Nienna Posted February 14, 2005 Share Posted February 14, 2005 (edited) Opti-Pessi-Mistic "How are you today?" It is a beautiful day, my friend, as always. I am fine, my friend, as always. I smile at you, my friend, as always. We fly high... We fall down... We laugh and we sing... We sing and we cry... We live, my friend, as always. We live this bittersweet life – the only one that is here for us to live and the taste is not at all bad... Bittersweet taste – always good 'till you are used to it oh, and then boredom comes as bad as any other taste; as good as any other taste – when again it comes... Then you can twirl and stretch, you can change and invent, you can dance a different dance, or you simply can stay still... As we fly high... And we fall down... As we laugh and sing... As we sing and cry... Some of us stay here. Some of us stay not-so-near... Some of us write poems; and some of us their ends. ~ Γραμμένο τον Ιούνιο το 2004, άρα λίγο παλιό. Δεν το θεωρώ από τα καλά μου απλώς το είχα πρόχειρο στο PC. Αρέσει πολύ σε κάποιους οπότε το ανέβασα. Δεν ενδιαφέρομαι για τεχνικά σχόλια, μόνο για σχόλια περί του τι νoιώθετε, τι αίσθηση σας δίνει και αν σας άρεσε ή όχι. Δεν θέλω σχόλια του στυλ βάλε τελεία εκεί και κόμμα παραπέρα, τα σημεία στίξης είναι πάντα όπως τα θέλω. Edited October 17, 2006 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted February 14, 2005 Share Posted February 14, 2005 Ωραίο! Διαφωνώ λιγάκι με την θέση αυτού του ποιήματος στην υπόληψή σου... (όχι πολύ, μόνο λίγο) Μου άφησε μια ευχάριστη γεύση... Χμμ... Τελικά ίσως να έχεις και δίκιο... >when again it comes... φαντάζομαι εκούσια 'ασάφεια'(?) - θα με κατατοπίσεις λίγο; Το τέλος είναι ωραίο, δραματικό κατά κάποιο τρόπο... Πάντως με έπεισες. ΦΕΥΓΩ! Οι Μούσες μαζί σου, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted February 14, 2005 Author Share Posted February 14, 2005 Καλά που είσαι και εσύ εδώ καλέ μου και μου φτιάχνεις το κέφι! Μου άρεσε η αντίδρασή σου! Ήταν ακριβώς όπως το ποίημα βασικά! Πρώτα όχι, ύστερα έτσι κι έτσι και στο τέλος .. ναί! Γι αυτό κι ο τίτλος. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
month Posted February 15, 2005 Share Posted February 15, 2005 Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου θύμησε το τραγούδι, what a beautiful day. Δεν έχω ιδέα γιατί. Αλλά μου αρέσει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted February 15, 2005 Author Share Posted February 15, 2005 Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου θύμησε το τραγούδι, what a beautiful day. Δεν έχω ιδέα γιατί. Αλλά μου αρέσει. <{POST_SNAPBACK}> Απο ποιους καλλιτέχνες το τραγούδι; Να το ακούσω κι εγώ θέλω! Ευχαριστώ για το σχόλιο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
month Posted February 15, 2005 Share Posted February 15, 2005 Τελικά και αφού το έψαξα, είναι των u2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Βλέποντας μια σχέση όχι από το γραμμικό χρόνο, αλλά από έναν πιο ολογραφικό από το "bird's eye view" που λένε. Αυτό μου θύμησε το ποίημα αυτό. Μια σχέση μέσα στο χρόνο, φιλική η και ερωτική, δεν έχει σημασία, ανάμεσα σε δύο η περισσότερα άτομα. Σαν να περιγράφει φάσεις, όχι ξεκομένες αλλά συνδεδεμένες μεταξύ τους με έναν παράξενο τρόπο. Αρχή, άνοδος, παρακμή, τέλος. Είναι άραγε όλες οι ανθρώπινες σχέσεις έτσι? Και ενώ με την πρώτη ματιά θα φαινόταν ίσως μια πικρία, μέσα στο ποίημα υπάρχει και η εν δυνάμει αναγέννηση και μια βαθύτερη κατανόηση, ότι ακόμα και ξεκομένοι, με διαφορετικούς δρόμους ο καθένας, είμαστε πλασμένοι από το ίδιο υλικό! Όπως πάντα τα ποιήματά σου μου ξυπνούν συναισθήματα και ίσως και μνήμες που δεν μπορώ να εξηγήσω λογικά! ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted February 16, 2005 Author Share Posted February 16, 2005 Σ'ευχαριστώ Dain. Νιώθεις ακριβώς ότι και εγώ αν κρίνω από τις περιγραφές σου και όλα όσα είπες για το ποίημα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elsanor Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Πολύ όμορφο Nienna! Θα συμφωνήσω με τον Dain, το έθεσε πολύ καλύτερα από εμένα αν προσπαθούσα. We live my friend, as always.We live this bittersweet life - the only that is here for us to live and the taste is not at all bad... Bittersweet taste - always good till you are used to it oh, and then boredom comes as bad as any other taste - as good as any other taste - when again it comes... Αυτές τις δύο στροφές τις έχω νοιώσει στο πετσί μου, ειδικά την πρώτη. Για μένα αυτό που μένει από το ποίημα είναι το "bittersweet". Όσα έγραψες για μένα θα μπορούσαν να συμπυκνωθούν σε αυτή τη λέξη. Μπορεί να έχει ανηφόρες, μπορεί να έχει δυσκολίες και προβλήματα, μπορεί να μας έρχεται να αποσπαστούμε από αυτή, αλλά είναι η ζωή μας. Και μπορεί να μάθει κανείς να τη λατρεύει για αυτό που είναι. Είναι άσχημη και είναι όμορφη. Οι στιγμές, οι εκλάμψεις της ωραιότητας είναι αυτό που την αναδεικνύει, και χωρίς όλα τα άσχημα δε θα μπορούσε να ξεχωρίσει κανείς αυτές τις εκλάμψεις. Όπως είπε και ο Morgan Freeman στο τέλος του Seven, "Someone once said that life was beautiful and it is worth fighting for. I agree only to the second part..." Κάποια στιγμή ο καθένας μπορεί να αποδεχτεί τα πράγματα όπως είναι, αλλά ταυτόχρονα να μη χάσει την ελπίδα και τη θέλησή του να τα κάνει κάπως καλύτερα. Το θέμα δεν είναι να καταφέρουμε να δούμε την ασχήμια της ζωής και να παραιτηθούμε λόγω απελπισίας. Το θέμα πιστεύω είναι να δούμε την ασχήμια της, και την ομορφιά που κρύβεται κάπου εκεί μέσα. Και να προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε την τελευταία. Επειδή άρχισα πάλι (και όταν αρχίζω δεν ξέρω να σταματάω ), θα κλείσω με ένα πολύ όμορφο quote και ένα λατινικό γνωμικό: The real voyage of discovery consists not of seeking new landscapes, but in having new eyes... {1871-1922 - French Novelist} - (Marcel Proust) Credendo Vides - I believe in Life Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted February 16, 2005 Author Share Posted February 16, 2005 Σε ευχαριστώ Elsanor, πραγματικά χαίρομαι που στο forum αυτό επιτέλους βρίσκω κόσμο που καταλαβαίνει τι λέω και δε βρίσκει τα ποιήματά μου απαισιόδοξα ενώ δεν είναι! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts