The Blackcloak Posted February 15, 2005 Share Posted February 15, 2005 Λοιπόν θυμόμουν μερικούς στίχους που μου άρεσαν πολύ από ένα τραγούδι, αλλά δεν το θυμόμουν ολόκληρο... Οπότε έφτιαξα κάτι δικό μου παρεμφερές να χω να χαίρομαι.... Μην κράξετε πολυ ... ΓΗΡΑΣ Έχω ένα φίλο στο Άρμεκ-Κέρβες, που ζεί στις ρίζες μιας βελανιδιάς. Μόνος γροικάει τις παλιές τις ρίμες και ξαγρυπνά στην φεγγαρολουσιά. Ψηλά στις άδειες τις σχισμές των κλάδων της πατούσε όταν ο άνεμος ψιθύριζε παντού. Έχω ένα φίλο στο Άρμεκ-Κέρβες που ζει στις ρίζες μια βελανιδιάς Γερνά παρέα μ' ένα λειψό κοράκι και μια ασημένια αλεπου... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
month Posted February 15, 2005 Share Posted February 15, 2005 ΚΡΑ ΚΡΑ ΚΡΑ! Σοβαρά τώρα. Μου φένεται λίγο σαν τελείως άσχετα δύστιχα. Παρόλο που δεν βγάζουν και τρελό νόημα αν τα πάρεις έτσι. άποψη για αυτό, μάλλον λίγο δεν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μελδόκιος Posted February 15, 2005 Share Posted February 15, 2005 Άσχετα ξεάσχετα εμένα μου δημιούργησαν πολύ όμορφες παραμυθένιες εικόνες! Εξάλλου συμπαθώ τους γέροντες Well done! Πολύ μου άρεσε! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted February 15, 2005 Share Posted February 15, 2005 Σχεδόν ανατριχιαστικά άμεση ατμόσφαιρα! Μ'αρέσει! μόλις διάβαζα λίγο Καβάφη, είναι στο ίδιο θέμα (το ποστάρω!) Πολύ σπανίωςΕίν' ένας γέροντας. Εξηντλημένος και κυρτός, σακατεμένος απ'τα χρόνια, κι από καταχρήσεις, σιγά βαδίζοντας διαβαίνει το σοκάκι. Κι όμως σαν μπει στο σπίτι του να κρύψει τα χάλια και τα γηρατειά του, μελετά το μερτικό που έχει ακόμα αυτός στα νειάτα. Έφηβοι τώρα τους δικούς του στίχους λένε. Στα μάτια των τα ζωηρά περνούν οι οπτασίες του. Το υγιές, ηδονικό μυαλό των, η ευθύγραμμη, σφιχτοδεμένη σάρκα των, με την δική του έκφανση του ωραίου συγκινούνται. Χμμ... Τώρα που το ξαναβλέπω, κομματάκι άσχετο μοι φαίνεται... Αλλά το αφήνω... έστω για το αξιοπερίεργο της σύμπτωσης, να εισπράξει αντιδράσεις... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted February 18, 2005 Share Posted February 18, 2005 Blackcloak, καταπληκτικό! Σαν κομμάτι από Ιρλανδική μπαλλάντα, που σε μεταφέρει σε κάποιο φανταστικό κόσμο. Σαν ζωγραφιά παλιάς εποχής που λέει και μια ιστορία, όμορφη, νοσταλγική. Υπέροχο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throgos Posted February 18, 2005 Share Posted February 18, 2005 Υπέροχο. Γιατί Γήρας; Είναι καθαρά τραγουδιστό, έχει μια ρευστότητα και μια πώς-να-το-πω, αυτό το χαρακτηριστικό που έχουν τα λαικά τραγούδια, μια σοφία, σαν να έχει μια βαθιά γνώση, μια πείρα αιώνων, δεν ξέρω. Ποιό τραγούδι και ποιανού; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted November 27, 2005 Share Posted November 27, 2005 (edited) Σοφια μοναξιά νοσταλγία αυτά μου έδωσε και ήταν αρκετά για να το λατρέψω... Μπράβο σου !!! Edited November 27, 2005 by Balidor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Blackcloak Posted November 27, 2005 Author Share Posted November 27, 2005 Ευχαριστώ για τα σχόλια παίδες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted November 27, 2005 Share Posted November 27, 2005 Γράφε πιο συχνά ποιήματα ρε, έχεις ένα δικό σου στυλ που μου αρέσει πολύ, ειδικά στις πλούσιες επιλογές λέξεων. Το συγκεκριμένο πόνημα, με τα 5 δίστιχά του, ήταν άλλη μια επιβεβαίωση της ποιητικής σου ικανότητας - λακωνικό, σφιχτοδεμένο, ταξιδιάρικο, μαγικό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted November 28, 2005 Share Posted November 28, 2005 Πάρα πολύ ωραίο Blackcloak, ειλικρινά. Τις 4 ιδιότητες που του προσδίδει ο Μιχάλης επάνω, τις βλέπω κι εγώ καθαρά. Και η μορφή του, ενδιαφέρουσα και λειτουργική. Πολύ πολύ καλό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted November 28, 2005 Share Posted November 28, 2005 Μιας και το επέλεξα για highlight, εννοείται πως θα το σχολιάσω. Από την πρώτη στιγμή που το διάβασα μου φάνηκε μαγικό. Σε ταξιδεύει αλλού, είναι λες και πραγματικά τον ξέρεις το γέρο, λες κι έχεις πραγματικά δει τη βελανιδιά, το Άρμεκ-Κέρβες... Μακάρι να έβλεπα κι άλλα ποιήματα από σένα. Πραγματικά αυτό το ποίημα έλαμπε, δεν μπορούσα να μην το κάνω pin. Δεν έχω τίποτα εποικοδομητικό/αρνητικό να πω. Βλέπω, βλέπω τις εικόνες σου! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted August 18, 2011 Share Posted August 18, 2011 Τα highlights της νιεννας με εσωσαν. Διαβαζω ποιηση και αγαλιαζω,,, Το συγκεκριμενο ποιημα ειναι πανεμορφο. Αν εξαιρεσεις το γεγονος πως θα ηθελα να εχει κι αλλο, δεν εχω να προσθεσω τιποτα παραπανω απο τα σχολια που ηδη εγιναν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts