lexis Posted February 18, 2005 Share Posted February 18, 2005 Ατιτλο2 Λυτά Καρδιοχτύπια. Περιπλεγμένη ματαιότης Σιγομουρμουρίζει στίχους Ξελογιασμένων ασμάτων. Τα ελάφια κλαίνε Μες στο δάσος. Μωροπίστευτοι σφυγμοί Παραληρούν αφρίζουσες Ευχές, Μνημόνια θυμωμένων Παραισθήσεων. Ένοχο χάδι Πικροδάφνης όνειρα` Μάτια πίσω απ’ τις λέξεις, Λέξεις πίσω απ’ τους τοίχους Κριτσανίσματα ερώτων Σιωπηρά σημάδια. Έγινε η νύχτα Αναλφάβητη Ανάσα. Κυριακός Βαγγέλης Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted February 18, 2005 Share Posted February 18, 2005 Τα κριτσανίσματα με σκότωσαν. Κατά τα άλλα πολύ όμορφο και απλό, αδράττει τη στιγμή. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silversoldier Posted February 18, 2005 Share Posted February 18, 2005 Τι κάνεις Nienna; Έχουμε καιρό να τα πουμέ. Αν και δεν συμφωνώ για τα κριτσανίσματα, πιστεύω πως το ποίημα είναι πολύ καλό, έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα που κάθε άλλο παρά αδιάφορο το καθιστά. Μου θυμίζει σε μερικά σημεία τα δικά μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lexis Posted February 18, 2005 Author Share Posted February 18, 2005 Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Η λέξη κριστανίσματα δεν είναι σωστη; Ρωτώ γιατί το ποίημα το 'χω δημοσιεύσει σε διάφορα περιοδικά και δεν μου το έχουν διορθώσει. Ξέρω τι σημαίνει αυτή η έκφραση, δεν την έβαλα τυχαία. Μήπως θεωρείτε πως είναι αντιποιητική; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted February 18, 2005 Share Posted February 18, 2005 Ολόσωστη είναι. Δεν είπα πως είναι λάθος είπα πως με σκότωσε αισθητικά. Ούτε είναι αντιποιητική. Απλώς κατά τη γνώμη μου ταιριάζει σε άλλο ποίημα και όχι σε αυτό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throgos Posted February 18, 2005 Share Posted February 18, 2005 Κι εμένα μου άρεσε πολύ, Καταφέρνεις να περάσεις πολλά συναισθήματα, εικόνες και σκέψεις με λίγες λέξεις προσεκτικά διαλεγμένες. Ακολουθούν κάποιες παρατηρήσεις: ΛυτάΚαρδιοχτύπια. Περιπλεγμένη ματαιότης Σιγομουρμουρίζει στίχους Ξελογιασμένων ασμάτων. Τα ελάφια κλαίνε Μες στο δάσος. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν η απότομη εναλλαγή μεταξύ της ματαιότητας και γενικά των συναισθημάτων με τα ελάφια που κλαίνει στο δάσος. Απλά είναι λίγο άσχετο νοηματικά. Ναι μεν βέβαια κλαίνε, που δηλώνει την ματαιότητα, αλά η εικόνα των ελαφιών δεν ταιριάζει και πολύ. Γενικά δεν ταιριάζει με το ποίημα νομίζω. Μωροπίστευτοι σφυγμοίΠαραληρούν αφρίζουσες Ευχές, Μνημόνια θυμωμένων Παραισθήσεων. Ένοχο χάδι Πικροδάφνης όνειρα` Μάτια πίσω απ’ τις λέξεις, Λέξεις πίσω απ’ τους τοίχους Κριτσανίσματα ερώτων Σιωπηρά σημάδια. Υπέροχο καμμάτι, εδώ υπάρχει ομαλή εναλλαγή συναισθημάτων και αρκετή παραστατικότητα, ειδικά κατά το τέλος. Το "Κριτσανίσματα", που ούτε εμένα μου αρέσει πολύ σαν λέξη, θα το αντικαταστούσα με "τριξίματα"ή "σπινθηρίσματα". Αλλά δεν το έγραψα εγώ το ποίημα Έγινε η νύχταΑναλφάβητη Ανάσα. Αυτό το κομμάτι είναι σαν επίλογος, σκοτεινός και δυσνόητος. Αν και δεν μ' αρέσει να βάζω υπερβολικά δυσνόητα λόγια στα ποιήματά μου, εσύ είσαι ελεύθερος (ή ελεύθερη;) να κάνεις ότι θέλεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts