Jump to content

Ο Τελευταίος Θησαυρός

Eroviana

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Μαρίνα Σ.

Είδος: φάντασυ, παραμυθιακό

Βία; Όχι, προς το παρόν

Σεξ; Όχι, προς το παρόν

Αριθμός Λέξεων: 2991

Αυτοτελής; Όχι, ελπίζω να τελειώσει σύντομα

Σχόλια: Το ανεβάζω, μετά από παρότρυνση του μεγίστου και τρανού μας founder, να ανεβάζω λέει ακόμα κι αν δεν είναι ολοκληρωμένο. Αν δεν την παλέψει κανείς, δε θα με πειράξει... Επίσης, ο τίτλος μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Ένα λεπτό πριν είχε άλλο όνομα.

o teleutaios 8hsauros.doc

Όνομα Συγγραφέα: Μαρίνα Σ.

Είδος: φάντασυ, παραμυθιακό

Βία; Όχι, προς το παρόν

Σεξ; Όχι, προς το παρόν

Αριθμός Λέξεων: 2991

Αυτοτελής; Όχι, ελπίζω να τελειώσει σύντομα

Σχόλια: Το ανεβάζω, μετά από παρότρυνση του μεγίστου και τρανού μας founder, να ανεβάζω λέει ακόμα κι αν δεν είναι ολοκληρωμένο. Αν δεν την παλέψει κανείς, δε θα με πειράξει... Επίσης, ο τίτλος μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Ένα λεπτό πριν είχε άλλο όνομα.

Καλημέρα! Διάβασα την ιστορία σου. Δεν είμαι γκουρού της λογοτεχνίας, αλλά μια απλή αναγνώστρια, οπότε δεν θα μιλήσω για τεχνική, κόμματα, τελείες και γραμματική. Το πρώτο κομμάτι με ξένισε λίγο. Πήγαινε αστραπιαία και σε πολλά σημεία χάθηκα λίγο, δεν ήξερα ποιος παθαίνει τι και γιατί. Το υπόλοιπο όμως με τράβηξε να συνεχίσω να διαβάζω με κάθε γραμμή που περνούσα. Λοιπόν, district 9 και η Lady in the water συναντούν τα δελτία ειδήσεων της καθημερινότητας μας και μέσα από διαλόγους προβάλουν εύστοχα την κοινωνική και ηθική μας παρακμή, την ανάγκη μας να δαμάσουμε και να εκμεταλλευτούμε το οικοσύστημα και όλα τα πλάσματα του. Βασικά μου θύμισε αστυνομικό μυθιστόρημα με φανταστικά στοιχεία. Χαίρομαι που δεν είναι short story και θα έχει και συνέχεια!!! Θα περιμένω.

Eroviana, μου άρεσε, με κέρδισε πολύ εύκολα. Γράψε και τη συνέχεια!

Ευχαριστώ! Στην αρχή, πάντα "τρέχω" γιατί δεν ξέρω τι είναι αυτό που γράφω. Και γράφοντας μαθαίνω κι εγώ, ώσπου έχω τα πάντα ολοκληρωμένα μέσα στο κεφάλι μου και ξεκαθαρίζει το τοπίο και για τον αναγνώστη. Πάντως, κι εγώ μπερδεμένη είμαι, δεν ξέρω πώς να το αλλάξω αυτό.

Αν έχετε και ιδέες για συνέχεια, καλοδεχούμενες. Όπως και τι λειτουργεί, τι πρέπει να φύγει, τι σε κάνει να τραβάς τα μαλλιά σου κλπ.

Το βρήκα!!

Η συλλέκτρια είναι η χαμένη βασίλισσα! Και μητέρα του επιθεωρητή! ο οποίος κάνει σεχ με το πλάσμα, και στο καπάκι μαθαίνει ότι κι εκείνη είναι κόρη της βασίλισσας, οπότε αδελφή του, αλλά τρώει φλασιά και συνειδητοποιεί ότι αυτά είναι ανούσια ανθρώπινη ηθική και απομακρύνονται και οι τρεις χοροπηδώντας χαρωπά στο ηλιοβασίλεμα!!

Έτσι δεν είναι; ε; ε;

Το βρήκα!!

Η συλλέκτρια είναι η χαμένη βασίλισσα! Και μητέρα του επιθεωρητή! ο οποίος κάνει σεχ με το πλάσμα, και στο καπάκι μαθαίνει ότι κι εκείνη είναι κόρη της βασίλισσας, οπότε αδελφή του, αλλά τρώει φλασιά και συνειδητοποιεί ότι αυτά είναι ανούσια ανθρώπινη ηθική και απομακρύνονται και οι τρεις χοροπηδώντας χαρωπά στο ηλιοβασίλεμα!!

Έτσι δεν είναι; ε; ε;

Χα χα χα χα :woot_jump:

Καλό. Παίζει βέβαια μια ανατροπή που αφορά τη συλλέκτρια αλλά ουχί τόσο διαπλεκόμενη και "λάμψη"!

Παίζει βέβαια μια ανατροπή που αφορά τη συλλέκτρια αλλά ουχί τόσο διαπλεκόμενη και "λάμψη"!

ΟΚ, καινούρια προσπάθεια:

Λοιπόν.. η χαμένη βασίλισσα είναι η γραμματέας του διοικητή, η οποία κινεί στην ουσία τα νήματα και είναι εγκέφαλος της καταδίωξης, γιατί της προέκυψε ψυχολογικό και βαθύ μίσος για τον εαυτό της και τη φυλή της. Η συλλέκτρια επιδίδεται σε ασύλληπτα σαδομαζό όργια με τις νύμφες στο υπόγειο του σπιτιού της.

Ε; Πλησίασα;

Απλή,όμορφη, στρωτή γραφή σε fast forward που καταφέρνει να μας κρατά σε αγωνία για την συνέχεια.

Προσωπικά μου αρέσει αυτό το είδος γραφής γιατί δεν με κουράζει και με προκαλεί να διαβάσω παρακάτω,

Επιλέγεις οι -λίγες είναι η αλήθεια- εικόνες που μας δίνεις να αφορούν τους χαρακτήρες και δη τον ψυχισμό τους και τον χαρακτήρα τους και όχι το παρουσιαστικό τους ή τον χώρο που διαδραματίζονται τα γεγονότα.

Όπως ίσως γνωρίζεις, το περιβάλλον που εξελίσσονται όλα ,θεωρείται -εδώ και καιρό- ως ο βασικότερος χαρακτήρας του έργου. Δεν μας δίνεις και πολλά πράγματα για τον δρόμο, το γραφείο, το δωμάτιο ανάκρισης, το μέρος που βρίσκεται στο τέλος. Απο αυτήν την άποψη λοιπόν είναι λίγο άδειο.

Επιπροσθέτως όπως ίσως παρατήρησες μέσα σε 2900 λέξεις χώρεσες -κυρίως απο έλλειψη περιγραφών- υλικό που θα μπορούσε να ξεπεράσει τουλάχιστον τις διπλάσιες και χωρίς να πλατιάσεις. Για εμένα -πέρα απο την έλλειψη εικόνων και περιγραφών- δεν είναι τόσο κακό γιατί η πλοκή τρέχει σαν να είναι σε ταινία αλλά για σκέψου, μήπως στο τέλος έχεις στο μυαλό σου σενάριο αντί για κείμενο;

Τι εννοώ:

Γράφεις πολύ γρήγορα και πλέκεις όμορφα τους χαρακτήρες, αλλά φαίνεται σαν να περιμένεις τον παραγωγό , τον σκηνοθέτη και τον costume designer να συζητήσετε τις λεπτομέριες του χώρου που για εσένα είναι δευτερευούσης σημασίας και απλά βοηθούν την πλοκή.

Απο αυτό που βλέπω μέχρι στιγμής θα έκανε ένα πολύ ωραίο επεισόδιο σε μια σειρά τύπου xmen, αλλά θέλω πολλές περισσότερες εικόνες για να το δω σαν κείμενο απο βιβλίο.

Θυμήσου , εσύ είσαι ο σκκηνοθέτης, ο παραγωγός , ο designer και οι ηθοποιοί.Αν το βλέπεις στο μυαλό σου ως ταινία δώσε την εικόνα που θέλεις και σε εμάς.

Καλή συνέχεια!

Για να είμαι ειλικρινής δε θα μπορούσα να προσθέσω και πολλά στο παραπάνω ποστ. Είναι και οι δικές μου σκέψεις και μάλιστα διατυπωμένες καλύτερα από ότι θα θα μπορούσα.

Όμως εμένα μου αρέσει η πρώτη σκηνή, με πείθει για εισαγωγή μια μετρίου μεγέθους ιστορίας και με ψήνει να πάω παρακάτω. Μου αρέσει επίσης το όλο κολπάκι με τον "άντρα με το παλτό" που αργείς να μας τον γνωρίσεις κι είναι κοντά σε αυτο που θα συνέβαινε στην πραγματική ζωή, θα μαθαίναμε το όνομά του όταν αυτός θα συστηνόταν. Γενικά είναι ήδη χαριτωμένο μέχρι εδώ που είσαι και τραβηχτικό κι αν το δουλέψεις έτσι, σαν σκηνοθέτης, αφού φυσικά το τελειώσεις θα μπορούσε να γίνει πολύ καλό. Έχει τη δυνατότητα. Δεν ξέρω που θα μπορούσες να το πας. Το προφανές μου φαίνεται κι εμένα

το να είναι η συλλέκτρια η μάνα του και γιαυτό να αγόρασε και τη νύμφη και να κάνει ότι μπορεί να τις αγοράζει γενικά κτλ

αλλά δεν ξέρω αν είναι και αυτό που θες.

Μου αρέσει που το προφανές δεν έχει ουδεμία σχέση μ' αυτό που σκέφτηκα εγώ (και που θα γίνει τελικά, μη γελιέστε).

Για τα λοιπά, πόσο δίκιο έχετε! Τρέχω και τρέχω, γιατί θέλω να πω την ιστορία και θέλω να δω τι γίνεται παρακάτω και βαριέμαι ελεεινά να "ντύσω" το περιβάλλον. Μιας και κάνουμε όμως ασκήσεις "απλώματος" και περιγραφών στο μεταπτυχιακό, πού θα μου πάει θα το ενσωματώσω και στα δικά μου. Ευχαριστώ για το χρόνο σας!