Jump to content

«Διάολε!»

Karasu_Noroi

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Χρήστος Μπάρδας

Είδος: Πολιτική Φαντασία :p

Βία; όχι

Σεξ; όχι

Αριθμός Λέξεων:1444

Αυτοτελής; Ναι

Σχόλια: τίποτα :p

«Διάολε!!»

Από τον Χρήστο Μπάρδα

disclaimer: κάθε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις είναι τυχαία!

-«Διάολε! Είμαι τσαγέρα!» φώναξε ο κος Αριστείδης στη νέα του μορφή!

-«Δεν νομίζω ότι η επιλογή της συγκεκριμένης ύβρις σου θα σου κάνει καλό» τόνισε μία μπάσα φωνή από πίσω του.

Ο Αριστείδης έστριψε με πολύ κόπο αφού το τραπεζομάντιλο από κάτω ανέπτυξε ισχυρή τριβή με την πορσελάνινη επιφάνειά του. Ο γέρος απέναντί του μόρφασε υπό τον στριγκό ήχο που παρήγαγε η τριβή.

-«Μα είμαι τσαγέρα!, εγώ; Που στη ζωή ήμουν μεγάλος καθηγητής οικονομικών και Υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση?! Τσαγέρα! Ανήκουστο…»

-«Ε και τι περίμενες; 72 παρθένες?» απάντησε ο γέρος ξεσπώντας σε γέλια τόσο δυνατά που ο Αριστείδης ένοιωσε να χοροπηδάει το καπάκι του από τις δονήσεις.

Τον κοίταξε με το ίδιο δολοφονικό βλέμμα που έπαιρνε και στο πανεπιστήμιο όταν ήθελε να εκφοβίσει κάποιον φοιτητή, περιμένοντας να τελειώσει με το γέλιο του. Όταν ο απέναντί του κατάφερε να συμμαζευτεί κύλισε στο πλάι για να τον πλησιάσει. Για κακή του τύχη είχε ξεχάσει ότι ως τσαγιέρα, εκτός από καπάκι είχε και χερούλι και στόμιο, γεγονός που έκανε την προσπάθεια του να κυλίσει, αρκετά επεισοδιακή.

Ο άλλος τον έβλεπε να βογκάει κάθε φορά που αναγκαζόταν να αναπηδήσει για να προχωρήσει και έπνιξε ακόμη ένα γελάκι. Με τα πολλά κατάφερε να τον πλησιάσει.

Ορθώθηκε πάλι και τον κοίταξε εξεταστικά.

-«Για να έχουμε καλό ρώτημα εσύ ποιος είσαι;»

-«Νόμιζα ήταν εμφανές. Ο άγιος Πέτρος, κλειδοκράτορας του Παραδείσου».

Ο κος Αριστείδης το σκέφτηκε λίγο, δεν ήξερε αν ο άλλος του έλεγε την αλήθεια αλλά ήξερε ότι έπρεπε να ακολουθήσει το πρωτόκολλο μέχρι να βεβαιωθεί για την ιδιότητά του.

-«Μάλιστα» είπε ουδέτερα, «και τι κάνω εγώ εδώ τώρα, δηλαδή;»

-«Πέθανες» απάντησε ο Άγιος, αναίσθητος στο γεγονός μετά από χιλιάδες χρόνια ενασχόλησης με αυτή τη δουλειά.

- «Κατάλαβα» απάντησε ήρεμος, «και τώρα παίρνω τη θέση μου στον Παράδεισο. Αλλά γιατί είμαι τσαγέρα?» φώναξε ξανά.

-«Κοίτα» του είπε ο άγιος. «Το θέμα είναι ότι περνάμε μία μικρή περίοδο κρίσης. Κάποια στιγμή προσπαθήσαμε να ανεβάσουμε τη μέση εισροή ψυχών αγοράζοντας ταυτόχρονα παράγωγα της διακίνησης μεταξύ παράδεισου και κόλασης».

Ο κύριος Αριστείδης απόρησε.

-«Τι εννοείς παράγωγά και εισροή ψυχών;; Σε λίγο θα μου πεις ότι παίζετε και στο χρηματιστήριο!»

-«Για να είμαι ειλικρινής φτιάξαμε ένα κτίριο για αυτό το σκοπό αλλά δεν το χρησιμοποιήσαμε ποτέ γιατί μαζευόντουσαν οι ψυχές νεκρών χρηματιστών και φώναζαν ο ένας στον άλλον να αγοράσουν ή να πουλήσουν! μετά ξεκίνησαν οι καβγάδες, κάποιος πέταξε το φωτοστέφανό του… άσχημα πράγματα. Οπότε το κλείσαμε και διαχειριζόμασταν την αγορά από τα γραφεία μας!

Ο υπουργός κοκκίνισε από το κακό του.

Δεν το πιστεύω! δηλαδή θες να πεις πως παίξατε στο χρηματιστήριο με τις ψυχές των ανθρώπων; Λίγη τσίπα δεν έχετε;»

Ο Άγιος σήκωσε τους ώμους του αδιάφορα,

-«δεν ήταν δική μας έμπνευση. Πριν 10 χρόνια, ένας διευθυντής της Goldman Sachs πέθανε και ήρθε στην πόρτα μου. Τότε οι ψυχές που φιλοξενούσαμε ήταν πολύ λιγότερες από αυτές τις κόλασης , συνεπώς ο ρυθμός ανάπτυξης μας ήταν πολύ χαμηλότερος από αυτόν εκείνης. Τόσο μικρότερος που τα διαβολάκια ανέβαιναν εδώ πάνω και μας κορόιδευαν.

Ε, αυτό είδε εκείνος και μας κατέθεσε business plan, σύμφωνα με το οποίο θα υπογράφαμε συμφωνία με το αντίστοιχο τμήμα της κόλασης, αγοράζοντας παράγωγα αντιστάθμισης και κερδοσκοπίας, πληρώνοντας το αντίστοιχο premium στην κόλαση για την μεταφορά ψυχών από εκεί στον παράδεισο για τη διασφάλιση ή την αντιστάθμιση των κινδύνων που προέρχονται από οποιουδήποτε είδους χρηματοοικονομικές συναλλαγές».

Αυτό προκάλεσε την απορία του κ. Αριστείδη.

-«Δηλαδή εσείς ξέρατε τι είναι όλα αυτά;»

Για άλλη μια φορά ο Άγιος Πέτρος σήκωσε τους ώμους του αδιάφορα.

-«Όχι. Βασικά μας φαινόταν πολύ μπερδεμένο για να βγάλουμε άκρη, αλλά δεν θέλαμε να μας κοροϊδεύουν τα διαβολάκια ως υπανάπτυκτους και ο διευθυντής της Goldman Sachs μας είπε ότι είναι μία τακτική που εφαρμόζουν όλοι, και οι Βουδιστές στην Νιρβάνα τους και οι Σιντοιστές με το Τενγκόκου τους. Έτσι τον εμπιστευτήκαμε και στην αρχή όλα πήγαιναν καλά, οι ψυχές ερχόντουσαν από την κόλαση με μεγαλύτερο ρυθμό από πριν και ήμασταν όλοι ανεπτυγμένοι! Είχα και τα τυχερά μου αφού μου δόθηκε ειδικό επίδομα για τον κόπο μου από το πολύ άνοιξε και κλείσε την πόρτα».

Όλα αυτά που άκουγε από τον Άγιο του φαινόταν πολύ γνώριμα.

-«Τελικά τι πήγε στραβά;» ρώτησε αν και μπορούσε να φανταστεί.

-«Κάποια στιγμή προσέξαμε ότι ο παράδεισος γέμιζε από ψυχές. Μέρος της συμφωνίας ήταν ότι όσοι ερχόντουσαν από την κόλαση θα είχανε μηδενικό περιθώριο ανοχής. Δηλαδή με τη πρώτη παρανομία θα γυρνούσαν πίσω. Δεν προβλέψαμε όμως το γεγονός, ότι ερχόμενοι από τα βασανιστήρια της κόλασης στο θαύμα του παραδείσου, όλοι αυτοί δεν θα είχαν καμία διάθεση να γυρίσουν πίσω! Το ποσοστό επιστροφής που είχε εκτιμήσει ο διευθυντής στο 56% στην πραγματικότητα ήταν μόλις 0,04%! Μας έδωσαν ψεύτικα στοιχεία! Εξ’ άλλου, μάθαμε αργότερα, ότι οι εγκληματίες που μας έστελνε η κόλαση, ήταν στην πλειοψηφία τους άνθρωποι που εγκλημάτησαν γιατί πεινούσαν και τους έκοψαν τα επιδόματα και τις συντάξεις ή έπρεπε να προστατέψουν την οικογένειά τους, οι οποίοι εδώ πια δεν είχαν τέτοιες ανάγκες. Πραγματικοί άγιοι σου λέω!»

-«Και τι ‘έγινε με τον διευθυντή; δεν τον βάλατε να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους;» ρώτησε ο υπουργός.

Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε τον άγιο να είναι σε δύσκολη θέση.

-«Να, πώς να το πω. Μετά από λίγο καιρό μάθαμε ότι μας είχε ξεγελάσει, έχοντας πρώτα έρθει σε συμφωνία με την κόλαση και τώρα απολαμβάνει τιμές άρχοντα στο 4ο επίπεδό της! Βλέπεις, η κόλαση, πριν το κόλπο, είχε τρομερό πρόβλημα υπερπληθυσμού. Όπως σου είπα, εκτός από τους κοινούς εγκληματίες, πολλοί καθημερινοί άνθρωποι οδηγήθηκαν εκεί λόγω της έλλειψης κοινωνικής πρόνοιας των κρατών σας, με αποτέλεσμα όλα τα επίπεδα να είναι ασφυκτικά γεμάτα. Σκέφτηκαν έτσι αυτό το σχέδιο και ξεφορτώθηκαν όσους δεν ήθελαν και τώρα έχουν όλη την άπλα που χρειάζονται και τρώνε και πίνουν στην υγειά μας όλη μέρα!»

Ο κος Αριστείδης κούνησε το κεφάλι του δείχνοντας ότι κατανοεί την ιστορία.

-«Άρα σας ξεγέλασαν, σας πήραν τα χρήματα και σας φόρτωσαν με ότι σαβούρα είχαν!»

Το βλέμμα του αγίου θύμιζε καταιγίδα,

-«και χειρότερα» είπε σοβαρά σοβαρά ενώ ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλό του και γκρίνιαξε σαν μικρό παιδί, «Τα διαβολάκια μας κοροϊδεύουν πάλιιιιι!».

Ήξερε την ιστορία, την είχε ζήσει σαν υπουργός, ο παράδεισος έπεσε θύμα κερδοσκόπων! Όσο ο άγιος κλαιγόταν, αυτός σκεφτόταν τις πολιτικές που θα χρειαζόταν η οικονομία του παραδείσου για να βγει από την κρίση.

-«Νομίζω ότι εγώ μπορώ να βοηθήσω! αν με βάλετε φυσικά μέσα και με κάνετε υπεύθυνο οικονομικών» φώναξε για να καλύψει τις φωνές του άλλου.

Ο Άγιος Πέτρος σταμάτησε και τον κοίταξε εξεταστικά.

-«Τι εννοείς;» τον ρώτησε.

-«Αν με κάνετε υπεύθυνο θα περάσουμε νομοσχέδια σύμφωνα με τα οποία θα μειωθούν δραματικά τα έξοδα τις διαχείρισης. Οι ψυχές των ανθρώπων που ήρθαν από την κόλαση θα κληθούν να πληρώσουν έξτρα φόρους, ενώ οι εισφορές προς όλες τις ψυχές θα μειωθούν κατά το ήμισυ. Επίσης, θα λειτουργήσουμε πάλι το χρηματιστήριο, βάζοντας ειδικό αντίτιμο χρήσης για τις συναλλαγές των ψυχών, έστω και αν δεν υπάρχει τίποτα να συναλλαχθούν ενώ, θα ανοίξουμε τις πόρτες στους επενδυτές από άλλες θρησκείες να επενδύσουν στους φυσικούς πόρους μας» απάντησε, σίγουρος για την επιτυχία του.

Ο Άγιος το σκέφτηκε λίγο.

-«Κοίτα, καταλαβαίνω τι λες αλλά δεν νομίζω ότι θα δουλέψει… Οι ψυχές δεν πληρώνουν φόρους πολύ απλά γιατί δεν έχουν ΤΙΠΟΤΑ για να πληρώσουν ενώ δεν λαμβάνουν εισφορές καθώς, ότι θέλουν, το αποκτάνε απλά και μόνο με τη σκέψη τους, χωρίς να κοστίζει σε εμάς τίποτα. Επίσης, το χρηματιστήριο το μόνο που θα προκαλέσει είναι νέες αναταραχές αφού όπως σου είπα, εδώ οι ψυχές δεν έχουν ΤΙΠΟΤΑ να δώσουν, ενώ οι ξένες θρησκείες θα δυσκολευτούν να κάνουν επενδύσεις στους παραγωγικούς μας πόρους όταν αυτοί είναι ΑΣΠΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ!».

Ο τόνος του είχε γίνει τώρα πιο επιθετικός καθώς συνέχισε να λέει,

«αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι ΠΩΣ θα λύναμε το πρόβλημα του υπερπληθυσμού κάνοντας όλες τις ψυχές φτωχότερες!»

Ο Υπουργός είχε μείνει άφωνος.

«Όχι, όχι,» είπε ο Άγιος Πέτρος με ένα περίεργο χαμόγελο στο πρόσωπό του. «Σαν υπουργός είσαι άχρηστος εδώ αλλά νομίζω ότι βρήκα ρόλο που σου ταιριάζει ώστε να μπεις και στον παράδεισο!»

«Τι εννοείς…;» ψέλλισε ο άλλος.

«Να μπορούμε να σε αφήσουμε τσαγέρα, αφού και στον παράδεισο πίνουμε τσάι. Ή να σε κάνω τοστιέρα», είπε και δείχνοντας τον με το δάχτυλό του τον μεταμόρφωσε σε μία. «Αφού, και στον παράδεισο τρώμε. Άλλα νομίζω ότι θα σε κάνω…», χωρίς να τελειώσει την πρότασή του, τον έδειξε με τον δάχτυλο και για άλλη μία φορά άλλαξε τη μορφή του.

Ο άλλος κοιτάχτηκε εκ νέου και το σοκ θα τον σκότωνε για δεύτερη φορά αν δεν ήταν ήδη νεκρός.

-«Διάολε! Είμαι καθίκι!» φώναξε ο Υπουργός.

Ο Άγιος Πέτρος ξέσπασε σε γέλια, απαντώντας.

-«Ε μετά το τσάι και το φαγητό, ακόμη και στον παράδεισο πρέπει να πάμε για …χέσιμο!»<br style=""> <br style="">

Edited by Karasu_Noroi

Ήρθα πτώμα από τη δουλειά και μου πετάς στα μούτρα αυτό;

Ε;

Να 'σαι καλα! laugh.gif laugh.gif laugh.gif Γέλασα όσο δεν παίρνει!thmbup.gif

Πάντως πάρα από την πλάκα, μάλλον πρέπει να αλλάξεις τον τίτλο σου. Θα γελούσα με δάκρυα αν δεν μου είχε σποιλεριάσει το τέλος!

Να πάρει, κρίμα που δεν το είχες γράψει νωρίτερα για να εμπαινε στο διαγωνισμό με το θέμα "η ψυχη"¨. Πάντως περίμενα να πειστεί ο Άγιος Πέτρος.. εμείς στην Ελλάδα πώς πειστήκαμε δηλαδή;

Χανα να στε καλά. Και εγώ το έργαφα στη δουλεια και γελούσα μόνος μου σαν το χαζο, χαχα.

Άλλαξα τον τίτλο στο ποστ αλλά στο θέμα δεν μπορώ! κανέναν mod?

Διαολε-μου φυγαν τα νεφρα! Να'σαι καλα Χρηστο μου, να σε χαιρεται η μανουλα σου! Το χρειαζομουν λιγο γελιο γιατι η μερα πήγε...αυτα που αφηνουν στο καθικι!

να σας πώ, επειδή σκέφτομαι να το στείλω γιασ δημοσίευση σε κάνα Εψιλον ή καμιά εφημερίδα κάντε μου καμιά παρατήρηση στο τί να διορθώσω :p

Σε όλους τους τομείς!

Σκέφτομαι να αφαιρέσω την περιγραφη που δεν μπορεί να κυλίσει σαν τσαγέρα μουο φαίνεται λίγο περιττό, αν και αστείο, αφού δεν έχει σχέση με τη γενικη πολιτική κοινωνική σάτιρα,. Θα μειώσει και τις λέξεις.

Διασκέδασα πάρα πολύ με αυτό το κείμενο!biggrin.gif

Στείλε το για δημοσίευση , θα βρει την θέση του σε κάποια εφημερίδα.

Πολύ διασκεδαστική και ευχάριστη ιστορία... Το μάρκετινγκ, σιγά-σιγά, μπαίνει παντού :)

Η μόνη παρατήρηση που μπορώ να κάνω είναι ότι ο άγιος Πέτρος είναι μόλις δυο χιλιάδων ετών, άρα δεν θα μπορούσε να κάνει αυτήν την δουλειά για εκατομμύρια χρόνια :)

haha δίκιο έχεις το διορθώνω :p

btw mesmer και χωρίς παρεξήγηση, ξέρεις τί είναι το καθίκι???? :p

Edited by Karasu_Noroi

Ξέρω τι είναι το καθίκι, είτε μιλάμε για πρόσωπο είτε για αντικείμενο... Γιατί αναρωτιέσαι;

Ξέρω τι είναι το καθίκι, είτε μιλάμε για πρόσωπο είτε για αντικείμενο... Γιατί αναρωτιέσαι;

Γιατί ακόμη και όταν το έγραφα είχα απορία πόσοι θα το ξέρουν και δεν ξέρω κάτι στο σχόλιο σου με έκανε να σκεφτώ ότι δεν το ήξερες. Απλά αυτό :p

Περίεργο, και να φανταστείς ότι δεν αναφέρθηκα καθόλου πάνω σ' αυτό :Ρ

Ο δυισμός μερικών λέξεων είναι εξαιρετικά πετυχημένος... όπως ο συγκεκριμένος... :)