Eroviana Posted April 1, 2010 Share Posted April 1, 2010 Όνομα Συγγραφέα: Μαρίνα Σταυροπούλου Είδος: ολίγον ψυχολογικό σουρεάλ Βία; Όχι Σεξ; Όχι Αριθμός Λέξεων: 419 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Γράφτηκε στα πλαίσια μιας άσκησης για τη σχολή μου (500 λέξεις περιγραφή μιας συνάντησης σε πλοίο). Δεν είχε καλή αποδοχή απ' το διδάσκοντα feathers.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted April 1, 2010 Share Posted April 1, 2010 Δεν το κατάλαβα, μου άρεσε όμως απίστευτα. Ο "διδάσκον" είναι ηλίθιος. [Δεν μπορούσε προφανώς να αποδεχτεί ότι δεν το κατάλαβε. Αλίμονο.] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake Ramore Posted April 1, 2010 Share Posted April 1, 2010 Είναι έναν φλασάκι που δίνει κυρίως την ψυχική κατάσταση της πρωταγωνίστριας, παρά μια πραγματική συνάντηση σε ένα πλοίο. Το βρίσκω όμορφο,σχεδόν απόκοσμο και παρανοικό, αλλά παρόλα αυτά καταλαβαίνω και την δυσκολία του διδάσκοντα να το αποδεχτεί. Η γραφή κειμένων φανταστικού , δύσκολα καταπίνεται σε συνθήκες ρεαλισμού. Αν μάλιστα η μεγάλη πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην άσκηση παρέμεινε σε ρεαλιστικά επίπεδα, η διαφορετικότητα χτυπάει ακόμη πιο άσχημα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted April 1, 2010 Share Posted April 1, 2010 καταλαβαίνω και την δυσκολία του διδάσκοντα να το αποδεχτεί. Η γραφή κειμένων φανταστικού , δύσκολα καταπίνεται σε συνθήκες ρεαλισμού. Αν μάλιστα η μεγάλη πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην άσκηση παρέμεινε σε ρεαλιστικά επίπεδα, η διαφορετικότητα χτυπάει ακόμη πιο άσχημα. Τι διδάσκει όμως ο διδάσκον; Αν μιλάμε για "δημιουργική γραφή" ο άνθρωπος είναι για τα σίδερα. Ο νους μου δεν πήγε καν στο φανταστικό όταν το διάβαζα. Είναι όπως λέει η συγγραφέας "ψυχολογικός σουρεαλισμός" που κάθεται μια χαρά στην αποδεκτή λογοτεχνία (ή έτσι θα έπρεπε). Ο Μπόρχες δηλαδή είναι συγγραφέας του φανταστικού; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eroviana Posted April 1, 2010 Author Share Posted April 1, 2010 Ο διδάσκων διδάσκει πεζογραφία, αλλά οκ, κατάλαβα γιατί δεν το αποδέχτηκε. Και κάτι άλλα μοντερνιστικά συμφοιτητών μου τον ξένισαν. Είναι κι ογδόντα χρονών, τι να κάνεις; Και ναι, δεν είναι φάντασυ. Εξ ου και βρίσκεται στις διάφορες! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Πυθαρίων Posted April 1, 2010 Share Posted April 1, 2010 419 καίριες λέξεις. Με ψυχεδελικό αποτέλεσμα. Να προσθέσω ότι μου άρεσε πολύ; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eroviana Posted April 5, 2010 Author Share Posted April 5, 2010 419 καίριες λέξεις. Με ψυχεδελικό αποτέλεσμα. Να προσθέσω ότι μου άρεσε πολύ; Ευχαριστώ! Μας τραβάει η ψυχεδέλεια, χρόνια τώρα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aurora Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Ένα όμορφα παρανοικό κείμενο. Με μπέρδεψε αλλά μου άρεσε πολύ. Ο διδάσκων δικαιολογείται όσο να 'ναι, είναι και παππούλης πια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Μου άρεσε, όλα κύλισαν φυσικά κι αβίαστα, μόνο το τέλος ήρθε απότομα. Αλλά κι αυτό φυσικό είναι, αυτά τα πράγματα έτσι απότομα συμβαίνουν... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts