voodoo4 Posted January 10, 2010 Share Posted January 10, 2010 Ένα ποιηματάκι για μια χώρα όχι τόσο μακρινή Ο Βασιλιάς του Βάλτου Γεια σου Βάτραχε Γεια σου Ξένε, που για σένανε τόσα λένε. Πως είσαι κύριος και αφέντης πως είσαι άρχοντας και νομοθέτης. Άσε τους τίτλους, θα κοκκινίσω ήρθα στο βάλτο σας να βοηθήσω. Και ποιος σου ζήτησε αλήθεια ελεημοσύνη και βοήθεια; Εδώ είμαστε όλοι μια παρέα όλα καλά κι όλα ωραία. Τα ψαράκια και τα σκουλήκια τα πετραδάκια και τα χαλίκια. Και τα κουνούπια και τα βατράχια. Και τα καλάμια και τα βράχια. Και το νεράκι και η λάσπη. Και η πετρούλα μου η άσπρη που όταν ο ήλιος την ηλιάζει κάθεται πάνω της κι αράζει η αφεντιά μου. Κι όταν νυχτώνει το τραγούδι μας φουντώνει και πουθενά στης γης το χάρτη δε θα ξανάβρεις τέτοιο πάρτυ. Καλά όλα αυτά, καλά κι ωραία με τα τραγούδια και την παρέα. Όμως το πρόβλημα είναι άλλο και είναι βάσανο μεγάλο. Είναι οι αρρώστιες κι η δυσωδία είν' η βρωμιά κι η αηδία. Τη βρωμιά τη συνηθίζεις και τις αρρώστιες θα τις νικήσεις. Κοίτα εμένα στο κάτω κάτω που μένω χρόνια σ' αυτό το βάλτο. Καλά, αν εσύ δεν έχεις έννοιες ούτε έχεις πρόβλημα με τις ασθένειες υπάρχουν όμως και άλλοι τόποι αυτοί που κάποτε είπες Ευρώπη γύρω απ' το βάλτο, γύρω απ' το έλος και είπαν φτάνει, νισάφι, τέλος! Γιατί φοβούνται για την υγειά τους για τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Γι' αυτό ήρθα εδώ να βοηθήσω όχι εσάς αλλά τους πίσω. Γι' αυτό πες μου στη λεβεντιά σου που ειν' ο αφέντης σου, ο βασιλιάς σου. Να τον πιάσω να του μιλήσω. να με βοηθήσει, να τον βοηθήσω. Να πούμε σχέδια και προτάσεις να κάνουμε έργα και επεμβάσεις. Να ζήσουμε όλοι ευτυχισμένα αρμονικά κι αγαπημένα. Χα,χα! Ωραίο αυτό τ' αστείο περνάμε ωραία εμείς οι δύο. Μείνε μαζί μου και δε θα χάσεις να δεις τι ωραία θα περάσεις. Θα λέμε ανέκδοτα για βασιλιάδες για δήθεν άρχοντες και δεσποτάδες. Για επιστήμη, φιλοσοφία και για αρχαία ιστορία. Πως τάχα κάποτε θα γίνει κάτι και πως θ' αφήσουμε το ραχάτι. Μείνε μαζί μου για να γελάσεις κι άσε τους άρχοντες και τις προτάσεις. Μην ψάχνεις άδικα για να βρεις μέλι μες τα καλάμια και μες τα έλη. Μέσα στο βούρκο να βρεις διαμάντι. Μέσα στη λάσπη να βρεις παλάτι. Μη γελιέσαι, μην κάνεις λάθος αφού το ξέρεις πια κατά βάθος. Σ' αυτή τη χώρα, σ' αυτό το κράτος ο βασιλιάς είναι ο Βάλτος. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted January 10, 2010 Share Posted January 10, 2010 Καλώς επέστρεψες voodoo4. Σε ευχαριστώ πολύ για το ποίημα σου, μου άρεσε πολύ. Και όμορφο παραμύθι ταυτόχρονα. Ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόμουν. Εύχομαι να δούμε και συνέχεια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake Ramore Posted January 10, 2010 Share Posted January 10, 2010 Πάρα πολύ όμορφο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo4 Posted January 10, 2010 Author Share Posted January 10, 2010 Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anime_Overlord Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 Ανάλαφρο και ωραίο ποιηματάκι. Μου έφερε κατά νου τον Δεκάλογο του Γύφτου και το Περιμένωντας τους Βαρβάρους. Όχι φυσικά σαν λυρικότητα όσο σαν θεματολογία. Κι εγώ έχω στα σκαριά ένα τέτοιο και βαριέμαι ταμάλα να τελειώσω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts