BladeRunner Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 Ο λόγος δημιουργίας αυτού του τόπικ,είναι ότι θέλω να βρω κάποια βιβλία που να είναι σαν τις ταινίες του Ταραντίνο.Όσοι έχετε δει Ταραντίνο,ίσως καταλαβαίνετε τι εννοώ.Αν έχετε να προτείνετε κάτι,κάντε το . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
northerain Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 Η αλήθεια είναι οτι δεν μπορώ να φανταστώ κάτι τέτοιο. Ψάχνεις δηλαδή για βιβλία με εγκληματίες, ληστείες και τέτοια? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted March 31, 2010 Author Share Posted March 31, 2010 Ψάχνω βιβλία που να έχουν την ατμόσφαιρα που έχουν οι ταινίες του Ταραντίνο,κυρίως των ταινιών "Pulp fiction" και "Reservoir dogs".Που να έχουν διαλόγους που έχουν αυτές οι ταινίες,φάσεις που έχουν αυτές οι ταινίες,τέτοια πράγματα.Ή αλλιώς,μαύρο χιούμορ,παρανοϊκές σκηνές κλπ.Όλο και κάτι θα υπάρχει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagoncult Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 Το πλέον κοντινό σ' αυτό που ζητάς (πιο κοντά δε γίνεται ) που μπορώ να φανταστώ, είναι το ''Γεννημένοι δολοφόνοι'' των Τζον Όγκαστ και Τζέιν Χάμσερ. Είναι ας πούμε η εκδοχή της ταινίας στο χαρτί. Εισαγωγή Όλιβερ Στόουν. Δε θυμάμαι πολλά να σου πω, το έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρο. Νομίζω πάντως πως ήταν οκ... http://www.protopori...ch_option=title Ίσως θα μπορούσες να το βρεις και πιο φτηνά, αλλά δεν ξέρω που. Δυστυχώς, το παζάρι στην Κλαυθμώνος από όπου πήρα το δικό μου αντίτυπο (3 ευρο) έχει ακόμα μια 11αριά μήνες. Πλάκα πλάκα όμως, εκεί μπορεί να υπάρχει ακόμα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted March 31, 2010 Author Share Posted March 31, 2010 (edited) Ναι,ίσως κάτι τέτοιο να είναι κοντά.Το ξέρω το βιβλίο,αλλά δεν το έχω πετύχει κάπου.Θα το ψάξω καλύτερα πάντως. edit:Το παζάρι στη Κλαυθμώνος;Υπάρχει ακόμα; Edited March 31, 2010 by BladeRunner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagoncult Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 edit:Το παζάρι στη Κλαυθμώνος;Υπάρχει ακόμα; Όχι, απλά εγώ το πήρα από κει. Πάντως, ποτέ δεν ξέρεις, μερικά βιβλία τα ξαναβρίσκεις και τις επόμενες χρονιές. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted April 5, 2010 Author Share Posted April 5, 2010 (edited) Πάντως, εγώ δεν το βρίσκω πουθενά. Μάλλον έχει εξαντληθεί. Την αρχική ιδέα του βιβλίου, την είχε ο ίδιος ο Ταραντίνο, αλλά κάτι άλλαξε ο Όλιβερ Στόουν στη ταινία με τον ίδιο τίτλο, κάτι που δεν άρεσε και πολύ στο Ταραντίνο. Πιο κοντά δεν γίνεται, όντως. Δεν υπάρχουν άλλα βιβλία ρε παιδιά για να προτείνετε;Με ληστείες, αίμα και πολύ βία που αναδυκνύει τη παρακμή του κόσμου μας αλλά και τρελούς διαλόγους. Όλο και κάτι θα υπάρχει. Edited April 5, 2010 by BladeRunner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Count Baltar Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 Το πιο κοντινό σε Ταραντίνο που έχω διαβάσει είναι το Run, του Douglas Winter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted April 5, 2010 Author Share Posted April 5, 2010 Το είδα στο amazon. Σαν ιστορία καλή μου φαίνεται. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Count Baltar Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Το είδα στο amazon. Σαν ιστορία καλή μου φαίνεται. Για να είμαι ειλικρινής, δεν με ενθουσίασε. Μου το είχαν, μάλιστα, πολυδιαφημίσει, και όταν τελικά το διάβασα δεν ανταποκρίθηκε στις τεράστιες προσδοκίες που μου είχαν δημιουργηθεί. Αλλά αυτά είναι γούστα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cat Sidhe Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 Περσινά , ξινά σταφύλια θα ελεγε κανεις, αλλα μιας και τωρα ψαχνω το φορουμ , αν ακομα σε ενδιαφερει κατι τέτοιο, εχω να σου προτεινω γενικοτερα έργα του Γκοτιε. Μιλαμε βεβαια για τελειως διαφορετικο τοπικο και χρονικο προσδιορισμο, μολαταυτα ο κυνισμος, η σατυρα και το λεγομενο "μαυρο χιουμορ" ειναι χαρακτηριστικα της συγγραφης του Γκοτιέ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
D'Ailleurs Posted February 19, 2011 Share Posted February 19, 2011 Ψάχνω βιβλία που να έχουν την ατμόσφαιρα που έχουν οι ταινίες του Ταραντίνο,κυρίως των ταινιών "Pulp fiction" και "Reservoir dogs".Που να έχουν διαλόγους που έχουν αυτές οι ταινίες,φάσεις που έχουν αυτές οι ταινίες,τέτοια πράγματα.Ή αλλιώς,μαύρο χιούμορ,παρανοϊκές σκηνές κλπ.Όλο και κάτι θα υπάρχει. ψάξε Jim Thompson. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts