Διγέλαδος Posted March 13, 2010 Share Posted March 13, 2010 (edited) Αριθμός λέξεων: 930 «Κωστή, έτοιμη η παραγγελία!» φώναξε η υπάλληλος με την πρασινοκίτρινη στολή καθώς έβαζε και την τελευταία πίτσα στο κουτί της. Το ταμπελάκι πάνω στο γιακά της έγραφε Ράνια. «Ωραία, γιατί ήδη έχω καθυστερήσει», είπε ο Κωστής καθώς έφτανε στον μεταλλικό πάγκο όπου μόλις είχε αφήσει την παραγγελία η Ράνια. «Έχεις τις συντεταγμένες για τη διεύθυνση;» τον ρώτησε. «Α, πάλι ταξίδι θα κάνω;» «Τι περίμενες; Κάτσε να στις φορτώσω στο P-GPS σου». Του έδωσε τον ενημερωμένο με τις καινούριες συντεταγμένες πλοηγό και σκούντηξε με το χέρι της το μπράτσο του Κωστή. «Έλα, πρέπει να έχει γίνει παιχνίδι για σένα τώρα», του είπε με πιο γλυκιά φωνή απ’ ότι συνήθως. «Ναι, όντως έχω αρχίσει να το συνηθίζω», απάντησε ο Κωστής σηκώνοντας λίγο ψηλά το στήθος του για να τον καμαρώσει. Όμως θυμήθηκε την παραγγελία και πόσο έχει ήδη αργήσει. Αυτό σίγουρα δεν θα ήταν καλό για τους πόντους απόδοσης που μάζευε στην καρτέλα του και έτρεξε αμέσως προς το μηχανάκι του. Τοποθέτησε πάνω στο τιμόνι τη συσκευή πλοήγησης, έκατσε στη σέλα, και φόρεσε το κράνος του. Είχε όρεξη για εφέ κι αφού έβαλε το μηχανάκι του μπρος, γύρισε απότομα το γκάζι με το δεξί του χέρι για να αφήσει πίσω του και τον καπνό του, εκτός από το χαρακτηριστικό θόρυβο της εξάτμισης. Αφού άρχισε να διαλύεται ο καπνός φάνηκε πιο ξεκάθαρα η ταμπέλα πάνω στον τοίχο με το όνομα της πιτσαρίας, Multi-Pizza. Ήδη το P-GPS είχε ενεργοποιηθεί, και του έδειχνε τη διαδρομή προς την κοντινότερη πύλη. «Σε τριακόσια μέτρα στρίψτε δεξιά», του έλεγε μια θηλυκή φωνή μέσα από το κράνος του. Κι όντως έβλεπε το χαρακτηριστικό βελάκι στο πλοηγό του. Ακολούθησε τη διαδρομή βλέποντας τη στροφή μπροστά του και μόλις την έφτασε άκουσε τη φωνή να του υπενθυμίζει εκνευριστικά «Τώρα στρίψτε δεξιά». Γέρνοντας λίγο πλάγια το σώμα του προς το οδόστρωμα την πήρε κλειστά και μόλις ίσιωσε την πλάτη του άκουσε πάλι τη φωνή να του λέει: «Συνεχίστε ευθεία για 800 μέτρα και περάστε την πύλη». «Ωραία», ψιθύρισε ο Κωστής απεγνωσμένα. «Αρχίσαμε». Βρισκόταν στην οδό Παπανδρέου, άφησε το γκάζι και συγχρόνως πάτησε με τη μύτη του αριστερού του παπουτσιού το λεβιέ των ταχυτήτων. Έπειτα γύρισε πολλές φορές το γκάζι με το χέρι του και η ένδειξη του αριθμού των μέτρων που είχαν απομείνει ελαττωνόταν με γρήγορο ρυθμό. Τη στιγμή που έφτασε στα πέντε μέτρα αισθάνθηκε μια δόνηση να ξεκινάει από τη συσκευή πλοήγησης και να επεκτείνεται σε όλο το μηχανάκι και ταυτόχρονα στο σώμα του. Όταν πια έφτασε στο κεφάλι του, ένα υπόκωφο βουητό αντιλαλούσε μέσα στο κράνος και με δυσκολία άκουγε τη φωνή να του λέει: «Τώρα περάστε από την πύλη». Είχε πει ψέματα στη Ράνια. Δεν το είχε συνηθίσει. Ένα συναίσθημα ανησυχίας τον διαπέρασε και δεν άργησε να καταλήξει σε φόβο. Γαμώτο, βλαστήμησε μέσα του. Πριν προλάβει να σκεφτεί κάτι άλλο, ένοιωσε για λίγα δευτερόλεπτα το μπροστινό μέρος της μηχανής να αιωρείται και τη στιγμή που άγγιζε πάλι το έδαφος να συμβαίνει το ίδιο με το πίσω μέρος της μηχανής και μετά πάλι να ξαναβρίσκεται με την ίδια ταχύτητα πάνω στο δρόμο. Σαν να είχε πηδήξει ένα σαμαράκι μόνο που όλα έγιναν σε μια οριζόντια ευθεία. «Βρίσκεστε στη Γη 3. Επανυπολογισμός διαδρομής.» «Να 'σαι καλά.» απάντησε ειρωνικά και διάβασε το όνομα της οδού που είχε μετατραπεί από Παπανδρέου σε Καραμανλή. Μικρή η αλλαγή, σκέφτηκε και συνέχισε τη διαδρομή γυρνώντας το γκάζι. «Συνεχίστε ευθεία για 200 μέτρα και στρίψτε δεξιά.» Το Parallel GPS της Multi-Pizza είχε ήδη χαράξει τη πορεία για την επόμενη πύλη κι ο Κωστής το ακολουθούσε τυφλά. Όταν πια είχε στρίψει δεξιά άκουσε την επόμενη οδηγία που τον παραξένεψε: «Συνεχίστε ευθεία για 100 μέτρα και περάστε την πύλη.» Όμως ο Κωστής έβλεπε το δρόμο να τερματίζει σε αδιέξοδο. Η ταχύτητα του ήταν ήδη μεγάλη και δεν προλάβαινε να φρενάρει χωρίς να γκρεμοτσακιστεί. Τα μέτρα λιγόστευαν μέχρι που έφτασε πέντε μέτρα πριν τον τοίχο. «Σκατά!» φώναξε μέσα στο βουητό από τη δόνηση και τη στιγμή που άγγιζε τα τούβλα ο μπροστινός τροχός της μηχανής τον ένοιωσε να αιωρείται για λίγα δευτερόλεπτα και να ξανακουμπάει πάλι στο έδαφος. Το σώμα του αμέσως ακολούθησε την ίδια πορεία με το κεφάλι του να βυθίζεται στον τοίχο. Φυσικά είχε ήδη κλείσει τα μάτια του. «Βρίσκεστε στη Γη 5. Επανυπολογισμός διαδρομής». Μου την σπάει όταν συμβαίνει αυτό, σκέφτηκε αγανακτισμένος και σταμάτησε για να διαβάσει το όνομα του δρόμου από περιέργεια. Λεωφόρος Παπαδόπουλου, ήδη είχε απομακρυνθεί αρκετά. Τότε εμφανίστηκε μπροστά του από το πουθενά ένα παρόμοιο μηχανάκι με το δικό του. Το οδηγούσε ένας τύπος που έμοιαζε τρομακτικά πολύ με τον Κωστή. Φρέναρε και σήκωσε το τζάμι του κράνους που προστάτευε το πρόσωπο του. Ήταν ο Κωστής! «Επ! Τί έγινε; Να που συναντιόμαστε». Του είπε με φυσικότητα ο παράλληλος εαυτός του. «Μα πώς»; Ακόμα δεν το είχε χωρέσει στο νου του και ο άλλος Κωστής του αποκρίθηκε. «Ήταν θέμα χρόνου μέχρι να εφευρεθεί αυτή η τεχνολογία και να την εκμεταλλευτεί η πιτσαρία μας. Νομίζατε ότι θα ήσασταν ο μόνος κόσμος που θα είχατε την πελατεία όλων των υπόλοιπων κόσμων; Η Ράνια καλά; Είστε μαζί;» «Καλά. Όχι», απάντησε στις δυο τελευταίες ερωτήσεις διστακτικά ο Κωστής. «Άντε. Πότε θα της κάνεις επιτέλους κίνηση; Θα περάσετε καλά, άκου εμένα». Δεν είχε άλλο χρόνο. Έβαλε μπρος τη μηχανή και με την κόρνα του τον αποχαιρέτησε. Ο Κωστής τώρα πια κοιτούσε την πλάτη του καθώς χανόταν στο βάθος του δρόμου. «Άτιμος ανταγωνισμός, δεν έχει τα όριά του». Οι λέξεις βγήκαν από το στόμα του χωρίς να μπορεί να κρατήσει τη σκέψη πια μέσα στο μυαλό του. Έβαλε μπρος το δικό του μηχανάκι. Και ο πλοηγός έδειχνε στον Κωστή την κατεύθυνση με το βελάκι να αναβοσβήνει σαν να τον περίμενε με ανυπομονησία να συνεχίσει τη διαδρομή. Edited March 17, 2010 by Διγέλαδος 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted March 13, 2010 Author Share Posted March 13, 2010 Περιμένω τις διορθώσεις σας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 Το ευχαριστήθηκα, δεν ήταν κάτι που είχα ξαναδιαβάσει. Είχε κάτι το ανάλαφρο και γρήγορο, με μια δόση χιούμορ. Το μόνο που με χάλασε λίγο ήταν τα ονόματα των οδών. Είπα όχι ρε γαμώτο, και στη φαντασία μας πάλι αυτοί κυβερνούν; Λίγα ψιλά: «Έλα, πρέπει έχει γίνει παιχνίδι για σένα τώρα.» Ξέχασες το 'να'. Κι αφού φόρεσε το κράνος του το έβαλε μπρος. Εδώ μπερδεύτηκα, είπα ποιο έβαλε μπρος; Το κράνος; Η λέξη 'μηχανάκι' είναι τρεις προτάσεις πριν και ξεχνιέται. Ίσως αν έβαζες μερικά κόμματα αντί για τελείες; Σαν να είχε πηδήξει ένα σαμαράκι μόνο που όλα έγιναν σε μια οριζόντια ίσια ευθεία. Μήπως το ίσια θα έπρεπε να λείπει; Τονίζεις τη λέξη παραγγελία στο τελικό α. Παραγγελιά. Δε νομίζω να είναι σωστό, εμένα πάντως με ξένισε. Έχω συνηθίσει να το ακούω όταν κάποιος ζητάει ζεϊμπέκικο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted March 14, 2010 Author Share Posted March 14, 2010 (edited) ευχαριστώ Εδώ μπερδεύτηκα, είπα ποιο έβαλε μπρος; Το κράνος; Η λέξη 'μηχανάκι' είναι τρεις προτάσεις πριν και ξεχνιέται. Ίσως αν έβαζες μερικά κόμματα αντί για τελείες; Έβαλα τα κόμματα, νομίζω πως τώρα είναι όντως λίγο καλύτερα. Μήπως το ίσια θα έπρεπε να λείπει; Κι εγώ το σκέφτηκα πολύ πριν το γράψω, δεν ξέρω πραγματικά. Θέλω απλώς να δείξω ότι δεν νοιώθει ότι πηδάει ή κάτι τέτοιο. Απλώς όπως προχωράει χάνει για λίγο το έδαφος από κάτω και μετά το ξαναβρίσκει. Αν το έβγαζα το "ίσια", θα φαινόταν πάλι αυτό; χμμμ Τονίζεις τη λέξη παραγγελία στο τελικό α. Παραγγελιά. Δε νομίζω να είναι σωστό, εμένα πάντως με ξένισε. Έχω συνηθίσει να το ακούω όταν κάποιος ζητάει ζεϊμπέκικο. χαχα σωστή, κι όντως στις προηγούμενες φορές τη γράφω κανονικά παραγγελία. Edited March 14, 2010 by Διγέλαδος Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Electroscribe Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Διασκεδαστικό κείμενο, φλασάκι που σου λέει φάτσα φόρα ότι θα έχει μια ανατροπή στο τέλος, δεν κρατάει περισσότερο απ' όσο σηκώνει η ιδέα και στο τέλος εμένα τουλάχιστον μ' έπιασε απροετοίμαστο (δεν το είχα μαντέψει το φινάλε) Μόνο που έχεις παραμελήσει την πένα σου και πρέπει να κάνεις λίγη δουλίτσα (που την αξίζει το κείμενο, οπότε στρώσου): Διγέλαδος - Multi-Pizza.doc ΥΓ. Γιατί περίμενες τις διορθώσεις κι όχι τις κριτικές μας; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted March 15, 2010 Author Share Posted March 15, 2010 (edited) Ω! ευχαριστώ πολύ για τις διορθώσεις! μόνο μια δεν καταλαβαίνω: εκεί που λέω "με μια πιο γλυκιά φωνή απ’ ότι συνήθως" γράφεις: περιττή λέξη (αγγλισμός). Εννοείς το "μια"; Ναι όντως την έχω παραμελήσει την πένα μου. Αλλά αποφάσισα να επανορθώσω. Κάτι είχα γράψει στο μεταξύ και στο εργαστήρι, αλλά δεν το διόρθωσε κανείς. Θα ενημερώσω αύριο το κείμενο με τις διορθώσεις σου Υ.Γ. Εννοείται και οι κριτικές καλοδεχούμενες. Απλώς δεν ήθελα να μείνετε μόνο σε αυτές ;) Edited March 15, 2010 by Διγέλαδος Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Electroscribe Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Ω! ευχαριστώ πολύ για τις διορθώσεις! μόνο μια δεν καταλαβαίνω: εκεί που λέω "με μια πιο γλυκιά φωνή απ’ ότι συνήθως" γράφεις: περιττή λέξη (αγγλισμός). Εννοείς το "μια"; είδες που το κατάλαβες και μόνος σου; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted March 16, 2010 Share Posted March 16, 2010 Πολύ έξυπνο το φλασάκι. Οι συνήθεις 'ύποπτοι' για τα λεκτικά και φραστικά μικροπροβληματάκια, στα έχουν ήδη πει όλα. Οπότε εμένα μού έμεινε μόνο το ευχάριστο καθήκον να σου πω ότι μου άρεσε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted December 13, 2010 Share Posted December 13, 2010 Δε θέλω να μείνω στα συντακτικά, είναι ελάχιστα και τα ανέφερε η Cassandra Αγαπώ απίστευτα τις μηχανές, και η αλήθεια είναι πως θα θελα πολύ να σε δω να περιγράφεις μια μηχανή του μέλλοντος.... Ήταν ανάλαφρη ιστορία, και σε παρέσυρε με την ταχύτητά της. Όσο γκάζωνε ο Κωστής, τόσο τρέχανε και οι σκέψεις μου μαζί του. Το σημείο με τον παράλληλο εαυτό (καλά κατάλαβα; ) Δεν το περίμενα και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Κλείνοντας, αυτά τα gps, μας έχουν καπελώσει για τα καλά... Ένα χρόνο τώρα έχω δει πολλά πράγματα... Ακόμα και στο μέλλον τελικά, η τεχνολογία μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδο... Μπράβο Διγέλαδε! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
white_unicorn Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 Δεν είναι κάπως - psychedelic να το πω? - παράξενο, μάλλον, να σου δίνει συμβουλές ο εαυτός σου? τώρα νομίζω το κατάλαβα... είμαι λίγο αργόστροφη ώρες ώρες.... καλόοοοοοο Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady Nina Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 Ωωω, πολύ καλό! Μου άρεσε πολύ το εύρημα με τον παράλληλο εαυτό και τους παράλληλους κόσμους! (Αυτό δεν εννοούσες με το "Γη 3" και "Γη 5"; ) Μου άρεσαν και τα ονόματα των δρόμων και η ειρωνία που αναβλύζει από τη σκέψη του Κωστή: "Μικρή η αλλαγή"! Όσον αφορά το τέλος: I didn't see that coming! ;) Κι ας μου θύμισε κάποιες ταινίες επιστημονικής φαντασίας... :tongue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NIKANTHI Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 (edited) Μόνο όποιος έχει πιτσαρία θα εικάσει το τέλος , όπως και εγώ, πολύ μου άρεσε και φυσικά ο τίτλος με μάγεψε ….. ένα gps και για μένα please Edited January 3, 2011 by NIKANTHI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted January 3, 2011 Author Share Posted January 3, 2011 Ευχαριστώ Virginia, είναι όντως τροφή για σκέψη.. Καλά κατάλαβες Lady Nina, σε παράλληλους κόσμους αναφέρεται. ΝΙΚΑΝΤΗΙ θα σου παραγγείλω ;) χεχε Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 Έξυπνο και διασκεδαστικό. Πολύ ευχάριστο ανάγνωσμα, αν και γρήγορο. Αν και μου άρεσε αρκετά όπως είναι, σε μια μεγαλύτερη εκδοχή του, νομίζω ότι θα μπορούσες να το εμπλουτίσεις με μερικά ακόμη παράδοξα της παραλληλίας. Θα είχε γούστο να υπήρχαν λίγα περισσότερα χιουμοριστικά στοιχεία. Τα σηκώνει άνετα το όλο κόσνεπτ. Καλή δουλειά! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted February 13, 2011 Author Share Posted February 13, 2011 Ευχαριστώ. Δυστυχώς είναι πολύ επίφοβο για να το μεγαλώσω, γιατί θα ανοίξουν πολλές τρύπες. Θα θέλει μετά πολύ σκέψη για κάποια πράγματα. Αλλά you never know Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Fat Pig Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Χεχε. Γρήγορο, πονηρό και εύστοχο. [...]είναι πολύ επίφοβο για να το μεγαλώσω,[...] Συμφωνώ κι εγώ μ' αυτό. Σίγουρα έχει πλάκα να σκέφτεται κανείς ευτράπελα επεισόδια πάνω σ' αυτή την πολύ γαργαλιστική ιδέα (που είναι απαλλαγμένη από τα παράδοξα του χρονοταξιδιού) αλλά η επιτυχία εδώ είναι το μικρό μέγεθος που υπηρετεί πολύ καλά το ξάφνιασμα που θέλει να προκαλέσει η ιστορία. Για μένα, αν χρειάζεται κάτι, είναι να ξαναδουλευτεί με σκοπό να γίνει λίγο πιο σφιχτή η αφήγηση αλλά και να δοθεί -όσο είναι εφικτό- ένα λίγο περισσότερο χιουμοριστικό ύφος κυρίως σε διαλόγους και σκέψεις και, γιατί όχι, ακόμα και στις ατάκες του P-GPS ;) Και... πολύ καλός τίτλος! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Λοιπό με όλη αυτή την συζήτηση περί δικής σου συγραφοφοβίας είπα να ξαναδιαβάσω και να σχολιάσω επιτέλους αυτό το φλασάκι για να σου πω ότι δεν έχεις κανένα λόγο να φοβάσαι. Όποιος και να είναι αυτός ο λόγος μου άρεσε πολύ αυτό το φλασάκι. Όντως είχε πολύ πλάκα και το τέλος ηταν φανταστικό. Μου αρέσει που το έβαλες μέσα σε μία πολύ οικεία καθημερινότητα εγω δεν ξέρω καν αν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο ή να γράψω χιουμοριστικά. Το μέγεθος πιστεύω ήταν αυτό που έπρεπε και λειτούργησε τέλεια. Για τα συντακτικά λάθη στα είαν οι προηγούμενοι και γενικά για να φρεσκάρεις την πένα σου σίγουρα πρέπει να γράψεις πάλι. Εγώ προσωπικά θα ήθελα και άλλα τέτοια από σένα. Μου φαίνεται πάντως οτι την χουμοριστική γραφή την έχεις. Κάτσε γραψε! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted June 24, 2011 Author Share Posted June 24, 2011 Ευχαριστώ Ευγενία! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts