Big Fat Pig Posted October 8, 2010 Share Posted October 8, 2010 (edited) Είδος: ο θεός κι η ψυχή του Βία; όπως το πάρει κανείς Σεξ; ίσως στο sequel Αριθμός Λέξεων: 669 (Αρχικά πήγα για 6969, δε βγήκε και προσπάθησα για 666. Ούτε κι αυτό μου 'κατσε...) Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Και να φανταστείς ότι θεωρούμαι λάτρης της ΕΦ. o-toixos-11.09.pdf Edited October 8, 2010 by Big Fat Pig Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μαργαρίτα Posted October 8, 2010 Share Posted October 8, 2010 Βρε Γιάννη μου, εσύ είσαι γεννημένος για "διάφορες ιστορίες"! Μπορεί να λατρεύεις τα SF βιβλία, αλλά και σε αυτό το είδος είσαι πολύ καλός!!! (Δεν έχουμε διαβάσει, βέβαια, SF ιστορία σου...) Μου άρεσε. Μικρό, καθόλου κουραστικό. Κοιτάζω δύσπιστα γύρω μου τους τέσσερις τοίχους. Η λέξη "δύσπιστα" δεν μου άρεσε. Δεν ξέρω ποιά λέξη έπρεπε να βάλεις στη θέση της για να μου αρέσει, καμία ίσως... Υ.Γ. Teasing... 1) Σε ποιό δωμάτιο αποφάσισες να μείνεις????? 2) Άραγε, θα έφερνε βαριοπούλα το κοριτσάκι? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted October 8, 2010 Share Posted October 8, 2010 (edited) Πολύ ενδιαφέρον και γενικά καλή γραφή Νόμιζα προς το τέλος ότι θα ήταν το αντίστροφο. Ότι οι τοίχοι είναι γύρω από αυτήν. Αλλά τελικά ήταν καλύτερο τέλος Και μένα δεν μ' άρεσε η λέξη δύσπιστα. Αφού έφτιαχνε με σιγουριά τον τοίχο. Edited October 8, 2010 by Διγέλαδος Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted October 8, 2010 Share Posted October 8, 2010 Ένιωσα πως μόλις είχα πάει τσιράκι σε οικοδομή Χμμ, νομίζω ότι είναι πολύ κοντά στο θέμα του «Το να είσαι ζωντανός, έχει κάποιες προοτικές», αλλά το προσεγγίζεις από μια διαφορετική πλευρά. Από την πλευρά αυτού που χτίζει τον τοίχο. Σαν να σε τρώει κάτι τώρα τελευταία... Η ιστορία είναι όμορφα γραμμένη, απλά και κατανοητά, χωρίς πολλά-πολλά. Ό,τι της χρειαζόταν. Όταν γίνεται φανερό ότι το δεύτερο πρόσωπο δεν αναφέρεται στον αναγνώστη, αλλά σε κάποιον τρίτο αλλάζει τελείως η αίσθηση που σου προκαλεί. Γίνεται φανερό ότι το «χτίσιμο» του τοίχου γινόταν μπροστά στα μάτια αυτού του προσώπου και παρά το ότι γνώριζε και παρακολουθούσε, δεν έκανε τίποτα γι' αυτό, παρά μόνο όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του. Πολύ ωραία αλληγορία. Από ψιλοπράματα... Νομίζω πως όταν ξέρει κάποιος να κατασκευάσει χαρμάνι τόσο καλά, θα έχει και μια ανάλογη ικανότητα στο χτίσιμο (κάτι που δεν τον κάνει πρωτάρη). Αν το δούμε από την αλληγορική του πλευρά, έχει προσπαθήσει κι άλλες φορές να χτίσει τέτοιους τοίχους αλλά δεν τα έχει καταφέρει; Αυτά τα ολίγα Γενικά μου άρεσε αρκετά το φλασάκι σου, αλλά σταμάτα να είσαι τόσο απαισιόδοξος και δώσε μας λίγη ΕΦ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tattoman Posted October 9, 2010 Share Posted October 9, 2010 Και εμένα μου άρεσε...ανάλαφρη γραφή, ωραίο και το νόημα σο τέλος...τρελαίνομαι για τέτοιες ιστορίες...περιμαίνω και άλλα σου... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady Nina Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Μου άρεσε η ιστορία! Ωραία τα νοήματα που περνάει, και φυσικά ο παραλληλισμός με την κοινωνία. Πέρα από την αλληγορική της σημασία, με έκανε να αναρωτηθώ το εξής: Είσαι μήπως του επαγγέλματος; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Fat Pig Posted October 15, 2010 Author Share Posted October 15, 2010 (edited) Ευχαριστώ για τα σχόλια σταμάτα να είσαι τόσο απαισιόδοξος και δώσε μας λίγη ΕΦ Μπορεί να τα κάνω και τα δύο μαζί! Ένιωσα πως μόλις είχα πάει τσιράκι σε οικοδομή Αυτό μου δίνει θάρρος κι όρεξη να συνεχίσω! @Lady Χαχα! Με κολακεύεις. Δηλώνω επαγγελματίας ερασιτέχνης! Edited October 15, 2010 by Big Fat Pig Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted October 16, 2010 Share Posted October 16, 2010 Ωραία η ιστορία, αν και τολμώ να πω ότι είχα μυριστεί το τέλος! Και, σχετικά με την παρατήρηση της Νίνας, μήπως αναφερόταν σε άλλο επάγγελμα...; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Fat Pig Posted October 16, 2010 Author Share Posted October 16, 2010 Ευχαριστώ Stan, Και, σχετικά με την παρατήρηση της Νίνας, μήπως αναφερόταν σε άλλο επάγγελμα...; Χμμμ... Ένας λόγος παραπάνω! Εμμένω στις δηλώσεις μου! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady Nina Posted October 16, 2010 Share Posted October 16, 2010 Και, σχετικά με την παρατήρηση της Νίνας, μήπως αναφερόταν σε άλλο επάγγελμα...; Χμμμ... Ένας λόγος παραπάνω! Εμμένω στις δηλώσεις μου! Χμμ... Νομίζω πως ο κύριος Stan κάτι ξέρει παραπάνω... Το ερώτημά μου μπορεί να έχει διττή σημασία. Να αναφέρεται τόσο στην τέχνη της συγγραφής όσο και στην στην τέχνη της δημιουργίας κτιρίων... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Fat Pig Posted November 26, 2010 Author Share Posted November 26, 2010 Το παρακάτω, προωθήθηκε σήμερα στο email μου... The link Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitsos Posted January 2, 2011 Share Posted January 2, 2011 Όμορφη ιστορία, υπομονετικά χτισμένη! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NIKANTHI Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 (edited) Ωραίο, η γνώσης περί χτισίματος, αν δεν γνωρίζεις είναι επιμορφωτικές, αν είναι αληθινές??αν όχι είναι πιστευτές!! την επομένη φορά ας πάρει και καμία πυξίδα…. Edited January 3, 2011 by NIKANTHI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kelley Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Τι να πω; Ποίος σοβαρός άνθρωπος θα έκανε αυτό που έκανε ο ήρωας αυτής της σύντομης ιστορίας; Ποίος θα ανάλωνε τόσο χρόνο, τεχνική και υπομονή για να χτίσει τοίχο γύρω του; Ειδικά μεταφορικά! Νομίζω ότι ο τοίχος τελικά είναι απαραίτητος στη ζωή αυτή και ας με δυσαρεστεί η παρουσία του. Το θέμα είναι ότι, όσο στέρεος και να είναι, δεν τον θέλουμε, γι’ αυτό και κάποια στιγμή, κάποιος θα βρεθεί να τον γκρεμίσει, έστω και κατά λάθος. Πολύ καλή γραφή. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts