τότε τα δικά μου βήματα ξεπέρασαν τον δικό μας κόσμο και ήταν έτοιμα να με στείλουν στον άλλο.. Χεχε..... Τους ακούω που σκαλίζουν και διαλύουν τα πράγματα από τον κάτω όροφο. Οι θόρυβοι είναι χαρακτηριστικοί όπως και οι φωνές τους που ακούγονται να βρίζουν ο ένας τον άλλο για την ανηκανότητα του καθένα. Οι περήφιμοι ‘’Μ.Ο.Δ.Δ.Ε.’’ ή αλλιώς ‘’Μυστική Ομάδα Δίωξης Διαδυκτιακού Εγκλήματος’’. Τους περιμένω από στιγμή σε στιγμή να περάσουν την πόρτα, ντυμένοι με τα μαύρα τους κουστούμια για να δείχνουν απλά ότι είναι άνθρωποί του γούστου, ανάρπαστη μόδα στις μέρες μας, στον υπόλοιπο κόσμο και να κυκλοφορούν ελέυθερα χωρίς κανένα διακριτικό να σε υποψιάσει. Τους καταλαβαίνεις μόνο από την στιγμή που σε πέρνουν στο κυνήγι. Αν προλάβεις να ζήσεις για να το καταλάβεις! Χεχε... Είμαι τόσο άτυχος σήμερα που είμαι σίγουρος η τύχη δεν θα μου κάνει την χάρη να υποκύψω στα τραύματα μου πριν με βρούν εκείνοι και τους δώσω την χαρά να το κάνουν οι ίδιοι. Κανείς δεν περιμένει να είναι ο επόμενος στην λίστα του χάρου και κανείς δεν θέλει να έρθει η ώρα του αλλά παρ’όλα αυτά δεν φοβάμαι τον θάνατο, πώς θα μπορούσε άλλωστε ένας άνθρωπος σαν και μένα που υποκλέβει συνέχεια πληροφορίες και σπάει κωδικούς ενώ συγχρόνως ασχολείται ερασιτεχνικά με τον πειραματισμό μικρών εκρηκτικών μέσων; Θα το διαπιστώσουν και οι ίδιοι αυτό, ελπίζω να τους αφήσω καλές εντυπώσεις πάνω στο χόμπυ μου όταν θα τα λέμε στη κόλαση. Χεχε... Πονάω αλλά τί να το κάνεις, κοιτάζω αριστερά δεξιά συνέχεια μήπως βρω τίποτα να καλύψω τις πληγές μου, μήπως βρώ κάτι για να σωθώ με κάποιο τρόπο. Λες και το ενστικτό μου ζεί την δική του πραγματικότητα και θέλει να με σώσει από μόνο του. Η ανάσα μου έχει βαρύνει, απορώ που ακόμα έχω την δύναμη και μιλάω, ή μάλλον για να το διορθώσω την τρέλα και κάθομαι και μιλάω σε μια συσκευή ηχογράφισης αλλα είπαμε, ετοιμοθάνατος είμαι ότι θέλω κάνω! Έτσι και αλλιώς ακόμα και αυτό έχει κάποια αξία, δίνει λύση στο πρόβλημα της υπομονής μου και στη συνέχεια αφού πεθάνω θα δώσει την λύση στην ανυπομονυσία της εκδίκησης μου. Χεχε..... Έρχονται.... Ακούω που παραβιάζουν την πόρτα.... Είναι όλοι μαζί... Σε λίγο θα είναι εδώ.... Που είναι το στοπ γαμώ τα μαραφέτ....» -Εδώ είναι αφεντικό, κάθεται στην γωνία, δεν έχει και πολύ χρόνο ακόμα έτσι και αλλιώς, χάρη θα του κάνουμε να τον τελειώσουμε μια και έξω. -Μη βάζιεσαι, εγώ κάνω κουμάντο εδώ! Ήρθε η ώρα να μιλήσεις μικρέ μου χακεράκο, ξέρεις ότι όπως και να έχει δεν θα ζήσεις να δεις το επόμενο πρωϊνό γιαυτό πες μας γρήγορα που έχεις τους κλεμένους κώδικες να τελειώνουμε. -Το μόνο που θα σου πώ είναι απλά να γυρίσεις από την άλλη το cd που έχει μέσα αυτός ο ηχογραφέας. -Εκεί είναι οι πληροφορίες λοιπόν? -Σιγά μη τις δώσω έτσι απλά, απλά κάνε αυτό που σου είπα. -Κοίτα πως είσαι, με το ζόρι αναπνέεις αλλά ακόμα μας κάνεις τον μάγκα. Θα σε αποτελειώσω έτσι και αλλιώς, θα ψάξουμε και θα το βρούμε μόνοι μας, όλα σου τα αρχεία είναι εδώ οπότε θα μας λύσει τα χέρια στην αναζήτηση. -Χεχε... Νομίζεις σιχαμένε, θα τα πούμε στην κόλασ...ααααχχ.... -Πάει αυτός. Άντε τί κάθεστε όλοι και κοιτάτε, ξεκινήστε το ψάξιμο. Εγώ θα βάλω ν’ ακούσω αυτό που είπε, μπορεί να μπλόφαρε και να έχει καμιά πληροφορία εκεί... Από πού παίζει? Μάλλον αυτο είναι. «... Για ν’ ακούτε αυτό το μήνυμα σημαίνει ότι προλάβατε και με σκοτώσατε και προφανώς θα περιμένετε τώρα να σας πω που έχω τους κωδικούς και μπλα μπλα χεχε.. Το μόνο που έχω να σας πω είναι το εξής και δώστε βάση γιατί είναι και το τελευταίο που θα ακούσετε...» Μπιπ... μπιπ... μπιπ... -Τί είναι αυτό; Αντίστροφή μέτρηση;! Ωχ! Όχι! «....Μπουμ....» Edited December 22, 2009 by Elvendi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dolph Posted December 21, 2009 Share Posted December 21, 2009 (edited) Elvendi χαιρετώ! Έχω μπόλικες παρατηρήσεις, αλλά να είσαι σίγουρος ότι είναι καλοπροαίρετες. Πάμε λοιπόν! 1) Αχ, αυτά τα ορθογραφικά! Είναι πάρα πολλά και ακόμα και το καλύτερο κείμενο το καταστρέφουν. Ιδιαίτερη σημείωση: αυτό το ρημαδό-ερωτηματικό, συμβολίζεται με το ";" στην Ελληνική- το ξέρεις, το ξέρουμε, απλά χαλάμε την Γλώσσα μας αν το χρησιμοποιούμε λάθος τόσο συχνά, ιδίως σε λογοτεχνικά κείμενα! 2) Τελικά το διήγημα δεν είναι αποδεκτό στον διαγωνισμό, αλλά αν ήταν θα ήταν ολίγον τι cheating να έπαιζες με τον «Θησαυρό» μόνο και μόνο μέσω του ονόματος του προγράμματος. Just my humble opinion! 3) Η μορφοποίηση είναι προβληματική. Πλην των διαλόγων όλα τα άλλα κολλημένα. Νομίζω ότι θα έπρεπε να μπούν και άλλες παράγραφοι. Κάπως να σπάσει το κείμενο! 4) «Μπουμ»: σαφώς και δεν περιγράφεται έτσι μια έκρηξη!!! Να προσθέσω ότι αποκλείεται τα τελευταία λόγια ενός που βλέπει έναν εκρηκτικό μηχανισμό να είναι «-Τί είναι αυτό; Αντίστροφή μέτρηση;! Ωχ! Όχι!». Σε κόμικ ίσως, αλλά όχι σε λογοτεχνικό κείμενο. 5) Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα το πότε τραυματίστηκε αφού η μοναδική σφαίρα που πρόσεξα πέρασε ξυστά από δίπλα του. 6) Αυτό το «Χεχε» μπορείς να το κόψεις; Μου έκανε πολύ αρνητική εντύπωση και σαφώς δεν είναι ρεαλιστικό να γελάει (ακόμα και ειρωνικά) κάποιος που τρέχει για την ζωή του. Η τραγωδία του θανάτου δεν χωράει χαζόγελα. 7) Γενικότερα η όλη ιστορία είναι αστήρικτη και πολύ μικρή. Και αυτό μας φέρνει στην κυρίως ουσία, γιατί όλα τα άλλα τα διορθώνεις σε μισή ώρα, μέ λίγη δουλίτσα: Η ιστορία σου δείχνει να έχει ενδιαφέρον! Θα πρότεινα να την δουλέψεις περισσότερο. Να προσθέσεις το όλο πλαίσιο της ιστορίας. Να επιλέξεις τί ακριβώς θέλεις να πείς στους αναγνώστες. Να βάλεις αλατο-πίπερο και να την αφήσεις να μαγειρευτεί σε χαμηλή θερμοκρασία. Να την ξαναδείς την επόμενη ημέρα. Έχεις να προσθέσεις/αλλάξεις τίποτα; Κάντο και άστην να συνεχίσει το βράσιμο. Κοιμίσου πάλι και δούλευε την στο μυαλό σου. Σύντομα θα ανακαλύψεις όλα τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα της. Δούλεψε σε αυτά και δώσε μας την γαμάτη ιστορία σου! Θα κλείσω με μια παραίνεση και να είσαι σίγουρος ότι πρώτα απ' όλα απευθύνεται σε μένα: Μην βιάζεσαι να δημοσιεύσεις. Το ξέρω ότι νομίζεις ότι είναι φοβερή η ιστορία σου. Νομίζεις ότι είναι ολοκληρωμένη. Ε, δεν είναι! Ποτέ δεν είναι αν δεν την δουλέψεις και την ξαναδουλέψεις. Ακόμα και αν σε λένε Μπόρχες, αν δεν την δουλέψεις πολύ, μάπα θα είναι το καρπούζι! Οπότε, μην απογοητεύεσαι με όλα αυτά που σου γράφω. Αντιθέτως, χρησιμοποίησέ τα για να γίνεις καλύτερος, αν πραγματικά το θέλεις! Edited December 21, 2009 by dolph Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Elvendi Posted December 21, 2009 Share Posted December 21, 2009 (edited) Ευχαριστώ για το σχόλιο φίλε dolph, δεν έχω κανένα πρόβλημα είτε είναι θετικός είτε αρνητικός, όλα λειτουργούν υπέρ ;) Δεν θεωρώ καν καλή την ιστορία χαχα Να φανταστείς δώδεκα παρα δέκα την τελείωσα και ούτε την κοίταξα ούτε τίποτα και την ανέβασα αμέσως απλά. Δεν ήταν τόσο απρόσεχτη κίνηση όσο φαίνεται, ήθελα πολύ να δοκιμάσω έτσι απο περιέργεια να δω πως μπορεί να πάει κάτι που δεν έχω διορθώσει ή που δεν έκανα 2η ματιά, κάτι στα γρήγορα. Αν το ξανακοιτούσα παίζει να τα άλλαζα και όλα να είσαι σίγουρος, απλά είχα την περιέργεια να δω πως θα πάει έτσι οπότε τα σχόλια αποκτούν άλλο ενδιαφέρον για μένα και έχει προσωπικό ενδιαφέρον αν δεν μπορεί να φανεί και παραέξω αυτό. Εξάλλου πρώτη φορά δοκιμάζω να γράψω κάτι με αυτό τον τρόπο και με τέτοιο περιεχόμενο, είχα στο μυαλό μου το Δράκουλα από τον Στόκερ που μιλούσε σε πρώτο πρόσωπο κυρίως και ήθελα να το δοκιμάσω. Όσο για την μορφοποίηση είναι καθαρά θέμα του copy paste Ευχαριστώ που μπήκες στο κόπο να το διαβάσεις! Edited December 21, 2009 by Elvendi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted December 22, 2009 Share Posted December 22, 2009 (edited) Δυστυχώς δεν μπόρεσα να το απολαύσω, κι όχι μόνο αυτό, αλλά το παράτησα από τη μέση και μετά. (έχω πυρετό και κουράζομαι εύκολα) Τουλάχιστον θα μπορούσες να το σουλουπώσεις λίγο από το σεβασμό που έχεις για τους αναγνώστες σου (που είμαι σίγουρος ότι τον έχεις). Για παράδειγμα αντί για τα αποσιωπητικά θα μπορούσες απλώς να αλλάξεις παράγραφο για να είναι πιο ξεκούραστο. Κι επίσης αν δεν έχεις κάποιον επεξεργαστή κειμένου που διορθώνει τα ορθογραφικά λάθη, μπορείς να δοκιμάσεις το openoffice που είναι δωρεάν. Τέλος πάλι αν τυχών δεν το ξέρεις, τo ελληνικό ερωτηματικά βρίσκεται στο λατινικό q. Το επιχείρημα σου είναι ενδιαφέρον, δηλαδή να γράφεις ότι σου έρχεται και μετά να μην κάτσεις να το αλλάξεις ή να το επεκτείνεις. Και συγγραφείς μεγάλοι το έχουν προσπαθήσει, και συγγραφείς από το sff. Νομίζω λέγεται σουρεαλισμός. (icon: εξυπνάκιας-ξερόλας) Γι' αυτό μην αφήσεις αυτή την προσπάθεια να είναι μοναδική, και να δοκιμάσεις ξανά. Ένα κόλπο που σκέφτομαι είναι ότι όταν βλέπεις κάτι να γίνεται εκνευριστικό, ας πούμε ότι μαντεύεις ότι μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό και στους αναγνώστες, είναι να ασχοληθείς με αυτό εκείνη τη στιγμή που γράφεις και να δεις πως μπορείς να κόψεις τον κύκλο με το γράψιμο γύρω από αυτόν τον χαρακτήρα! (edited: όπως είδες, για παράδειγμα, αυτό που συμβαίνει με το χεχε) Edited December 22, 2009 by twocows Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solonor Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 Λοιπόν! Πρέπει να σπάσεις κάμποσες μεγάλες προτάσεις για να την κάνεις ευανάγνωστη. Καλά να μοιάζει με ηχογράφηση, αλλά ίσως παραείναι δύσκολη έτσι. Τα συνεχή χαχανίσματα με έβγαζαν από το κλίμα και δεν τα βρήκα δα και τόσο ρεαλιστικά, αλλά αυτό βέβαια είναι άποψη (και τι δεν είναι όμως, σε μια κριτική;) Επίσης δε δικαιολογούνται από όσα περιγράφει. Πέρα από αυτά μου άρεσε πολύ, είχε δύναμη κι ωραίο τέλος. Μπράβο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Celestial Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 Εμένα να σου πώ μου άρεσε ( χωρίς τα χεχε και την αντίστροφη στο τέλος) οντως ειναι λιγο offtopic αλλα δεν ηταν κακο το στησιμο σου και το στύλ της, μια παρατήρηση θα κανω, αν δε τους περίμενε γιατι είχς στησει τις βόμβες? σιγουρα χρήζει βελτίωσης και επεξηγήσεων αλλα ειναι μια σκηνη που δίνει βάση για μια καλή ιστορία. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 Με πρόλαβαν οι προηγούμενοι ως προς τις βασικές παρατηρήσεις, σχετικά με την αναγνωσιμότητα του κειμένου και με την έκταση της ιστορίας. Η αρχή είναι πιο υποσχόμενη από το τέλος που της δίνεις, κι αυτό είναι λογικό αν αρχίζεις και τελειώνεις μια ιστορία μονοκοπανιάς, μέσα σε λίγες ώρες. Ένα σημείο που μου άρεσε ήταν η αναφορά στον πατέρα του, που του έλεγε ότι μπορεί να ζήσει από το τρέξιμο και η αναγνώριση της ειρωνίας μέσα απ' αυτό. Είναι πραγματικά ψυχολογημένο το τι μπορεί να σκεφτεί κανείς στο άσχετο κάτι στιγμές κινδύνου. Εκεί που είχα βασικές αντιρρήσεις αναληθοφάνειας ήταν στον τρόπο της επίθεσης αυτών των μαυροντυμένων. Πρώτα-πρώτα, λογικά η Υπηρεσία Διώξης Διαδικυακού Εγκλήματος, δεν θα έπρεπε να ξεκινάει κατευθείαν με την πρόθεση να σκοτώσει τον χάκερ. Θα ήταν πιο λογικό να μπουκάρει στο χώρο του με σκοπό ν' ανακαλύψει στοιχεία και μετά, αν προβάλει αντίσταση να γίνει πιθανόν μια συμπλοκή. Θα ήταν κάπως παράξενο να ξεκινήσει με σφαίρες στο δρόμο. Έτσι όπως στήνεται η ιστορία, αυτοί οι διώκτες φαίνονται εξαρχής αποφασισμένοι να τον καθαρίσουν και θα ταίριαζε καλύτερα να είναι κάποιοι μπράβοι της εταιρίας που κατέχει το "ΘΗΣΑΥΡΟ" ή κάτι τέτοιο. Αν πάλι εννοείς ότι είναι η μυστική ομάδα, όπως λες, δηλαδή η ελίτ της υπηρεσίας δίωξης, τότε κάπου χρειάζεται αυτό να διευκρινιστεί. Αλλά και πάλι η επίθεσή τους μέσα στο δρόμο είναι κάπως αψυχολόγητη -αφού θα μπορούσαν άνετα να τον ακολουθήσουν και να τον στριμώξουν ανυποψίαστο. Στο κάτω-κάτω ο ίδιος μόνος του λέει είμαι ένας χάκερ και δεν ξέρω πώς να κρυφτώ. Επίσης για άτομα τέτοιου 'βεληνεκούς δράσης' (licence to kill, θα λέγαμε), φέρονται στο τέλος πολύ αφελώς. Αν διορθωθεί αυτό το κομμάτι, και σίγουρα μπορεί να διορθωθεί αν του χαρίσεις λίγο χρόνο, το διήγημα θα γίνει αυτομάτως πολύ καλύτερο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Γενική εικόνα: Ένα λίγο βιαστικό κείμενο που χρειάζεται πολύ δουλειά. Τι μου άρεσε: Η κινηματογραφικής υφής ιδέα. Η γλώσσα που χρησιμοποιείς είναι αρκετά καλή, με την προϋπόθεση ότι θα προσέξεις λίγο τους τόνους σου και θα το περάσεις ένα χέρι από τον ελεγκτή ορθογραφίας, όπως λέει κι ο twocows. Τι δε μου άρεσε: Δυστυχώς πολλά πράγματα. Ξεκινάω με την παραγραφοποίηση. Έχει μια (1) παράγραφο εννιακοσίων εξήντα (960) λέξεων! Αν ήταν τυπωμένο σε φορμάτ βιβλίου θα ήταν 3 σελίδες! Ούτε η Ζυράνα Ζατέλη δε γράφει τόσο μεγάλες παραγράφους, κι αυτή δε γράφει περιπέτεια, που όσο να ‘ναι η περιπέτεια θέλει γρήγορο ρυθμό για να αναδειχθεί. Σπάσ’ το, ομόρφυνέ το, να αναδειχθεί, να διαβάζεται εύκολα, να ανεβάσεις στροφές στο ρυθμό της αφήγησής σου. Πάμε παρακάτω τώρα. Αν ήμουν ετοιμοθάνατος, υποθέτω ότι θα μιλούσα με μικρές κοφτές φράσεις και δε θα έκανα περιγραφή της κατάστασής μου με γλαφυρές περιγραφές και δευτερεύουσες προτάσεις. Ειδικότερα αν ήμουν χάκερ θα έβρισκα έναν πολύ ωραίο τρόπο να δημοσιοποιήσω τις τελευταίες μου σκέψεις, ας πούμε με μια online δημόσια μετάδοση στο YouTube και δε θα κατέφευγα σε μέσα που θα αποθηκεύσουν πληροφορία για λίγα μόνο λεπτά. Βρήκα τρομερά κλισέ την Δίωξη, σε σημείο που μου θύμισε κακούς Men In Black. Όχι απαραίτητα κακό, αλλά φοβάμαι όστι στο συγκεκριμένο πλαίσιο δε λειτουργεί καλά. Και μια ερώτηση: τι είναι η σφαίρα απομακρυσμένης οπτικής; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Elvendi Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Καταρχήν να ευχαριστίσω για όλους τους σχολιασμούς! Η όλη προσπάθεια είναι πολύ τολμηρή που έκανα, γράφοντας ένα κείμενο σε χρόνο μηδέν και το πόσταρα αμέσως χωρίς δεύτερη ματιά οπότε χωρίς καμία διόρθωση και οι ιδέες όπως έρχονταν στη στιγμή. Ήθελα να το δοκιμάσω για να δω τι αντίκτυπο θα έχει κάτι τέτοιο αλλά και τί αποτέλεσμα μπορώ να βγάλω σε προσωπικό επίπεδο, έτσι κρατάω τα υπέρ για να τα κάνω καλύτερα και παίρνω τα κατά για να τα διορθώσω σε μελλοντικό εγχείρημα ;) Όσο για την "σφαίρα απομακρυσμένης οπτικής" είχα στο μυάλο μου κάτι σαν κάποιο όπλο με "έξυπνες" σφαίρες οι όποιες προσφέρουν αποτελέσματα σε αποστάσεις μεγαλύτερες από τις συνηθισμένες όποτε κάποιο χτύπημα να μπορεί να καλύβεται για τέτοιου είδου επιχειρήσεων. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagoncult Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Είναι λίγο περίεργα τα πράγματα εδώ. Τα κενά είναι αρκετά. Παίζουν μόνο σποραδικές πληροφορίες για την κατάσταση, ενώ υπάρχουν και διάφορα ζητήματα ανακρίβειας. Ένα που μου χτύπησε αρκετά, είναι τα λόγια που ακούγονται από το cd. Είναι άλλα από αυτά που θα περίμενα κανονικά ν’ ακουστούν, δηλαδή τα λόγια του τύπου στην αρχή. Υπάρχουν πολλά χεχε και κάποιες απροσεξίες εδώ κι εκεί. Υπάρχουν και τα αγγλικά ερωτηματικά επίσης. ΥΓ1: Η λέξη ‘μπουμ’, στο τέλος, είναι, ας το πούμε, αδύναμη. ΥΓ2: Ο μπάτσος δεν ακούγεται και πολύ αληθινός. Εκεί που λέει ‘μικρέ μου χακεράκο’ για παράδειγμα… ΥΓ3: Αν προσέξεις το λόγο σου και του δώσεις μεγαλύτερο χώρο να ανασάνει, θα έχει ενδιαφέρον. ΥΓ: Είναι καλές οι παρατηρήσεις του dolph και εδικότερα αυτή με τα αλατοπίπερα και τα υπομονετικά βρασίματα, καθώς και αυτό: 'Να επιλέξεις τί ακριβώς θέλεις να πείς στους αναγνώστες.' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts