wordsmith Posted April 11, 2010 Share Posted April 11, 2010 (edited) Συγγραφέας: Κέλλυ Θεοδωρακοπούλου Είδος:Fantasy Βία: Όχι Σεξ: Όχι Λέξεις:4.000 και κάτι Ο μάγος Νο1.doc Edited April 12, 2010 by RObiN-HoOD header form Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anime_Overlord Posted April 11, 2010 Share Posted April 11, 2010 Πολύ ενδιαφέρον σαν ιδέα και η φαντασία με την μαγεία είναι μέρος της ιστορίας αντί για απλά διακόσμηση. Ίσως να πετάς πολλά θέματα, να φτιάχνεις πολύ μεγάλο κόσμο για τόσο μικρό διήγημα και το τέλος να φαίνεται κάπως απότομο αλλά συνολικά είναι μια πολύ καλή ιστορία, με το μήνυμα της και την δουλεμένη γραφή της. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted April 12, 2010 Author Share Posted April 12, 2010 Ευχαριστώ πολύ! Είναι γεγονός ότι μου αρέσει να φτιάχνω κόσμους περισσότερο παρά να βρίσκω υποθέσεις/πλοκές, γι'αυτό βγήκε έτσι. Τον κόσμο αυτόν θα τον χρησιμοποιήσω και για άλλες ιστορίες, όταν καταφέρω να βρω και άλλες υποθέσεις. Για να συμπληρώσω τα κενά: Συγγραφέας: Κέλλυ Θεοδωρακοπούλου Είδος:Fantasy Βία: Όχι Σεξ: Όχι Λέξεις:4.000 και κάτι Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anime_Overlord Posted April 12, 2010 Share Posted April 12, 2010 Τότε φτιάξε χάρτη και κράτα σημειώσεις για να μη χαθείς. Αυτό κάνω κι εγώ αυτόν τον καιρό για τον δικό μου ιδιόμορφο κόσμο. Το ότι ο τίτλος είναι Ο Μάγος που πέφτει κι όχι που έπεσε είναι φαντάζομαι γιατί συνεχίζει να πέφτει και σαν προσγειωθεί, σωστά; Το ότι δεν μιλάει είναι γιατί δεν τους καταλαβαίνει ή γιατί το παίζει υπεράνω; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted April 12, 2010 Author Share Posted April 12, 2010 Για τον τίτλο ναι, κάτι τέτοιο είχα στο νου μου. Δε μιλάει επειδή το παίζει υπεράνω, δε θέλει να κάνει κανένα βήμα για να ενσωματωθεί κλπ. Το έγραψα εδώ και 3 χρόνια και δε θυμάμαι και πολλά. Όσο για τον κόσμο, είναι ακόμα σε εξέλιξη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 (edited) Όμορφο το διήγημα, αλλά όντως έχει πολλές πληροφορίες για ένα τέτοιας έκτασης δίηγημα. Κάποια σχόλια: Εκεί που γράφεις: "στρέψει την προσοχή του στον πρώην μπόγο. Τι είδους πλάσμα ήταν αυτό; " Δεν είχα καταλάβει ότι ο μπόγος ήταν πλάσμα. Νόμιζα ότι ήταν αντικείμενο για να κάνει μια τέτοια έκρηξη. Επειδή περιέγραψες μόνο ενα σκελετό. Και με έπιασες απροετοιμάστο. Μήπως καλύτερα να μου το έφερνες πιο ομαλά; Για παράδειγμα: "στρέψει την προσοχή του στον πρώην μπόγο. Στην θέση του μπόγου τώρα βρισκόταν ένα πλάσμα. Τι είδους πλάσμα ήταν αυτό;" ή "στρέψει την προσοχή του στον πρώην μπόγο. Τελικά ο σκελετός που υπήρχε μέσα ήταν κάτι παραπάνω από ένας απλός σκελετός. Τι είδους πλάσμα ήταν αυτό;" Επίσης παρατήρησα ότι χρησιμοποιείς έννοιες και αντικείμενα που ναι μεν τα χρησιμοποιούμε στην γήινη πραγματικότητα ή σε κάποια άλλα είδη λογοτεχνίας αντίστοιχα, αλλά δυσκολεύομαι να τα δεχτώ ακριβώς με τα ίδια ονόματα σε έναν άλλον κόσμο. Για παράδειγμα, το ριζόγαλο με τη κανέλα από πάνω και τη λέξη ζόμπι. Θα μπορούσες να περιγράψεις το γλυκό αυτό; Επίσης θα μπορούσες να πεις αντί για ζόμπι, ένα πλάσμα χωρίς ελεύθερη βούληση ή κάτι τέτοιο. Ο τίτλος του διηγήματος μου θήμησε το ρητό του Σαρτρ: : «ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος να είναι ελεύθερος. Καταδικασμένος, γιατί δεν εδημιούργησε, δεν έπλασε μόνος του τον εαυτό του κι ωστόσο ταυτόχρονα ελεύθερος, γιατί από τη στιγμή που πετάχτηκε στον κόσμο, είναι υπεύθυνος για ό,τι κάνει» πηγή: Wahl J., 1988, Εισαγωγή στις φιλοσοφίες του υπαρξισμού, (μτφρ. Χρ. Μαλεβίτση), Δωδώνη, Αθήνα-Γιάννινα, 110. Edited April 16, 2010 by Διγέλαδος Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted April 17, 2010 Author Share Posted April 17, 2010 Ευχαριστώ που το διάβασες τόσο προσεκτικά! Για το σκελετό και το μπόγο μάλλον έχεις δίκιο, δεν το σκέφτηκα και πολύ κατά πόσον έρχεται απότομα η πληροφορία. Θέλει όντως διόρθωμα. Για το ρυζόγαλο και τα ζόμπι, όμως, θα διαφωνήσω: το ρυζόγαλο είναι κάτι πολύ απλό, ρύζι με γάλα, το λέει και το όνομά του. Γιατί χρειάζεται παραπάνω ανάλυση; Έχασα, βέβαια, την ευκαιρία να βάλω εκεί κάτι παράξενο, επινοημένο, που να τονίζει την εντύπωση ότι είμαστε σε έναν άλλο κόσμο κλπ. Μήπως αυτό σε χάλασε; Αλλά το ρυζόγαλο δεν είναι τόσο καθημερινό και προσγειωμένο που να σε πετάει έξω από την ατμόσφαιρα των μάγων κλπ. Αν ήταν σουφλέ, ραβανί, παστίτσιο, σουβλάκι, μουσακάς, εντάξει. Αλλά ρυζόγαλο... Υπάρχει και εκτός Ελλάδος. Τα ζόμπι, πάλι, είναι σαν να μου λες να βγάλω τη λέξη "μάγος" ή "ξόρκι". Νομίζω πως είναι πολύ γνωστό τι είναι τα ζόμπι. Δεν ξέρω αν σε κάποιους τα ζόμπι θυμίζουν εφ, αλλά η έννοια προέρχεται από την Αφρική, από κάποιους που τους έκαναν μάγια/βουντού για να χωρίσουν την ψυχή τους από το σώμα, κάτι τέτοιο. Εδώ ας επέμβουν οι πιο έμπειροι από μένα γνώστες του φανταστικού... Αυτό του Σάρτρ δεν το είχα υπόψη μου! Ευχαριστώ!Θα το ψάξω κι εγώ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AftPeakTank Posted April 17, 2010 Share Posted April 17, 2010 Μπράβο για την προσπάθειά σου. Μου κράτησε το ενδιαφέρον αρκετά. Το μόνο που μου χτύπησε λίγο άσχημα είναι αυτές οι πρότασεις. "Ο σοφόςΣιμέστριο δεν τους χάλασε το χατίρι, πήρε την κατάλληλη έκφραση και έκανε ένα βήμαπρος το άγνωστο. Αλλά, μόλις τον ακούμπησαν κάτω, ο μπόγος ανατινάχτηκε σαν χειροβομβίδα!" δεν μου κάθεται καλά η "χειροβομβίδα"... Συνέχισε έτσι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted April 18, 2010 Author Share Posted April 18, 2010 Ευχαριστώ. Είναι ένα από τα 10 διηγήματα που θα εκδώσει το "Αρχέτυπο" από το διαγωνισμό που έληγε το Σεπτέμβριο 2009. Άλλα δύο από αυτά, που θα τα βρεις εδώ στο sff, είναι το "Γεράκι" του Solonor και το "Lights Out" του DinMcXanthi. Ως προς τη χειροβομβίδα, ναι, μάλλον έχεις δίκιο. Συνεχώς βρίσκω στο κείμενό μου τέτοιες ξεκάρφωτες παρομοιώσεις, που αναφέρονται σε πράγματα πολύ σημερινά και χαλάνε την ατμόσφαιρα φαντασυ. Κανείς δεν επεσήμανε ακόμη το "σαν φοιτητής που παίρνει το πτυχίο του". Αλλά υπόψη ότι αυτό το έγραψα πριν 3 χρόνια, όταν είχα μόλις αρχίσει να γράφω. Στο μεταξύ έχω βελτιωθεί. Κάτσε να με αφήσει το ηφαίστειο να γυρίσω σπίτι μου και θα ανεβάσω κανένα πιο πρόσφατο. Καλωσήρθες στο sff. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 Λοιπόν ήταν έξυπνο και γραμμένο με μια διάθεση ειρωνίας που διαχύθηκε σιγά-σιγά μέσα στην ιστορία, χωρίς να μας χτυπάει κατάμουτρο, που νομίζω ότι πέτυχε πολύ καλά το σκοπό της. Πολύ μου άρεσε αυτή η απόλυτη έλλειψη κατανόησης από την πλευρά του μάγου. Να λοιπόν πού οδηγεί η καχυποψία τελικά! Και ο τίτλος, όπως παρατήρησαν οι προηγούμενοι, κατάλληλα δοσμένος. Τη χειροβομβίδα δεν την πρόσεξα όταν διάβαζα, ούτε το φοιτητή που πήρε το πτυχίο του, και γύρισα να τα βρω όταν διάβασα τα σχόλια. Εκείνο που μου φάνηκε πολύ ξένο για να πω την αλήθεια ήταν στην αρχική λυρική περιγραφή με τον ήλιο και τη θάλασσα η αναφορά της λέξης "μακιγιάζ". Ο κόσμος, που λές ότι υπάρχει και εξελίσσεται ακόμα, φαίνεται ενδιαφέρων. Ελπίζω να δούμε κι άλλες ιστορίες να διαδραματίζονται στα μέρη του. Υ.Γ. Κάτι που σκεφτόμουνα τώρα έτσι όπως έγραφα τα σχόλια είναι ότι θα μπορούσε άνετα να είναι και μια ε.φ. ιστορία με κάποιον επισκέπτη από άλλο πλανήτη, που δεν καταλαβαίνει και δεν εννοεί να καταλάβει τι συμβαίνει στον κόσμο που έχει φτάσει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted April 18, 2010 Author Share Posted April 18, 2010 ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩ!!!!Η μεγάλη συγγραφέας Βάσω Χρήστου () διαβάζει και κάνει κριτική σε δικό μου κείμενο! Ευχαριστώ πάρα πολύ! Δε σου κρύβω ότι, όταν διάβασα το δικό σου διήγημα για την ΑΛΕΦ "Φόνη", με κατέκλυσε ένα συναίσθημα "πού πας ρε Καραμήτρο" για το δικό μου γράψιμο... Λοιπόν, ως προς το κείμενο...ορίστε που συνεχώς ανακαλύπτονται τέτοιες σαχλαμαρίτσες που το χαλάνε, αλλά τώρα είναι αργά, θα δημοσιευτεί όπως είναι. Υπόσχομαι να κάνω τα επόμενα καλύτερα. Αλλά τι να έβαζα, δηλαδή, αντί για τη λέξη "μακιγιάζ"; Να κόψω όλη την παρομοίωση; Θα γράψω κι άλλα σ'αυτόν τον κόσμο μόλις κατεβάσω καμιά ιδέα για καμιά ενδιαφέρουσα υπόθεση. Μου αρέσει περισσότερο να φτιάχνω κόσμους, παρά υποθέσεις. Γι'αυτό μου αρέσει και η ουτοπική (ή δυστοπική, το ίδιο μου κάνει) λογοτεχνία. Αυτή τη στιγμή έχω 3-4 ιδέες για διηγήματα (2 φ και 1 εφ), πρέπει να τελειώσω ένα μυθιστόρημα εφ που το παιδεύω 2μισι χρόνια και έχω να γράψω και ένα διήγημα mainstream για το ένα από τα δύο σεμινάρια δημιουργικής γραφής που πηγαίνω. Μετά από όοοολα αυτά... βλέπουμε. Αλλά αφού το θέλεις εσύ, Βάσω, θα γράψω οπωσδήποτε! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 Ευχαριστώ που το διάβασες τόσο προσεκτικά! Έχασα, βέβαια, την ευκαιρία να βάλω εκεί κάτι παράξενο, επινοημένο, που να τονίζει την εντύπωση ότι είμαστε σε έναν άλλο κόσμο κλπ. Μήπως αυτό σε χάλασε; ναι Τα ζόμπι, πάλι, είναι σαν να μου λες να βγάλω τη λέξη "μάγος" ή "ξόρκι". Νομίζω πως είναι πολύ γνωστό τι είναι τα ζόμπι. Δεν ξέρω αν σε κάποιους τα ζόμπι θυμίζουν εφ, αλλά η έννοια προέρχεται από την Αφρική, από κάποιους που τους έκαναν μάγια/βουντού για να χωρίσουν την ψυχή τους από το σώμα, κάτι τέτοιο. Για την προέλευση λέω κι εγώ, υπάρχει κάποια χώρα στην κόσμο σου που μοιάζει με την Αφρική και έχουν βγάλει αυτή την ονομασία; Δεν το λέω για κριτική, απλώς για την επόμενη φορά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted April 18, 2010 Author Share Posted April 18, 2010 Τα ζόμπι, πάλι, είναι σαν να μου λες να βγάλω τη λέξη "μάγος" ή "ξόρκι". Νομίζω πως είναι πολύ γνωστό τι είναι τα ζόμπι. Δεν ξέρω αν σε κάποιους τα ζόμπι θυμίζουν εφ, αλλά η έννοια προέρχεται από την Αφρική, από κάποιους που τους έκαναν μάγια/βουντού για να χωρίσουν την ψυχή τους από το σώμα, κάτι τέτοιο. Για την προέλευση λέω κι εγώ, υπάρχει κάποια χώρα στην κόσμο σου που μοιάζει με την Αφρική και έχουν βγάλει αυτή την ονομασία; Δεν το λέω για κριτική, απλώς για την επόμενη φορά. Είναι ανάγκη να υπάρχει κάποια χώρα που μοιάζει με την Αφρική, για να υπάρχουν ζόμπι; Όλες οι ιστορίες με βρυκόλακες διαδραματίζονται σε χώρες σαν την Τρανσυλβανία;;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Electroscribe Posted April 22, 2010 Share Posted April 22, 2010 Μου άρεσε ιδιαίτερα. Έβγαζε ένα ιδιαίτερα feel good συναίσθημα, παρά τον μίζερο χαρακτήρα του μάγου. Μάλιστα, θεωρώ πως υπάρχει χώρος για περαιτέρω ανάπτυξη (αν καθίσεις ποτέ να την ξαναπιάσεις), με περισσότερα συμβάντα με τους κατοίκους στο διάστημα που μένει κοντά τους, περισσότερες σκέψεις του κτλ. Μη σου πω πως μια τέτοια μεγαλύτερη ανάπτυξη μού φαίνεται απαραίτητη για να λάμψει πλήρως το θέμα. Και κάποιες τεχνικές παρατηρήσεις: Ο μάγος Νο1.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted April 23, 2010 Author Share Posted April 23, 2010 Αυτό το θεωρώ γενικά λίγο χειρότερο από το "Τζάκομο" (είναι και παλιότερο). Αλλά θέμα γούστου. Ως προς το αν έπρεπε να έχει πιο μεγάλη υπόθεση, δεν ξέρεις πόσο δυσκολεύτηκα να βρω έστω και αυτήν! Είχα τους κόσμους φτιαγμένους και χρειαζόμουν μια ιστορία αρκετά μικρή για να φτάνει ένα διήγημα για να εξαντληθεί. Αλλά θα ξαναχρησιμοποιήσω το σύμπαν αυτό. Κάτι έχω αρχίσει να σκέφτομαι για μια μεγαλύτερη υπόθεση... Ευχαριστώ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinMacXanthi Posted August 8, 2010 Share Posted August 8, 2010 (edited) Έπειτα από 2,3 προσπάθειες, κατάφερα να το τελειώσω. Βοήθησε πως αυτή τη φορά το διάβασα σε χαρτί μάλλον (κι εις ανώτερα btw). Κέλλυ, φαίνεται και η ηλικία του κειμένου, και οι δυνατότητες / αδυναμίες που έβγαλες αυτά τα 3 χρόνια (εννοείται υπάρχει άπειρος καιρός ακόμα). Οπότε γνωρίζοντας και πως το κείμενο είναι παλιό, και πως αποζητάς αρνητικές κριτικές χωρίς να στραβώνεις (σημαντικό ατού αυτό) άκου τα: +μηδέν ορθογραφικά (κάτι είπα τώρα) - πολλά θέματα για μια ιστορία. Προφανώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον κόσμο και σε άλλα, όμως εδώ έχουμε μια ιστορία. (όπως έλεγε και η λατρεία σου σ' ένα παλιό τόπικ, δεν είναι δίκαιη δικαιολογία το "μα είναι κομμάτι δωδεκαλογίας in posse") -κάποιες εντελώς ξεκάρφωτες επιλογές λέξεων και εικόνων (απ'ότι βλέπω τώρα, κάποια τα παρατήρησαν και άλλοι πριν από μένα, ξέρω άργησα.) Εκείνο το θαυμαστικό μετά την χειροβομβίδα ειδικά... δεν φτάνει η έκρηξη; το θαυμαστικό προσθέτει δύναμη; σε μια έκρηξη; Δεν το χρειάζεσαι. -Στα ξεκάρφωτα βάζω και το τέλος. Δεν το στήριξε το κείμενο. Ναι, there is such a thing as too little information. -μια κάποια φλυαρία. Άνετα θα μπορούσε να είναι 500-1000 λέξεις λιγότερες και να είναι και πιο contained. πχ, το κομμάτι του έμπυρου αστέρα (και το μακιγιάζ, ρε συ έλεος) είναι ξεκάθαρο ξεκίνημα ιστορίας το οποίο με το τέλος του κειμένου πρέπει να ξαναγράφεται. Στη θέση σου θα την έσβηνα όλη την παράγραφο. Ο ήλιος έδυσε. Πάπαλα. Το ίδιο και με τις εξηγήσεις για το χωριό. Χρειάζονται εδώ; Μήπως θα ταίριαζαν σε άλλη ιστορία στον ίδιο κόσμο; +το background story του μάγου. O κόσμος τους έχει να δώσει αλλά, - εδώ δεν έδωσε. Συνολικά: η ιστορία δεν μου άρεσε στο σύνολο της, κάποια κομμάτια της όμως μου άρεσαν. Ας υπενθυμίσω πως το coup de grace το θεωρώ πολύ καλό κείμενο και επειδή εκεί έχεις δείξει ψήγματα δυνατής γραφής, μου επιτρέπει να Μμιχαλήσω λίγο στα επάνω. Edited August 8, 2010 by DinMacXanthi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted August 8, 2010 Author Share Posted August 8, 2010 Μερσί. Επιτέλους. Ναι, έχεις δίκιο σε όλα. Οι σάλτσες στην αρχή είναι επειδή μου αρέσουν οι σάλτσες (να τις γράφω, όχι να τις τρώω και ούτε να τις διαβάζω). Ναι, τον κόσμο τον έφτιαξα σε αναμονή κάποιας ιδέας για πλοκή για να τον χρησιμοποιήσω, αλλά ως τώρα δε μου έχει έρθει καμιά κατάλληλη. Αυτό με το θαυμαστικό είναι όντως ψείρα παρατήρηση, στυλ mman. Δεν το θυμάμαι καλά καλά... Ποιον εννοείς λατρεία μου; Αν μίκραινε, έστω και ελάχιστα, θα έβγαινε έξω από το κατώτατο όριο του διαγωνισμού του Αρχέτυπου. Γιατί νομίζεις δεν έστειλα το coup de grace; Βέβαια, εκ των υστέρων, είδα ότι το γεράκι του Αντώνη, που ήταν κατά μερικές εκατοντάδες μικρότερο από το όριο αυτό (4.000 λέξεις, btw), δεν τους πείραξε καθόλου και το έβαλαν και σε ψηλότερη θέση. Όπως και του άξιζε, βεβαίως... Αυτό με τα ορθογραφικά να σημειωθεί ότι δεν το σχολιάζω... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinMacXanthi Posted August 8, 2010 Share Posted August 8, 2010 Προφανώς δεν διεκδικώ κανένα αλάθητο (δεν δέχτηκαν την αίτηση μου όταν εκοιμήθη ο τελευταίος Πάπας και τώρα πρέπει να περιμένω κι αυτόν να πάει να συναντήσει τον ύψιστο. Τότε θα το συζητήσουμε) αλλά επιστρέφω γι'αυτό με το ερωτηματικό και θα το υπερασπιστώ πραγματικά. Το διάβασα σε αρκετά κείμενα περί creative writing τον τελευταίο χρόνο και βρίσκω πως συμφωνώ. Κοίτα το προσεκτικά. Τι γράφεις. Χρειάζεται; (Καλά όλο εκείνο το κομμάτι με την χειροβομβίδα (1 πρόταση) είναι για ξαναγράψιμο με άλλο στυλ, αλλά...) κουβαλάει δύναμη από μόνο του. Plus, αυτή τη ψείρα παρατήρηση αν την παρατηρήσεις τώρα, θα το σκεφτείς την επόμενη φορά να τη βάλεις. (Και όποιο μέλος διαβάσει αυτό το σχόλιο, θα το σκεφτεί επίσης -το ίδιο κι εγώ προφανώς-) άρα για καλό το σημείωσα ευελπιστώ. ΑΑΑ, σου έχω ένα ακόμα, όχι μόνο γι'αυτό αλλά και γενικά. Αν ήμουν στη θέση σου θα άλλαζα το όνομα είτε του Σοφού είτε του μάγου, ή τουλάχιστον το αρχικό γράμμα. Rule of thumb, μη βάζεις ονόματα που ξεκινάνε με το ίδιο γράμμα σε χαρακτήρες. Το μυαλό δουλεύει περίεργα όταν διαβάζει, και τα ονόματα μπερδεύονται μεταξύ τους. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Ούτε ένα ορθογραφικό λάθος! Τα κοστούμια και τα σκηνικά ήταν επίσης άψογα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 (edited) Άντε πάμε και δημοσίως Εγώ το κειμενάκι αυτό το αγάπησα με την πρώτη ματιά. Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας το παραδέχομαι. Και διαβάζοντας τώρα τα σχόλια των υπολοίπων, με τα οποία ως επί το πλείστον συμφωνώ (οκ, όχι με τα ζόμπι, αλλά σίγουρα με την χειροβομβίδα, το μακιγιάζ δε με χάλασε για να είμαι ειλικρινής) συνειδητοποιώ ότι λίγη σημασία είχαν τα γραμματολογικά σου μπροστά στα νοήματα που μου πετούσες απαλά στα μούτρα σε κάθε γραμμούλα. Δυο κοινωνίες και οι δύο τόσο πολύ ανθρώπινες και τόσο τραγικά εξωπραγματικές που δένουν μεταξύ τους μόνο για να γίνει η ιστορία και να κλάψουμε το μαγούλη. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στον κόσμο γύρω μου, οι φύσεις του ανθρώπου που όταν τις κοιτάξεις στωικά απ' έξω δεν καταλαβαίνεις πως χωρούν μέσα σε ένα μόλις κεφάλι τη φορά. Δε συναντιούνται πουθενά αληθινά μόνο έχουν γύρω τους μια σφαίρα για να μη βρίσκουν η μια την άλλη. Και δεν υπάρχει ελπίδα. Παρόλο που το κείμενο είναι γλυκόπικρο, ασχέτως αποτελέσματος, δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Κι αυτό το κάνει άλλο τόσο αληθινό. Έχεις συμπικνώσει εδώ μέσα μια κοινωνιολογική εργασία σε πανέμορφη λογοτεχνία. Αυτό ήταν που με έκανε να το αγαπήσω. Είναι ένα κείμενο που δεν το ξεχνάς. Είναι από τα παραμύθια που σε βάζουν να σκεφτείς κι έξω από αυτά, να βρεις τους συνδέσμους τους στην πραγματικότητα και να συνεχίσεις να τα απολαμβάνεις και μετά την ανάγνωση. Κάνε ό,τι γουστάρεις με τις λέξεις σου, κόψτες ράψτες, βγάλε βάλε, χτένισε. Δεν έχω να σου πω τίποτα για αυτές. Εμένα μου αρκούν για τη μαγεία που εισέπρεξα. Edited August 24, 2010 by Nienor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted August 24, 2010 Author Share Posted August 24, 2010 Ευχαριστώ πολύ, Κιάρα μου, είσαι πολύ καλή (κοινωνιολογική εργασία! νοήματα σε κάθε γραμμούλα! ). Το παραδέχομαι, όπως είπε δε-θυμάμαι-ποιος, ότι η υπόθεση δε λέει και πολλά, αλλά θα κρατήσω τον κόσμο και θα γράψω κι άλλα γι' αυτόν. Όοοοοταν κατεβάσω καμιά καλύτερη ιδέα για υπόθεση. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 (edited) Όμορφη ιστορία, Κέλλυ. Και ήταν κάτι διαφορετικό, επειδή έως τώρα έχω διαβάσει μόνο ΕΦ ιστορίες δικές σου. Μ' άρεσαν οι εικόνες, οι περιοχές, τα κατασκευάσματα, οι χαρακτήρες του κόσμου σου, και οι περιγραφές σου δεν ήταν γεμάτες επίθετα και παρομοιώσεις (όπως είχα παρατηρήσει σε άλλη ιστορία), γι' αυτό και ήταν πιο ξεκούραστη στην ανάγνωση, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα. Υπήρχε μια δόση αδικίας στην ιστορία, ανάμεσα στους κατοίκους του χωριού και τον μάγο, μιας και κανείς δεν ήθελε το κακό του άλλου, αλλά δεν μπορούσαν να τα βρουν μεταξύ τους, το οποίο οδήγησε και σε ένα θλιβερό τέλος. (Πολύ, μα πολύ, πεισματάρης αυτός ο μάγος :Ρ) Όπως ανέφεραν και προηγούμενοι, δεν μου κόλλησε το ζόμπι. Πιστεύω ότι θα μπορούσες να βρεις πολλές άλλες λέξεις για να εκφράσεις το ίδιο: υποτελείς, ανδρείκελα, άβουλα, πιόνια ή να φτιάξεις μια λέξη από την διάλεκτο του κόσμου σου, θα είχε κι αυτό ενδιαφέρον. Αυτά κι από μένα. Καληνύχτα! Edit: 100 ποστς! Φέρτε τις σαμπάνιες! Edited August 24, 2010 by Mesmer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts