Tiessa Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Κανονική, κλασική φάντασυ ιστορία, με το περιβάλλον της, τους θεούς και τους μάντεις, το βασιλιά και την αδυναμία των ανθρώπων να ελέγξουν το πεπρωμένο τους. Στα θετικά: Το setting της ιστορίας. Είναι πολύ-πολύ του γούστου μου σε φάντασυ. Η απειλή της ανομβρίας, ένα κάτι που έχει πάει στραβά, η αγωνία της ηρωίδας, που είναι πολύ καλά σκιαγραφημένη, το ζευγάρωμα (κι ας έχω ένα μικρό ως πελώρια πρόβλημα με τα φτερωτά πλάσματα ). Η ατμόσφαιρα, ο διάχυτος φόβος, η μυρωδιά της βροχής, το πεπρωμένο. Δεν με πειράζει που δεν αποκαλύπτεται ρητά το μυστικό. Στο κάτω-κάτω δεν ήταν απολύτως αναγκαίο από τους κανόνες. Στα αρνητικά: Κι εγώ δεν κατάλαβα πολύ καλά τι έγινε. Δυστυχώς αυτό για μένα είναι σημαντικό μειονέκτημα. Ας μην ξεχνάμε ότι μπορεί εμείς στα πλαίσια του διαγωνισμού να διαβάσουμε κάτι πολλές φορές και να ρίξουμε μια ματιά και στα σχόλια των άλλων, αλλά ο έξω σκληρός και πραγματικός κόσμος διαβάζει μόνο μια φορά και όχι πάντα κάτω από τις καλύτερες συνθήκες. Είμαι σίγουρη ότι είχες κάτι πολύ ενδιαφέρον στο μυαλό σου, και ότι αν το δουλέψεις λίγο περισσότερο και με άνεση λέξεων εκτός διαγωνισμού, θα καταλήξεις με μια πολύ καλή ιστορία. Στο άσχετο: Το ίδιο πράγμα που είπα στον Solonor: Με χαλάει πάρα πολύ ο πληθυντικός στο φάντασυ. Και μάλιστα ειδικά στις σκηνές που μιλάει η ηρωίδα στο θεό με ξενέρωσε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Πες μας τι παίχτηκε please? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
white_unicorn Posted October 12, 2010 Author Share Posted October 12, 2010 (edited) Αχμ.... Λοιπόν εδώ είναι η ξαναδουλεμένη εκδοχή.... με εικόνες και ευχαριστίες κλπ.... πρέπει να πω βέββαια πως σήμερα την τελείωσα, γιατί ως συνήθως κάθε φορά που την ξαναδιαβάζω ολο και κάτι θα της αλλάξω.... οπότε: Ο Θεός Των Κορακιών.doc λέξεις κυρίως κειμένου... 3348.... (και να φανταστεί κανείς πως ανυσηχούσα για το όριο των 3500 ) και φυσικά τα σχόλια και οι παρατηρήσεις σας είναι καλοδεχούμενες και εδώ... ε, μια επεξήγηση είναι απαραίτητη νομίζω... οπότε: η βασική ιστορία (όπως την έγραψα στον διαγωνισμό) έχει να κάνει με την Ιέρεια - Μαντισσα - Φύλακα του μυστικού (κάτι σαν το κουτί της Πανδώρας) που ανέλαβε τα σκήπτρα και την ευθύνη στα 8 της - 10 χρόνια πριν τον καιρό της - λόγω ανωτέρας βίας. τώρα λοιπόν 30 χρόνια μετά (το υπολόγισα ως 30 χρόνια=1 ανθρώπινη γενεά) ήρθε ο καιρός να αλλάξει η Φύλακας και να έρθει η νέα. Φυσικά η παλαιά φύλακας δεν πεθαίνει, είναι συμβολικός ο θάνατος της για την τελετή. Όμως, ο βασιλιάς μας εδώ δεν θέλει να αποχωριστεί την μοναχοκόρη του, γιατί... ποίος θα κυβερνήσει μετά.... μόνο που η θέση της Μάντισσας είναι συνδεδεμένη με την γονιμότητα της γης του βασιλείου οπότε όσο αργεί η διαδοχή η φύση και η γη αντιδρούν... και εδώ έρχεται ο Θεός των κορακιών να δώσει λύση.... φυσικά η λύση είναι να εξαναγκάσει την διάδοχο να παραλάβει την θέση και την ευθύνη του αξιώματος και για να γίνει αυτό θα πρέπει να φύγει η προηγούμενη μάντισσα, όπου ακολουθείτε μια άλλη αρχαία τελετή που καταλήγει με την μάντισσα νεκρή και την βροχή να επιστρέφει καθώς η νέα φύλακας παίρνει την θέση.... ελπίζω με την πιο δουλεμένη ιστορία να λύνω απορίες και να φαίνεται ο θεός ως Θεός... γενικά δεν έχω και μεγάλη εμπειρία με ανώτερα όντα για να τους προσδίδω τόσο μεγάλη 'εξουσία' ευχαριστώ για τα σχόλια και τον χρόνο σας Edited October 12, 2010 by white_unicorn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Celestial Posted October 13, 2010 Share Posted October 13, 2010 τώρα λοιπόν 30 χρόνια μετά (το υπολόγισα ως 30 χρόνια=1 ανθρώπινη γενεά) ήρθε ο καιρός να αλλάξει η Φύλακας και να έρθει η νέα. Φυσικά η παλαιά φύλακας δεν πεθαίνει, είναι συμβολικός ο θάνατος της για την τελετή. Όμως, ο βασιλιάς μας εδώ δεν θέλει να αποχωριστεί την μοναχοκόρη του, γιατί... ποίος θα κυβερνήσει μετά.... μόνο που η θέση της Μάντισσας είναι συνδεδεμένη με την γονιμότητα της γης του βασιλείου οπότε όσο αργεί η διαδοχή η φύση και η γη αντιδρούν... και εδώ έρχεται ο Θεός των κορακιών να δώσει λύση.... φυσικά η λύση είναι να εξαναγκάσει την διάδοχο να παραλάβει την θέση και την ευθύνη του αξιώματος και για να γίνει αυτό θα πρέπει να φύγει η προηγούμενη μάντισσα, όπου ακολουθείτε μια άλλη αρχαία τελετή που καταλήγει με την μάντισσα νεκρή και την βροχή να επιστρέφει καθώς η νέα φύλακας παίρνει την θέση.... Μια απορία, τι τν νοιαζει το θεο αν θα υπαρχει η οχι νεος φυλακας και αν οι ανθρωποι θα υποφερουν ( βαση του δικου του νομου κι ολας ) επιδη ο βασιλιάς ειναι ... οτι ειναι τεσπα, νομιζω οτι ο θεος εχει ηδη δωσει τη λυση με το να αντιδρα η φυση και ο ανθρωπος θα υποταχτει τελικά για να μη πεθανει απο τη πεινα και τη διψα οχι γιατι η παλια φυλακας εφυγε, τωρα οσο αφορα τη τελετή... το βρισκω μαλον ατοπο να φτιαχνεται ο θεος με 30αρες παρθενες, αλλα ισως δεν το επιασα εγω αυτο το σημειο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted October 13, 2010 Share Posted October 13, 2010 το βρισκω μαλον ατοπο να φτιαχνεται ο θεος με 30αρες παρθενες, αλλα ισως δεν το επιασα εγω αυτο το σημειο. Τριανταοχτάρα για την ακρίβεια, και είναι τέλειο που επιτέλους μια 35+ αποτελεί αντικείμενο του πόθου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Celestial Posted October 13, 2010 Share Posted October 13, 2010 (edited) πολλες 35+ ειναι το αντικειμενο του πόθου πολλών, το θεμα ειναι οτι το να αποπλανείς μια 38αρα που εμεινε μια ζωη παρθένα επιδη της το ζητησες και χωρις να ηταν απαραίτητο τελικα ειναι σα να χορευεις κλακέτες σε ναρκοπέδιο, ακομα και για εναν θεό Edited October 13, 2010 by Celestial Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
white_unicorn Posted October 13, 2010 Author Share Posted October 13, 2010 Ευχαριστώ Kelaino, και σκεφτόμουν μήπως τελικά να αρχίσω να ανησυχώ που σε 2 μήνες κλείνω τα 29.... Ευελπιστώ η πιο δουλεμένη ιστορία να δίνει κάποιες λύσεις.... αλλά νομίζω πως δεν θα ήταν λίγοι οι έχοντες εξουσία που για να κάνουν το δικό τους δεν θα έφταναν σε σημείο να καταστρέψουν τους πολίτες της χώρας τους.... όσο για τον θεό.... άγνωσται αι βουλαί (ελπίζω να το έγραψα σωστά - ποτέ δεν κατάφερα να μάθω αρχαία) που λέει και ο παπάς τις κυριακές... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts