BladeRunner Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 (edited) Λοιπόν, ψάχνω κάποια βιβλία επιστημονικής φαντασίας, που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά πριν από χρόνια, αλλά δεν τα βρίσκω πουθενά. Τέτοια βιβλία, είναι τα εξής: 01. Τόμας Ντις - Στρατόπεδο Α, εκδόσεις Παρά Πέντε 02. Λάρυ Νίβεν - Ringworld: Ο κόσμος δακτύλιος, εκδόσεις Printa 03. Σάμουελ Ντιλέινι - Βαβέλ 17, εκδόσεις Παρά Πέντε 04. Φίλιπ Ντικ - Ελπίζω να φτάσω σύντομα, εκδόσεις Παρά Πέντε 05. Στάνισλαβ Λεμ - Κυβεριάδα, εκδόσεις Κάκτος 06. Φίλιπ Ντικ - Όχι από το εξώφυλλό του, εκδόσεις Απόπειρα 07. Φριτς Λάιμπερ - Το πλοίο των σκοταδιών, εκδόσεις Μέδουσα 08. Μάικ Ρέσνικ - Σαντιάγκο, εκδόσεις Ατραπός-Περιβολάκι 09. Φίλιπ Ντικ - Δόκτωρ Μπλάντμανεϋ, εκδόσεις Λυχνάρι 10. Ρόμπερτ Χένλαϊν - Ο δρόμος της δόξας, εκδόσεις Ροές 11. Ρόμπερτ Χένλαϊν - Αστροναύτης Jones, εκδόσεις Ροές 12. Φρέντερικ Πολ - Η πύλη των άστρων, εκδόσεις Ατραπός-Περιβολάκι 13. Τα βιβλιαράκια της Ωρόρας, αυτά με τις διάφορες ιστορίες Μήπως έχετε πετύχει κανένα από τα παραπάνω; Ξέρετε αν υπάρχει κανένα μαγαζί που να έχει ποικιλία από επιστημονική φαντασία; (κάποιο παλαιοβιβλιοπωλείο ίσως). Μην μου πείτε Πρωτοπορία, Πολιτεία ή Μικρό Μοναστηράκι. Έχω ψάξει και δεν βρήκα κάτι. Στην Αθήνα μένω. Edited August 26, 2010 by BladeRunner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Count Baltar Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 Χα! Έχω τη Βαβέλ 17. Πόσα δίνεις; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 Έχω κάποια απ' αυτά (από παραπέντε και μέδουσα) σε κούτες στο πατάρι στη Θεσσαλονίκη. Αυτό τώρα εσένα δε σε ωφελεί ιδιαίτερα, οπότε γιατί το αναφέρω; Το ξανασυζητάμε σε κά'να χρόνο που θα ξαναπάω Ελλάδα, άμα είναι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 Λοιπόν, ψάχνω κάποια βιβλία επιστημονικής φαντασίας, που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά πριν από χρόνια, αλλά δεν τα βρίσκω πουθενά. Τέτοια βιβλία, είναι τα εξής: 01. Τόμας Ντις - Στρατόπεδο Α, εκδόσεις Παρά Πέντε 02. Λάρυ Νίβεν - Ringworld: Ο κόσμος δακτύλιος, εκδόσεις Printa 03. Σάμουελ Ντιλέινι - Βαβέλ 17, εκδόσεις Παρά Πέντε 04. Φίλιπ Ντικ - Ελπίζω να φτάσω σύντομα, εκδόσεις Παρά Πέντε 05. Στάνισλαβ Λεμ - Κυβεριάδα, εκδόσεις Κάκτος 06. Φίλιπ Ντικ - Όχι από το εξώφυλλό του, εκδόσεις Απόπειρα 07. Φριτς Λάιμπερ - Το πλοίο των σκοταδιών, εκδόσεις Μέδουσα 08. Μάικ Ρέσνικ - Σαντιάγκο, εκδόσεις Ατραπός-Περιβολάκι 09. Φίλιπ Ντικ - Δόκτωρ Μπλάντμανεϋ, εκδόσεις Μέδουσα 10. Ρόμπερτ Χένλαϊν - Ο δρόμος της δόξας, εκδόσεις Ροές 11. Ρόμπερτ Χένλαϊν - Αστροναύτης Jones, εκδόσεις Ροές 12. Φρέντερικ Πολ - Η πύλη των άστρων, εκδόσεις Ατραπός-Περιβολάκι 13. Τα βιβλιαράκια της Ωρόρας, αυτά με τις διάφορες ιστορίες Μήπως έχετε πετύχει κανένα από τα παραπάνω; Ξέρετε αν υπάρχει κανένα μαγαζί που να έχει ποικιλία από επιστημονική φαντασία; (κάποιο παλαιοβιβλιοπωλείο ίσως). Μην μου πείτε Πρωτοπορία, Πολιτεία ή Μικρό Μοναστηράκι. Έχω ψάξει και δεν βρήκα κάτι. Στην Αθήνα μένω. Εχω τα υπογραμμισμενα και εχω πετυχει Κυβεριαδα και Σαντιαγκο,αλλα στη Θεσ/κη.Αμα ερθεις απο Βολο μερια σου δινω την Πυλη των αστρων...αν μου φερεις και εσυ τιποτα καλο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkchilde Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 Στα αγγλικά πάντως μπορείς να τα βρείς στο amazon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tattoman Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 καλό αυτό, θέλετε να ξεκεινήσουμε ανταλαγές και αγοροπολησίες; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylook Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 01. Τόμας Ντις - Στρατόπεδο Α, εκδόσεις Παρά Πέντε 02. Λάρυ Νίβεν - Ringworld: Ο κόσμος δακτύλιος, εκδόσεις Printa 03. Σάμουελ Ντιλέινι - Βαβέλ 17, εκδόσεις Παρά Πέντε 04. Φίλιπ Ντικ - Ελπίζω να φτάσω σύντομα, εκδόσεις Παρά Πέντε 05. Στάνισλαβ Λεμ - Κυβεριάδα, εκδόσεις Κάκτος 06. Φίλιπ Ντικ - Όχι από το εξώφυλλό του, εκδόσεις Απόπειρα 07. Φριτς Λάιμπερ - Το πλοίο των σκοταδιών, εκδόσεις Μέδουσα 08. Μάικ Ρέσνικ - Σαντιάγκο, εκδόσεις Ατραπός-Περιβολάκι 09. Φίλιπ Ντικ - Δόκτωρ Μπλάντμανεϋ, εκδόσεις Λυχνάρι 10. Ρόμπερτ Χένλαϊν - Ο δρόμος της δόξας, εκδόσεις Ροές 11. Ρόμπερτ Χένλαϊν - Αστροναύτης Jones, εκδόσεις Ροές 12. Φρέντερικ Πολ - Η πύλη των άστρων, εκδόσεις Ατραπός-Περιβολάκι 13. Τα βιβλιαράκια της Ωρόρας, αυτά με τις διάφορες ιστορίες Έχω τα υπογραμμισμένα σε κούτες στο χωριό αλλά δεν σκέφτομαι να τα αποχωριστώ... sorryyyyyy :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted August 27, 2010 Author Share Posted August 27, 2010 Ναι, τέτοια να μου λέτε... Που στο καλό μπορώ να βρω την Κυβεριάδα; Πες τα υπόλοιπα, κάπου θα τα βρω... Υπάρχει περίπτωση να το έχει ο Κάκτος στο βιβλιοπωλείο του, ή έχει εξαντληθεί από εκεί; Τα βιβλιαράκια Ωρόρα-όχι όλα, αλλά αρκετά από αυτά-, θα τα βρω σίγουρα. Τα υπόλοιπα... Έχει πάει κανείς στο βιβλιοπωλείο "Ναυτίλος", στη Χαριλάου Τρικούπη; Έχει ποικιλία με λογοτεχνικά βιβλία; Π.χ. αστυνομικά, επιστημονικής φαντασίας κ.λ.π. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Γιατί δεν στρέφεσαι καλύτερα στα αγγλικά πρωτότυπα; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted August 27, 2010 Author Share Posted August 27, 2010 Ξέρω αγγλικά, αλλά όχι άριστα, και ένα λεξικό θα πρέπει να είναι συνέχεια δίπλα μου... Θα ψάξω καλύτερα, και αν δεν τα βρω, πιθανόν να στραφώ στα αγγλικά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkchilde Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 (edited) Ξέρω αγγλικά, αλλά όχι άριστα, και ένα λεξικό θα πρέπει να είναι συνέχεια δίπλα μου... Θα ψάξω καλύτερα, και αν δεν τα βρω, πιθανόν να στραφώ στα αγγλικά... Συν ότι θα γλιτώσεις τρελλά λεφτά αν τα πάρεις στα αγγλικά... Και θα καλλιτερέψεις την γνώση σου στα αγγλικά. Μετά από τα πρώτα 3-4 βιβλία δεν θα χρειάζεσαι λεξικό, και θα μπορείς να καταλάβεις ακόμα και άγνωστες λέξεις από τα συμφραζόμενα. Edited August 27, 2010 by Darkchilde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 Το βιβλιοπωλείο της Ωρόρας είναι στην οδό Μαυρομιχάλη. Ο κυριούλης που είναι ο ιδιοκτήτης του οίκου είναι πολύ εξυπηρετικός και μάλλον θα τα βρεις όλα και μάλιστα νομίζω ότι δίνει στα πέντε το ένα δώρο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted August 28, 2010 Author Share Posted August 28, 2010 Το βιβλιοπωλείο της Ωρόρας είναι στην οδό Μαυρομιχάλη. Ο κυριούλης που είναι ο ιδιοκτήτης του οίκου είναι πολύ εξυπηρετικός και μάλλον θα τα βρεις όλα και μάλιστα νομίζω ότι δίνει στα πέντε το ένα δώρο. Το ξέρω Ευθυμία, αλλά το θέμα είναι αν είναι ανοικτό. Πήρα τηλέφωνο και δεν αντιστοιχούσε πουθενά-εκτός και αν άλλαξε νούμερο. Θα πάω έτσι και αλλιώς στο κέντρο, και στη Μαυρομιχάλη και αλλού, αλλά δεν ξέρω αν είναι ανοικτό... Μακάρι να είναι... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 Σαφώς και είναι ανοιχτό. Πήγε πρόσφατα ο Παρατηρητής απ' ότι ξέρω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted August 28, 2010 Author Share Posted August 28, 2010 Σαφώς και είναι ανοιχτό. Πήγε πρόσφατα ο Παρατηρητής απ' ότι ξέρω. Ωραία, τότε. Θα πάω έτσι και αλλιώς... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted August 29, 2010 Author Share Posted August 29, 2010 Ευθυμία, ποιους τόμους μου προτείνεις σίγουρα; Καλύτερα πες τους τίτλους, αλλά και το νουμεράκι τους... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 Τι να σου πω... Εμένα μου άρεσαν αρκετοί. Κυρίως οι πρώτοι με τις μεταφράσεις του Μπαλάνου. Μετά λόγω του ότι προτιμώ τη φάνταζι και τον τρόμο, θα σου πρότεινα τα Ιστορίες με: Βάρβαρους Ήρωες (43), Μυθολογία Κθούλου 1 (17) και 2 (53), μαγείας και τρόμου (7), ηρωικής φαντασίας (12), βελούδο και ατσάλι (20), ουρλιαχτά και ψίθυροι (21), θεοί και δαίμονες (22) (εδώ υπάρχει και ένα διηγηματάκι του Μάρτιν, με τίτλο τα Μοναχικά Τραγούδια του Λάρεν Ντόρ, που άπαξ και το διάβασα στα 19 μου αποφάσισα ότι η φανταστική λογοτεχνία δεν είναι παραλογοτεχνία...), και φυσικά εκ των ουκ άνευ για μένα, ελληνικής φαντασίας 1(26) και 2 (31) Τώρα που το σκέφτομαι ίσως να πρέπει ν ανοίξουμε ένα ξεχωριστό τόπικ, για την Ωρόρα. Χμμμ. Δώστε μου μέχρι αύριο το απόγευμα και θα κάνω κάτι σχετικά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted August 29, 2010 Author Share Posted August 29, 2010 Τι να σου πω... Εμένα μου άρεσαν αρκετοί. Κυρίως οι πρώτοι με τις μεταφράσεις του Μπαλάνου. Μετά λόγω του ότι προτιμώ τη φάνταζι και τον τρόμο, θα σου πρότεινα τα Ιστορίες με: Βάρβαρους Ήρωες (43), Μυθολογία Κθούλου 1 (17) και 2 (53), μαγείας και τρόμου (7), ηρωικής φαντασίας (12), βελούδο και ατσάλι (20), ουρλιαχτά και ψίθυροι (21), θεοί και δαίμονες (22) (εδώ υπάρχει και ένα διηγηματάκι του Μάρτιν, με τίτλο τα Μοναχικά Τραγούδια του Λάρεν Ντόρ, που άπαξ και το διάβασα στα 19 μου αποφάσισα ότι η φανταστική λογοτεχνία δεν είναι παραλογοτεχνία...), και φυσικά εκ των ουκ άνευ για μένα, ελληνικής φαντασίας 1(26) και 2 (31) Τώρα που το σκέφτομαι ίσως να πρέπει ν ανοίξουμε ένα ξεχωριστό τόπικ, για την Ωρόρα. Χμμμ. Δώστε μου μέχρι αύριο το απόγευμα και θα κάνω κάτι σχετικά. Οκ. Απλά να ξέρεις ότι η επιστημονική φαντασία είναι το φόρτε μου... Όποιος άλλος θέλει, μπορεί να μου προτείνει... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 Παρέλειψες το "ιστορίες από παράξενους τόπους" νομίζω λέγεται, νούμερο δε θυμάμαι αλλά ίσως είναι το 18, και περιέχει το "Ενάντια στους θεούς" αν δεν κάνω λάθος, της Τάνιθ Λι πιθανώς, το οποίο άπαξ και το διάβασα στα 19 μου αποφάσισα ότι η φανταστική λογοτεχνία δεν είναι παραλογοτεχνία. Νηματάκι για την Ωρόρα υπάρχει κάπου, σα να έχει πάρει το μάτι μου, σα να έχω γράψει κιόλας σ' αυτό πρόσφατα αλλά δεν είμαι σίγουρη. ΥΓ. Ου γαρ μόνον έρχεται το ρημάδι... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 Νηματάκι για την Ωρόρα υπάρχει κάπου, σα να έχει πάρει το μάτι μου, σα να έχω γράψει κιόλας σ' αυτό πρόσφατα αλλά δεν είμαι σίγουρη. ΥΓ. Ου γαρ μόνον έρχεται το ρημάδι... Φυσικά και υπάρχει. Έγραψες σε εκείνο μόλις στις 25 αυτού του μήνα. Και ο BladeRunner ήταν εκεί, σε εκείνον νομίζω απευθυνόσουν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 Φυσικά και υπάρχει. Έγραψες σε εκείνο μόλις στις 25 αυτού του μήνα. Και ο BladeRunner ήταν εκεί, σε εκείνον νομίζω απευθυνόσουν. Συγνώμη, με συγχωρείτε, εσείς ποίος είσθε; Τί είναι αυτό το μέρος; Πώς, είπατε, με λένε; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nova Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 Μπάμπη! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 Α να γειά σου, τώρα που το λες... σαν κάτι να θυμάμαι... βέβαια... Μπάμπης... Χαράλαμπος Τερρακόττας του Μοδέστου και της Φεβρωνίας το γένος Καζαντίπη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 Α να γειά σου, τώρα που το λες... σαν κάτι να θυμάμαι... βέβαια... Μπάμπης... Χαράλαμπος Τερρακόττας του Μοδέστου και της Φεβρωνίας το γένος Καζαντίπη. (OYAXAXA!) Λοιπόν, έχω στα χέρια μου ένα τεύχος της Ωρόρα που το πήρα από τη Θεσσαλονίκη κατά τις αρχές Ιουνίου και ακόμα δεν το έχω διαβάσει (δε θέλω ου), το "Ιστορίες με τρελούς επιστήμονες", Νο 33, το οποίο αναφέρει σε κάποιο εσώφυλλο τους αριθμούς και τους τίτλους όλης της σειράς ως εκεί. Και όχι, αγαπητή αρπυία a.k.a. Μπάμπη, η μνήμη σου δε σε απατά καθόλου! Το νούμερο 18 λέγεται "Ιστορίες από παράξενους τόπους"! Φτου! Τώρα που βλέπω τα περιεχόμενα, 2 τουλάχιστον διηγήματα αυτού του βιβλιαρακίου μόλις τα αγόρασα στα αγγλικά... Και το ένα το έχω διαβάσει κιόλας... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted September 3, 2010 Author Share Posted September 3, 2010 Και είναι μια ωραία μέρα σήμερα αφού θα μου αποσταλούν από βδομάδα, τα εξής: 1. Ρότζερ Ζελάζνυ - Ο γυρισμός του δήμιου 2. Σάμουελ Ντιλέινι - Νόβα 3. Λάρυ Νίβεν - Ο κόσμος δακτύλιος 4. Ρόμπερτ Χέινλαϊν - Τα παιδιά του Μαθουσάλα 5. Ρόμπερτ Χέινλαϊν - Ο δρόμος της δόξας Περιττό να πω ότι τα έψαχνα καιρό... Τα πήρα και φτηνά Η συλλογή με την επιστημονική φαντασία μεγαλώνει, και θα χρειαστεί και άλλο ράφι. Είχα παραγγείλει και το Ο αστροναύτης Jones, του Ρόμπερτ Χέινλαϊν, αλλά είναι εξαντλημένο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts