Jump to content

Μυστική//Ανάμνηση

Valkyries

Recommended Posts

Welcome και από μένα!

Πολύ καλή ιστορία! Ο γραφή σου ήταν άνετη, όμορφοι χαρακτήρες και ωραία θεματολογία

Δεν μου άρεσε που είχε happy end, γενικά είμαι κατά αυτών οπότε μην μου δίνεις πολύ σημασία tongue.gif

Επίσης μου κατσε περίεργα η χημεία μεταξύ της Μεσάρα και του Ρυόρθ, οι διάλογοι θα μπορούσαν να ήταν περισσότερο επεξηγηματικοί και η ιστορία λίγο πιο ξεκάθαρη ως προς το σκοπό του Ρυόρθ

Σε γενικές γραμμές ήσουν άψογη και συνέχισε έτσι! Το 'χεις cool.gif

Καλή επιτυχία!

Δεν πείθει ότι είναι πρώτο διήγημα, είναι πολύ στρωτά γραμμένο και πολύ ώριμο. Η πλοκή (αν και δεν είναι πρωτότυπη - αλλά σε κλασικό φάνταζυ δεν υπάρχει πρωτοτυπία) είναι πολύ καλά στημένη και παρουσιάζεται πολύ σωστά στις σκηνές που έχεις.

Στις παρατηρήσεις, ο τίτλος έχει πρόβλημα και ο πρωταγωνιστής στην πρώτη σελίδα σκέφτεται και περιγράφει πολύ "γυναικεία" (για να εκφράσω την εντύπωση που μου άφησε) ενώ δε θα με πείραζε να διάβαζα και τη σκηνή της αναμέτρησής του με τον δράκο.

Όπως και να έχει, δυνατή ιστορία και καλή συνέχεια με τα επόμενα διηγήματά σου.

Τι να πω που να μην είναι ένα αναμάσημα των προηγούμενων; Μάλλον σχεδόν τίποτα, οπότε καλύτερα να είμαι σύντομος. Μια πάρα πολύ όμορφη ιστορία, άρτια γραμμένη, δομημένη, ανεπτυγμένη με εκπληκτική συνοχή και εγκράτεια για την ηλικία σου.

Και, βέβαια, ακόμα και αν ήσουν μεγαλύτερη και πολύ πιο έμπειρη δε θα έπαυε να είναι μια κορυφαία συμμετοχή.

Συγχαρητήρια, Βαλκυρίες!

Γενικά: Άνισο κείμενο, που θέλει να ισορροπηθεί για να λάμψει. Εκθαμβωτικά.

Μου άρεσε: Το πρώτο μέρος είναι αρτιότατο (με ένα-δυο τυπογραφικά μόνο). Η σχέση ανάμεσα στους δύο συνοδοιπόρους με γοήτευσε. Ίσως -αν ήθελες- να χωρούσε και λίγο πιο έντονα συναισθήματα μεταξύ τους, ένας έρωτας που μπορεί να ανθήσει με μεγάλη διαφορά ηλικίας είναι πάντα πολύ πιο συγκινητικός όταν μένει πλατωνικός και εκπληρώνεται ως κάθαρση του δράματος. Κι ειδικότερα όταν δεν αναφέρεται άμεσα.

Δε μου άρεσε: Αρχικά, δεν καταλαβαίνω τον τίτλο, αλλά αυτό είναι δικό που πρόβλημα μάλλον. Δυστυχώς όσο μεστό και άρτιο είναι το πρώτο μέρος το δεύτερο απογοητεύει… πλατειάζει και φλυαρεί χωρίς λόγο,εισάγοντας πράγματα που δε μας ενδιαφέρουν, όπως η γιορτή και οι άνθρωποι. Θα ήταν το ίδιο δυνατό το αποτέλεσμα αν έβαζες τη Μεσάρα να περπατάει μόνη της στα λαγκάδια πηγαίνοντας να τον βρει. Κάπως επίσης με ενόχλησε στο πρώτο μέρος η συνάντηση με τους δύο μάγους. Περίμενα να πουν πολύ λιγότερα, να είναι πιο επιβλητικοί. Αλλά αυτό είναι το προσωπικό μου γούστο, οπότε κρίνεις μόνη σου.

Edited by Naroualis

Welcome και μεγάλη μου χαρά που το πρώτο σου διήγημα εμφανίστηκε σ' αυτόν τον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Πραγματικά σ' ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου.

Η ιστορία μού αρέσε πολύ, τόσο για τη θεματολογία της όσο και για τον τρόπο γραφής της.

Στα θετικά: Πολύ καλή ατμόσφαιρα, σωστή αναλογία ανάμεσα σε περιγραφές και διαλόγους. Πολύ καλές οι περισσότερες από τις ανταλλαγές στους διαλόγους σου. Υπάρχουν σημεία που προωθούν καλά το μύθο και την ψυχολογική κατάσταση των ηρώων, όπως το όνειρο, οι σιωπές, οι αναδρομές στο παρελθόν.

Από μενα στα θετικά και η προοπτική του αίσιου τέλους, που δεν ήταν ωστόσο και το εντελώς κλασικό happy end με όλα τα προβλήματα λυμένα. Μου άρεσε και η αίσθηση της δικαιοσύνης που απέπνεε.

Στα αρνητικά: Το τέλος μού ήρθε λίγο βιαστικά. Θα ήθελα να μάθω ορισμένα πράγματα για τη μάχη και την υπόσχεση.

Στη δική μου βαθμολογία αυτή η ιστορία πήγε πολύ ψηλά. Οι μόνες που πήγαν ψηλότερα ήταν οι ιστορίες της πρώτης τετράδας, οι οποίες όμως είναι γραμμένες από ανθρώπους που έχουν δει τα βιβλία τους σε ράφια βιβλιοπωλείων, τα κείμενά τους σε ανθολογίες του φανταστικού κι έχουν διακριθεί πολλές φορές σε διαγωνισμούς. Συνέχισε να διαβάζεις και -εννοείται- συνέχισε να γράφεις.

Edited by Tiessa