Jump to content

Η παιδική χαρά

Mesmer

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Χθες το βράδυ άργησα πάαααρα πολύ να κοιμηθώ... Και όταν ξάπλωσα, δεν με πήρε και πολύ εύκολα ο ύπνος... Και ποιός φταίει για όοοολα αυτά;;

Αυτή η συγκεκριμένη τρομακτική ιστορία!! :tease: Ναι, ναι, προετοιμάζομαι για τον διαγωνισμό τρόμου, αν και μετά από αυτό που έπαθα δεν ξέρω αν θα λάβω μέρος τελικά...

Πολύ πολύ ατμοσφαιρική η ιστορία σου, Άγγελε! Μου άρεσε πολύ! Τα συγχαρητήριά μου! :thmbup:

Ευχαριστώ για το σχόλιο, Έλενα! Χάρηκα που σου άρεσε.

Είναι πάντα χαρά μου να κρατάω τα κορίτσια ξάγρυπνα τις νύχτες... :devil2:

Είναι πάντα χαρά μου να κρατάω τα κορίτσια ξάγρυπνα τις νύχτες... :devil2:

:tease:

Και ομολογώ πως ακόμα... το σκέφτομαι! :tongue: :tease:

Τελεια ιστορία, θα μπορούσε ,να είναι μεγαλύτερη αλλά πονάν τα μάτια σου όταν διαβάζεται από την οθόνη του υπολογιστή σου!!οπότε καλύτερα που δεν την εξέλιξες περεταίρω, καταραμένα πιξελ !!

θύμισε πάρα πολλή την ιστορία του Stephen King Storm of the Century στην αναφορά του δαίμονα και του χρέους, το αντίκτυπο της βοήθειας του, τα παΐδια που θα έπρεπε να θανατωθούν ,του τόπου το απόκρυφο μέρος, όπως και η υπερφυσικές του δύναμης

είναι εξίσου ωραία όπως και του Stephen αν το άλλαζες αυτό κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει και βιβλίο

είναι πολλή ωραία ιστορία !!

Edited by NIKANTHI

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, Νίκο! Χαίρομαι που σου άρεσε. Έχεις δίκιο για το διάβασμα από την οθόνη, ισχύει το ίδιο και για μένα. Γι' αυτό και κάποια σημεία της ιστορίας ειπώθηκαν πολύ περιληπτικά.

Αν και έχω διαβάσει αρκετά βιβλία του Στίβεν Κινγκ, το Storm of the Century δεν το έχω ακουστά, αλλά θα το έχω στα υπόψη.

Χρόνια Πολλά και καλά Χριστούγεννα!

Edited by Mesmer

Ισως το ποιο ωραίο, από τη μη γνωστά!! και το έργο είναι καταπληκτικό, θα σε αρέσει είμαι σίγουρος

καλές γιορτές επίσης

Edited by NIKANTHI

Αν και έχω διαβάσει αρκετά βιβλία του Στίβεν Κινγκ, το Storm of the Century δεν το έχω ακουστά, αλλά θα το έχω στα υπόψη.

Πιθανόν δεν το έχεις υπόψιν γιατί δεν γράφτηκε βιβλίο που έγινε αργότερα ταινία, αλλά εξ αρχής σενάριο για ταινία...που ηταν και πολύ καλή μαλιστα!

Γνώμη μου είναι πάντως οτι το storm of the century δεν έχει κοινά σημεία με το διήγημα σου, εκτός απο την κοινη ατμόσφαιρα που αποπνέει , και ένα παρόμοιο setting (απομονωμένο) που ευνοεί την πλοκή (αν και στην ταινία υπάρχει η αληθοφάνεια ενός αποκλεισμένου νησιού το καταχείμωνο και η ιστορία που πατάει σε γεγονότα 3 ημερων, ενω στο διήγημα υπάρχει ένα ολοφάνερο κενό στο συγκεκριμένο θέμα λόγω αληθοφάνειας).

Στο δαίμονα έχει κοινά σημεία κατά την γνώμη μου , δες τον φίλος είναι πολύ ωραία ταινία, θα ευχαριστηθείς που είχατε εν μέρη κοινή έμπνευση, να μην αναφέρω άλλες πληροφορίες για το έργο για να το παρακολουθήσεις με ενδιαφέρον

Καταραμένη αληθοφάνεια... ό,τι κι αν γράψεις την βρίσκεις μπροστά σου :lol:

Χμμ, μ' έχετε μπερδέψει, δεν ξέρω αν πρέπει να ψάξω πρώτα για την ταινία ή για το βιβλίο. Αν και σίγουρα θα προτιμούσα το βιβλίο, εφόσον έχει γραφτεί για να γίνει ταινία, μήπως θα ήταν καλύτερο να δω την ταινία; :mf_sherlock:

Το βιβλίο είναι στην ουσία το σενάριο για το mini-serie που έπαιξε νομίζω σε 3 επεισόδια.

Στην Ελλάδα κυκλοφορεί σε διπλό dvd.

Τώρα για την αληθοφάνεια στο είχα πει και στον πρώτο σχολιασμό. Οταν λέω αληθοφάνεια δεν εννοώ ρεαλισμό ως προς την ιστορία. Αυτό το αποδεχομάστε de facto μιας και πρόκειται για έργα του φανταστικού.

Αλλά ας δώσω ένα παράδειγμα για να γίνω αντιληπτός. Ακολουθεί σποιλερ για την εν λόγω ταινία...

Στην ταινία, ο δαίμονας εκμεταλλεύεται τις καιρικές συνθήκες που απομονώνουν για λίγες μέρες το νησί απο τον έξω κόσμο και κάνει τα δικά του για να επιτύχει τον σκοπό του. Το μοναδικό στοιχείο επιλογής του συγκεκριμένου νησιού φαίνεται να είναι οτι απο την μια θα απομονωθεί για λίγες μέρες απο τον υπόλοιπο κόσμο, και απο την άλλη οτι οι νησιώτες φυλάνε τα μυστικά τους (πράγματα που συμβαίνουν στο νησί) πολύ καλύτερα απο τους στεριανούς, αφου πρόκειται για μια κλειστή κοινωνία. Αυτό προσθέτει αληθοφάνεια , και στην ιστορία και στα κίνητρα και στις συνθήκες.

Στην δική σου ιστορία αυτή η αληθοφάνεια απουσιάζει. Γράφεις μεν για ένα απομονωμένο χωρίο, αλλά είναι προφανές οτι όσο απομονωμένο και να είναι (απο την στιγμή που έχει κατοίκους) όλο και κάποιοι το επισκέπτονται, και επίσης γράφεις για μια κατάσταση που διαρκεί για πολλά χρόνια. Ο αναγνώστης έρχεται έπειτα και αναρωτιέται "μα είναι δυνατόν στην διάρκεια όλων αυτών των ετών να μην έχει μαθευτεί η ιστορία σε όλη την Ελλάδα; Εδώ ξέρουμε τι έφαγε η Αντζελα Δημητρίου το μεσημέρι, πως περνάει στο ντούκου μια στοιχειωμένη παιδική χαρά για τόσα χρόνια χωρίς να την έχει αναφέρει κανείς;"

Κατάλαβες τι εννοώ αληθοφάνεια;

Η ιστορία σου μου άρεσε πολύ. Για κάποιο λόγο μου θύμισε κάτι από "Απόλυτο Σκοτάδι". Το μόνο που ίσως με κούρασε λίγο ήταν η εισαγωγή. Περιγράφεις πάρα πολύ όμορφα απλά είχα την ανυπομονησία να φτάσω στη δράση... Το τέλος νομίζω ήταν πραγματική έκπληξη και έδωσε μια ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση στην ιστορία. Καλή συνέχεια :)

Αμάν, μ' αυτήν τη μανία σας να σχετίζετε το διήγημα με ταινίες που δεν έχω δει... Άντε και το Απόλυτο Σκοτάδι στα υπόψη :tongue:

Σ' ευχαριστώ για τα καλά λόγια, Virginia. Χάρηκα που σου άρεσε!

Edited by Mesmer

Άγγελε, η ιδέα αυτής της ιστορία ήταν πολύ καλή και η εκτέλεση ωραία. Ότι τρόμαξα δεν θα το πω -έχετε καταλάβει ότι να νιώσω κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο, όχι γιατί είμαι κάνας νταής- αλλά μπήκα στην ιστορία και είχα αγωνία για τη συνέχεια. Μου αρέσουν οι ιστορίες με χωριά και αγνώστους που τα επισκέπτονται. Για την ακρίβεια, i am a sucker for them.

Θα προτιμούσα να είναι ανώνυμος ο πρωταγωνιστής.

Επίσης, τα κύρια προβλήματα που εντόπισα ήταν: η αφήγηση του χωρικού ήταν ακριβώς στο ίδιο ύφος με το υπόλοιπο κείμενο, και επιπλέον ήταν σε πολύ λόγιο ύφος. Μερικές φορές μιλάει σαν να γράφει άρθρο σε εφημερίδα. Επίσης, οι χωρικοί πολύ εύκολα αποδέχτηκαν το δαίμονα, χωρίς να υποβοηθηθεί αυτή η δεισιδαιμονία από κάτι άλλο. Τέλος, η ομολογία στο τέλος ξενίζει αρκετά, είναι αφύσικα δοσμένη και στέκεται κάπως σφήνα στο κείμενο.

Πολύ ωραίες οι περιγραφές των παιδακίων και η γενικότερη αίσθηση κοινωνικής και οικογενειακής αποξένωσης, που προσωπικά εξέλαβα, σε μια ιστορία που μάλλον είναι από τις καλύτερές σου.

Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο, Χρήστο, και για τα καλά λόγια. Αλλά ακούς εκεί δεν τρόμαξες, εγώ τα είχα κάνει πάνω μου όσο το έγραφα :tease:

Η «αφήγηση του χωρικού» είναι εσκεμμένα στο ίδιο ύφος με το υπόλοιπο κείμενο, επειδή δεν είναι «αφήγηση του χωρικού». Είναι ένα φλας-μπακ, που δίνεται από την πλευρά του συγγραφέα. Ξέρω ότι κάποια σημεία, όπως αυτό για την αποδοχή του δαίμονα που αναφέρεις, δόθηκαν κάπως «εύκολα» κι όπως έχω πει σε άλλα σχόλια, είναι ορισμένα κομμάτια που θα ήθελα να τα γράψω πιο αναλυτικά, αλλά ήθελα, επίσης, να κρατήσω το κείμενο μικρό, γι' αυτό και δεν επεκτάθηκα πολύ. Το σίγουρο είναι πως θέλω κάποια στιγμή να καταπιαστώ με μια μεγαλύτερη και πιο λεπτομερή εκδοχή του διηγήματος. Ίσως και να δώσω το τέλος από διαφορετική οπτική γωνία. Θα δούμε.

Και πάλι ευχαριστώ.

Edited by Mesmer