Stanley Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 Γιορτάζεταιβασιλικά παντού των άνθεων ο αγιασμός Τριγύρω μουόμως, μοναχά της θλίψης πάνθεον και μαρασμός Τόσοεκτυφλωτική και ζωντανή μοιάζει αυτή η εποχή λες και αχόρταγα το αίμ’ αρπάζει απ’ τη δική μου την ψυχή Απ’ τουςανθρώπους κλέβεις, Άνοιξη, την ομορφιά σου την αΐδια Κίβδηληείσαι καλλονή, με λούσα και φτιασίδια Είναι ώρεςπου θέλω τα νύχια μου γαμψά να ακονίσω και τοφασματικό στιλπνό σου δέρμα με λύσσα να ξεσκίσω Να σαπίσουνμονομιάς τα ρόδα σου, οι καρποί και τ’ ασφοδέλια η ασχήμια σου να προβάλει, σα σκουλήκι απ’ τοχώμα κι ίσως τότενα συμβεί το θάμα, να σου ξινίσουνε τα γέλια και η δικήμου ψυχή αστραφτερή να φαίνεται, μα η δική σου βρόμα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleo Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 Μου άρεσε και δεν μου άρεσε. Μου άρεσε γιατί το πιάνω, δεν μου άρεσε γιατί μου φάνηκαν οι εικόνες του επιτηδευμένες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted August 16, 2010 Author Share Posted August 16, 2010 (edited) Η επιτήδευση μπορεί μερικές φορές να είναι επιθυμητή,αν δίνει όμορφο αποτέλεσμα.Μπορεί να συνίσταται στην εξαντλητική εξεύρεση της κατάλληλης λέξης, κάτι που κάνουν ανοιχτά πολλοί συγγραφείς.Αν διαβάσεις,π.χ, τα ερωτικά ποιήματα του Νερούδα,δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα βρεις επιτηδευμένα. Είναι,όμως,πανέμορφα. Έτσι,το ζήτημα δεν είναι η επιτήδευση,αλλά πού οδηγεί αυτή. Edited September 21, 2010 by Stanley Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted November 3, 2011 Share Posted November 3, 2011 Να ενα διαφορετικο ποιημα σου απ οτι ειχα συνηθισει ως τωρα...τι ανακαλυπτω ψαχνοντας! Ειναι μακρια απο ο,τι νομιζα σαν στιλ σου...ηταν πειραματισμος? Με χαλασε η ομοιοκαταληξια, γιατι μου φανηκε πως εγκλωβιστηκες τοσο σε αυτη την προσπαθεια που εχασες το ποιημα...Κατα τ αλλα ε καποιες λεξεις που εχεις κολημενες κατα λαθος και καποια ορθογραφικα...αυτα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted November 4, 2011 Author Share Posted November 4, 2011 Ρε Μαριάντζελλα, τι πας και ξεθάβεις;;Αυτό είναι από παλιές εποχές που έγραφα με άλλο ύφος, άλλη θεματολογία, και γενικότερα ήμουν αλλού. Τώρα που το βλέπω μου φαίνεται χάλια Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 XAXAXAXA! Οτι γραψεις στην ποιηση θα χρησιμοποιηθει εναντιον σου! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts