Jump to content

Ξασμαράκ

DinoHajiyorgi
Mesmer
Message added by Mesmer

Νικήτρια ιστορία στον 21ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας.

Recommended Posts

Πάντα είχα καημό να διαβάσω μια ιστορία με δράκο όπου

ο δράκος δε θα ήταν ο κακός.

Δεν έχω κάποιο παράπονο από την ιστορία. Μπορεί να μην είναι η πιο πρωτότυπη και η πιο ευφάνταστη που έχεις γράψει, αλλά κύλησε πάρα πολύ εύκολα, απολαυστικά και με ικανοποίησε πλήρως. Είναι πάντως ένα καλό μαθημα του πώς μπορούμε να δίνουμε νέα ζωή στα αγαπημένα κλισέ.

Πολύ καλή ιστορία, που απλά δε μου έδωσε το κάτι περισσότερο που θα ήθελα.

Πάντα είχα καημό να διαβάσω μια ιστορία με δράκο όπου

ο δράκος δε θα ήταν ο κακός.

Είμαι από εκείνους που επευφημώ υπέρ του ταύρου στις ταυρομαχίες. Ειδικά όταν τσακίζουν τα αρχδ... τους ταυρομάχους, η καλύτερη μου.

Κάποιοι γράψανε για μακέλεμα δράκων στις ιστορίες τους. Εγώ τους λατρεύω και δεν θα σκότωνα ποτέ κανέναν, καλό ή κακό.

Μου άρεσε και αυτή η ιστορία-σήμερα έκανα ρεκόρ κ διάβασα 2 μαζί. Μπορεί να μην ήταν στο σύνολο της πρωτότυπη αλλά είχε κάποια ανατρεπτικά στοιχεία που δεν τα είχα φανταστεί την ώρα που διάβαζα, όπως με την πανοπλία που τελικά εγινε δέρμα και μεταμορφώθηκε στο δράκο.

Έχεις πολύ ωραία γραφή, ωραίο επίπεδο απόδοσης του λόγου και ευχέρεια. Σαν να διάβαζα έναν επαγγελματία και γνωστό συγγραφέα-το αφήνω σε σένα να διαλέξεις κάποιον:D.. Αν και δεν ξέρω πολλά για σένα, σίγουρα έχεις λαμπρό μέλλον..

Να ρωτήσω που βρίσκετε χρόνο και γράφετε τόσες ιστορίες και οι περισσότερες απο όσες έχω διαβάσει είναι πετυχημένες? Καμία συμβουλή?

Να ρωτήσω που βρίσκετε χρόνο και γράφετε τόσες ιστορίες και οι περισσότερες απο όσες έχω διαβάσει είναι πετυχημένες? Καμία συμβουλή?

Είμαι άνεργος, αδέκαρος, ανύπαντρος. Όλη μέρα σπίτι. Δεν σας το συνιστώ.

Είμαι άνεργος, αδέκαρος, ανύπαντρος. Όλη μέρα σπίτι. Δεν σας το συνιστώ.

...και αθεράπευτα ψυχοπλακωμένος τις τελευταίες μέρες. Μην τον ακούς, δεν είναι αυτός ο λόγος που γράφει τόσο πολύ (και καλά). Και ωράριο κομπιουτερά να είχε, θα έβρισκε τρόπο/χρόνο να γράφει, είναι addicted to writing (και ταλέντο). Ευτυχώς για εμάς, τους αναγνώστες του. :console:

Καλογραμμένη ιστορία, έφτασα πολύ άνετα στο τέλος.

Είχα μια υποψία οτι ήταν ο Ξασμαράκ ο Μαρσάν.. αλλα αυτό με το βιασμό(surprise sex :p) ήταν όλα τα λεφτά :lol:

Επίσης μου άρεσε που ο δράκος ήταν καλούλης:wub:

Καλή επιτυχία!

Edited by Rixardogios

Ηθικό δίδαγμα: πάντα για μία *^%(*&^$#@@*^ πριγκίπισσα ξεκληρίζονται στρατιές από δύσμοιρους ιππότες.

Πέρα απ' το αστείο, η ιστορία μού άρεσε πολύ και με εξέπληξε με την ανατροπή στο τέλος.

Ωραία ευρήματα και γλώσσα επιπέδου. Παλιότερα είχα γράψει μια αρνητική κριτική για ένα φάνταζυ που είχε γράψει ο Ντίνος, τώρα έχω να γράψω μόνο θετικά.

Στυλ, ατμόσφαιρα, πλοκή, όλα συνεργάζονται αρμονικά. Παρ' ότι έχουμε διαβάσει αμέτρητες παραλλαγές πάνω στο μοτίβο του δράκου, αυτό ήταν ένα ξεχωριστό παραμύθι.

Ο Ξασμαράκ είναι μέσα στην πρώτη τετράδα για μένα.

Μου άρεσε πάρα πολύ η ιστορία σου Ντίνο. Δεν περίμενα κάτι λιγότερο, δεν περίμενα καν να κρίνω μια ιστορία διαγωνισμού, απλά διάβασα το παραμύθι. Και μου άρεσε πολύ. Πάντα μου αρέσει αυτός ο γλυκός και οχι γλυκανάλατος ρομαντισμός που βγάζεις και το κείμενο φαίνεται πως γράφτηκε απο άνθρωπο που αγαπά τα παραμύθια. Και ξέρει να γράφει καλά παραμύθια! Δε με πείραξε κανένα ανατομικό θέμα, ούτε το ότι πιθανότατα να υπήρχαν κι άλλες λύσεις στο πρόβλημα του ήρωα. Παραμύθι είναι και δέχομαι ότι όλα έγιναν έτσι. Μου άρεσε που σε λίγες λέξεις κατάφερες να διηγηθείς μια χορταστική ιστορία και επιπλέον κατάφερες να φτιάξεις ωραίους ήρωες με βάθος και πολλά συναισθήματα. Κάτι που σε διήγημα παλεύω να καταφερω κι εγώ... πφφ... :lol:

Μια φορά να 'βαζες αυτή τη φόρμα... μια φορά...

Χεχ... ναι, όντως, το κάνει αυτό στις ιστορίες του... laugh.giflaugh.giflaugh.gif

Αν υπήρχε κάτι ακόμη που θα ήθελα, θα ήταν η εξιστόρηση της μαμάς να διέφερε ριζικά σε ύφος από το υπόλοιπο κείμενο...

...αν δούλευες λίγο ακόμη... ...το παραμύθι της μαμάς...

Νομίζω συμφωνώ μ' αυτό, για λίγο μάλιστα, πάνω στην αλλαγή, διακόπηκε ο ειρμός, μιας και δεν ήξερα αν συνεχίζεται το παραμύθι ή περάσαμε σε άλλη φάση.

Άλλη μια ιστορία που έφυγε νερό. Λίγο θολό το τοπίο και το μυστικό κρυμμένο καλά (ίσως δυσνόητα καλά). Τελικά, όταν αρχίζουν οι αποκαλύψεις τα κομμάτια μπαίνουν στη θέση τους κι αυτό ψιλοχοντροέσβησε την προηγούμενη θολή εικόνα.

Ο λόγος σταθερά καλός, τα συναισθήματα έντονα (αν και κάποιες ατάκες ίσως ήταν λίγο toomuchίλα) και οι σκέψεις, στο τέλος, αρκετές για να πω ότι υπήρχε και κάτι άλλο πίσω από την ιστορία (που συνήθως μ’ ενδιαφέρει)

Ωραίος.

ΥΓ:

Όταν αναφέρθηκε για πρώτη φορά (εδώ: ''Άσκοπο. Άκουγε το σούρσιμο του δράκου, μύριζε την μπόχα της ανάσας του, ένιωθε τα μαύρα του νύχια να πιέζουν την πλάτη της.'' ) ο δράκος που βάζει τα πόδια του στην πλάτη της, το μυαλό μου πήγε ακριβώς σ’ αυτήν την εικόνα του βιασμού (παρότι δεν έκανα κανέναν συνειρμό από ‘κεί κι έπειτα). Τι να πω… εκτός κι αν αυτές οι τέσσερις λέξεις (μ’ αυτήν τη σειρά) που επέλεξες έχουν κάποια αρχετυπική σημασία,

το επόμενο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι είσαι και πολύ μαστόρι… thmbup.gifthmbup.gif

Μια από τις καλύτερες ιστορίες που διάβασα για τον διαγωνισμό, και από άποψη πλοκής, και από άποψη υπόθεσης.

Μου άρεσε ιδιαίτερα η ανατροπή με τον δράκο, τώρα νιώθω κάπως άσχημα που κι εγώ έβαλα έναν δράκο-τέρας για κακό. Κι εγώ μωρέ τους αγαπάω τους δράκουςwub.giftongue.gif...

Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό!

Τώρα τι να πω εδώ; Δε θα φανεί ότι την ξεπέταξα αν πω ότι δε με πείραξε τίποτα, ε; Άλλωστε, απ' ό,τι είδα στα γρήγορα, οι περισσότεροι έχουν την ίδια άποψη με μένα. Δε με νοιάζει το κλισέ, δε με νοιάζει το μέγεθος του δρακομορίου, μου αρκεί που διάβασα αυτό το παραμύθι από σένα Ντίνο! Σ' ευχαριστώ! Δε θ' αναλωθώ στο να σου πω τα συν του, τα χιλιοείπαν οι προηγούμενοι. Το βρήκα απλά τέλειο!! Σου εύχομαι την αναμενόμενη, καλή επιτυχία!:D

Τίμιο, ειλικρινές και έξυπνο παραμύθι. Γνήσιος τραγικός ήρωας. Το μυστικό διατρέχει όλη την ιστορία σε πολλά επίπεδα, πολύ μελετημένο. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο (δε σκέφτηκα και τίποτα έξυπνο για τη δρακοσυνεύρεση) παρά καλή επιτυχία!

Edited by Big Fat Pig

Ντινο στα πα και απο κοντα, και με εχουν καλυψει και οι προηγουμενοι, η ιστορια σου ειναι η ποιο αρτια στο διαγωνισμο απο πολλες πλευρες και ο μονος που μπορουσε να σε νικησει ηταν ο εαυτος σου και δυστυχως το εκανε...

ο χειρισμος της αποκαλυψης καθως και το κομματι με το ποιος ειναι ο πατερας του παιδιου - οχι αλλα μυστικα στιγματησε την ιστορια σου βαρια, νομιζω οτι θα μπορουσες να κανεις εκεινο το σημειο να δουλεψει πολυ ποιο καλα και να βγαλει πολυ περισοτερο συναισθημα.

κατα τα αλλα δεν εχω να πω τιποτα ειναι σιγουρα στο τοπ 5 μου και οπως ειπα απο τις ποιο πληρεις.

Edited by Celestial

Γενικά: Όπως πάντα, αδύνατον να σχολιάσω την αρτιότητα.

Μου άρεσε: ΟΛΟ.

Δε μου άρεσε: Θα μου άρεσε η Long version Αλλά περίμενα μια πολύ πιο δραματική αποφώνηση. Όχι αλλιώτικο τέλος, αλλά αλλιώτικα γραμμένο τέλος.

Edited by Naroualis

Δεν έχω να κάνω κανένα ιδιαίτερα βοηθητικό σχόλιο.

Οπότε απλά αφήνω comment για να ξέρεις ότι την διάβασα και την καταευχαριστήθηκα. :)

Κλασικότατη φάντασυ, πάνω σε κλασικό μοτίβο.

Ναι, βέβαια, με ασφάλεια λέω ότι αυτή η ιστορία μού άρεσε (όπως και σε πολλούς άλλους εξάλλου).

Στα θετικά: Ωραίο και δυνατό το μυστικό, βαθύ το συναίσθημα, τραγικές οι συνέπειες και σωστός ο τρόπος που πέφτουν οι υπαινιγμοί που οδηγούν σιγά-σιγά στο τι συμβαίνει.

Μου άρεσε τρομερά η φράση "κανείς δεν γλιτώνει από το πετσί του".

Στα αρνητικά: Δεν μου άρεσε η σκηνή που ρωτάει ο βασιλιάς ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού. Πέρα από το ότι δεν με ικανοποίησε ως σκηνή, μου φανέρωσε πριν την ώρα της την αλήθεια.

(Αν αυτή η σκηνή έλειπε, η ιστορία θα ήταν πιθανόν πρώτη αντί για δεύτερη στην κατάταξή μου).

Πάντως Ντίνο, να ξέρεις ότι από όλες τις ιστορίες που διάβασα στο διαγωνισμό, η συγκεκριμένη μού πρόσφερε μια έμπνευση για μια δημιουργική επέμβαση. (Αν έχεις διάθεση, στείλε ένα pm να σου πω εναλλακτική φάση με το ίδιο αρχικά σκηνικό).

Edited by Tiessa

Καλός, πολύ καλός ως συνήθως. Επίσης συναισθηματικά εκβιαστικός ως συνήθως.

Το μόνο που με εκνευρίζει εμένα, είναι η δομή του σαν σενάριο παρά σαν διήγημα με ροή: Σκηνή 1, σκηνή 2, σκηνή 3....

ΥΓ1: Την άφησε έγγυο πριν η μετά τη μεταμόρφωση;; Φαντάζομαι μετά ε;;

ΥΓ2: Stanley, κόψε το Words Worth (oops :chinese: )

Όχι εξυπνάκια, πριν. Ο πρίγκιπας ήταν αποτέλεσμα του βιασμού. Στις συνευρέσεις γυναικών και δράκων επικρατούν τα ανθρώπινα γονίδια, δεν το ήξερες; Βέεεεβαια...

:tease:

Όχι εξυπνάκια, πριν. Ο πρίγκιπας ήταν αποτέλεσμα του βιασμού. Στις συνευρέσεις γυναικών και δράκων επικρατούν τα ανθρώπινα γονίδια, δεν το ήξερες; Βέεεεβαια...

:tease:

Και δρακολόγος. Κύριε Ντίνο μας, με εκπλήσσεται. :tease:

Καλός, πολύ καλός ως συνήθως. Επίσης συναισθηματικά εκβιαστικός ως συνήθως.

Το μόνο που με εκνευρίζει εμένα, είναι η δομή του σαν σενάριο παρά σαν διήγημα με ροή: Σκηνή 1, σκηνή 2, σκηνή 3....

ΥΓ2: Stanley, κόψε το Words Worth (oops :chinese: )

Ποιος ήρθε;;;; Τον ποιητή λες;Δεν έχω διαβάσει!dazzled.gif

• 6 months later...

Σαν νέο μέλος του forum αποφάσισα να διαβάσω κάποιες από τις ιστορίες που ξεχώρισαν στους προηγούμενους διαγωνισμούς και ξεκίνησα από τον Ξασμαράκ του DinoHajiyiorgi.

Δεν έχω διαβάσει (ακόμα) τα υπόλοιπα διηγήματα αλλά ο Ξασμαράκ μου άρεσε ΠΟΛΥ και μπορώ να καταλάβω γιατί ξεχώρισε στο διαγωνισμό!

Χειριστικέ πάρα πολύ καλά το «μυστικό» που ήταν το κλειδί του διαγωνισμού και έφτιαξε μια εξαιρετική ιστορία!

Ίσως ο τίτλος να είναι λίγο «αδύνατο» σημείο αφού κάνει τον αναγνώστη να διερωτάται συνεχώς και να μην ξεχνά τον Δράκο κάτι το οποίο ίσως να έκανε την ιστορία ακόμα πιο δυνατή!. Αν φυσικά το δεις στο τέλος σαν σύνολο, ο τίτλος είναι πολύ αντιπροσωπευτικός…

Τα σέβη μου DinoHaliyiorgi! Τελικά είσαι τόσο καλός όσο λένε!

Σε ευχαριστώ andlib για τον χρόνο που αφιέρωσες στην ανάγνωση του διηγήματος μου. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε, που σημαίνει ότι "δεν πήγε πεταμένο το εισιτήριο που έκοψες" και έτσι ξέρω ότι κάπως ανταμοίφθηκες από το πόνημα μου. (Αυτός είναι πάντα ο στόχος μου.)

Πολύ προτότυπα ονόματα και κατα συνέπεια ωραίος τίτλος που σε τραβάει αμέσως.

Είναι απο τα θέματα που τρελαίνομαι να διαβάζω όπως έχω αναφέρει και σε σχολιασμούς για άλλες ιστορίες.

Μου άρεσε που πρωταγωνιστής είναι ο αντιήρωας της ιστορίας σου.

Γράφεις πάρα πολύ καλά και βάζεις τον αναγνώστη εύκολα στο κλίμα αφού δημιουργείς με τέχνη την απαραίτητη προδιάθεση στον αναγνώστη.

Ωραίο το νόημα που εγώ έβγαλα απο την ιστορία σου.Μπορούμε να κρύβουμε την αληθινή μας φύση πίσω απο διπλωματίες, αστραφτερά χαμόγελα, ακριβά ρούχα και σπίτια αλλά αργά η γρήγορα αποκαλύπτεται η πραγματική μας φύση και συναντάμε την μοίρα μας μαζί με την Νέμεση όσων έχουμε κάνει...

Δεν βρίσκω τίποτα αρνητικό φυσικά και μου άρεσε η ιστορία.

Παρότι το είχα διαβάσει πρίν πολύ καιρό θυμάμαι οτι μου άρεσε αρκετά. Κάποιος μπορεί να το πεί καρακλισέ αλλά είναι ο τρόπος που είναι δοσμένο τόσο φρέσκος που δεν τίθεται καν θέμα. Πολύ συναισθηματική η προσέγγιση του πρωταγωνιστή.

• Mesmer featured this topic