Oceanborn Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Ευχαριστώ Βιρτζίνια! Τις πιο πολλές ιστορίες μου τις έχω κατεβάσει για διορθώσεις, αλλά θα αρχίσω να τις ξανανεβάζω σιγά σιγά από σήμερα. Και γω θα πρέπει μάλλον να το κάνω αυτό... Δεν ξέρω πως ήταν πριν τις διορθώσεις, αυτό που είδα εδώ μ άρεσε. Για να δούμε και τις υπόλοιπες... Αν θέλεις στείλε μου λινκ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinMacXanthi Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Λοιπον Σταμ, διάβασα την ιστορία δυο φορές συνεχόμενες κι έχω να πω κανα δυο κουβέντες με + και - ως συνήθως. - - Η ιστορία, μέσα στην υπέροχη σκοτεινιά της, γλιστράει στο μελό σε σημεία και όχι λόγω πλοκής που εκεί θα δικαιολογούταν κάπως. Ενώ είναι δράμα, το γράψιμο είναι που την πηγαίνει προς τα εκεί, προς το μελό. Λόξυγκες κυρίως, καθαρά θέμα γούστου. Δεν τη χαλάει, αλλά δεν την ανυψώνει. Το πιο δυνατό που προεξέχει από το σώμα του κειμένου σαν κήλη, παρακάτω: - - - - Εκεί που μιλάει για λαγκάδια και ραχούλες για να τουμπάρει το κακόμοιρο (προσπαθώ να αποφεύγω τα σπόιλερς), έλεος ρε Σταμ. Αυτό θα το άλλαζα. Αgain, δεν τη χαλάει την ιστορία... αλλά. - "Όρμησε με ορμή" (το γράφω εδώ για να διορθωθεί. Μου θύμισε το ηρωικό "το μισάνοιχτο ράμφος ήταν ορθάνοιχτο" που είχα γράψει εγώ ) Βρες το και σφάξτο. ++ Το μέγεθος της ιστορίας σε συνδυασμό με το pacing. Είναι τέσσερις,πέντε σκηνές η ιστορία, τις έδωσες και καθάρισες με πολύ καλό τρόπο. ++ Η αρχή είναι δύναμη. Εγώ βλέπω ένα μικρό παιδί, κάτι ανάμεσα στο (κωλόπαιδο) της Κατάρας και το κοριτσάκι από το "Άσε το Κακό Να Μπει." Δούλεψε. +++++ Η φάση όπου ο πατέρας βάζει πρώτη φορά μπέρμπον. Κούνησα το κεφάλι σ'εκείνη τη φάση χαμογελώντας. +++ η φάση που κάθεται και αντιλαμβάνεται τι πρέπει να κάνει για να έρθει το τέλος ο άντρας. Εκεί συγχρόνως εγώ αντιλαμβάνομαι πως διαβάζω μια φρέσκια ματιά στο τόπικ "διήγημα στοιχειωμένου σπιτιού" και λέω "ωραίο." + Πλούσιο το λεξιλόγιο σου όπως πάντα, και είναι ένα από τα πιο δυνατά σου σημεία. ΌΜΩΣ: - - ένοιωσε, ένοιωσε, ένοιωσε, ένοιωσε, ένοιωσε, ένοιωσε, ένοιωσε, ένοιωσε, ένοιωσε, ένοιωσε και ένοιωσε. Στα έγραψα όλα όσα έχεις μέσα στο κείμενο. Ε, σκότωσε μερικά, ειδικά εκεί που είναι μαζεμένα. Ετυμηγορία: Κατατάσσω την ιστορία όχι στις τοπ σου αλλά στις καλές σου. Επιπέδου Ξέφωτο, Άνθρωπος που σκότωσε το χρόνο κλπ. Έχει την εξής ιδιότητα θαρρώ: είναι ένα καλό ξεκίνημα. Ένα δυνατό εισαγωγικό διήγημα για τον ανύποπτο αναγνώστη που δεν έχει διαβάσει ξανά Λαδικό. Ένδειξη του είδους τρόμου που γράφεις, προτού του τινάξεις τα μυαλά με camera obscura, Άνθος/Μάσκα και Babalon Rising. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts