wordsmith Posted May 2, 2010 Share Posted May 2, 2010 Συγγραφέας: Κέλλυ Θεοδωρακοπούλου Λέξεις: 708 (μια σελίδα στην ουσία) Είδος: επιστημονική φαντασία Σεξ:όχι Βία:όχι Σχόλια: Διαβάστε το ποστ μου της 2/5/2010 στο τόπικ "Δημοσίευση σε περιοδικά".Δαίδαλος και Βιολέτα.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted May 2, 2010 Share Posted May 2, 2010 Χμ...αποφασισα να το διαβασω εξαιτιας της φασαριας που εκανες σχετικα με αυτο συν το ότι ειναι μικρούλι. Τωρα,,Α πρόσωπο.Δυσκολο να γραψει κανεις καλα,καλύτερα γ πρόσωπο.Ουτως ή άλλως δεν ήταν αναγκαίο στην πλοκή το α πρόσωπο αφήγησης. Επίσης,μια ολόκληρη παράγραφος εισαγωγική με ρητορικά ερωτήματα.Συνήθως δεν ειναι και κακό αλλά σε ένα διηγημα τοσο μικρό... Η γραφή πάντως είναι καλή,όπως και ο σύντομος διάλογος.Κάποιο μειον είναι πχ το "σκριν σέηβερ" που προσωπικα με χαλάει με την αγγλish μορφή του.Επίσης διαφωνώ με την άποψη του ήρωα που -εφοσον έχουμε πρωτοπρόσωπη γραφή-δίνεται δογματικά από τον συγγραφέα σαν σωστή.Η αποκάλυψη εκεί προς το τέλος είναι ολο το ζουμί αλλά δεν μας λες 2 πράγματα σχετικά.Ηθελε λίγο ψωμι εκεί. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted May 2, 2010 Author Share Posted May 2, 2010 Μερσί. Είδες, καλά λένε ότι δεν υπάρχει κακή δημοσιότητα. Είναι μικρό επειδή το έγραψα για σεμινάριο δημ γραφής και είχαμε όριο λέξεων, νομίζω. Ή έπρεπε να το βγάλουμε φωτοτυπίες και δεν ήθελα να χαλάσω 2η σελίδα. Ναι, όντως το τέλος είναι λίγο "ξεπέτα", δεν ήξερα πώς να το τελειώσω. Είχα σκεφτεί μόνο τους χαρακτήρες και ότι θα είναι μόνοι στον κόσμο και θα έχουν κάποιο πρόβλημα συνέχισης του είδους. Το απόλυτο/δογματικό ύφος είναι ακριβώς επειδή μιλάει σε α' πρόσωπο=γι'αυτόν είναι αυτονόητο. Α, τώρα το θυμήθηκα: το θέμα που μας είχαν δώσει ήταν να γράψουμε κάτι όπου η αφηγηματική φωνή να είναι αντίθετου φύλου από το συγγραφέα. Αλλά μάλλον δεν είναι και τρομερά πετυχημένο στον τομέα αυτό... Ευχαριστώ για το χρόνο σου και την προσοχή. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted May 2, 2010 Share Posted May 2, 2010 Μετά από όσα μας προξένησε η ιστορία σου, είπα κι εγώ να της ρίξω ένα μάτι Στην αρχή φαίνεται ότι έχει να κάνει κάτι με «φουτουριστική οικογένεια σε απόγνωση», αλλά η «μετα-αποκαλυπτική» ανατροπή στο τέλος είναι αρκετά καλή. Βέβαια, εγώ είδα και την αστεία-σαρκαστική του πλευρά... «Δεν είναι κόσμος αυτός να μεγαλώνεις τα παιδιά σου»... που θυμίζει, λιγάκι, τα σημερινά οικογενειακά ανατροφικά προβλήματα. Ωραία προσπάθεια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 Δε θυμάμαι ή δεν έχω διαβάσει τι παίχτηκε και την πόσταρες αυτή την ιστορία. Όμως εγώ την ευχαριστήθηκα αν και εκεί, κάτι στο τέλος, ήθελε ή κάτι λιγότερο ή κάτι ακόμα, δεν είμαι σίγουρη. Το κεφάλι σου είναι τίγκα στις ιδέες, καλές ιδέες, με ζουμί, με τα όλα τους, με το αλατοπίπερό τους γιατί ξέρεις να γράφεις και να τις διατυπώνεις έτσι ώστε να μου τις σερβίρεις καλά. Πολύ καλό πράγμα αυτό. Το επικροτώ και χαίρομαι να διαβάζω τις ιστορίες σου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted August 28, 2010 Author Share Posted August 28, 2010 Το τι παίχτηκε με αυτήν την ιστορία (εκτός σφφ) μπορείς να το διαβάσεις εδώ. Χαίρομαι που σου άρεσε (είσαι πάντα πολύ ευγενική στα σχόλια) και μου το έχουν ξαναπεί ότι από ιδέες πάω καλά. Από εκτέλεση να δούμε τι γίνεται, διότι εκεί τεμπελιάζω. Εξού και η μικρή έκταση. Ευχαριστώ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts