dagoncult Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Όνομα Συγγραφέα: dagoncult Είδος: τρόμος Βία; Λίγη Σεξ; Όχι Αριθμός Λέξεων: 3497 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Ελπίζω να σας αρέσει Domination.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake Ramore Posted March 6, 2010 Share Posted March 6, 2010 Αδυνατώ να πιστέψω ότι άφησες την ιστορία σου τόσο απεριποίητη Άκη. Από την λέξη “λέξειw” στον ορθογραφικό και επιμελητικό τομέα, ως την παρουσίαση της Σοφίας στον τομέα της πλοκής και της παρουσίασης/χτισίματος χαρακτήρα (Δίνεται η εντύπωση αρχικά ότι πρόκειται για την κοπέλα του, στην συνέχεια εμφανίζεται από το πουθενά στον ίδιο χώρο –από όλα τα μέρη που θα μπορούσε να ήταν-, και όταν αρχίζουν και συνομιλούν φαίνονται σαν να είναι απλοί γνωστοί. Μάλιστα εντείνεις αυτήν την διαπίστωση αναφερόμενος σε αυτή σαν «κοπέλα» ή «γυναίκα»). Γενικά καλή σαν ιδέα, αλλά ήθελε περισσότερη προσοχή στα επιμέρους κομμάτια γιατί στερείται αληθοφάνειας. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted March 6, 2010 Share Posted March 6, 2010 Μα τα μουστάκια του Κάρπεντερ!! Χωρίς το They Live, θα είχες μια τρομερή ιδέα στα χέρια σου, και μια ιδέα που θα σήκωνε μια παραπάνω επεξήγηση από αυτή που μας έχεις εδώ. Από την στιγμή που η Σοφία αρχίζει να αναλύει την θεωρία συνωμοσίας, εκεί ψιλοχάθηκα λιγάκι, ίσως περιμένοντας κάτι παραπάνω από αυτά που ήδη ήξερα, μια ανατροπή στον μύθο όπως τον ξέραμε. Τελικά, εκτός αν έχασα κάτι, δεν υπήρχε κάτι άλλο. Και η τελευταία παράγραφος, πρίκουελ του διηγήματος στην Ιαπωνία, με μπέρδεψε περισσότερο. Καλή η προσαρμογή στην ελληνική πραγματικότητα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadend Posted March 6, 2010 Share Posted March 6, 2010 Λοιπόν, αυτούς του τύπους τους βλέπω κάθε βράδυ στις ειδήσεις. Είναι μαύροι και βρικόλακες. Θα συμφωνήσω με τον Ντίνο. Α, μου άρεσε η ημερομηνία! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagoncult Posted March 6, 2010 Author Share Posted March 6, 2010 Και η τελευταία παράγραφος, πρίκουελ του διηγήματος στην Ιαπωνία, με μπέρδεψε περισσότερο. Εχμ... δεν είναι πρίκουελ... είναι λάθος στην επιμέλεια. Η πώτη ημερομηνία δεν είναι 2011, είναι 2010. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake Ramore Posted March 6, 2010 Share Posted March 6, 2010 Και εγώ σαν πρίκουελ το εξέλαβα και με μπέρδεψε. Καλα ρε Άκη, σοβαρά, πως σου ξέφυγαν τόσα; Συνήθως είσαι πολύ λεπτολόγος! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted March 6, 2010 Share Posted March 6, 2010 Ναι, με την ημερομηνία, μόλις βλέπω ότι πρέπει να διαγράψω την ερώτηση που είχα κάνει στα αρχικά μου σχόλια για το αν υπονοείς κάτι που μου ξέφυγε. (Είχε πάει το μυαλό μου σε κουφά πράγματα, ακόμα και σε αντιστροφή χρόνου!) Σίγουρα είναι τρομακρικό να συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν γύρω σου πλάσματα που δεν βλέπεις ή που είναι διαφορετικά απ' αυτά που βλέπεις. Μου άρεσε η αρχή, αλλά μετά αισθάνθηκα ότι άργησε λίγο στη μέση -ίσως αν υπήρχε μια μέρα λιγότερη στο Πολυτεχνείο, με μια σύπτυξη των γεγονότων, να του έδινε έναν ταχύτερο ρυθμό. Η σκηνή με την κοπέλα του δεν με ικανοποίησε πάρα πολύ. Τη βρήκα λίγο μπερδεμένη και δίχως επαρκές συναίσθημα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 [...] την παρουσίαση της Σοφίας στον τομέα της πλοκής και της παρουσίασης/χτισίματος χαρακτήρα (Δίνεται η εντύπωση αρχικά ότι πρόκειται για την κοπέλα του, στην συνέχεια εμφανίζεται από το πουθενά στον ίδιο χώρο –από όλα τα μέρη που θα μπορούσε να ήταν-, και όταν αρχίζουν και συνομιλούν φαίνονται σαν να είναι απλοί γνωστοί. Μάλιστα εντείνεις αυτήν την διαπίστωση αναφερόμενος σε αυτή σαν «κοπέλα» ή «γυναίκα»). Μα τα μουστάκια του Κάρπεντερ!! Χωρίς το They Live, θα είχες μια τρομερή ιδέα στα χέρια σου, και μια ιδέα που θα σήκωνε μια παραπάνω επεξήγηση από αυτή που μας έχεις εδώ. [...] ίσως περιμένοντας κάτι παραπάνω από αυτά που ήδη ήξερα, μια ανατροπή στον μύθο όπως τον ξέραμε. Τελικά, εκτός αν έχασα κάτι, δεν υπήρχε κάτι άλλο. Καλή η προσαρμογή στην ελληνική πραγματικότητα. Μου άρεσε η αρχή, αλλά μετά αισθάνθηκα ότι άργησε λίγο στη μέση -ίσως αν υπήρχε μια μέρα λιγότερη στο Πολυτεχνείο, με μια σύπτυξη των γεγονότων, να του έδινε έναν ταχύτερο ρυθμό. Η σκηνή με την κοπέλα του δεν με ικανοποίησε πάρα πολύ. Τη βρήκα λίγο μπερδεμένη και δίχως επαρκές συναίσθημα. Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω. Γενικά, όταν τόσο συνειδητά επιλέγεις να δουλέψεις πανω σε μια τόσο γνωστή ιδέα, το πρώτο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να καταφέρεις να αναδείξεις κάποια καινούρια δικιά σου πτυχή ή παράπλευρη επίπτωση. Αν δεν έχεις κάτι τέτοιο, τότε πρέπει να διαθέτεις μια ισχυρή συναισθηματική επένδυση. Αλλά ο φορέας αυτός εδώ (Σοφία) είναι ελλειπώς αναπτυγμένος. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosK Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 Μου άρεσε πάρα πολύ και η ιδεά και η εκτέλεση. Κυρίως όμως η ιδέα με την ανατροπή του σύνηθες κοινωνικού σκηνικού. Well done! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonya Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 Καλή ιδέα, απρόσεχτη εκτέλεση. Πολλά λάθη, νοηματκά, εκφραστικά (και κάποια ορθογραφικά). Αυτή η Σοφία, δε νομίζω ούτε κι εσύ να έχεις αποφασίσει τι ρόλο βαράει στο κείμενο. Ή βγάλ'την τελείως, ή δώσε της πραγματική υπόσταση. Σου χαλάει όλη την δομή της ιστορίας. Ουσιαστικά, αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα που βρήκα. Αλλά είναι ένα πρόβλημα ουσίας, καθώς της δίνεις έναν μεγάλο ρόλο, χωρίς να την έχεις προσδιορίσει σαν άτομο, με αποτέλεσμα ο αναγνώστης να ψάχνεται. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adicto Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Είναι μια καλή προσπάθεια. Όχι ιδιαίτερα πρωτότυπη σαν σύλληψη αλλά το γεγονός ότι την τοποθετείς σε ελληνικό αστικό περιβάλλον δίνει πόντους υπέρ της ιστορίας. Η αρχή ήταν δυνατή, έντονη, σε έβαζε στην μπρίζα αλλά στη συνέχεια κάπου χάθηκε ο ρυθμός, κάπου άπλωσε το κείμενο. Πέρα απο τη Σοφία, αυτό που λείπει πιο πολύ είναι η προσθήκη ενός twist που να ξεφεύγει απο αυτό που έχουμε εξ' αρχής στο μυαλό μας, την ανατροπή στο μύθο που λεει και ο Ντίνος. Γενικά πάντως, δεν είναι κακή ιστορία, πιστεύω πως η ιδέα αξίζει να ασχοληθείς παραπάνω μαζί της και γιατί όχι; Να την ξαναγράψεις . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djagil Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 H αρχή ήταν καλή γρήγορη, κινηματογραφική. Μετά έπεπρεπε να αρχίσει ο τρόμος ή έστω η αγωνία του να είσαι κλεισμένος σε ένα κτίριο με τους διώκτες σου απέξω έτοιμους για όλα. Δυστυχώς ήταν απλά μια αναμονή. Τώρα αυτή την Σοφία πως το εξέλαβα εγώ -ήταν η καψούρα του ήρωα -δεν της το είχε πει -δεν ήταν άνθρωπος Σωστά??? Δεν ήταν τόσο μπερδεμένο απλά ελειπώς δοσμένο. Αλλά όταν του αποκαλύφθηκε απλά έτρεξε αυτός και αυτή χάθηκε??? Σίγουρα αν αφιέρωνες περισσότερο χρόνο θα είχες κάτι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 Πρώτον, δεν ξέρω πόσο καλά στέκει αν κάποιος δεν έχει δει την ταινία του Κάρπεντερ. Ναι, γίνομαι κακός που το λέω, αλλά περισσότερο fanfic μου θύμισε το αποτέλεσμα, παρά μια αυτόνομη ιστορία. Και μου φάνηκε βιαστικά γραμμένη, ειδικά η σκηνή της συνάντησης με τη Σοφία. Ναι, γίνομαι κακός, αλλά νομίζω ότι χρειάζεται να ξαναδουλευτεί για να αποδόσει η ατμόσφαιρα παράνοιας που θες να περάσεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Γενικά: Καλή επιλογή ιδέας, αλλά αδύναμο αποτέλεσμα. Μου άρεσε: Αυτό που ο Ντίνος λέει "προσαρμογή στα ελληνικά δεδομένα". Η περιγραφή του όχλου που άγεται προς το μάντρωμα. Δε μου άρεσε: η βιασύνη στο γράψιμο. Αυτή σου προκάλεσε όλατα προβλήματα που λένε κι οι υπόλοιποι. Τώρα που έχεις το χρόνο σου, βάλτο κάτο και άλλαξέ του τα φώτα, πρόσθεσε αυτό που θα κάνει την ιδεά σου (που την έχουμε ξαναδεί στον κινηματογράφο) να μας αρέσει που την ξαναβλέπουμε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts