Jump to content

Κάλυψη εξόδων μετακίνησης/διαμονής για παρουσιάσεις βιβλίων


Electroscribe
 Share

Recommended Posts

Έχετε εκδόσει βιβλίο και θέλετε να το παρουσιάσετε σε πόλεις άλλες από αυτήν που μένετε; Το ΕΚΕΒΙ σας καλύπτει τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης για 5 επισκέψεις το χρόνο. Μόνο που πρέπει να έχετε "πρόσκληση" από το βιβλιοπωλείο στο οποίο θα γίνει η παρουσίαση (ναι, πρέπει να είναι βιβλιοπωλείο συγκεκριμένα, όχι πολιτιστικός φορές ή κάτι τέτοιο), τα οποία συμπληρώνουν και την απαραίτητη χαρτούρα (δικαούνται 10 χρηματοδοτούμενες εκδηλώσεις το χρόνο).

 

Οι λεπτομέρειες βρίσκονται εδώ (τις αντιγράφω πιο κάτω για ευκολία) και η αίτηση εδώ.

 

 

  1. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν βιβλιοπωλεία όλης της Ελλάδας με προτεραιότητα στα βιβλιοπωλεία της περιφέρειας, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.
  2. Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί το αργότερο δύο (2) μήνες πριν τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, σύμφωνα με το σχετικό έντυπο, και αναφέρεται αποκλειστικά σε συγγραφείς και σε εικονογράφους (για τα παιδικά βιβλία).
  3. Κάθε βιβλιοπωλείο μπορεί να διοργανώσει μέχρι δέκα (10) εκδηλώσεις στη διάρκεια ενός έτους. Δεν μπορεί, όμως, να υποβάλει αίτηση προσκαλώντας τον ίδιο συγγραφέα για δεύτερη φορά. Επιπλέον το ΕΚΕΒΙ, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Προγράμματος, μπορεί να καλύψει για κάθε συγγραφέα έως και πέντε (5) επισκέψεις σε πέντε διαφορετικά βιβλιοπωλεία. Εκδήλωση με τη συμμετοχή δύο συγγραφέων υπολογίζεται ως δύο εκδηλώσεις, κοκ.
  4. ΕΚΕΒΙ καλύπτει τα έξοδα μετάβασης και διαμονής του συγγραφέα στον τόπο της εκδήλωσης. Οι κρατήσεις των ξενοδοχείων γίνονται από το ΕΚΕΒΙ, ενώ τα έξοδα μετάβασης καλύπτονται με την προσκόμιση των σχετικών αποδείξεων. Σε περίπτωση που ο συγγραφέας επιλέξει να μετακινηθεί με δικό του μέσο, το ΕΚΕΒΙ καλύπτει τα σχετικά έξοδα (0,2 ευρώ/ χλμ., διόδια, κλπ).
  5. Τα βιβλιοπωλεία, που προσκαλούν συγγραφείς μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, έχουν την υποχρέωση να συμπεριλαμβάνουν σε εμφανή θέση στο έντυπο υλικό που παράγουν για τις εκδηλώσεις τους (προσκλήσεις, αφίσες, δελτία τύπου, κλπ), το λογότυπο του ΕΚΕΒΙ (πλήρες) και τη φράση « ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ (ΕΚΕΒΙ)», και να αποστέλλουν το αργότερο τρεις (3) ημέρες πριν την εκδήλωση το υλικό αυτό στα γραφεία του ΕΚΕΒΙ (Αθανασίου Διάκου 4, 117 42 Αθήνα, υπ’ όψιν κας Φιλιτσας Καραμανλή).
Link to comment
Share on other sites

Guest melissoula

Ευχαριστώ προσωπικά. Πολυ χρήσιμο για όσους συγγραφείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα (ακόμη) να παραστουν ανα την Ελλάδα σε παρουσιάσεις των βιβλίων τους.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..