Jump to content

Μυστική//Ανάμνηση

Valkyries

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Κίρκη

Είδος: φαντασία (και λίγο από όλα)

Βία; Μπα...

Σεξ; Όχι

Αριθμός Λέξεων: 3.174

Αυτοτελής; Ναι.

Σχόλια: Είναι το πρώτο διήγημα που γράφω ποτέ, γι αυτό τα (πολλά) αρνητικά σχόλεια με το μαλακό, σας παρακαλώ... (Κατά τα άλλα feel free να μου υποδείξετε οποιοδήποτε λάθος μου)

Μυστικό-Ανάμνηση.pdf

Edited by Valkyries

Μιας και λες ότι είναι το πρώτο σου κείμενο, δεν θέλω να σου κάνω κάποια ιδιαίτερη κρίτική. Για πρώτη προσπάθεια, ήταν σίγουρα μια καλή ιστορία. Από εκεί και πέρα, αν εξασκηθείς μπορείς σίγουρα να βελτιωθείς! Δεν είδα κάποιο ΄΄λάθος΄΄ που θα μπορούσα να υποδείξω,απλά θέλεις εξάσκηση.Κράτα το συναίσθημα και την τρυφερότητα, μια ανέμελη αθωότητα που διέκρινα στο κείμενο,και δούλεψε την γραφή. Αυτά τα ολίγα από εμένα. Σου εύχομαι καλή επιτυχία στον διαγωνισμό.

:)

Κίρκη (αλήθεια αυτό είναι το όνομά σου; ), ευχαριστούμε που μοιράστηκες το πρώτο σου διήγημα με μας. Αν δεν το είχες πει δεν θα το καταλάβαινα με τίποτα. Ο τρόπος γραφής είναι πολύ καλός και η ιστορία ρέει πολύ ομαλά. Την διάβασα πολύ ευχάριστα, χωρίς να κολλήσω πουθενά.

Κάποια σημεία στα οποία θα ήθελα να μάθω περισσότερα είναι

ο μύθος της Εχίδνας και του Όρθου καθώς και γιατί ο δράκος κυνηγούσε την μαγεία της οικογένειας της Μεσάρα. Φαντάζομαι ότι θα υπήρχαν κι άλλοι μάγοι, οπότε θα πρέπει να υπάρχει ένας λόγος που ο δράκος λιγουρεύεται την συγκεκριμένη μαγεία. Βέβαια, υπήρχε και μια στενότητα λέξεων, γι’ αυτό και καταλαβαίνω το ότι δεν αναπτύχθηκες παραπάνω.

Α, ήθελα να μάθω περισσότερα για το τι θα γίνει μετά το ΤΕΛΟΣ tongue.gif

Γενικά, ήταν μια πολύ όμορφη ιστορία.

Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό!

Πριν το διαβάσω είδα οτι γράφεις πως είναι το πρώτο σου διήγημα, αλλά απο τη γραφή εγώ τουλάχιστον δεν το κατάλαβα καθόλου. Η ιστορία μου άρεσε και το τέλος ακόμα πιο πολύ, θα ήθελα βέβαια να μάθω και τι γίνεται μετά απο το τέλος και πώς συνεχίζεται η ζωή των πρωταγωνιστών. Γενικά δεν έχω τίποτα αρνητικό να την προσάψω.

Μου άρεσε που είχε μια γλυκιά αίσθηση, πολύ την ευχαριστήθηκα. Καλή επιτυχία σου εύχομαι!!!!!

Mesmer, tο όνομά μου είναι Κυριακή αλλά oι φίλοι μου με φωνάζουν Κίρκη.

Edited by Valkyries

Η γνώμη μου:

The Bad News

γιατί ο δράκος κυνηγούσε την μαγεία της οικογένειας της Μεσάρα. Φαντάζομαι ότι θα υπήρχαν κι άλλοι μάγοι, οπότε θα πρέπει να υπάρχει ένας λόγος που ο δράκος λιγουρεύεται την συγκεκριμένη μαγεία.

Αυτό αποτελεί και δική μου απορία.

Η ιδεά και η πλοκή στερούνται πρωτοτυπίας. Μην τα βάφεις όμως μαύρα: Είναι εξαιρετικά δύσκολο (μερικοί λένε αδύνατο) να γράψουμε κάτι απολύτως πρωτότυπο πια. Διάβασε περισσότερο. Δες τι έχει ήδη γραφτεί, στηρίξου σ' αυτό, και προσπάθησε αφού το αφομοιώσεις, να πας παρά πέρα, ή να δουλέψεις με κάποια ιδέα που θα αποτελεί παραλλαγή ή εξέλιξη ιδεών άλλων. Για κάθε καινούρια ιδέα που σου έρχεται, πριν τη γράψεις, "απομακρύνσου" από αυτήν και, αφού την κοιτάξεις όσο πιο αποστασιοποιημένα γίνεται, προσπάθησε να κρίνεις ή να φανταστείς τι σχετικό θα έχει γραφτεί, ακόμα κι αν εσύ δεν το έχεις διαβάσει. Θα πετάξεις πολλές τετριμμένες ιδέες έτσι και αυτές που θα σου μείνουν θα είναι πιο ενδιαφέρουσες.

The Good News

Πολύ καλός χειρισμός της γλώσσας! Καλή χωροθεσία χαρακτήρων. Ώριμοι διάλογοι! :thmbup:(Αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο και δύσκολο!) Αρκετά πειστικά σκηνικά, χωρίς όμως περιττές λεπτομέρειες. Όχι άσχημες περιγραφές. Ταιριαστή με την ιστορία ατμόσφαιρα.

The Unbelievable News

Κανονικά, ο σχολιασμός πρέπει να περιορίζεται στο έργο και να μην επεκτείνεται στον συγγραφέα. Εδώ όμως, νοιώθω υποχρεωμένος να κάνω μια εξαίρεση:

Αυτή είναι η πρώτη σου ιστορία; Δηλαδή δεν έχεις γράψει τίποτα άλλο;

Και τέλος πάντων, όποια ιστορία σου και να είναι, εσύ είσαι 16; Δηλαδή, ολογράφως "δεκαέξι";

ΟΚ. Ας κάνω πως το τρώω. Τότε ήρθε η ώρα να μάθεις ότι απαγορεύεται να γράφει κανείς τόσο καλά σε τόσο μικρή ηλικία. Την επόμενη φορά γράψε χειρότερα σε παρακαλώ.:rolleyes:

The SOS button:

Αν είχα δικαίωμα να σου κάνω μόνο ένα σχόλιο ή αν μπορούσες στο μέλλον να εφαρμόσεις μόνο ένα από τα παραπάνω:

Διάβασε περισσότερο. Μη διανοηθείς να σταματήσεις να γράφεις! Και μακριά από καλάμια που έχουν την τάση να καβαλιούνται.

Τα υπόλοιπα θα τα κάνει ο χρόνος.

Edit: Σόρρυ, αλλά παίζει να έχεις τον χειρότερο τίτλο του διαγωνισμού... (Μικρό το κακό.)

Edited by mman

Μου άρεσε η ιστορία σου, αν και μου άφησε την εντύπωση οτί εντάσσεται, ή θα έπρεπε να είναι, μέρος ενός μεγαλύτερου έργου.

Γενικά, θέλει ένα μικρό γυαλισματάκι, κάποιες προτάσεις τις ξαναδιάβασα για να καταλάβω τι εννοούσες....

Και, αν και στο τελος καταλαβαίνεις τι γίνεται στην αρχή, μήπως.. δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερα αν ο αναγνώστης μάθαινε από την αρχή τι γινόταν.... ίσως όχι.... :dazzled: (μόνη μου μπερδεύτικα εδώ)

Καλή επιτυχία από μένα

Edit : Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ζηλεύω (με την καλή έννοια... ) περιμένω να διαβάσω περισσότερα από εσένα.... :thmbup:

Edited by white_unicorn

Πανέμορφη ιστορία, γεμάτη αυτοθυσία που τελικά ανταμοίβεται! Αίσιο τέλος, που προσφέρει κάθαρση στον αναγνώστη. Δυνατή έκφραση, ωραίες εικόνες, ομαλή αφήγηση και ένα μυστικό που όταν αποκαλύπτεται δίνει ελπίδα και προκαλεί χαρά. Δεν έχω κάτι αρνητικό να πω, παρά μόνο να παρατηρήσω πως κάποιες λέξεις που έχουν χρησιμοποιηθεί (‘άρεζε’, ‘μπάγκους’) δε χτυπούν τόσο ωραία στο μάτι. Αν εξαιρέσεις τη χρήση αυτών των λέξεων, όμως, είναι μια μαγευτική ιστορία, από τις λίγες που έχω διαβάσει. Συγχαρητήρια!

Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό!

Πολύ όμορφο παραμύθι. Το λάτρεψα και το φινάλε με συγκίνησε. Θα ήθελα να έγραφα κι εγώ έτσι στα πρώτα μου κείμενα.

Πολυ ωραια ιστορια που μου κρατησε το ενδιαφερον μεχρι το τελος. Οπως αναφερθηκε και πιο πανω μοιαζει σαν τμημα ενος μυθιστορηματος, επαγγελματια συγγραφεα. Οι περιγραφες των τοπιων παραστατικες και πολυ ζωντανες και η ιδεα των δυο ανθρωπων της σπηλιας πρωτοτυπη και ενδιαφερουσα. Θα μου αρεσε μια εκτενεστερη περιγραφη της σχεσης των μαγων με το δρακο και τον τροπο που θα τον νικουσε η Μεσαρα.

Συνεχισε να γραφεις και συγχαρητηρια!

Edited by Αλχημιστής

Εάν αυτή είναι η πρώτη ιστορία που γράφεις, τότε ανυπομονώ πραγματικά να διαβάσω τη 2η και τη 3η και την τέταρτη κτλ κτλ κτλ

Με έχεις ενθουσιάσει. Oι μόνες παρατήρηση που έχω είναι:

-να βγάλεις τις ημερομηνίες, δε χρειάζονται στ' αλήθεια και μοιάζουν λίγο γραφικές

-να της αλλάξεις τίτλο πάραυτα, ή μάλλον θα ήταν σωστότερο να πω: να της βρεις έναν τίτλο της προκοπής γιατί αυτό εδώ δεν είναι τίτλος.

-να σκεφτείς λίγο πότε ακριβώς θα ήθελες να μάθουμε

ότι ο Ρύορθ είναι άντρας (προσωπικά είχα την αίσθηση πως είναι κοπέλα μέχρι τη δεύτερη σελίδα, όχι όμως επειδή έχεις κάνει κάποιο λάθος, απλά δεν έχεις αναφέρει κάτι που να προσδίδει φύλο μέχρι εκεί)

Για κάποια λίγα τύπος που έχεις δεν αξίζει τον κόπο να σου πω καν.

Κατά τα άλλα, αν τελικά ψηφίσω, θα είναι σίγουρα μέσα σε αυτές που θα ξαναδιαβάσω για τις πρώτες θέσεις :)

Σίγουρα πάντοτε τα πράγματα είναι κατά 80% τουλ. υποκειμενικά, αλλά δε μπορώ να μη σου πω πόσο με μαγεύουν οι θυσίες και οι πληρωμές των αντίτιμων από τους ήρωες. Αν δε όλα αυτά είναι και μέσα σε έναν κόσμο πλασμένο με λέξεις σαν τις δικές σου, ε, τότε είναι πανηγύρι για μένα.

Γράφε και γράφε και γράφε. Κι αν κάποια στιγμή σκεφτείς έστω να σταματήσεις να γράφεις, πέρνα να στο ξαναπώ! Εντάξει, συνονόματη? :)

Για πρώτο διήγημα, και για τη μικρή σου ηλικία, το αποτέλεσμα είναι τρομερά εντυπωσιακό.

Κρίνοντας την ιστορία αποστασιοποιημένα, η υπόθεση στερείται πρωτοτυπίας. Δεν υπάρχει τίποτα που να μη θυμίζει κάτι που έχουμε ξαναδεί, κάπου, κάποτε. Είναι όμως μια ιστορία καθ' όλα πλήρης, με σωστές αναλογίες, σωστή έκταση, χωρίς να φλυαρεί ή να βιάζεται πουθενά, χωρίς ελλείψεις και χωρίς περιττά σημεία. Η αφήγηση δε, εντυπωσιακά άνετη, με μια ροή που θα περίμενε κανείς από κάποιον πιο έμπειρο στη συγγραφή.

Αυτά είνα τα καλά νέα. Θα σου προτείνω (πάντα, ως προσωπική άποψη) να αποβάλεις όσο μπορείς από μέσα σου τον οπαδό. Έχεις προφανώς κάποια αναγνώσματα και κάποιους κόσμους που έχεις αγαπήσει. Πολύ καλά θα κάνεις να επηρεαστείς από τα αναγνώσματά σου - για να πας όμως ένα βήμα παραπάνω, πρέπει να δώσεις το δικό σου στίγμα.

ΥΓ: Ε ναι... θα το πω κι εγώ.... Δεν είναι τίτλος αυτός.

Edited by aScannerDarkly

Πολύ ωραία ιστορία. Έχει όλα τα στοιχεία ενός καλού φάντασυ διηγήματος, δράκους θες, αντιήρωες θες, μάγισσες; Και ο συνδυασμός τους είναι πετυχημένος. Υπάρχει μια ασάφεια στις αιτιολογήσεις που πιστεύω πως για να εξαλειφθεί απαιτεί περισσότερες λέξεις, αλλά το γεγονός πως με συνεπήρε η ανάγνωση κι ήθελα να μάθω τι συνέβη, σε συνδυασμό με το όμορφο τέλος, υπερίσχυσαν. Δώσε βάση στη ροή της πληροφορίας∙ το έχεις, αλλά μπορείς να το χειριστείς καλύτερα. Ακόμη, πρόσεξε λίγο τις επαναλήψεις λέξεων. Αυτά, μπράβο για την όμορφη ιστορία σου.

Ωραία ιστορία, άνεση στη γραφή, ενδιαφέροντες χαρακτήρες, ικανοποιητική και η κύρια πλοκή και οι υποπλοκές, καλό τέλος. Εδώ θα γκρινιάξω λίγο γιατί η ευκολία της τελικής σκηνής, νομίζω ότι αφαιρεί αντί να προσθέτει στο διήγημα. Επειδή ο χαρακτήρας του Όρθου έμεινε αναξιοποίητος εντελώς, θα πρότεινα η Μερίλντα να ζητήσει από αυτόν να μάθει πώς θα σώσει τον Ρυόρθ, πληρώνοντας το αντίστοιχο αντίτιμο, π.χ. να είναι και οι δύο ζωντανοί μόνο την ημέρα των λουλουδιών και τον επόμενο χρόνο να εναλλάσσονται στην πέτρινη φυλακή τους ή κάτι πιο ανώδυνο. Αυτό και ο τίτλος είναι τα μόνα πράγματα που δεν μου άρεσαν από ένα πολύ καλό διήγημα. Ίσως να έλειπε και μία σκηνή της μάχης όπου φαίνεται πώς και γιατί πετρώνει ο ήρωας.

Κίρκη, μου άρεσε η ιστορία σου. Ένα καλό, σωστό fantasy. Μου έδωσε την ωραία εντύπωση ότι δεν ήταν μιμιτισμός, αλλά αυθεντική έμπνευση.

Δεν έχω να σου πω κάτι αρνητικό. Είναι γραμμένο χωρίς λάθη, χωρίς τρύπες, και με κατανοητή για εμένα πλοκή. Δεν άφησε καμιά απορία.

Στα επόμενα, συνέχισε να δίνεις προσοχή σε ό,τι έδωσες ήδη γράφοντάς το. Ξέρεις εσύ. Πιστεύω πως μία-μία, οι δουλειές σου θα γίνονται όλο και καλύτερες.

Το μυστικό είναι ικανοποιητικό και ξεκάθαρο.

Στο τέλος μου θύμισε μια ιστοριούλα μου που αγαπώ ιδιαίτερα. :holiday:

απαγορεύεται να γράφει κανείς τόσο καλά σε τόσο μικρή ηλικία.

:lol:

Ναι. Δεν μπορώ παρά να σημειώσω +1 σ' αυτό.

Θα λυπηθώ πάρα πολύ αν δεν μας ξαναδώσεις κάτι να διαβάσουμε.

Πάρα πολύ ωραίο και συγχαρητήρια! (μήπως είσαι πιο μεγάλη και μας δουλεύεις;:thmbup:) Πολύ καλογραμμένο, χωρίς φλυαρίες και εμένα δε μου θυμίζει τίποτα άλλο, τουλάχιστον όχι τόσο που να με πειράζει η μη πρωτοτυπία. Είσαι ανερχόμενο ταλέντο, μη σταματήσεις να γράφεις και υπόψη πως ο mman, που ενθουσιάστηκε τόσο μαζί σου, είναι από τους πιο ψείρες διορθωτές εδώ μέσα:tongue:!

Θα ήθελα να μάθω περισσότερα για τον κόσμο αυτό που έχεις φτιάξει, για την Έχιδνα και τον Όρθο, τι πάθανε άλλοι που πήγαν να τους δουν κλπ κλπ. Μάλιστα ακόμα και αυτή η ιστορία μού φαίνεται κάπως αποσπασματική: μας διηγείσαι μόνο κομμάτια του τι έχει συμβεί, μια σκηνή εδώ, μια εκεί. Διαλέγεις τις κατάλληλες σκηνές, βέβαια, αυτές που δίνουν τις περισσότερες πληροφορίες, αλλά και πάλι υπάρχουν ερωτηματικά αναπάντητα. Πώς-γιατί-από πού ξεκίνησε όλο αυτό, ο δράκος και το κυνηγητό και τέτοια.

Οι ημερομηνίες με μπέρδεψαν και νόμιζα ότι στο τέλος πηγαίνουμε στο παρελθόν, αλλά έτσι δε βγαίνει νόημα.

Και πάλι μπράβο! Αν μένεις στην Αθήνα, να πας οπωσδήποτε σε κανένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής. Είσαι καλή, μην το αφήσεις, εξασκήσου!

απαγορεύεται να γράφει κανείς τόσο καλά σε τόσο μικρή ηλικία.

Έτσι ακριβώς είναι! thmbup.gif

Πρώτο κείμενο & δεκαέξι ετών; Εύγε! Είμαι της γνώμης ότι αν συνεχίσεις θα έχεις λαμπρό μέλλον. Άρα συνέχισε να διαβάζεις και συνέχισε να γράφεις!Γράφεις αρκετά όμορφα (κι αυτό να είσαι σίγουρη μπορεί να βελτιωθεί μέχρι τελειότητας) η πλοκή σου είναι μια χαρά (κατάπια την ιστορία σαν λουκουμάκι!) και η αφήγηση σφιχτή και πειθαρχημένη. Αλλά εκεί που τα πας υπερβολικά καλά είναι με τους χαρακτήρες σου. Είναι πραγματικοί, με διαλόγους που πείθουν και προσθέτουν βάθος.

Μία πολύ μικρή, όχι ένσταση αλλά περισσότερο πρόταση για σκέψη, σε ό,τι αφορά την πλοκή.

Νομίζω ότι αν τελείωνες την ιστορία με την θυσία του Ρυόρθ, δουλεύοντας πάνω σε αυτό το τέλος, δηλ. ένας όχι ενθουσιώδης "πολεμιστής-ήρωας" ελαφρώς για την πάρτη του που τελικά θυσιάζεται, πρωτότυπο - ξεπρωτότυπο, με τον τρόπο που γράφεις δεν θα έπαυε παρά να συνιστά μια πολύ δυνατή ιστορία. Όχι ότι το "καλό" τέλος είναι κακό. Αλλά θεωρώ ότι το "κακό" τέλος στην συγκεκριμένη περίπτωση είχε δυνατό συναίσθημα. Για να είμαι ειλικρινής, επειδή δεν είχα προσέξει τον αριθμό των σελίδων, πίστεψα ότι πήγαινες για τέλος κάπου εκεί! Αλλά μην δίνεις και πολυ σημασία σε αυτό.

Λοιπόν, μπράβο και πάλι μπράβο!

Και καλή επιτυχία!

Edited by Big Fat Pig

Ρε παιδιά,σίγουρα είναι 16 η κοπελιά;Δεν το ήξερα!Μπράβο,εύγε και άλλα μεγαλόστομα σχετικά!

Καλή μου Κίρκη, συγχαρητήρια για την πρώτη σου ιστορία. Με εξέπληξες ευχάριστα! Η γραφή σου είναι πάρα πολύ καλή, ωραίες περιγραφές, χωρίς φλυαρίες και μας έδωσες όμορφες εικόνες να φανταστούμε. Η ιστορία με ευχαρίστησε πολύ επίσης. Μου τράβηξε πολύ το ενδιαφέρον, οι ήρωές σου ήταν πολύ συμπαθητικοί ιδιαίτερα το μικρό κοριτσάκι. Είχε μυστήριο, ωραία ατμόσφαιρα, ήταν φάνταζι με τα όλα του γενικά. Πολύ καλό.

Τώρα να σου πω κάποια πράγματα που δεν καταλαβα. Δεν είμαι σίγουρη για τα κίνητρα του κεντρικού σου ήρωα.

Ήθελε να πάρει εκδίκηση, δεν ήθελε; Πως μπλέχτηκε σε αυτή την ιστορία να κυνηγάει το δράκο ενώ δεν ήθελε να τον σκοτώσει; Γενικά χάθηκα κάπου σ'εκείνο το σημείο με τους πολλούς διαλόγους. Ίσως περνούσες περίεργα απο σκηνή σε σκηνή... δεν ξέρω ακριβώς. Μετά ο ήρωας αρχίζει την εξιστόρηση για το παρελθόν του και γίνεται κάπως ξαφνικά κι ένιωσα σα να έχασα κάτι πιο πίσω

Δεν έχει πολλή σημασία γιατί το καλό είναι πως τελικά κατάλαβα τι έγινε!! Και η τελευταία σκηνή μου άρεσε πολύ, ήταν φρέσκια και σου μετέδιδε τη λαχτάρα και τα συναισθήματα της Μεσάρα. Θα ήθελα πάρα πολύ να δω και λίγο παρακάτω.

Εύχομαι να δούμε πολλά απο σένα στο μέλλον!! Μπραβο και καλή σου επιτυχία!

Οκ, το θέμα ‘μυστικό’ εδώ έχει μια περίεργη θολή σαφήνεια. Αντιλαμβάνομαι ότι σχετίζεται με

την Εχίδνα και την ικανότητά της

, ωστόσο ο ρόλος του στην ιστορία είναι δεμένος με έναν τρόπο που το καθιστά ένα απλό τμήμα τής πλοκής. Γενικά, η ιστορία ίσως και να χρειαζόταν περισσότερες λέξεις για να αναπτυχθεί. Είναι πολλά εκεί, κάποια από αυτά είναι αρκετά ανακατεμένα μεταξύ τους.

Κάτι άλλο… η μετάβαση από τη σκηνή στην οποία είναι οι δυο τους μαζί με την Εχίδνα και τον Όρθο, στην επόμενη, όπου μιλούν ο άντρας και το κορίτσι, δεν λειτούργησε για μένα (παρά την έξτρα κενή γραμμή). Τις πρώτες στιγμές, καθώς διάβαζα, αναρωτιόμουν που έχουν πάει ο Ο. και η Ε. Εννοώ εδώ: «Ίσως, στην ερώτησή της, η Εχίδνα και ο Όρθος να έδειξαν κάποια έκπληξη. Αλλά

όντα που ζουν τόσους αιώνες έχουν μάθει να την κρύβουν καλά.

«Εγώ…» πήγε να πει σιγανά η Μεσάρα, αλλά τη διέκοψα.»

‘’Πέτρινες κολόνες και

τεράστια αγάλματα συγκρατούσαν την οροφή, από την οποία κρέμονταν οι ρύζες των

δέντρων του βουνού.’’

Ωραία εικόνα, εντυπωσιακή thmbup.gif

Αν πρόκειται για ιστορία με κάποια ντοπιολαλιά το καταλαβαίνω, αλλά το έχω δει κι αλλού, όπως κι εδώ… επομένως ρωτώ: Τι παίζει με το ‘άρεζε’ ρε παιδιά; Σας ηχεί πιο καλά με το ‘ζ’;

Νόμιζα πως στο ρήμα αρέσω δεν υπάρχει παρατατικός και το λέμε πάντα "άρεσε". Μου είπαν ότι αυτό ειναι το σωστό... Τελικά δεν ισχύει;;

Φυσικά και έχει Παρατατικό, απλώς σχηματίζεται όπως ακριβώς και ο Αόριστος:

"Όταν ήμασταν στη Σαντορίνη, μου άρεσε να χαζεύω κάθε απόγευμα το ηλιοβασίλεμα" ("κάθε απόγευμα" --> Παρατατικός)

"Η τούρτα μου άρεσε τόσο, που έφαγα δυο κομμάτια" (μονο μία τούρτα --> Αόριστος)

Όχι, δεν υπάρχει 'άρεζα'. Είναι 'άρεσα', απλά εγώ παρασύρθηκα από την καθουμιλουμένη...

Κατ' αρχήν τι ωραίο όνομα είναι αυτό που έχεις!!! Δεύτερον καλωσόρισες στους διαγωνισμούς!! Χαίρομαι που βλέπω να έρχονται στο φόρουμ κι άλλοι νέοι!!:D

Πάνω στην ιστορία σου τώρα, μπράβο και πάλι μπράβο! Δεν το πίστεψα όταν είδα την ηλικία σου ότι κατάφερες κι έγραψες αυτή την ιστορία! Είναι μια πολύ ολοκληρωμένη ιστορία και σου αξίζουν συγχαρητήρια αναμφίβολα!! Τα μόνα που 'χω να παρατηρήσω είναι ότι οι προθέσεις του ήρωα μάλλον είναι λίγο μπερδεμένες (δε θέλει εκδίκηση αλλά μάλλον αυτό φαίνεται να τον απασχολεί) κι επίσης ότι το μυστικό ήταν λίγο αδύναμο. Κατά τ' άλλα, έκανες μια πολύ καλή δουλειά Κίρκη! Μπράβο! Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία!!:thmbup: