winds poet Posted February 24, 2010 Share Posted February 24, 2010 ΤΡΕΙΣ ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Αθήνα 2009 Ο γιατρός μου το ξεκαθάρισε… Η τεχνική βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο. Περισσότερες από 3ις φορές δεν είναι ασφαλές να κοιτάς στο μέλλον Στο δικό σου μέλλον. Ακόμα είναι δύσκολο να οριστεί ο χρόνος που είναι ..δόκιμη η ματιά. Σε κοντινά ταξίδια ελάχιστα πράγματα θα έχουν αλλάξει…έτσι …''καις''.. τη μια από τις τρεις ματιές σου ανούσια. Στα μακρινά πάλι οι αλλαγές μπορεί να είναι τόσο μεγάλες όπου να μην μπορείς να προσαρμοστείς και να αναγνωρίσεις πράγματα και καταστάσεις. Μονοψήφιος είναι ο χρόνος που προτείνει η ομάδα ύπνωσης του Πειραματικού Εργαστηρίου Ψυχολογίας…διάρκεια ..περιορισμένη λίγα λεπτά…μην εκτροχιαστούμε κιόλας.. ..όσο ένα όνειρο Και είπαμε…ματιές…καμία ανάδραση στο χώρο, κανένας επηρεασμός…δεν περνάς μέσα από τοίχους… δεν είσαι ο superman ..δεν χουφτώνεις την Ξανθιά στο δρόμο…μόνο βλέπεις στέκεσαι και παρατηρείς χωρίς να σε βλέπουν οι άλλοι (και μη βιαστείτε να σκεφτείτε τους αριθμούς του lotto.. ή τα νούμερα του πρωτοχρονιάτικου λαχείου….θα θέλατε..) Βλέπετε, ορίζεται ο χρόνος αλλά ο τόπος και το εύρος κίνησης είναι περιορισμένο. Όπως έχουν δείξει τα τελευταία πειράματα, τα πάντα έχουν να κάνουν με προσωπικά άγχη και ανησυχίες. Το future pill, (η ντρόγκα δηλαδή), είναι το μέσο…ο προορισμός εξαρτάται από το που θέλει πραγματικά η ψυχή σου να βρεθεί…και μιλάμε για υποσυνείδητο…αρχέγονο φόβο….μυστήριο…..σκοτάδι. ---------------------------------------------------------------------------------- Συνεδρία : 16 Ταξίδι :1 Χρόνος προορισμού :2 χρόνια μετά Τόπος : Άγνωστος (ο τύπος είναι στη δουλειά του, στη δουλειά που φοβόταν ότι θα έχανε…σε μια δουλειά όπου πλήρωνε καλά χωρίς να ζητάει και πολλά) …Και ΝΑΙ…. Έξω από την πόρτα της διοίκησης ..το όνομά του με χρυσά…Κεφαλαία.. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥ.. ακούει και τη φωνή του από μέσα.. μιλάει στο τηλέφωνο…γύρω κάποιες αλλαγές σε έπιπλα….και (για δες) κάποια καινούρια πρόσωπα … κάποιοι λείπουν από τους παλιούς) --------- 2 χρόνια μπορεί να είναι πολύς καιρός….καμιά φορά… (και φοβόταν να το πάρει το ρημάδι το στεγαστικό.. μήπως τον απολύσουν….είναι και η κρίση…) ---------------------------------------------------------------------------------- Συνεδρία : 22 Ταξίδι : 2 Χρόνος προορισμού :4 χρόνια μετά Τόπος : Άγνωστος (ο τύπος είναι σπίτι του και κάθεται απέναντι από μια κοπέλα με μαύρα.. σκυμμένη. .κλαίει……ΛΕΣ?.... Ακούει την φωνή του από το μπάνιο…ξυρίζεται και κάτι μουρμουρίζει…-(δεν είμαι εγώ τελικά) ….μήπως?.... ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΧΙ …ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ…. τρέχει στο παιδικό δωμάτιο - μικρή αλλαγή στα έπιπλα κάποια κολλάζ στους τοίχους μαρτυρούν τα πρώτα εφηβικά σκιρτήματα.. και ... ΝΑΤΗ…ΚΟΙΜΑΤΑΙ… Τότε ποιος είναι? Ποιος πέθανε? Ξανά στο σαλόνι ..η Μαρία μιλάει με τη μητέρα της στο τηλέφωνο Μέσα από τα αναφιλητά κάτι λέει για τον πατέρα.. πόσο άτυχος ήταν…πόσο μεθυσμένος συνελλήφθη ο οικονομικός μετανάστης που οδηγούσε το φορτηγό εκείνο το βροχερό πρωινό……) --------------------------------------------------------------------------------- Συνεδρία : 22 Ταξίδι : 3 Χρόνος προορισμού :6 χρόνια μετά Τόπος : Άγνωστος Σκοτεινό περιβάλλον Φως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ν ανάψεις…(είπαμε δεν επεμβαίνεις υλικά στο χώρο.). -ΦΤΟΥ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ …ΚΑΜΜΕΝΗ η Τρίτη ματιά? Κρατάει που κρατάει λίγα λεπτά και έπεσα σε νύχτα ο γκαντέμης? Και τι Νύχτα …Πίσσα… Κάνω να σηκωθώ από την ύπτια στάση, μάλλον είμαι στο κρεβάτι και ΓΚΟΥΠ…ΓΚΟΥΠ Το κεφάλι χτυπάει σε ξύλο, Φέρετρο Τάφος Θάνατος…κι ένα ανεπάίσθητο μούδιασμα στους καρπούς ---------------------------------------------------------------------------------- Ο τύπος δεν ξαναπήγε στο Πειραματικό εργαστήριο ψυχολογίας…και με κάποια μισόλογα δεν αποκάλυψε τίποτα ουσιαστικό από το 3ο και τελευταίο «ταξίδι» του. Προσπαθώντας να αποτρέψει τον επικείμενο (αλλά με ποιο τρόπο) σε 5,5 χρόνια θάνατό του μπήκε σε μια τριετή κατάθλιψη που τον τσάκισε. Τον βρήκαν στο μπάνιο με κομμένες τις φλέβες του λίγους μήνες αργότερα….δεν άντεξε Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
winds poet Posted February 24, 2010 Author Share Posted February 24, 2010 (edited) συγγνώμη...λέω ...για το διαγωνισμό αλλά..ποιο διαγωνισμό? ως φρέσκο μέλος αντελήφθην κάποιο διαγωνισμό ιστοριών τρόμου αλλά...μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να προωθήσω την ιστορία στο κατάλληλο μέρος ή με την κατάλληλη ένδειξη?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ...και καμιά γνώμη pleaseeeeeeee Edited February 24, 2010 by winds poet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted February 24, 2010 Share Posted February 24, 2010 (edited) Εδώ θα βρεις την ανακοίνωση και τους κανόνες για τον τρέχοντα διαγωνισμό τρόμου. Έχει όμως θέμα, και η δική σου ιστορία βγαίνει δυστυχώς εκτός. Ημερομηνία λήξης συμμετοχών είναι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Έξυπνη και τραβηχτική η ιστορία σου, που κυρίως κλίνει προς την επιστημονική φαντασία, αλλά πολύ "τηλεγραφική". Θα μπορούσες να τη γεμίσεις λίγο, με προοπτική χαρακτήρων. Edited February 24, 2010 by DinoHajiyorgi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
winds poet Posted February 24, 2010 Author Share Posted February 24, 2010 ευχαριστώ πολύ για την γνώμη φίλε Dino..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake Ramore Posted February 24, 2010 Share Posted February 24, 2010 Μου άρεσε η ιστορία σου. Στα επιμέρους συμφωνώ με Ντίνο. Δώσε λίγο βάθος και άπλωσε την. Έχει ψωμί η ιδέα σου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
winds poet Posted February 25, 2010 Author Share Posted February 25, 2010 ευχαριστώ θερμά η καλή γνώμη σας σημαίνει πολλά για μένα στην παρούσα φάση. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted February 25, 2010 Share Posted February 25, 2010 Θα συμφωνήσω κι εγώ με τους παραπάνω. Η ιστορία έχει πολύ περισσότερη χροιά ε.φ. παρά τρόμου. Είναι ωραίο το θέμα και πάντοτε με συγκινούν οι ματιές στο μέλλον και πώς μπορεί κανείς να επηραστεί απ' αυτές προς διάφορες κατευθύνσεις. Παρόλο που έχει υλικό για πολύ μεγαλύτερο κείμενο, εμένα μου άρεσε και ως φλασάκι. Έχει πολλά στοιχεία από τη ζωή του ήρωα, περασμένα μέσα στο κείμενο με ελάχιστες προτάσεις κι αυτό προσφέρει δυναμικό και ταχύτητα. Θάνατος…κι ένα ανεπάίσθητο μούδιασμα στους καρπούς Αυτό ήταν ωραίο, με την αιτία του θανάτου να μας έρχεται λίγες γραμμές παρακάτω. Καλό! Να κάνω μια-δυο μικρές επισημάνσεις στα λεκτικά: Γράφεις 3ις φορές. Το πιο σωστό είναι το τρεις φορές να εμφανίζεται ολογράφως (ή έστω με αριθμό, αν και τόσο μικρούς αριθμούς συνήθως δεν τους εμφανίζουμε με νούμερα στο κείμενο). Επίσης, μια που βλέπω συχνά να χρησιμοποιείς το ελλειπτικό σχήμα με τις τρεις τελείες -πράγμα που δικαιολογεί το παρόν κείμενο- είναι καλύτερα να χρησιμοποιείς ακριβώς τρεις. Ούτε περισσότερες ούτε λιγότερες γιατί μπερδεύουν πολύ στη ματιά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
winds poet Posted February 25, 2010 Author Share Posted February 25, 2010 thanx πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου...συνήθως βιάζομαι...(είδες? τρεις (και οι τελείες και το ... ολογράφως...χιχιχι) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts