darkplanet Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 Όνομα Συγγραφέα: darkplanet Είδος: φαντασία Βία; Όχι Σεξ; Όχι Αριθμός Λέξεων: 547 Αυτοτελής; Όχι / 1ο μέρος Σχόλια: Ιδέα από ένα όνειρο που είδα - 1ο μέρος, έχω γράψει άλλα δύο αλλά θα ήθελα να ακούσω μερικές γνώμες ως προς την αρχή, γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν είναι ιδιαίτερα καλό ως ιδέα. .... - Μπορώ να δω το μωρό; Ο γιατρός δίστασε. - Όχι ακόμα, κύριε Κοκκινίδη. Πρέπει να μείνει στο θάλαμο για ένα χρονικό διάστημα. - Μα... Αφού μου είπατε ότι όλα είναι εντάξει. - Όλα είναι εντάξει, διαβεβαίωσε ο γιατρός. Μπορείτε να δείτε τη γυναίκα σας, φυσικά. Το απόγευμα θα είναι έτοιμη να γυρίσει σπίτι. - Τι εννοείτε; Χωρίς το γιο μου; Τι συμβαίνει, γιατρέ; Ο γιατρός έδειξε εμφανώς αμήχανος. - Ίσως να είναι καλύτερα να πάμε λίγο στο γραφείο μου να μιλήσουμε, κύριε Κοκκινίδη. Ο Νίκος χλόμιασε. Ήταν φως φανάρι ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Κι όμως, όλες οι εξετάσεις ήταν τέλειες, η γέννα εύκολη και χωρίς περιπλοκές, η Έλενα θα μπορούσε να φύγει την ίδια μέρα. Ακολούθησε το γιατρό στο γραφείο, προσπαθώντας να διώξει από το μυαλό του σκέψεις για φοβερές αρρώστιες με τις οποίες πιθανώς γεννήθηκε ο γιος του – Αντώνη θα τον βάφτιζαν. Ακολούθησε το γιατρό στο γραφείο του και έκατσε βαριά στην καρέκλα. - Πείτε μου, γιατρέ, τι συμβαίνει; Ο γιατρός έβγαλε τα γυαλιά του και τον κοίταξε με μυωπικό βλέμμα. - Κοίταξα το ιστορικό της οικογένειάς σας, αλλά θα πρέπει να επιβεβαιώσω και κάποια σημεία με τη γυναίκα σας. Συμβαίνει κάτι πολύ σπάνιο, και είναι ιδιαίτερα περίεργο ότι δεν το εντοπίσαμε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. - Τι έχει ο γιος μου, γιατρέ;, έκανε ο Νίκος, βίαια. - Ο γιος σας είναι υγιέστατος, κύριε Κοκκινίδη. Απλά... - Απλά; - Απλά η γυναίκα σας γέννησε ένα μωρό USB. Λίγες ώρες αργότερα, η Έλενα, κλαμένη και κατάχλομη, με το χέρι του Νίκου γύρω από τους ώμους της, εξηγούσε: - Από τη μεριά του πατέρα μου. Η μητέρα του έκανε εγχείρηση γονιμότητας με DNA από τσιπ. Ο πατέρας μου και τα 4 αδέλφια του, όλοι γεννήθηκαν βιολογικοί άνθρωποι, καθώς επίσης και εγώ και η αδελφή μου. - Είναι ιδιαίτερα σπάνιο οι επιπλέον βάσεις του DNA να κληρονομηθούν σε περισσότερο από μία γενιά, αλλά είναι πιθανό, έχει περιγραφεί πειραματικά. Ο σύζυγός σας είναι βιολόγος, νομίζω. - Κλασσικός, όχι ηλεκτρονικός, διευκρίνισε ο Νίκος. - Εν πάσει περιπτώσει, είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε τις πιθανότητες να κληρονομηθούν οι δυαδικές βάσεις επ' άπειρον, αλλά με τις πιθανότητες να μειώνονται εκθετικά σε κάθε γενιά. Ουσιαστικά, οι περιπτώσεις αυθόρμητης γέννησης μωρών USB είναι μετρημένες στα δάκτυλα, παγκοσμίως. Και, δυστυχώς, η νομοθεσία που τις ελέγχει είναι ιδιαίτερα αυστηρή. - Δηλαδή; - Το αγοράκι σας, υγιέστατο κατα τα άλλα, θα πρέπει να αποσταλεί για format και προγραμματισμό. Θα μπορέσετε να επιλέξετε κάποιες από τις ιδιότητές του, όπως το μελλοντικό του επάγγελμα, από μία λίστα επιλογών που θα σας δοθεί. Κατόπιν, το μωρό θα σας παραδοθεί, μαζί με αυστηρές οδηγίες για το μεγάλωμά του που πρέπει να τηρηθούν ευλαβικά. Θα το έχετε υπό την ευθύνη σας μέχρι να κλείσει τα 6, μετά θα εισαχθεί στο Κρατικό Εργαστήριο για περεταίρω προγραμματισμό. Θα το παραλάβετε ξανά ένα χρόνο αργότερα και θα μπορέσετε να το κρατήσετε μέχρι τα 11, οπότε και θα αποσταλεί για συντήρηση και tweaking. Επίσης πρέπει να προσθέσω ότι, δυστυχώς, πλέον, οι γονείς μωρών USB, είτε γεννήθηκαν αυθόρμητα είτε όχι, είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να αναλάβουν την κηδεμονία τους, δεν μπορούν να δοθούν σε εργαστήρια, όπως συνηθίζονταν στο παρελθόν. -Και..., κόμπιασε η Έλενα. Και, πόσο καιρό θα ζήσει, γιατρέ; -Έχω ήδη λάβει οδηγίες σχετικά με αυτό. Έχει προγραμματιστεί ήδη να ζήσει μέχρι τα 23. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elpeni Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 χαχαχαχα πολύ καλό!!! Καλά εκεί που γράφεις "μωρό USB" λέω τι;;;, η ιδέα μου αρέσει περιμένω να δω τι θα συμβεί στη συνέχεια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake Ramore Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 (edited) Απο αυτό το μικρό απόσπασμα δεν μπορούν να εξαχθούν πολλά συμπεράσματα. Αυτό που μπορώ να σου πω με βεβαιότητα είναι οτι η λέξη usb δεν δούλεψε για εμένα. Το μυαλό μου πήγε σε θύρες Η/Υ τετράγωνες και μαύρες και σε καλώδια δεδομένων. Δεν μπόρεσα να κάνω την σύνδεση με ένα νεογέννητο. Έχω την εντύπωση ότι προσπαθείς να μας δώσεις την εικόνα της λειτουργίας του εγκεφάλου του βρέφους και όχι την φυσιολογία του, κάτι που όμως δεν γίνεται σαφές στο κείμενο. Μετά την δήλωση του γιατρού οτι πρόκειται για ένα μωρό usb θα ήταν καλό να μας βάλεις στο νόημα δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για το τι σημαίνει ένα νεογέννητο usb (αν και θα προτιμούσα να έδινες άλλη ονομασία στα χαρακτηριστικά του βρέφους, πιο ακριβή και φωτογραφική). Edited July 10, 2010 by Drake Ramore Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elpeni Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 (edited) Είναι λογικό να μην μπορείς να βγάλεις ένα γενικό συμπέρασμα απο ένα γραπτό μιας σελίδας, την κεντρική ιδέα όμως σου την δίνει. Περίληψη των όσων θα ακολουθήσουν μας δίνει μόνο και όχι την ροή του έργο της. Απο την άλλη δεν βρίσκω "άτυχη" ή λανθασμένη τη χρήση USB αφού το κείμενο παραπέμπει (τουλάχιστον εμένα αυτό μου δείχνει) πολλά χρόνια μετά εκεί όπου αυτό που εμείς φανταζόμαστε στο εδώ και τώρα ως επιστημονική φαντασία για αυτούς είναι η πραγματικότητα τους. Edited July 10, 2010 by elpeni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake Ramore Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 (edited) Είναι λογικό να μην μπορείς να βγάλεις ένα γενικό συμπέρασμα απο ένα γραπτό μιας σελίδας, την κεντρική ιδέα όμως σου την δίνει. Περίληψη των όσων θα ακολουθήσουν μας δίνει μόνο και όχι την ροή του έργο της. Απο την άλλη δεν βρίσκω "άτυχη" ή λανθασμένη τη χρήση USB αφού το κείμενο παραπέμπει (τουλάχιστον εμένα αυτό μου δείχνει) πολλά χρόνια μετά εκεί όπου αυτό που εμείς φανταζόμαστε στο εδώ και τώρα ως επιστημονική φαντασία για αυτούς είναι η πραγματικότητα τους. Η δικηγόρος της συγγραφέως υποθέτω. Νομίζω οτι όλα όσα έγραψα συνοψίζονται σε δύο λέξεις: ...Αυτό που μπορώ να σου πω με βεβαιότητα είναι οτι η λέξη usb δεν δούλεψε για εμένα... Edited July 10, 2010 by Drake Ramore Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elpeni Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 (edited) Νομίζω οτι όλα όσα έγραψα συνοψίζονται σε δύο λέξεις: ..Αυτό που μπορώ να σου πω με βεβαιότητα είναι οτι η λέξη usb δεν δούλεψε για εμένα... Και εγώ γράφω και εκφράζω την άποψή μου όχι μόνο για το USB που δεν δούλεψε για εσένα αλλά και για τα υπόλοιπα που δεν σου δούλεψαν και όπου τα εκφράζεις χρησιμοποιώντας το α' πρόσωπο πληθυντικού. Edited July 10, 2010 by elpeni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 Θα συμφωνήσω με τον Αποστόλο και θα πω ότι ο όρος «μωρό USB» δεν μου έκατσε πολύ καλά. Από εκεί και πέρα, η ιστορία έχει ένα ενδιαφέρον και θα ήθελα να μάθω τι είναι και τι κάνει αυτός ο ιός που (αν κατάλαβα καλά) μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε σάιμποργκ in utero. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tattoman Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 Ωραία η υπόθεση και η ιστορία, πολύ έξυπνη. Προσωπικά, μου αρέσει σε ένα κείμενο να γίνοντε περιγραφές του χώρου και το τόπου. ίσως θα μπορούσες να προσθέσεις κάποιες λεπτομέριες που θα το ομόρφήνουν. Σε γενικές γραμμές-πολύ καλή ιστορία. Κια έξυπνη ιδέα. (απλά θα μπορούσες να την βελτιώσεις προσθέτοντας κάποια πράγματα) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kelley Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 Όντως το απόσπασμα είναι πολύ μικρό για να βγάλουμε συμπέρασμα, αλλά σε επίπεδο γραφής δεν φαίνεται να πάσχει σε κάτι. Οι διάλογοι γενικά είναι επικίνδυνο και δύσκολο κομμάτι στα κείμενα, διότι αν δεν γίνει σωστά, μπορεί να ρίξει μια ιστορία στα τάρταρα. Πιστεύω πως στο συγκεκριμένο απόσπασμα λειτουργούν καλά, ρέουν φυσιολογικά και δίνουν αρκετές πληροφορίες. Τώρα στο θέμα της ιδέας, οφείλω να πω πως με έκανε να χαμογελάσω. Ο τύπος και γενικά τα σαιτ και μπλοκς που ασχολούνται με την εκπαίδευση και τα παιδιά είναι γεμάτα αναφορές με αυτό που η συγγραφέας υπονοεί. Πέρα από το θέμα των γενετικά προγραμματισμένων παιδιών που έχει ανακύψει σε επίπεδο ιατρικής και επιστήμης, πολλοί παιδοψυχολόγοι σήμερα μιλούν για παιδιά-ρομπότ, που παραφορτώνονται από μικρή ηλικία με χίλια-δύο πράγματα, είτε λόγω μεγαλομανίας και ανασφάλειας των γονιών τους είτε λόγω της ανάγκης των γονιών τους να τα «παρκάρουν» κάπου, καθώς αυτοί τρέχουν για τις καριέρες τους. Εγώ αυτό πάντως κατάλαβα ότι είναι η κεντρική ιδέα πίσω από το κείμενο, αυτή η λεγόμενη «ρομποτοποίηση» των μικρών παιδιών. Αν όντως είναι αυτό, τότε είναι επίκαιρο και εύστοχο σαν ιδέα. Αν είναι κάτι άλλο, αφηρημένο και άυλο, τότε μάλλον δεν μου κάνει ιδιαίτερο κλικ σαν ιστορία ή σαν ιδέα. Σημείωση: για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις, τις απαντήσεις στις κριτικές συνήθως τις δίνει η συγγραφέας του κειμένου. Κοινώς, ψυχραιμία, μην μαλώνετε ή ανταπαντάτε μεταξύ σας. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts