Celestial Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 Βασικα κι εγω τον Ασιμωφ διαβάζω τη γαλαξιακή αυτοκρατορία ( ειμαι στο 4 ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted May 12, 2010 Author Share Posted May 12, 2010 Paul McAuley: The Quiet War, Gardens of the Sun Μια πολύ καλή διλογία που έχει την πρωτοτυπία να συνδοιάζει την space opera με το hard science fiction. Παρά τις 900 σελίδες ούτε κουράζεσσι ούτε βαριέσαι και σίγουρα δεν είναι καθόλου φλύαρος. Σου κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τέλους και τελικα σε ποίθει ότι είναι ωραίο να ζεις στους δορυφόρους του Δία και του Κρόνου και ακόμα παραπέρα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 (edited) Ντικ, Lies inc., Κόλπο ΑΕ στην ελληνική μετάφραση, εκδόσεις Μέδουσα. Edited May 21, 2010 by nikosal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 Ντικ, Lies inc., στην ελληνική μετάφραση, εκδόσεις Μέδουσα, Κόλπο ΑΕ. Πως σου φαίνεται; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 Ε, περίμενε. Στην αρχή είμαι. Αλλά είναι μικρό, σύντομα θα γράψω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 Απο τα πιο μετρια του Ντικ θα ελεγα(βγαζοντας εκτος τα τελευταια του που δεν μου αρεσαν για αλλους λογους).Οχι οτι ειναι κακο,έχει ολα τα κλασικα στοιχεια του Ντικ,αλλα δεν ξεχωριζει πουθενα.Παντως τα μετρια του Ντικ ειναι γενικα καλα αφου πανω κατω εγραφε στο ιδιο επιπεδο παντα. Εγω αρχισα το τελευταια της Αμπερ,Prince of Chaos.Οκ,δεν ειναι ΕΦ-περισσοτερο φαντασυ-αλλα ειπα να το αναφερω μιας που ποσταρα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted May 22, 2010 Author Share Posted May 22, 2010 Εγώ άρχισα το Light του M.J.Harrison μέχρι στιγμής ένα πολύ ιδαίτερο και "διαφορετικό" βιβλίο αλλά είμαι ακόμα στην σ.70 οπότε ίδωμεν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted May 22, 2010 Share Posted May 22, 2010 Παιδιά, μπορείτε πάντως να γράψετε μια λίστα στο αντίστοιχο τόπικ( 50 βιβλία για το 2010 ) με βιβλία που έχετε διαβάσει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 Kim Stanley Robinson, Red Mars Στο πρωτότυπο. Πριν χρόνια είχα διαβάσει τη μετάφραση του Χ. Λιθαρή. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 Kim Stanley Robinson, Red Mars Στο πρωτότυπο. Πριν χρόνια είχα διαβάσει τη μετάφραση του Χ. Λιθαρή. Χαρά στο κουράγιο σου! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 Η αλήθεια είναι ότι η παλιά ελληνική έκδοση με είχε κουράσει... Τρέφω όμως ελπίδες για το πρωτότυπο (ασχέτως μεταφραστή, πάντα το χωνεύω καλύτερα). Λες ότι θα υποφέρω; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 Η αλήθεια είναι ότι η παλιά ελληνική έκδοση με είχε κουράσει... Τρέφω όμως ελπίδες για το πρωτότυπο (ασχέτως μεταφραστή, πάντα το χωνεύω καλύτερα). Λες ότι θα υποφέρω; Για μένα ήταν ένα ατελείωτο, μακρυυυυυυυυυυυυυύ σάντουιτς, με σκέτη μαγιονέζα, και μία στις είκοσι μπουκιές είχε και σαλαμάκι (πλοκή). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted May 30, 2010 Author Share Posted May 30, 2010 Λοιπόν τέλειωσα το Light του M.John Harrison (σύντομα θα στείλω αξιολόγηση στο αντίστοιχο τόπικ) και άρχιασα κάτι κλασσικό: S.Delany: Babel-17. Εκ πρώτης όψεως πολύ καλό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted May 30, 2010 Share Posted May 30, 2010 Θέλει υπομονή σε ορισμένα σημεία, όπως και το nova, όπως και το einstein intersection, αλλά ναι, είναι καλό. Τα τρία αυτά του D. έχω διαβάσει και τώρα πρόσεξα ότι τα έχει γράψει διαδοχικά, 1966 - 67 - 68. Έχω και το dhalgren, αλλά δεν έχω αποπειραθεί ανάγνωση ακόμα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted May 30, 2010 Author Share Posted May 30, 2010 Και το Light θέλει υπομονή αλλά για διαφορετικούς λόγους Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted June 4, 2010 Author Share Posted June 4, 2010 Λοιπόν τέλειωσα το babel 17. Kαλό και σίγουρα πρωτότυπο στο θέμα του αλλά θα ήταν πολύ καλύτερο αν η γραφή σε αρκετά σημεία δεν ήταν τόσο υπερβολική. :ρες ώρες φαίνεται ότι τον ενδιαφέρει περισσότερο η γραφή αυτή καθαυτή. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted June 13, 2010 Author Share Posted June 13, 2010 Τι γίνεται ρε παιδιά δεν διαβάζεται τίποτα; Εγώ διάβασα τις περισσότερες ιστορίες (όχι όλες) που υπάρχουν στην συλλογή: Gardner Dozois (ed): Explorers. SF adventures to far horizons. Oι ιστορίες από καλές έως πολύ καλές. Είχα καιρό να διαβάσω ιστορίες για εξερευνήσεις σε μακρινούς και αλόκοτους τόπους από αυτές που με έκαναν κάποτε να αγαπήσω την επιστημονική φαντασία! Τώρα διαβάζω Olaf Stapleton: The Star Maker (ύπάρχει και ελληνική μετάφραση με τίτλο Ο κατασκευαστής των άστρων από Αίολο). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted June 13, 2010 Share Posted June 13, 2010 Εγώ μέσα στον Ιούνιο διάβασα το "Σφαγείο Νο5" του Κερτ Βόνεγκατ, το "Θυμάμαι τις αμαρτίες μου" του Τζο Χάλντεμαν και το "Αστρόπλοιο Τιτανικός" του Τέρρυ Τζόουνς. Απλώς δεν τα αναφέρω εδώ, αλλά στο αντίστοιχο τόπικ του υποφόρουμ "Γενική λογοτεχνία" όπου αναφέρουμε ό,τι βιβλίο διαβάζουμε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted June 13, 2010 Share Posted June 13, 2010 Τι γίνεται ρε παιδιά δεν διαβάζετε τίποτα; Δεν τελειώνει τόσο εύκολα ο Κόκκινος Άρης. Συν ότι δεν διαβάζουμε μόνο εφ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted June 13, 2010 Author Share Posted June 13, 2010 Nαι ο κόκκινος άρης είναι λίγο ατελείωτος. Εγώ πάλι διαβάζω μόνο εφ την υπόλοιπη λογοτεχνία την έχω βαρεθεί εδώ και καιρό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted June 13, 2010 Share Posted June 13, 2010 Μην λες τετοια ΚαρατασιοΠα!Θα μας παρουνε χαμπαρι! Εγω εχω μπλεξει με φαντασυ,μεηνστρημ μεχρι και τρομο τελευταια.Εχω παρει βεβαια καποια βιβλια ΕΦ που θα τα τιμησω απο τα τελη του μηνα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nova Posted June 14, 2010 Share Posted June 14, 2010 280 σελίδες ακόμα για το τέλος του Naked God! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted June 17, 2010 Share Posted June 17, 2010 Όπως ανέφερα και στο ανάλογο τόπικ στο υποφόρουμ της Γενικής Λογοτεχνίας, έπιασα στα χέρια μου το "Ο αιώνιος πόλεμος" του Τζο Χάλντεμαν, ύστερα απο ένα διάλειμμα με καλά αστυνομικά βιβλία. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trillian Posted June 17, 2010 Share Posted June 17, 2010 Περιμένω σχόλια Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted June 17, 2010 Share Posted June 17, 2010 Περιμένω σχόλια Πρόκειται για ένα καταπληκτικό βιβλίο. Τεχνολογία και φυσική. Τα περίεργα του χρόνου. Απίστευτες εικόνες, ωραίες περιγραφές. Διαστρικοί πόλεμοι δίχως νόημα. Πολλοί κοινωνικοπολιτικοί προβληματισμοί γύρω απο πολλά θέματα. Ένα γνήσιο αντιπολεμικό έργο. Ένα καλογραμμένο βιβλίο. *Και λίγα λόγια για την ελληνική έκδοση. Το εξώφυλλο μου άρεσε και γενικά η σελιδοποίηση του βιβλίου ήταν πολύ καλή. Η μετάφραση ήταν πολύ καλή και δεν με ενόχλησε σε κανένα σημείο. Μπράβο για την έκδοση. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts