Jump to content

Νέιθαν, ποιό είναι το μυστικό;

Sileon

Recommended Posts

Ευχαριστώ για τα έως ώρας σχόλια και το ενδιαφέρον σας! Απαντήσεις, σχόλια και behind the scenes, λοιπόν, μετά τα αποτελέσματα!

Η ιστορια του Νειθαν ηταν εκρηκτικη και ομορφη. Τη διαβασα πολυ ευχαριστα και κυλησε αρκετα καλα σχεδον μεχρι το τελος.

+Ενας απο τους πιο πετυχημενους τιτλους του διαγωνισμου.

+Πολυ εξυπνη η ιδεα της εξιστορησης, μεσα απο τα γραμματα προς τον πατερα.

+Μεσα απο τις περιγραφες σου μου δημιουργηθηκαν πανεμορφες εικονες, για τα τοπια, τα οπλα, αλλα και τους δυο ηρωες, ενω η περιγραφη των χαρακτηρων τους και της συμπεριφορας τους ειναι πολυ καλη.

-Πολυ βιαστικη γραφη. Προσπαθησες να χωρεσεις φοβερες ιδεες και ονοματα, μεσα σε λιγες λεξεις και αυτο μπορει να συγχωρειτε καπως, επειδη γραφει γραμμα, αλλα με κουρασε αρκετα. Ιδιαιτερα προς το τελος που συνοψιζεις τι εχει συμβει, οι εξηγησεις ασφυκτιουν μεσα στις λιγες σειρες του γραμματος. Φαινοταν οτι ο Τομας ξεμενε απο μελανι και τα στριμωξε ολα.

-Αν και στεκεσαι σε ορισμενα σημεια οπου αναλυεις ευστοχα τον τροπο σκεψης και την αλληλεγγυη των ηρωων, περνας με ταχυτητα φωτος ορισμενα αλλα γεγονοτα. Αυτο ειχε ως αποτελεσμα να μπερδευτω κατα την αναγνωση και γυρναω πισω συχνα, για να καταλαβω ποτε τελειωνε η μια περιπετεια και αρχιζε η αλλη.

-Δυσκολευτηκα να καταλαβω το πού και το πότε της ιστοριας σου, επειδη χρησιμοποιησες τελεφερικ, τοξα, δρακους, σκιες και αλλα και καπου με την αναμειξη ολων αυτων εχασα την μπαλλα. Καθε ιδεα ηταν πολυ καλη ξεχωριστα αλλα ολες μαζι υπερφοτωσαν το διηγημα και δεν τις ευχαριστηθηκα, οσο θα ηθελα.

Συνολικα, ενα πολυ καλο διηγημα, με εξυπνες τεχνικες γραφης και θαυμασιες ιδεες, που παρολα αυτα τοποθετουνται ανακατεμενες σε ενα μικρο εργο και το μετατρεπουν σε σημεια, σε μια βιβλιοθηκη ιδεων, που αν αναπτυχθουν σωστα θα καλυψουν τις σελιδες τουλαχιστον ενος μυθιστορηματος.

Ακομα και ετσι παντως δημιουργειται μια πολυ καλη ιστορια. Συγχαρητηρια!

Edited by Αλχημιστής

Ω, τι τέλος ήταν αυτό;; Πολύ εντυπωσιακό, δεν το περίμενα με τίποτα ήταν έκπληξη για μένα.

Μου άρεσε πολύ! Το τέλος όπως είπα και πριν, οι ήρωες, ο τίτλος πολύ και ήταν έξυπνο που η φράση επαναλαμβανόταν μέσα στο κείμενο, μου κέντρισε το ενδιαφέρον.

Ο κόσμος ήταν περίεργος! Δε με ενθουσίασε, με μπέρδεψε αρχικά αλλά εντάξει το τέλος με αποζημίωσε!

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ρεαλιστικά αυτά τα γράμματα. Δεν ήταν σαν γράμματα. Γενικά πάντως η ιδέα με τα γράμματα στον πατέρα μου άρεσε!

Για τη γραφή δεν έχω να πω πολλά, μου φάνηκε άριστη, δεν έχω να σχολιάσω κάτι παραπάνω.

Αυτά απο μένα!! Καλή επιτυχία!! :rolleyes:

Αχ, ποιο ήταν αυτό το μυστικό;!

Μετά από τόσα θετικά σχόλια και τόσο καλή θέση στο διαγωνισμό, αισθάνομαι μια αμηχανία να πω κάτι κακό, αλλά θα ομολογήσω ότι βρέθηκα πολύ διχασμένη μ' αυτή την ιστορία.

Από τη μια είχε δράση και πολλές ενδιαφέρουσες σκηνές, από την άλλη κάτι δεν μου πήγαινε καλά και δεν ήμουνα σε θέση να καταλάβω το γιατί.

Εκείνο το τελεφερίκ με βασάνισε κι εμένα όπως και πολλούς άλλους.

Ζοριζόμουνα -δεν μου άρεσε ο κόσμος που διαδραματιζόταν η ιστορία, μου φαινόταν πολύ χαοτικά όσα συνέβαιναν με τα γράμματα και βέβαια μόνο στο τέλος, άστραψε η αποκάλυψη και είπα: @#%! αυτό ήταν ένα πολύ καλό μυστικό! Γιατί δεν κατάλαβα νωρίτερα ο βλάκας ότι κάτι συμβαίνει;

Στα θετικά: Πολύ καλή χρήση της γλώσσας, πολύ ωραίες οι σκηνές με τις σκιές, έξυπνο το εύρημα των γραμμάτων για να προωθείται με άλματα ο μύθος.

Στα αρνητικά: Δεν ευχαριστήθηκα την ατμόσφαιρα της ιστορίας. Ξέρω εκ των υστέρων ότι ήταν μια πολύ έξυπνη κίνησή σου κι όχι κάποιο σφάλμα, αλλά στερήθηκα την αναγνωστική ευχαρίστηση. Ίσως πολύ απλά μού έλειπε ένας σαφέστερος υπαινιγμός, μια άλλη οπτική γωνία.

(Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις οφείλεται και το χάος των στατιστικών :rolleyes:)