Big Fat Pig Posted October 16, 2010 Share Posted October 16, 2010 Ιδιαίτερα αξιόλογος -κατά την ταπεινή μου άποψη- σύγχρονος Καναδός συγγραφέας ΕΦ και υδροβιολόγος με αντικείμενο έρευνας τα θαλάσσια θηλαστικά (marine-mammal biologist). Το διήγημά του Α Niche κέρδισε το βραβείο Aurora το 1992 Το μυθιστόρημά του Blindsight προτάθηκε για τα βραβεία Hugo, Nebula και Geffen το 2008. Το διήγημά του The Island κέρδισε βραβείο Hugo 2010 (best novelette) και προτάθηκε για Theodore Sturgeon και Locus. Όλα τα μυθιστορήματα του 1. Starfish 2. Maelstorm 3. βehemoth 4. Blindsight και πολλά διηγήματα είναι πλέον διαθέσιμα δωρεάν από το site του συγγραφέα (rifters.com). Διαφώνησε με τον εκδοτικό του οίκο Tor όταν αυτοί "χώρισαν" το βehemoth σε δύο τόμους. Το τελευταίο του βιβλίο που εκδόθηκε κανονικά (Tor) είναι το Blindsight. Ο ίδιος λέει ότι αποφάσισε να διαθέσει τα έργα του κάτω από το Creative Commons Licence προκειμένου να τα σώσει από την αφάνεια! Έχω διαβάσει το Blindisιght (πριν ακόμα διατεθεί δωρεάν - γκρρρ) κι έχω μείνει με άριστες εντυπώσεις. Τώρα πρέπει να χωρέσω στο αναγνωστικό μου πρόγραμμα και τα υπόλοιπα έργα του! Ξεκινήστε το κατέβασμα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasiospa Posted October 17, 2010 Share Posted October 17, 2010 Και εγώ έχω διαβάσει το blindshight και είναι πολύ καλό, το πιο πρωτότυπο και δημιουργικό βιβλίο που έχει βγει γαι first contact μετά το rendevous with rama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted March 5, 2011 Share Posted March 5, 2011 Για κάθε ενδιαφερόμενο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Fat Pig Posted March 5, 2011 Author Share Posted March 5, 2011 Για κάθε ενδιαφερόμενο. Ω! Είχα δει όταν πόσταρε στο blog του φωτογραφίες από το πόδι του ρωτώντας αν έχει ξαναδεί κανείς κάτι τέτοιο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts