Jump to content

Υπηρεσία ρουτίνας

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: OuterHeaven

Είδος: Επιστημονική φαντασία (νομίζω)

Βία; Όχι

Σεξ; Προς Θεού, όχι

Αριθμός Λέξεων: Δεν τις μέτρησα

Αυτοτελής; Ναι

Σχόλια: Είναι το πρώτο μου (και ελπίζω όχι και τελευταίο) διήγημα, βασισμένο σε κάποιες θεωρίες συνομωσίας, το οποίο είπα να αναρτήσω δειλά δειλά.

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το γράψιμο (πέρα από το γνωστό γράψιμο που κάνουμε όλοι οι Έλληνες :p) αλλά ευελπιστώ να συνεχίσω και ελπίζω να μην είναι απλός ενθουσιασμός.

Εύχομαι να σας αρέσει και αναμένω τα σχόλια σας.

Ωραία και ήσυχη υπηρεσία φαίνεται θα έχω. Επιτέλους αραλίκι και χαλάρωση. Έχω βουλιάξει στην θέση του Κέντρου Ελέγχου, με τα πόδια απλωμένα στην κονσόλα των πλήκτρων. Αν με έβλεπε ο Διοικητής, θα με άρχιζε στα μπινελίκια. Να έρθει να κάνει όμως τι; Έξω δεν κουνιόταν τίποτα. Αλλά βλέπεις, μετά από εκείνο το περιστατικό που συνέβη πριν καιρό, μας είχαν όλους πλέον σε επιφυλακή. Θυμάμαι, τριγυρνούσαν έξω κάποιοι παρείσακτοι και ένας από αυτούς σκοτώθηκε πριν προλάβουμε να κλείσουμε το σύστημα ασφαλείας. Κρίμα, αλλά ίσως να έγινε μάθημα στους υπόλοιπους και έτσι ελπίζω να μην ξαναπατήσουν εδώ. Ή τουλάχιστον, αν το κάνουν, ας μας ειδοποιήσουν πρώτα.

Σηκώθηκα λίγο να ξεπιαστώ. Έριξα μία ματιά στον ουρανό. Όταν έπεφτε το σκοτάδι φαίνονταν όλα πεντακάθαρα, ακόμα και με γυμνό μάτι. Ειδικά ο Άρης, με το χαρακτηριστικό του κόκκινο χρώμα που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους πλανήτες. Τα άστρα δε μετράνε. Αυτά διακρίνονται απ’ όποιο σημείο και να τα δεις. Πλέον όμως δεν μου κάνουν και τόσο εντύπωση. Τίποτα απ’ αυτά. Έχω υπηρεσία σε αυτό το πόστο αρκετές φορές και έχω βαρεθεί να βλέπω τα ίδια και τα ίδια. Ίσως σε κάποιον άλλον να έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση.

Ξαφνικά, άρχισαν να ακούγονται παράσιτα στον επικοινωνιακό δέκτη. Ορίστε; Αποκλείεται! Δεν το πιστεύω. Κάποια βλάβη λέω θα είναι. Πού τέτοια τύχη; Όχι ρε πούστη μου, σε εμένα βρήκε; Σιγά σιγά τα παράσιτα χάνονταν και στη θέση τους άρχισαν να σχηματίζονται λέξεις σε μία γλώσσα που, ενώ ήμουν σίγουρος ότι είχα ξανακούσει, δεν καταλάβαινα.

Ενεργοποίησα τον μεταφραστή. Αν φάνηκε σε εμένα απλώς γνωστή γλώσσα, τότε υπήρχε σίγουρα στο αρχείο του μεταφραστή. Επικοινώνησα με τον Διοικητή και τον ενημέρωσα ότι κάτι συμβαίνει, χωρίς να είμαι σίγουρος ακόμα για το τι μπορεί να είναι αυτό. Έδωσε εντολή να απενεργοποιήσω το σύστημα ασφαλείας του σκάφους για κάθε ενδεχόμενο. Τα λόγια στον μεταφραστή άρχισαν να βγάζουν νόημα. Και τότε κατάλαβα. Ήταν πάλι αυτοί!

Ακούστηκε η φωνή ενός άντρα να λέει «Ένα μικρό βήμα για εμένα, ένα γιγάντιο βήμα για την ανθρωπότητα». Ειδοποίησα αμέσως να μαζέψουν τα οχήματα που είχαμε στο εξωτερικό υπόστεγο, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μάταια όμως. Αυτό που άκουσα στη συνέχεια, με έκανε να βλαστημήσω! «Είναι τεράστια κύριε... πελώρια... ω Θεέ μου δεν θα το πιστεύατε... Υπάρχουν άλλα διαστημόπλοια εδώ πάνω σας λέω... αραδιασμένα από την άλλη πλευρά, στην άκρη του κρατήρα... είναι εδώ στο φεγγάρι και μας παρακολουθούν...», φαίνεται να είπε ένας από αυτούς.

Ναι, ρε! Άλλη δουλειά δεν είχαμε να κάνουμε, εσάς παρακολουθούμε. Απ’ ότι φαίνεται, το θέμα χρειαζόταν νέα προσέγγιση και ίσως θα έπρεπε να κάνουμε κάποιου είδους συμφωνία, για να μην έρχονται τόσο συχνά. Πόσο μάλλον απροειδοποίητα. Ίσως έτσι τελικά, σταματούσαν να μας τα πρήζουν με τις βόλτες τους…

Χαιρετώ σε,

Μου άρεσε. Ήταν μικρό, αστείο και έξυπνο. Ούκ εν τω πολλώ το ευ τελικά. :)

Χαιρετώ σε,

Μου άρεσε. Ήταν μικρό, αστείο και έξυπνο. Ούκ εν τω πολλώ το ευ τελικά. :)

Καταρχήν καλησπέρα και από 'μένα.

Σ'ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου, να 'σαι καλά φίλε μου :D

Σεξ; Προς Θεού, όχι

Αριθμός Λέξεων: Δεν τις μέτρησα

Χεχε... Γιατί προς Θεού; ... Λίγο σεξ δεν έβλαψε κανέναν ...:lol:

Επίσης δεν χρειάζεται να μετρήσεις τις λέξεις. Απλά θα πατήσεις στο προγραμμα που το έγραψες (π.χ στο Word ) Εργαλεία -> Καταμέτρηση Λέξεων..

Λοιπόν...

Έξυπνο, χιουμοριστίκο φλασάκι...

Δυστυχώς δεν προσφέρεται για ενδελεχή ανάλυση ... οπότε ελπίζουμε κι εμείς μαζί σου πως δεν θα είναι το τελευταίο...

Ίσως μόνο αυτή η παράγραφος θέλει λίγο φτιάξιμο...

Ξαφνικά, άρχισαν να ακούγονται παράσιτα στον επικοινωνιακό δέκτη. Ορίστε; Αποκλείεται! Δεν το πιστεύω. Κάποια βλάβη λέω θα είναι. Πού τέτοια τύχη; Όχι ρε πούστη μου, σε εμένα βρήκε; Σιγά σιγά τα παράσιτα χάνονταν και στη θέση τους άρχισαν να σχηματίζονται λέξεις σε μία γλώσσα που, ενώ ήμουν σίγουρος ότι είχα ξανακούσει, δεν καταλάβαινα.

Απλά ξεχώρισε λίγο τις εικόνες και θα είναι οκ ...

Edited by Nocturnal

Καλησπέρα Παναγιώτη και σε ευχαριστώ και εσένα για το σχόλιο σου.

Όταν εννοείς να ξεχωρίσω τις εικόνες, εννοείς ανάμεσα σε αυτά που συμβαίνουν και στις σκέψεις του χαρακτήρα υποθέτω.

Όσον αφορά το μέτρημα των λέξεων, φαντάστηκα ότι θα υπάρχει κάποιο εργαλείο στο Word, αλλά δε το έψαξα περαιτέρω,

γιατί εκείνη τη στιγμή ήμουν στο χώρο εργασίας μου και δεν είχα στο μυαλό μου να ψάξω τις λειτουργίες του Word.

Απλώς το αναφέρω για να μη νομίζεις ότι βαριέμαι να ψάξω :D

Σ'ευχαριστώ για την υπόδειξη, να 'σαι καλά.

Α, όσο για το σεξ...εννοείται ότι δεν έβλαψε κανέναν και απλώς αστειευόμουν. Και αυτό επίσης το αναφέρω για να μη με νομίσετε συντηριτικό και πουριτανό :p

Edited by OuterHeaven

Έξυπνο και ωραίο -- για το μέγεθός του. Να υποθέσω ότι η πρώτη παράγραφος παραπέμπει σε εμπειρίες από... τον Ελληνικό Στρατό;-)

Έξυπνο και ωραίο -- για το μέγεθός του. Να υποθέσω ότι η πρώτη παράγραφος παραπέμπει σε εμπειρίες από... τον Ελληνικό Στρατό;-)

Σ'ευχαριστώ.

Ναι, ακριβώς. Αυτό το κλίμα ήθελα να "πασάρω" :D

Πολύ ευχάριστο φλασάκι. Το βαριεστημένο στυλ του τύπου, μια χαρά. Η δε άνεση με την οποία αναφέρεται στις γλώσσες και στο σύστημα μετάφρασης δένει πολύ ωραία με το τέλος "Ναι, ρε, άλλη δουλειά δεν είχαμε να κάνουμε..."

Όντως, βέβαια, όπως είπαν και οι άλλοι, αυτό το μέγεθος δεν προσφέρεται για ανάλυση.

Περιμένουμε το επόμενο για περισσότερα.

Ψυχαγωγικό φλασάκι. Αν είναι όντως το πρώτο σου εκίενο, συγχαρητήρια. Ξεινάς με ένα πολύ καλό επίπεδο χρήσης της γλώσσας, και από γραμματικής-ορθογραφικής-συντακτικής άποψης, και από συγγραφικής. Λίγες μικροπαρατηρήσεις-συμβουλές έχω, που θα τις βρεις στο αρχείο.

Κατά τα άλλα, έχεις πετύχει το ύφος που ήθελες, όπως είπαν όλοι. Είναι ακριβώς όπως θα το έλεγε κάποιος στο ΚΨΜ με το φραπέ στο χέρι, έχοντας συγκεντρώσει την προσοχή της ομήγυρης. Απλά έχε υπόψη σου πως σε μια μελλοντική ιστορία που θα γράψεις, αν δεν είναι σε πρώτο πρόσωπο και χαλαρό ύφος, πρέπει να χειριστείς τη γλώσσα με τελείως διαφορετικό τρόπο, αλλιώτικη σύνταξη, λεξιλόγιο, χωρίς αποκοπές λέξεων κτλ. (πιστεύω ότι το έχεις, σόρυ αν σε πρήζω με δασκαλίστικο ύφος, αλλά είπα καλού-κακού να το αναφέρω)

Outer Heaven - Υπηρεσία ρουτίνας.doc

Καλημέρα Βάσω και σε ευχαριστώ και 'σένα για το σχόλιο. :D

Όπως και 'σένα Electro.Θεωρώ ότι, οποιαδήποτε παρατήρηση και να γίνεται είναι εποικοδομητική. Οπότε μην ανησυχείς, δε με πρήζεις.

Ίσα ίσα που αυτό περιμένω από άτομα που έχουν περισσότερη εμπειρία και γνώση σε κάτι που εγώ μόλις άρχισα να ασχολούμαι.

Όσον αφορά το χειρισμό της γλώσσας σε τρίτο πρόσωπο, καταλαβαίνω τι εννοείς, γιατί είχα ξεκινήσει ήδη μία ιστορία, την οποία αρχικά έγραφα σε πρώτο πρόσωπο (ίσως γιατί μου φαίνεται πιο εύκολο), αλλά έφαγε σβήσιμο επειδή σκέφτηκα να την γράψω σε τρίτο. Μου φαίνεται δυσκολότερο και θέλει περισσότερη προσοχή.

Edited by OuterHeaven

Πολύ καλό ρε συ, και το τέλος δεν το περίμενα με τίποτα, παρ' όλη την προειδοποίηση για θεωρίες συνωμοσίας.

Φοβερό και το στιλάκι του τύπου!

Πολύ καλό ρε συ, και το τέλος δεν το περίμενα με τίποτα...

Σ' ευχαριστώ.

Ήθελα στο τέλος να γίνει ένα είδος "twist". Χαίρομαι που το κατάφερα :D

Ναι οντως το καταφερες το twist και δε βγαινει οτι το εκανες βεβιασμενα...

Με ενα πολυ καλο τροπο καταφερες να μας πειθει ο ηρωας σου οτι ολα αυτα ειναι πραγματικα.

Ερχονταν οι καταστασεις τοσο αυτονοητα και αυτο θελει πολυ δουλεια.

Οι εικονες σου αν και απλες ειναι κατανοητες ευκολα καποιος σχηματιζει το σκηνικο μπροστα του

Συνεχισε...