KELAINO Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Όνομα συγγραφέα: Γεωργία Είδος: Επιστημονική φαντασία (σκεφτόμουν να τη χαρακτηρίσω σκληρή, αλλά είδα σε όνειρο το Στήβεν Χώκινγκ να κραδαίνει απειλητικά μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, οπότε λέω να μην, καλού-κακού) Αριθ. λέξεων: 1535 Βία: νιξ Σεξ: καμία σχέση Σχόλια: Αυτό με το Χώκινγκ είναι αλήθεια. ΠΡΟΤΖΕΚΤ #9.doc 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted January 31, 2010 Share Posted January 31, 2010 Τώρα εδώ τι λένε; Ένα, δεν κατάλαβα γρι! Δύο, το λάτρεψα! Δηλαδή δεν κατάλαβα τίποτα από το πείραμα. Και τι μας νοιάζει το πείραμα; Οι «επιστήμονες» ήταν όλα τα λεφτά! Και τι με διαολίζει, και τρίζω τα δόντια μου;! Η δήλωση της συγγραφέως ότι (δήθεν) γράφει πρώτη φορά επιστημονική φαντασία! Σε χαζούς τα πουλάει αυτά; Το κείμενο είναι ιδιοφυές. Γραμμένο θαρρείς από εξωγήινους για εξωγήινους και όποιος τρίτος κατάλαβε, κατάλαβε. Μάλιστα κυρία KAILENO (γουίνκ, σου κλείνω το μάτι) «Σουηδία» τον λένε τον πλανήτη σου; Εδώ φανατικοί της επιστημονικής φαντασίας και γράφουν συχνά «είχα παρκάρει το αυτοκίνητο μου, από νέο κράμα μετάλλου ικ-ζουίνκ 3000 με ποζιτρονικό λεβγιέ, στη γωνία, μπροστά στον ολογραφικό μπακάλη» κι εσείς με μια πρώτη γραφή ξεφουρνίζετε αυτό; Εύγε λοιπόν. «Θα μας κάνετε την τιμή να πιπιλήσετε ένα ρομβόσχημο πλέγμα ακετόνης μαζί μας;» Ανεκτίμητο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adicto Posted January 31, 2010 Share Posted January 31, 2010 Δεν κατάλαβα ΧΡΙΣΤΟ! Όμως το διάβασα-ρούφηξα με ένα χαμόγελο καρφωμένο στα χείλη! Θεικοί οι πρωταγωνιστές, μου άρεσε πάρα πολύ η γλώσσα που χρησιμοποίησες και κάτι λεκτικές τσαχπινιές που έκανες! Να υποθέσω οτι το πείραμα ήταν το σύμπαν μας; Θα μου πεις μετά! Συγνώμη που δεν σου γράφω παραπάνω, το παθαίνω αυτό με τις ιστορίες που μου αρέσουν. Και αυτή μου άρεσε πολύ πολύ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonya Posted January 31, 2010 Share Posted January 31, 2010 Jesus freaking Christ! Μήπως άρχισε η Ευθυμία να σε ποτίζει τίποτα περίεργο; :Ρ Πέρα από δυο τρεις απροσεξίες (κάτι εισαγωγικά, ένα ορθογραφικό, μια ασάφεια), στα τεχνικά δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Από την υπόθεση, παρά τις 4 (τέσσερις) φορές που το διάβασα, το μόνο που κατάλαβα/συγκράτησα, ήταν το τρία με τα άπειρα δεκαδικά. Το π, ναι; Αλλά ήταν φανταστικό. Επιστημονικά φανταστικό. Βέβαια, μπορεί να μου λείπουν τα απαραίτητα εγκεφαλικά κύτταρα ή οι γνώσεις για να το καταλάβω, αλλά θα ήθελα, πραγματικά θα ήθελα πολύ να το καταλάβω κι όχι μόνο να το απολαμβάνω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nocturnal Posted January 31, 2010 Share Posted January 31, 2010 ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 1η ΑΝΑΓΝΩΣΗ *Εεεεεεεε ; *Δεν απορώ που δεν μπορούσες να βρεις τίτλο ... μαλλον και εσύ δεν ήσουν σίγουρη για τι έγραφες *Δεν κατάλαβα φυσικά τίποτα *Πέθανα στο γέλιο με την προσπάθεια μου να καταλάβω *Έψαχνα να βρω να τραβήξω τις εξωκρανιακές αισθητηριακές απολήξεις μου ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2η ΑΝΑΓΝΩΣΗ Δεν θα πω ψέματα ,,, Ξανα δεν κατάλαβα τιπότα... ΣΥΝΟΨΗ Μου άρεσε ,,, ΠΟΛΥ... μάλλον Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetartos Posted January 31, 2010 Share Posted January 31, 2010 Μου άρεσαν οι ιδέες, η ονοματοποιΐα, ο συνδυασμός διαφόρων γνώσεων - όπως επίσης και το γεγονός ότι έκανες research: σημαντική συνήθεια για έναν συγγραφέα ΕΦ. Δε μου άρεσε ότι μετά τις δυο πρώτες παραγράφους η πλοκή δεν κινήθηκε καθόλου, απλώς οι πρωταγωνιστές συνέχισαν να μιλάνε ακαταλαβίστικα (για μένα). Κάποια στιγμή βαρέθηκα να διαβάζω, μέχρι που έβαλες το τρία με τα άπειρα δεκαδικά. που μου (ανα)κίνησε το ενδιαφέρον. Πολύ καλή αρχή. Εύχομαι και ελπίζω σε ακόμα καλύτερες συνέχειες! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Πυθαρίων Posted January 31, 2010 Share Posted January 31, 2010 Φίλη Kelaino, έμεινα ικανοποιημένος και διασκέδασα με τις εικόνες ενός σπάνιου (από πλευράς συχνότητας εμφάνισης στο sff) κομματιού διακωμωδητικής ε.φ. Γενικά: Άφθονο ταλέντο, πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα. Με εντυπωσίασε ο ρυθμός και η ευκολία που ανασύρεις όρους της χημείας, της φυσικής, της βιολογίας, των μαθηματικών κλπ. και ο αβίαστος τρόπος που τους δένεις σε ένα φαινομενικό (με την ανοχή και την συμφωνία του αναγνώστη) ταίριασμα. Με εντυπωσίασε η φαντασία σου και οι μορφολογικές περιγραφές. Και το χιούμορ: «Θα μας κάνετε την τιμή να πιπιλήσετε ένα ρομβόσχημο πλέγμα ακετόνης μαζί μας;» Ανεκτίμητο! (Σχόλιο DinoHajiyorgi) Λεπτομέρειες: Μου άρεσε το ουδέτερο άρθρο για τα όντα σου: Το Ζεϊθνίρλι, το Χλουμ, κλπ. “Τα ταχυόνια έσταζαν αργά στην κλεψύδρα.”: Τρελή σύλληψη. Τελικά: Νομίζω πως δεν υπήρχε λόγος να καταλάβω υπόθεση. Ή μήπως χάνω κάτι; Συγχαρητήρια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake Ramore Posted January 31, 2010 Share Posted January 31, 2010 (edited) Περισσότερο μου φάνηκε σαν απόσπασμα διαλόγων από κάποια παρωδία Ε.Φ παρά οτιδήποτε άλλο. Οι διάλογοι είναι πολύ πειστικοί και φαίνονται αρκετά δουλεμένοι. Παρόλα αυτά εμένα με έβγαλαν από την ροή της ιστορίας. Από την πρώτη ακόμη φορά –από τις 3 συνολικά- που το διάβασα κατάλαβα κάπου στην μέση ότι οι διάλογοι αυτοί δεν οδηγούν πουθενά παρα μόνο στην έμπνευσή τους.Δεν υπήρχε κάποια ιστορία, οι διάλογοι ήταν η ιστορία. Απο αυτό το πρίσμα το αποτέλεσμα πέτυχε. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής –αν και δεν ασχολούμαι με Ε.Φ- τους διαλόγους τους απόλαυσα. Έχουν μια μοναδικότητα που κάνει το κείμενο ενδιαφέρον και κάποιοι βγάζουν πολύ γέλιο. π.χ «Για ηρεμήστε εδώμέσα, μη σας πάρει ο Διαλωβητής τον αναπαραγωγικό παροχέα!» Πέραν τούτου όμως το σύνολο μου ήταν ξένο. Μπορεί να είναι επειδή δεν είμαι πολύ εξοικειωμένος με τόσο σκληρή Ε.Φ. Edited January 31, 2010 by Drake Ramore Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nocturnal Posted January 31, 2010 Share Posted January 31, 2010 Μου άρεσε το ουδέτερο άρθρο για τα όντα σου: Το Ζεϊθνίρλι, το Χλουμ, κλπ. Κάποια στιγμή μέσα στο κείμενο γράφεις " η Χλουμ " ... Κεκτημένη ταχύτητα ;;; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted January 31, 2010 Author Share Posted January 31, 2010 Κάποια στιγμή μέσα στο κείμενο γράφεις " η Χλουμ " ... Κεκτημένη ταχύτητα ;;; ΦΤΟΥ!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted January 31, 2010 Share Posted January 31, 2010 Eυφάνταστη φυσιολογία χαρακτήρων υποστηριζόμενη από το αντίστοιχο λεξιλόγιο. Όσον αφορά τους επιστημονικούς όρους ξεκινάει έχοντας κάποιο νόημα, αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι όλος αυτός ο αχταρμάς (π.χ. «τα ταχυόνια έσταζαν αργά στην κλεψύδρα»!) δεν μπορεί παρά να έχει χιουμοριστικό σκοπό, οπότε χαλάρωσα για να το απολαύσω. Ωραία και η επανάληψη του «τι έγινε την άλλη φορά». Στο δια ταύτα τώρα. Τι κατάλαβα: Η ομάδα των πέντε προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι, το οποίο δεν διευκρινίζεται. Πιθανόν ένα καινούργιο σύμπαν. Όλα πήγαιναν καλά αυτή τη φορά, μέχρι που διαπίστωσαν ότι η κυκλομετρική σταθερά (το γνωστό σε μας π δηλαδή) σ’ αυτό το σύμπαν δεν είναι 3 όπως… πάντα, αλλά 3,14159265… (με άπειρα δεκαδικά «φυσικά» για εμάς αφού το π είναι άρρητος). Θεώρησαν ότι το αυτό το σύμπαν –το σύμπαν μας– είναι παντελώς άχρηστο για τους (αδιευκρίνιστους) σκοπούς τους και το διέλυσαν στα εξ ων συνετέθη. Αν κατάλαβα σωστά, δεν είναι άσχημη ιδέα (αν και πολύς κόσμος έχει παίξει με αυτή τη σταθερά στο παρελθόν) και σίγουρα είναι διασκεδαστικά δοσμένη. Θα ήθελα να ξαναδώ δουλειά σου στην Ε.Φ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted January 31, 2010 Author Share Posted January 31, 2010 Δυσκολεύομαι να βρω λόγια να σας ευχαριστήσω, παιδιά. Όλα αυτά είναι καινούργια για μένα, δεν έχω συνηθίσει να με διαβάζουν... Λοιπόν: Ντίνο Χατζηγιώργη: τι άλλο από ευχαριστώ; Αντίκτο: ευχαριστώ και σε σένα βέβαια! Με κάνετε πολύ ευτυχισμένη. Σόνυα: άσε, πρέπει να έπεσα στη χύτρα με το περίεργο όταν ήμουν μικρή.. Νοκτούρναλ: μα είμαι σίγουρη για το τι έγραφα.. ευχαριστώ για τα υπόλοιπα. Τέταρτος: Χαίρομαι που εκτιμήθηκε το ρήσερτς μου! Είχε πλάκα! Αλλά λυπάμαι που βαρέθηκες να διαβάζεις.. σόρυ! Πυθαρίων: μ' έκανες και κοκκίνησα ρε συ! Ντρέικ Ραμόρ: ναι, ήθελα τουλάχστον οι διάλογοι να έχουν πλάκα. Μμαν: κατά σύμπτωση, "αχταρμάς" είναι ακριβώς και ο δικός μου χαρακτηρισμός για ορισμένα μέρη του κείμενου! Για το σπόιλερ, μετά τη λήξη. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ όλους σας. Με ανοίξατε τα μάτια σε πολλά πράγματα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manstredin Posted January 31, 2010 Share Posted January 31, 2010 Καλά, πολύ σπάνιο να μην καταλαβαίνω τίποτα και όχι μόνο να συνεχίζω να διαβάζω το κείμενο, αλλά και να το απολαμβάνω τόσο πολύ. Η αλήθεια είναι πως πιστεύω ότι από την ασχετοσύνη μου σε κάθε είδος θετικής επιστήμης έχασα πολλά χιουμοριστικά στοιχεία, αλλά ακόμα κι έτσι μπόρεσες να με κάνεις να γελάσω, να συμπαθήσω τους ουδέτερους χαρακτήρες και να αναρωτιέμαι για το τι έγινε την προηγούμενη φορά και τι στο καλό προσπαθούν να φτιάξουν. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να διαβάσω ένα μεγαλύτερο τέτοιο κείμενο, μάλλον θα με κούραζε. Ήδη έπρεπε να διαβάσω την πρώτη παράγραφο δυο-τρεις φορές για να μπω στο κλίμα. Συνολικά, η προσπάθεια με ικανοποίησε. Για μένα ήταν πολύ ξεκάθαρο πως γράφτηκε με μεράκι και περίσσια έμπνευση (και με research όπως λέει κι ο tetartos, Ι'm impressed!). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 Ναι κι εγώ ανήκω σ' αυτούς που δεν έπιασαν Χριστό (λογικό μάλλον!!). Ως εν δυνάμει χημικό με γοήτευαν οι επιστημονικές αναφορές και παράλληλα ένιωθα και λίγο ηλίθιος που δεν καταλάβαινα τίποτα. Οι διάλογοι ήταν πολύ ωραίοι κι αστείοι σε κάποιες φάσεις. Πολύ πρωτότυπη προσπάθεια, συγχαρητήρια! Ωστόσο εμένα με αποπροσανατόλισε λίγο κι από ένα σημείο και μετά βρέθηκα να κουράζομαι... αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπικό, προφανώς. Σας βγάζω το καπέλο για την έμπνευση σας!! Άντε καλή αρχή και καλή επιτυχία! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pericles Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 Χαιρετώ σε, Λοιπόν... Ένοιωσα ότι διαβάζω κλασσική παλιά επιστημονική φαντασία. Με πλάσματα εξωγήινα και έννοιες παράξενες· καινοφανής! Από την άλλη, καταλάβαινα όμως αρκετά για να σχηματίσω γνώμη των γεγονότων. Πολύ καλή προσπάθεια!! Πραγματικά πολύ καλή!! Τώρα, θα προσπαθήσω να ηρεμίσω λίγο... «[...], μη σας πάρει ο Διαλωβητής τον αναπαραγωγικό παροχέα!» Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 (edited) Τρομερά ευχάριστη έκπληξη αυτό εδώ. Έκπληξη γιατί, λέγοντας ότι δε γράφεις ΕΦ, σίγουρα δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Συμπαθέστατοι οι άφυλοι ήρωές σου ("θεοί"; ) και οι μέθοδοί τους να εκφράζουν τη διάθεση και τα συναισθήματά τους. Σε γενικές γραμμές κατάλαβα ό,τι κατάλαβε και ο mman. Η φράση "δεν είναι καν αριθμός" μου δημιούργησε μια (ημιτελή) υποψία, που δεν ξέρω όμως αν ισχύει, και δεν ξέρω σε τι μπορεί να χρησιμεύσει: Μήπως στον κόσμο τους υπάρχουν μόνο ακέραιοι, ή έστω ρητοί αριθμοί; Σε γενικές γραμμές, πάρα πολύ ευχάριστο, πολύ ευφάνταστο και πολύ διασκεδαστικό. Στέκει μια χαρά, ακόμη κι αν δεν καταλάβεις το νόημα που κρύβεται από πίσω. Edited February 1, 2010 by aScannerDarkly Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anime_Overlord Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 Μα την έψιλον εις την χι μου, η κατανόηση του κειμένου ήταν σαν να προσπαθείς να σταθεροποιήσεις σκοτεινή ύλη ενώ βράζεις μακαρόνια. Και ναι, το λάτρεψα κι ας δεν τα έπιασα όλα. Το π το κατάλαβα κι εγώ καθώς κι ότι σε συνδιασμό με τα ταχυόνια και το ότι γίνανε "κορδόνια" μου έδωσε να καταλάβω ότι πειραματίζονται σε ορίζοντα γεγονότων ενός big bang που αντί να μεγαλώνει σε άστρο, αυτό μίκραινε σε μαύρη τρύπα. Ή αυτό ψυλλιάζομαι ότι κάνανε. Πολύ απολαυστικό ανάγνωσμα ακριβώς γιατί με έκανε και σκέφτηκα αλλά και γέλασα. Απλά λέξεις όπως "δημοσιογράφοι" και "μοχλός" μου χτυπήσανε πολύ... ανθρώπινοι όροι και θα προτιμούσα να τα εξωγήιζες κι αυτά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosK Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 Μια περίπτωση που το υπερβολικό hype σου καταστρέφει την ανάγνωση. Διαβάζω ένα κάρο σχόλια που λένε "μα δεν καταλαβαίνω τίποτα". Και λέω: "ουάου, για να μην καταλαβαίνουν όλοι αυτοί τίποτα, θα υπάρχει κάτι σούπερ-ντούπερ-παρανοϊκό εδώ". Και... χμμ... διαβάζω μια σχετικά απλή ιστορία, όπου απλώς όλες οι λέξεις έχουν γίνει find/replace με αστεία εξωγηινο-ονόματα χεριών, ποδιών, ματιών, πράξεων, κτλ κτλ (μόνο αυτό με το πλέγμα έχασα, μάλλον επειδή δε θυμάμαι τι έχει ακετόνη). Δε λέω ότι δε γέλασα, γιατί θα πω ψέματα. Ήταν πολύ πετυχημένες οι φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν και έβγαζαν γέλιο! Απλώς, well, you know.... Πάντως, φαίνεται να έχεις ταλέντο στο χιούμορ. Ίσως πρέπει να το κυνηγήσεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted February 2, 2010 Author Share Posted February 2, 2010 Απλά λέξεις όπως "δημοσιογράφοι" και "μοχλός" μου χτυπήσανε πολύ... ανθρώπινοι όροι και θα προτιμούσα να τα εξωγήιζες κι αυτά. Αγαπητέ, δεν μπορείς να φανταστείς σε τι κατάσταση ήταν το αρχικό κείμενο, και πως με μεγάλο πόνο καρδίας αναγκάστηκα να γηϊνίσω ορισμένες λέξεις, μπας και γίνει κάπως κατανοητό... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anime_Overlord Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 Ωχ φαντάσου δηλαδή πως ήταν το αρχικό. Πάντως θα ήταν φάση να ανέβαζες το ίδιο κείμενο δύο φορές, μια σε δυσνόητα διαστημικά και μια σε χαζά γήινα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted February 4, 2010 Share Posted February 4, 2010 Τι να λέμε τώρα; Αδιάβαστη με έστειλες! Στην αρχή αναρωτιόμουνα πότε θα συνδεθεί το κείμενο με την πραγματικότητα, για να το καταλάβουν οι κοινοί θνητοί. Μετά κατάλαβα ότι αυτή είναι η πραγματικότητα! Όταν λοιπόν έπαψα να θέλω να καταλάβω τι λέει, άρχισα να απολαμβάνω τις απίστευτες συνθέσεις επιθέτων και ουσιαστικών. Τι να πρωτοπιάσω όμως; Από γλώσσα, από φαντασία, από συνδυασμούς, έσκιζε με την κάθε λέξη. Θα πρέπει να μέτρησα και καμιά πενηνταριά απόστευτους επιθετικούς προσδιορισμούς. Και, φρονίμως ποιούσα, κράτησες το κείμενο σχετικά μικρό. Ήταν ακριβώς στο σωστό μέγεθος για να αντέξει ο ανύποπτος αναγνώστης τέτοιον καταιγισμό ανύπαρκτων όρων και να καταλάβει ταυτόχρονα ότι υπήρχε και υπόθεση. Και μάλιστα μια χαρά υπόθεση, με εμπλοκή μαθηματικών, που είναι συνήθως η αδυναμία μου. Όλη η αρχή και το τέλος του σύμπαντος, συμπυκνωμένο σε εξωγήινη ορολογία. Πραγματικά ενθουσιάστηκα. Μια που πρόλαβαν άλλοι την ατάκα με την κετόνη, ας προσθέσω ότι και η παρακάτω στιχομυθία απέσπασε πολύ γέλιο: «Μήπως να απέκλειες τις διόδους;» «Όχι, ρυμούλκησε τις ανόδους!» «Όχι, εγώ ξέρω, διαβίβασε τις τριόδους!» Και μια προτασούλα για τίτλο (καρασπόιλερ βέβαια για όσους το ξέρουν, αλλά δεν κρατήθηκα) Αει ο Θεός ο μέγας γεωμετρεί... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amandel Posted February 9, 2010 Share Posted February 9, 2010 Αχμ, ναι τι να πω εγώ εδώ τώρα.:tongue: Και γω δε μπορώ να πω ότι κατάλαβα τίποτα. Αλλά ήταν τοσο ευχάριστο στο διάβασμα που δεν τσίνησα πουθενά και βγήκε όλο. Γενικά σίγουρα θύμισε κάποια ΕΦ παρωδία, ή κωμωδία πωςτολενε αλλά θα μου άρεσε πολύ περισσότερο σα σενάριο κόμικ. Δε νομίζω ότι ταίριαζε τόσο για διήγημα και μου έβγαλε την ανάγκη να εμπλουτιστεί με εικόνες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 Στην αρχή αναρωτιόμουνα πότε θα συνδεθεί το κείμενο με την πραγματικότητα, για να το καταλάβουν οι κοινοί θνητοί. Μετά κατάλαβα ότι αυτή είναι η πραγματικότητα! Αυτό ακριβώς είναι το θέμα! Όταν κατάλαβα ότι δεν υπάρχει αυτός ο όρος (πραγματικότητα) σε οτιδήποτε έχουν φτιάξει οι Πάιθονς, άρχισα να τους εκτιμώ... όπως τους αξίζει! Βέβαια, μετά από κάποια ώρα αρχίζω να νιώθω πως τα πάντα μέσα στον εγκέφαλό μου έχουν αλλάξει θέση, και αυτή η αίσθηση δε μου είναι πολύ ευχάριστη. Το μυαλό μου ουρλιάζει, εκλιπαρώντας για λίγη κανονικότητα, υποφέρει... Πώς; Δε μιλάμε για τους Μόντι Πάιθονς εδώ; Λάθος τόπικ; Τι να σου πω, ότι πας γραμμή για το κοινό τους; Τώρα Σοβαρεύομαι: Καλό ήταν, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είχε αρκετή δουλειά. Μπορούσε να απογειωθεί σε άλλα ύψη, γιατί πραγματικά το έγραψες σε μεγάλα κέφια, αυτό φαίνεται. Αν εκμεταλευόσουν λίγο πιο συγκροτημένα αυτό τον αυθορμητισμό, το κείμενο θα ήταν πολύ καλύτερο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagoncult Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 Ναι, είναι όντως τελείως τρελό. Χαμός έγινε. Βασικά, κάθε γραμμή είναι και νέα έκπληξη. Αυτό που ψεκάζονται με υγρό άζωτο είναι κάποιο καινούριο κόλπο? :) Τα ονόματα και οι λέξεις που χρησομοποίησες είχαν πολλή πλάκα (το καλύτερο μου ήταν το Χλουμ), όμως τα βασικά του μειονεκτήματα ήταν α)ήταν μικρουλι και β) είχε την ελάχιστη δυνατή πλοκή (νομίζω ότι έστω στο τέλος θα ήταν εύκολο να προσθέσεις το κατιτίς… να κλείνει τουλάχιστον με ένα τσιτάτο). Οκ πάντως, με άφησε με πολύ ευχάριστη διάθεση. Αν η πλοκή ήταν δυνατή θα ήταν σούπερ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μάρβιν ΑΑΠ Posted February 11, 2010 Share Posted February 11, 2010 Φυσικά και δεν κατάλαβα τι έγινε, πέρα από τα προφανή, και φυσικά αυτό δεν με εμπόδισε να γελάω ασταμάτητα όσο το διάβαζα. Ήταν ένα διήγημα με τα όλα του, πειστικό σε κάθε του λέξη, χωρίς να χρειάζεται να είναι πιστό (σε ποια πραγματικότητα; ) και χωρίς να του χρειάζεται να δημιουργεί καθαρές εικόνες. Μου άρεσε πολύ πολύ (όπως και οι Μόντυ Πάιθονς, άλλωστε). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts