white_unicorn Posted April 4, 2010 Share Posted April 4, 2010 Όνομα Συγγραφέα: Αθηνά - Βασιλική Βιδινιώτη Είδος: Ψυχολογικό Δράμα? Βία; Όχι Σεξ; Όχι Αριθμός Λέξεων: Λίγες Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Όπου η σκέψεις του Ιούδα πρίν την αυτοκτονία μπλέκουν με τον ζουρλο-μανδύα ενός ψυχιατρείου.... Ελπίζω να μην είναι τελείως χάλια... «Τι έκανα; Τι έκανα; Θεέ μου, τι πήγα και έκανα;!» Η σκέψη τριβελίζει το μυαλό του, μπήγει τα κοφτερά της νύχια στις πλέον απόκρυφες περιοχές της ψυχής του. Και αυτός, ανήμπορος να την σταματήσει, ανήμπορος να αντιδράσει μαζεύεται ακόμα περισσότερο στον μανδύα του, κουλουριάζεται, σαν να προσπαθεί να αποφύγει το κρύο, ή τα γεμάτα μίσος βλέμματα των πρώην συντρόφων του. «Γιατί να τύχει σε μένα αυτό; Γιατί έπρεπε εγώ να το κάνω;» Συνεχίζει τον μονόλογο γνωρίζοντας πως δεν θα πάρει απάντηση. Κανείς από τους παρευρισκομένους δεν θα του απαντήσει, θρηνούν και εκείνοι τον θάνατο του Δασκάλου τους. Του ρίχνουν μια ματιά και συνεχίζουν την δική τους χαμηλόφωνη ψαλμωδία. Ώρες - ώρες σκέφτεται πως, ίσως, το σχέδιο να ήταν αυτό, να έπρεπε να τον προδώσει ο ίδιος απλά γιατί κανείς άλλος δεν θα μπορούσε. Ας λένε ότι θέλουν για την πληρωμή, δεν ήταν τα χρήματα, ποτέ δεν θα πρόδιδε κανέναν απλά και μόνο για χρήματα. Όχι, δεν ήταν αυτός ο λόγος. Ήταν μια κουβέντα του Δασκάλου, «Κάνε αυτό που πρέπει!» είχε πει και ο μαθητής υπάκουσε. Νόμιζε πως ήταν η σωστή απόφαση, πως επιτέλους θα καταλάβαιναν όλοι ποιος ήταν ο Δάσκαλος. Ακόμα και ο Πέτρος όμως δεν θα μπορούσε να κάνει αυτό που έπρεπε να γίνει… «Ναι! Έπρεπε να γίνει! Αλλά γιατί να το κάνω εγώ; Δεν υπήρχε κανείς άλλος;» Η σκέψη της αδικίας, πως ίσως ακόμα και ο θάνατος του Δασκάλου να βαραίνει τώρα τον ίδιο, ίσως περισσότερο και από τους εκτελεστές και τους ηθικούς αυτουργούς, αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να το αντέξει. Η απόφαση του έχει παρθεί, αυτός ήταν ο υπαίτιος της σύλληψης, ένας από τους υπαίτιους του θανάτου. Δεν έχει σημασία αν τελικά ήταν όλα μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου. Το αίμα στα χέρια του ήταν κάτι που δεν μπορούσε να αντέξει, όλα τα άλλα, ναι, όλα τα άλλα ήταν υποφερτά. Σηκώνεται με τα μέλη του να διαμαρτύρονται αλλά δεν μπορεί να περιμένει πια, φοβάται πως θα δειλιάσει αν περιμένει. Αφήνει τους άλλους και βγαίνει από το κτίριο. Το βλέμμα του Πέτρου θα τον ακολουθεί μέχρι το τελευταίο του βήμα. Βρίσκει το ύψωμα με το δέντρο και ξέρει… η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχτεί εδώ, όμως όχι όπως όλοι θα νομίζουν. Ο γκρεμός που απλώνεται κάτω είναι αρκετός… Για δευτερόλεπτα νιώθει να πέφτει… δευτερόλεπτα που μοιάζουν με ώρες… Το απόλυτο κενό του χάους και ύστερα… «Κύριε Ισκάριε; Ευτυχώς, είστε καλά!» Η γυναικεία φωνή είναι γνωστή αλλά δεν μπορεί να την αναγνωρίσει, κάτι πήγε λάθος… ανοίγει τα μάτια και το απόλυτο μαύρο του κενού διαδέχεται το απόλυτο λευκό. Τα μάτια του πονάνε, τα χέρια του, το σώμα του, μοιάζουν να μην τον υπακούν. «Που είμαι;» Η ερώτηση μετά βίας αρθρώνεται, ίσως τελικά να κατάφερε τον σκοπό του… «Στο δωμάτιο σας, φυσικά, στον Άγιο Ιούδα.» Η απάντηση τον ξαφνιάζει αλλά κάθε αντίδραση μπορεί να αποβεί μοιραία και το σχέδιο του να αποτύχει… Ξανά… «Τα χέρια μου;» «Μετά το τελευταίο επεισόδιο φοβηθήκαμε ότι θα κάνατε κακό στον εαυτό σας. Τα φάρμακα δεν είχαν επίδραση, έπρεπε να καταφύγουμε σε πιο δραστικές λύσεις, αν και, πιο αρχαίες. Γι’ αυτό ο γιατρός σας, θεώρησε σωστό να φορέσετε για λίγο τον μανδύα….» Ο μανδύας… Το ολόλευκο δωμάτιο… Τα χάπια… Ο Δάσκαλος είναι νεκρός και εκείνος δεν μπορεί καν να παίξει το δικό του φινάλε…. Την τελευταία πράξη του δικού του δράματος… Τίποτα δεν είναι δίκαιο πια… Ιούδας.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Δεν είναι κακό, αλλά του λείπει κάτι. Τώρα είναι απλά σκέψεις, μια ιδέα που θα μπορούσε να γίνει ένα ενδιαφέρον διήγημα. Αν και έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά, θα μπορούσες να μας μπερδεύεις με την πλοκή, μια Ιούδας μια Ισκάριος (λίγο χοντροκομμένο το βρήκα αυτό), και με επαναλήψεις να παρατείνεις το μαρτύριό του. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
white_unicorn Posted April 6, 2010 Author Share Posted April 6, 2010 αρχικά νόμιζα οτί ήταν καλύτερα έτσι... αλλά... μάλλον έχεις δίκιο. θα το κοιτάξω κάποια στιγμή.... τhanks! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Electroscribe Posted April 11, 2010 Share Posted April 11, 2010 Ενδια΄φερον και στο πνεύμα των ημερών (που ανέβηκε) αλλά περίμενα κι εγώ κάτι παραπάνω στο τέλος. Πήγε το μυαλό μου πως θα ήταν σενάριο εικονικής πραγματικότητας που έπαιζε ο τύπος για κάποιο λόγο Σημείωσα και δυο-τρεις προτάσεις για βελτιώσεις: white unicorn - Ιούδας.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
white_unicorn Posted April 11, 2010 Author Share Posted April 11, 2010 (edited) Σας ευχαριστώ.... το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται βελτίωση γενικά.... με άλλες 2-3 ώρες να προστιθενται στις 2 αρχικές που γράφτηκε... ίσως.... Ευχαριστώ για τα σχόλια εδιτ: πρέπει να είναι πιο αργά από ότι νόμιζα.... αλλιώς δεν εξηγείται το τυπογραφικό.... Edited April 11, 2010 by white_unicorn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts