Throgos Posted February 15, 2005 Share Posted February 15, 2005 Ο τίτλος είναι εντελώς άσχετος. Δεν μας αξίζει αυτός ο ήλιος∙ ζεστές ακτίνες ζωντανεύουν και αφυπνίζουν. Κρύψτε τον! Φέρτε άσπρα απόκοσμα φώτα. Δεν μας αξίζει το ανοιξιάτικο αεράκι∙ Γλυκά φυσά, ανέμελα, και μας παρηγορεί. Εμποδίστε το! Τεχνητά αέρια για μας. Δεν μας αξίζει ούτε το γάργαρο νερό∙ διάφανο καθώς κατρακυλά στην πλαγιά. Στεγνώστε το! Απόβλητα και μαύρα απόνερα. Δε μας αξίζει η μανα γη∙ ζεστό χώμα αναβλύζει μυρωδιές της φύσης. Πετάξτε το! Λάσπη και ιλύς, άμμος και πέτρα. Ανέγγιχτη φλόγα που καις τα σωθικά της γης Ατάραχο βλέμμα που κοιτάς πέρα από τις γωνίες Αεικίνητη δύναμη που δεν τρέμεις μπρος στους βαρβάρους Ακίνητη μάζα, σταθερή, που διαλύεις τα αδιάλυτα, Γυρίστε το κεφάλι σας στις ικεσίες∙ κίβδηλες αξίες. Αιδώς στα μάτια των ανθρώπων∙ τύψεις και ενοχή. Κάβειροι και φύσης όντα κρατούν μυστήρια γνωστά Κάντε να λάμψει ξανά η δόξα της ταπεινότητας. Και η σοφία να αναβλύσει από τις καρδιές των ανθρώπων. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
distaros Posted February 15, 2005 Share Posted February 15, 2005 Δεν ξέρω...Απ'την στιγμή που διάβασα τον τίτλο,γελούσα καθ'όλη την διάρκεια του υπόλοιπου ποιήματος χωρίς λόγο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throgos Posted February 15, 2005 Author Share Posted February 15, 2005 Δεν ξέρω...Απ'την στιγμή που διάβασα τον τίτλο,γελούσα καθ'όλη την διάρκεια του υπόλοιπου ποιήματος χωρίς λόγο. <{POST_SNAPBACK}> Και όχι χωρίς λόγο. Μα τι ηλίθιος τίτλος! Πώς σκέφτηκα κάτι τόσο άσχετο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Μου άρεσε πολύ, αν και το ύφος δεν είναι του γούστου μου. Όμως το σύνολο μου ήχησε πολυ όμορφο και καλοφτιαγμένο. Εκτός απο τα αέρια στην αρχή που με ξένισαν λίγο... ηχητικά πάντα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throgos Posted February 17, 2005 Author Share Posted February 17, 2005 Μου άρεσε πολύ, αν και το ύφος δεν είναι του γούστου μου. Όμως το σύνολο μου ήχησε πολυ όμορφο και καλοφτιαγμένο.Εκτός απο τα αέρια στην αρχή που με ξένισαν λίγο... ηχητικά πάντα. <{POST_SNAPBACK}> απλά ήθελα να δείξω τραχύτητα και και το έχω κάνει επίτηδες κακόηχο. Έτσι ήθελα να είναι και τα άλλα αντίστοιχα ημιστίχια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted February 18, 2005 Share Posted February 18, 2005 Μου άρεσε. Ειδικά οι αναφορές στους Κάβειρους. Αρχαιοπρεπής θρήνος, που θα μποροόυσαν να τον απαγγέλουν τα πνεύματα αρχαίων καιρών, αγάλματα που η μόλυνση και ο χρόνος, τους σβήνει αργά αργά τα χαρακτηριστικά τους. Και ναι ο τίτλος είναι αταίριαστος. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted February 18, 2005 Share Posted February 18, 2005 Τα αντίστοιχα ημιστίχια δεν είναι έτσι όμως. Αυτό κάνει το μπαμ κι έτσι φαίνεται αταίριαστο. Το έκανες πιο έντονο από τα άλλα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throgos Posted February 18, 2005 Author Share Posted February 18, 2005 (edited) Μμμμμ...σωστό. Να ένα σοβαρό λάθος. Ο Dain νομίζω κατάλαβε με μαθηματική ακρίβεια τι ήθελα να πω. Δεν ξέρω αν το πιάσατε, αλλά κάνω αναφορά σε πυρ, αήρ, ύδωρ και γη. Edited February 18, 2005 by Throgos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
King_Volsung Posted February 18, 2005 Share Posted February 18, 2005 Εγώ πάλι έπιασα μια γερή δόση ειρωνίας στην πρώτη "παράγραφο" για τυν μόλυνση και όλα τα σ***ά που γίνονται αυτόν τον καιρό. Γενικά είναι ωραίο. Και ο τίτλος μου φαίνεται κι εμένα ταιριαστός. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts