Jump to content

Ο τοίχος

Big Fat Pig

Recommended Posts

Είδος: ο θεός κι η ψυχή του

Βία; όπως το πάρει κανείς

Σεξ; ίσως στο sequel

Αριθμός Λέξεων: 669 (Αρχικά πήγα για 6969, δε βγήκε και προσπάθησα για 666. Ούτε κι αυτό μου 'κατσε...)

Αυτοτελής; Ναι

Σχόλια: Και να φανταστείς ότι θεωρούμαι λάτρης της ΕΦ.

o-toixos-11.09.pdf

Edited by Big Fat Pig

Βρε Γιάννη μου, εσύ είσαι γεννημένος για "διάφορες ιστορίες"! Μπορεί να λατρεύεις τα SF βιβλία, αλλά και σε αυτό το είδος είσαι πολύ καλός!!! (Δεν έχουμε διαβάσει, βέβαια, SF ιστορία σου...)

Μου άρεσε. Μικρό, καθόλου κουραστικό.

Κοιτάζω δύσπιστα γύρω μου τους τέσσερις τοίχους.

Η λέξη "δύσπιστα" δεν μου άρεσε. Δεν ξέρω ποιά λέξη έπρεπε να βάλεις στη θέση της για να μου αρέσει, καμία ίσως...

Υ.Γ. Teasing...

1) Σε ποιό δωμάτιο αποφάσισες να μείνεις?????

2) Άραγε, θα έφερνε βαριοπούλα το κοριτσάκι?

Πολύ ενδιαφέρον και γενικά καλή γραφή smile.gif Νόμιζα προς το τέλος ότι θα ήταν το αντίστροφο. Ότι οι τοίχοι είναι γύρω από αυτήν. Αλλά τελικά ήταν καλύτερο τέλος thmbup.gif Και μένα δεν μ' άρεσε η λέξη δύσπιστα. Αφού έφτιαχνε με σιγουριά τον τοίχο.

Edited by Διγέλαδος

Ένιωσα πως μόλις είχα πάει τσιράκι σε οικοδομή biggrin.gif

Χμμ, νομίζω ότι είναι πολύ κοντά στο θέμα του «Το να είσαι ζωντανός, έχει κάποιες προοτικές», αλλά το προσεγγίζεις από μια διαφορετική πλευρά. Από την πλευρά αυτού που χτίζει τον τοίχο. Σαν να σε τρώει κάτι τώρα τελευταία...

Η ιστορία είναι όμορφα γραμμένη, απλά και κατανοητά, χωρίς πολλά-πολλά. Ό,τι της χρειαζόταν. Όταν γίνεται φανερό ότι το δεύτερο πρόσωπο δεν αναφέρεται στον αναγνώστη, αλλά σε κάποιον τρίτο αλλάζει τελείως η αίσθηση που σου προκαλεί. Γίνεται φανερό ότι το «χτίσιμο» του τοίχου γινόταν μπροστά στα μάτια αυτού του προσώπου και παρά το ότι γνώριζε και παρακολουθούσε, δεν έκανε τίποτα γι' αυτό, παρά μόνο όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του. Πολύ ωραία αλληγορία.

Από ψιλοπράματα... Νομίζω πως όταν ξέρει κάποιος να κατασκευάσει χαρμάνι τόσο καλά, θα έχει και μια ανάλογη ικανότητα στο χτίσιμο (κάτι που δεν τον κάνει πρωτάρη). Αν το δούμε από την αλληγορική του πλευρά, έχει προσπαθήσει κι άλλες φορές να χτίσει τέτοιους τοίχους αλλά δεν τα έχει καταφέρει;

Αυτά τα ολίγα :)

Γενικά μου άρεσε αρκετά το φλασάκι σου, αλλά σταμάτα να είσαι τόσο απαισιόδοξος και δώσε μας λίγη ΕΦ laugh.gif

Και εμένα μου άρεσε...ανάλαφρη γραφή, ωραίο και το νόημα σο τέλος...τρελαίνομαι για τέτοιες ιστορίες...περιμαίνω και άλλα σου...

Μου άρεσε η ιστορία! Ωραία τα νοήματα που περνάει, και φυσικά ο παραλληλισμός με την κοινωνία.

Πέρα από την αλληγορική της σημασία, με έκανε να αναρωτηθώ το εξής:

Είσαι μήπως του επαγγέλματος;

Ευχαριστώ για τα σχόλια :)

σταμάτα να είσαι τόσο απαισιόδοξος και δώσε μας λίγη ΕΦ

devil2.gif Μπορεί να τα κάνω και τα δύο μαζί!

Ένιωσα πως μόλις είχα πάει τσιράκι σε οικοδομή

Αυτό μου δίνει θάρρος κι όρεξη να συνεχίσω! laugh.gif construction.gif

@Lady ohmy.gif

Χαχα! Με κολακεύεις.

Δηλώνω επαγγελματίας ερασιτέχνης!

Edited by Big Fat Pig

Ωραία η ιστορία, αν και τολμώ να πω ότι είχα μυριστεί το τέλος!

Και, σχετικά με την παρατήρηση της Νίνας, μήπως αναφερόταν σε άλλο επάγγελμα...;:lol::holiday:

Ευχαριστώ Stan,

Και, σχετικά με την παρατήρηση της Νίνας, μήπως αναφερόταν σε άλλο επάγγελμα...;:lol::holiday:

Χμμμ...dazzled.gif

Ένας λόγος παραπάνω! Εμμένω στις δηλώσεις μου! chinese.gif

Και, σχετικά με την παρατήρηση της Νίνας, μήπως αναφερόταν σε άλλο επάγγελμα...;laugh.gifholiday.gif

Χμμμ...dazzled.gif

Ένας λόγος παραπάνω! Εμμένω στις δηλώσεις μου! chinese.gif

Χμμ... Νομίζω πως ο κύριος Stan κάτι ξέρει παραπάνω... wink.gif

Το ερώτημά μου μπορεί να έχει διττή σημασία. Να αναφέρεται τόσο στην τέχνη της συγγραφής όσο και στην στην τέχνη της δημιουργίας κτιρίων... laugh.gif

• 1 month later...
  • 1 month later...

Ωραίο, η γνώσης περί χτισίματος, αν δεν γνωρίζεις είναι επιμορφωτικές, αν είναι αληθινές??αν όχι είναι πιστευτές!! την επομένη φορά ας πάρει και καμία πυξίδα….:D

Edited by NIKANTHI

• 1 month later...

Τι να πω; Ποίος σοβαρός άνθρωπος θα έκανε αυτό που έκανε ο ήρωας αυτής της σύντομης ιστορίας; Ποίος θα ανάλωνε τόσο χρόνο, τεχνική και υπομονή για να χτίσει τοίχο γύρω του; Ειδικά μεταφορικά!

Νομίζω ότι ο τοίχος τελικά είναι απαραίτητος στη ζωή αυτή και ας με δυσαρεστεί η παρουσία του. Το θέμα είναι ότι, όσο στέρεος και να είναι, δεν τον θέλουμε, γι’ αυτό και κάποια στιγμή, κάποιος θα βρεθεί να τον γκρεμίσει, έστω και κατά λάθος.

Πολύ καλή γραφή.