Jump to content

HERMA - (The Martians)

Recommended Posts

Προσοχή περιέχονται περιγραφές σεξουαλικής συνεύρεσης και γλώσσα ιταμή.

Word Count 1146

By Martin McDarren (a.k.a Ocelotl)

Για τον 3ο (22ο) Διαγωνισμό Ε.Φ.

Herma.

The Martians

Με τράβηξε μέσα της με τα μακριά της πόδια τυλιγμένα στους γοφούς μου και τα νύχια της γραπωμένα στους ώμους μου.

Τα βαριά στήθια της με τις τεράστιες βαμμένες κόκκινες θηλές, συμπιεζόταν επάνω στο στέρνο μου και τριβόταν λες και προσπαθούσε να μεριάσει τις σάρκες για να μπει στο σώμα μου.

Σαν να ήθελε να γίνουμε ένα κορμί, μια συμπαγής μάζα από σάρκα που απολαμβάνει το απίστευτο όνειρο της πρόσκαιρης ελευθερίας του έρωτα.

Το σεξ μαζί της ήταν το ίδιο συναρπαστικό, άγριο και τρυφερό, όσο τη μέρα που πρωτοήρθε στον Άρη… και κείνη η μέρα είναι από αυτές που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Την πηδούσα ή με πηδούσε για ώρες∙ αλλά και τότε όπως και τώρα, δεν μπορούσα να ξεχωρίσω την διαφορά.

Μα έτσι ήταν η Ντάρλα, σε γαμούσε όταν νόμιζες πως τη γαμάς.

Με πέταξε ανάσκελα στα νοτισμένα μεταξωτά σεντόνια κι ανέβηκε από πάνω μου με μια αέρινη, συνεχή κίνηση που μου θύμισε τις αδιανόητες σεξουαλικές ακροβασίες των Χέρμα. Κοιταχτήκαμε στα μάτια και για μερικά δευτερόλεπτα χάθηκα στο απύθμενο κενό και το μαύρο που τη γέμιζε.Το D.R.L* μπορούσε να είναι πραγματικά τρομακτική εμπειρία αλλά ήξερα να χειριστώ το μυαλό μου κι έκλεισα τις πόρτες της ψυχής μου ερμητικά.

Δεν ήταν λίγοι οι άντρες του Άρη που την είχαν ερωτευτεί παραβλέποντας την ιδιόρρυθμη φύση της ύπαρξής της. Και όσοι την αγάπησαν, έμειναν με τα κορμιά τους να σαπίζουν μέσα στους παρατημένους εξωσκελετούς. Και ο νους τους χάθηκε σ’ αυτό το πηχτό μαύρο κενό των ματιών της.

Έπρεπε να προσέχω.

Ακούμπησε το ερεθισμένο αιδοίο της πάνω στο πέος μου και το κορμί της κυμάτισε σαν να μην είχε κόκαλα.

Έσκυψε μπροστά κι ακούμπησε τα χείλια μου με τη γλώσσα της, λες να με γευόταν σαν να ήμουν η λεία της… και τότε άφησε το βάρος της πάνω μου. Γλίστρησα μέσα στον υγρό και ζεστό της κόλπο και ούρλιαξα προσπαθώντας να συγκρατήσω μια θάλασσα από άγονο σπέρμα.

Ξαφνικά με άφησε με έναν υγρό παφλασμό και γλίστρησε χαμηλά στο βουβώνα μου.

Ένοιωσα τα χείλια της να με σφίγγουν σαν δροσερή αγκαλιά και τη γλώσσα της να παίζει σαν φίδι που συστρεφόταν μανιασμένο γύρω απ το πέος μου.

Καμιά κανονική γυναίκα δεν θα μπορούσε να έχει το μήκος αυτής της γλώσσας και σίγουρα δεν θα μπορούσε να την δουλέψει έτσι. Από την άλλη μεριά δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι θυμάμαι πως ακριβώς είναι να το κάνω με μια κανονική γυναίκα.

Είχα φύγει από τη γη την εποχή που πλέον μόνο άντρες στέλνονταν στον Άρη και είχα περάσει κάμποσα χρόνια να χαζεύω άπραγος μπροστά σε θαμπά πορνό ολογράμματα… οι γυναίκες δεν αντέχουν πολύ εδώ πέρα.

Αλλά κι αν άντεχαν, δεν ξέρω τι σκατά θα μπορούσαμε να κάνουμε με δαύτες έτσι όπως έχουμε καταντήσει.

Πέρασε το ένα της πόδι πάνω από το κεφάλι μου και βρέθηκα να αντικρίζω τα ολοστρόγγυλα πισινά της. Ήξερε ότι μου άρεσε το θέαμα και μου έδωσε μερικά δευτερόλεπτα να θαυμάσω τα τέλεια σάρκινα ημισφαίρια που ανάμεσά τους έκρυβαν την σχεδόν απόλυτη ηδονή που μπορούσε να απολαύσει ένας εργένης Αρειανός.

Με πήρε μέσα της αβίαστα και κόλλησε πάνω μου συνθλίβοντας τα αχαμνά μου με όλη της τη δύναμη. Η τουλάχιστον με όλη τη δύναμη που μπορούσα να φανταστώ ότι είχε μια γυναίκα.

Γιατί η Ντάρλα ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσα να θυμηθώ από μια γυναίκα ή οτιδήποτε άλλο.Όσο καλύτερα δούλευε το μυαλό σου και η φαντασία σου, τόσο μεγαλύτερη ήταν η ανταμοιβή και η απόλαυση που σου έδινε το D.R.L.

«Όλα είναι στο μυαλό» δεν λένε;

Παραδόξως άντεχα ακόμα και ήξερα πως δεν θα με άφηνε να τελειώσω τόσο γρήγορα.

Όχι η Ντάρλα.

Θα ρούφαγε κάθε τι που υπήρχε στα αχαμνά μου πριν με αφήσει από τα χέρια της και τότε θα προσπαθούσε να μου τον ξανασηκώσει για να με ξαναπηδήξει. Υπήρχε πάντοτε μια μικρή πιθανότητα να το καταφέρει.

Όταν διάλεξα να έρθω στον αγύριστο, ήξερα για τις δυσκολίες και τους πιονιέρους που χάσανε τη ζωή τους εδώ πέρα.

Δέχτηκα να παίξουν με το DNA μου για να με κάνουν πιο ανθεκτικό.

Δέχτηκα την απόλυτη μοναξιά του Κόκκινου Πλανήτη και την ασταμάτητη δουλειά στα απέραντα χωράφια της Άλγης.

Δέχτηκα τις εμφυτεύσεις ξένων πραγμάτων μέσα στο κορμί μου και τα ψαχουλέματα των Ρομπογιατρών στα σωθικά μου.

Δέχτηκα να μην ξαναγυρίσω ποτέ στη γη, κι ακόμα δέχτηκα να μην κάνω απογόνους μιας και είχα ήδη δεχτεί την αφαίρεση των γεννητικών μου οργάνων.

Στην θέση που κάποτε ήταν το πέος μου, τώρα εξέχει ένας σωλήνας από εποξικό που καταλήγει στη μονάδα επεξεργασίας υγρών που αντικατέστησε τον αριστερό μου πνεύμονα.

Το δέρμα μου δεν έχει ιδρωτοποιούς αδένες, κι αντέχει σε θερμοκρασίες που θα σε πάγωναν ή θα σε έψηναν ακαριαία.

Το πεπτικό μου σύστημα έχει περιοριστεί σε ένα μικρό πλαστικό σάκο που αντικατέστησε το στομάχι και τα περισσότερα έντερά μου, μιας και δεν μπορώ να φάω τίποτα άλλο από την Άλγη που καλλιεργώ.

Δεν χέζω πια και δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο τυχερός είσαι που μπορείς να πάς στη τουαλέτα και να αδειάσεις τα απόβλητα σου… πόσο τυχερός που μπορείς να κατουρήσεις, να φας, να γαμίσεις, να κοιμηθείς, να αναπνεύσεις, να πιεις, να ονειρευτείς να ρευτείς να κλάσεις, να ζεσταθείς, να κρυώσεις, να αρρωστήσεις, να πάς διακοπές, να δεις τη θάλασσα, να κάνεις παιδιά που θα μοιάζουν με άνθρωποι έστω κι αν δεν είναι...

Δεν μπορώ να σου περιγράψω τον παράδεισο που ζεις γιατί έχω ξεχάσει για ποιο πράγμα μιλάω, αλλά όπως βλέπεις, μπορώ να σου δώσω μια καλή ιδέα για την κόλαση που τη λέτε Αρειανή αποικία.

Και ίσως όλα αυτά δεν θα με ενοχλούσαν τόσο, αν ήξερα ότι η ζωή μου και η δουλειά μου στα χωράφια δεν θα πήγαινε στράφι. Αν ήξερα ότι η Γεωπλασία του Άρη θα έφερνε ανθρώπους να κατοικίσουν και να φτιάξουν ένα καταφύγιο για το είδος που κάποτε ήμουν και ‘γω μέλος.

Αλλά τώρα ξέρω ότι ποτέ δεν θα πατήσει ανθρώπινο πόδι εδώ πέρα.

Μόνο τα γαμημένα, τα βελτιωμένα ερμαφρόδιτα Χέρμα θα περιδιαβαίνουν τις σπηλιές και τους σταθμούς διαβίωσης του πλανήτη…Θα ψεκάζουν τον τόπο με τις μυρουδιές τους και θα ζουν από τη δουλειά και τους κόπους μας.

Τα Γαμίδια τα Χέρμα.

Το όνομα μου είναι Γεωπλάστης Γκάρντεν Φλόκ και η Ντάρλα ήταν το φάρμακο για την απελπισία μας.

Περίεργο φάρμακο μπορείς να πεις, αλλά εσύ δεν ζεις στην τελευταία σκατότρυπα του Άρη.

Δεν ζεις τη ζωή σου μέσα σε μια κάψουλα εξωσκελετού που δεν μπορείς να διπλώσεις τα πόδια σου κι ούτε αναπνέεις τοξικά αντί για αέρα.

Δεν έχουν πειράξει τα γονίδιά σου κι ούτε το σώμα σου αλλάζει κάθε τόσο από παράξενες πειραματικές μεταλλάξεις. Και σίγουρα δεν είσαι υποχρεωμένος να πηδάς ψηφιακές εγκεφαλικές απεικονίσεις των ονειρώξεών σου.

Δεν χρειάζεσαι το D.R.L (DaRLa) για να νοιώσεις τη βασική ηδονή της ζωής κι ούτε σε νοιάζουνε τα γαμημένα τα Χέρμα.

Γιατί αν ήταν αλλιώς, θα ήσουν ένας από μας… τους λίγους εναπομείναντες Αρειανούς

και γω θα σε γνώριζα…

Καλως ήρθες στον Άρη …

Γαμημένο γήινο σκουπίδι.

*D.R.L - Digital Recreational Lovestreams

Edited by Martin Ocelotl

• 2 weeks later...

Μου άρεσε πολύ αν

και στεναχωρήθηκα με την τύχη του ήρωα. Θα έλεγα πως δεν το περίμενα το τέλος αν και στοιχεία όπως το D.R.L. σε προδιέθεταν.

Οι σκηνές ζωντανές, καλό!

Το σεξ σκληρό, καμία αντίρρηση από μέρος μου, αλλά η κατά τα άλλα ενδιαφέρουσα ιστορία απελπιστικά λίγη. Ό,τι δηλαδή θα μπορούσε να πάει στραβά με ένα διήγημα που «ακολουθεί» σαν θέμα το «Σεξ», πήγε στραβά εδώ.

Η ιστορία: Η τραγική περίπτωση ενός άντρα που θυσίασα την σωματική του υπόσταση για να πάει άποικος στον Άρη. Γιατί το έκανε αυτό στον εαυτό του; Γιατί έρχονται Χέρμα στον Άρη αντί άνθρωποι; Αναπάντητα ερωτηματικά που περιμένουν να χτίσουν μια ενδιαφέρουσα ιστορία επιστημονικής φαντασίας.

Και φυσικά, αντ’αυτού, έχουμε στο μισό διήγημα τι έκανε ένα πέος σε ένα αιδoίο και αντίστροφα. Μπορούσες πολύ καλύτερα Μάρτιν.

Ενδιαφέρουσα ιστορία. Μ’ άρεσε ο τρόπος που παρουσιάζεις την όλη κατάσταση.

Ίσως το εικονικό της υπόθεσης να ήταν αναμενόμενο (κρατήθηκα και δεν είδα τι σημαίνουν τα αρχικά μέχρι το τέλος), αλλά η εξήγηση της αναγκαιότητάς του σε συνδυασμό με την κατάσταση που επικρατεί το κάνει αρκετά ενδιαφέρον. Μ’ άρεσε η DaRLa.

Η ιστορία θα μπορούσε να είναι σημαντικά μεγαλύτερη (το λέω αυτό επειδή ήθελα να μάθω κι άλλα για τα Χέρμα καθώς και περισσότερα για τον κόσμο μέσα στον οποίο εξελίσσεται η ιστορία), αλλά ακόμη κι έτσι λέει αυτό που θέλει να πει.

Πιο γενικά, μου άρεσε ο τρόπος που είναι γραμμένη και δομημένη η ιστορία. Είχε μπόλικο, λεπτομερές σεξ, το οποίο λόγω του μικρού μεγέθους της ιστορίας, έμοιαζε πιο μπόλικο απ’ όσο έπρεπε.

Καλή επιτυχία!

Αυτή η παράλληλη αφήγηση σεξ και ιστορίας του ήρωα, αν πετύχαινε θα έβγαινε κάτι πολύ όμορφο. Δεν πέτυχε όμως. Στην ανάγνωση ήμουν συνεχώς μετέωρη ανάμεσα στα δύο κάτι που τελικά δε με έβαλε μέσα σε κανένα. Ούτε την καύλα ένιωσα ούτε και την περιέργεια.

Οι Χέρμα κάνουν ένα απλό πέρασμα, δεν τους δικαιώνει. Δηλαδή μπαίνεις στον κόπο να μου μιλήσεις για ερμαφρόδιτα όντα και δεν μου εξηγείς τίποτα.

Έχεις την εισαγωγή για μια πολύ ενδιαφέρουσα sf ιστορία. Έτσι από μόνο του, δε στέκεται πιστεύω.

Θα μπορούσε να ήταν τμήμα ενός μεγαλύτερου κειμένου. Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη σε μια ιστορία που αφορούσε

τον εποικισμό του Άρη.

Σε αυτή την μορφή, είναι απλά μετέωρο. Είπαμε, θέμα είναι το σεξ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η ιστορία έπρεπε να είναι ΜΟΝΟ σεξ. Γράφεις μια μεγάλη, έντονη, παραστατικότατη σκηνή σεξ και τα υπόλοιπα στοιχεία της ιστορίας απλά τα σκορπίζεις εδώ κι εκεί. Ε ναι λοιπόν, πες κάτι για τα Χέρμα. Πες μας κάτι περισσότερο για τη ζωή του ήρωα, γιατί έπρεπε να πάει εκεί, γιατί έπρεπε να υποστεί όλες αυτές τις αλλαγές.

Μάρτιν, σίγουρα γράφεις καλά αλλά η ιστορία σου δεν μου άρεσε. Ωραία γλώσσα, δυνατή, και οι σκηνές του σεξ σίγουρα περιγραφικές, αλλά ήταν τσιτάτες και όχι καλά ενσωματωμένες στην ιστορία. Για την ακρίβεια, η ιστορία η ίδια ήταν ελλιπής και δεν ένιωσα και πολλά. Δυστυχώς, η μισή ήταν άγριο σεξ, άσκοπο, σαν για να επιβεβαιωθεί αγχωτικά το θέμα του διηγήματος. Κρατάω την συγγραφική ικανότητα, αυτήν καθεαυτήν, και σου εύχομαι καλή επιτυχία στον διαγωνισμό.

Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Ήταν καλογραμμένη ναι, αλλά ένιωσα ότι δεν μου έδωσε τίποτα σαν ιστορία. Ήθελα περισσότερα. Η ερωτική σκηνή υπερβολική στην έκτασή της σε σχέση με την υπόλοιπη ιστορία. Δεν μου έδωσες κάτι για να συμπαθήσω τον ήρωά σου, κι έτσι στο τέλος αν και αυτά που αποκαλύπτονται γι' αυτόν, θα έπρεπε να με κάνουν να τον λυπηθώ, εγώ νομίζω αδιαφόρησα! Θα έπρεπε πιστεύω να ξοδέψεις περισσότερες λέξεις για να ανοίξει λίγο η ιστορία σου, να μην είναι μονο σεξ και τίποτα άλλο. Υπήρχαν τόσες πληροφορίες που μπορούσες να μας δώσεις για τον κόσμο και για τα γεγονότα που γίνονται!

Απίστευτη η περιγραφή του κώλου πάντως! Συγνώμη αλλά έπρεπε να το πω!:lol:

Χμμμ. Πολύ ζωντανή περιγραφή, οπωσδήποτε, αν και μοιάζει λίγο με μετάφραση από τα αγγλικά (ειδικά η λέξη "σκατότρυπα"=shithole, κάνει μπαμ). Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό, είναι ότι εδώ έχουμε περιγραφή και όχι διήγημα. Ένα πολύ ενδιαφέρον και εφιαλτικό σκηνικό για να εξελιχτεί μια ιστορία εφ, που εδώ... δεν υπάρχει. Είστε καλός στο setting και στην τεχνογνωσία. Αλλά φτάνει αυτό; Ίσως θα έκανε για πρόλογος μυθιστορήματος. Αλλά μόνο για πρόλογος.

(-) Είναι πολυ μικρούλι.

Δεν είμαι σίγουρος ότι πολυέπιασα τι είναι η Ντάρλα.

Το σεξ μοιάζει κάπως ασύνδετο με την ιστορία.

Ένιωθα ότι υπήρχε μια κεντρική ιδέα που αντί να ανδεικνύεται κρυβόταν πίσω από τον θυμό (που λέω πιο κάτω).

Το κλείσιμο χμ…

(+) Μου φάνηκε θυμωμένο, πικρό γραπτό. Σκληρό. Με κράτησε εκεί με την ένταση που έβγαζε σε κάθε γραμμή. Πώς να το πω… ένιωθα ότι διάβαζα ένα πολύ ψυχωμένο κείμενο, ένα κείμενο που γράφτηκε με τα α…δια (ελπίζω ότι καταλαβαίνεις τι εννοώ κι έτσι δεν θα το πάρεις στραβά). Συγχαρητήρια γι’ αυτό (αν και όπως είπα πιο πάνω, κατά τη γνώμη μου ο θυμός έπεσε σαν κουρτίνα πάνω σε πράγματα που δεν έπρεπε να πέσει).

«Καμιά κανονική γυναίκα δεν θα μπορούσε να έχει το μήκος αυτής της γλώσσας»

- Ή ‘δεν θα μπορούσε να έχει μια γλώσσα αυτού του μήκους’ ;

«Το δέρμα μου δεν έχει ιδρωτοποιούς αδένες,κι αντέχει σε θερμοκρασίες που θα σε πάγωναν ή θα σε έψηναν ακαριαία».

- Μου φαίνεται λίγο ζόρικο να χωνέψω το ότι επειδή δεν έχει ιδρωτοποιούς αδένες μπορείς να αντέχει σε θερμοκρασίες που σε ψήνουν (ή σε παγώνουν) ακαριαία. Όπως και να ‘χει, με έβγαλε στιγμιαία απο τον ρυθμό.

Να υπογραμμίσουμε, βεβαίως, και το όνομα Φλοκ. Και, όχι, δεν είναι από το σκυλί του Μίστερ Μπλουφ από τον Λοχαγό Μαρκ, να είστε σίγουροι.

[+]

Ωραία, "σκληρή" αφήγηση. Μου άρεσε.

Αγαπημένο, σχεδόν Dick-ειο setting.

H σύμβαση της cyber-Darla (πολύ έξυπνη η ονοματοδοσία) έρχεται και κολλάει ωραιότατα.

[-]

Δεν μας λες γιατί αποφάσισε να υπομείνει όλο το "βασανιστήριο" που περνάει ο ήρωας. ΟΚ, σίγουρα έχει έναν πολύ καλό λόγο, είναι σαφές αυτό, αλλά ούτε ένα τόσο δα hint-άκι;

Χέρμα; Τι είναι αυτό; Και γιατί στον τίτλο; Προφανώς είναι κάτι σημαντικό, ειδικά αφού κλείνει και το διήγημα, αλλά δεν το κατάλαβα. Και με χάλασε. Και τέλος ποιά η σχέση τους με το sex;

Το τρίπτυχο :

1.Σκληρή (όχι προκλητική ή χυδαία αλλά σκληρή) γλώσσα /

2.Οι ανύπαρκτοι αλλά πολύ χαλαρά και άνετα χωμένοι, κάπου εκεί στο τέλος, Χερμα /

3. Ο αγγλικός υπότιτλος (ok, οι Χέρμα είναι οι The Martians)

μου δημιούργησαν την αίσθηση ότι το διήγημα με κοίταζε αφ 'υψηλού.

Δηλαδή, αν έφευγαν τα Χέρμα, θα το δεχόμουν και μάλλον θα το γούσταρα ως μία δυνατή κραυγή απόγνωσης. Αλλά οι Χέρμα το στέρησαν αυτό.

Μου άρεσε; Αρχικά ναι αλλά τελικά όχι.

Καλή επιτυχία!

μια διευκρίνηση μόνο.

Ο αποικισμός του Αρη θα εχει μερικές δύσκολες προϋποθέσεις για τους πιονιέρους, Όσοι πάνε, ΔΕΝ θα ξαναγυρίσουν πίσω. Eιναι το απόλυτο one way trip. (ψάξτε το)

(Αυτή τη στιγμή που γράφω τούτο το σχόλιο, το HERMA αριθμεί δεκαπέντε χιλιάδες λέξεις... και πάει.)

Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω απ' ό,τι ήδη λέχθηκε. Η ιστορία είχε ένα καλό υπόβαθρο, θα μπορούσε πιθανώς να είναι η εισαγωγή σε μία πολύ μεγαλύτερη ιστορία. Πέρασε δυστυχώς λίγο αδιάφορα από μένα... Μ' αρέσει η σκληρότητα των σκηνών σου αλλά δε με κέρδισαν και τόσο ο ήρωας κι η όλη του κατάσταση. Ίσως να 'θελε απλά παραπάνω δουλειά και λίγη οργάνωση στην αλληλουχία των σκηνών σου και θα 'ταν πολύ καλύτερο. Το θέμα δεν είναι καθόλου άσχημο, φαίνεται ότι το 'χεις ψάξει! Μην το αφήσεις λοιπόν!;)

Βασικά, δεν είμαι σίγουρη αν μου άρεσε.... (είμαι περίεργη το ξέρω
devil2.gif
) αλλά θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους, έμοιαζε με κομμάτι από ιστορία που παίρνει πολύ μεγαλύτερη ανάλυση.

Από μένα καλή επιτυχία στον διαγωνισμό και στην ιστορία σου(εκτός διαγωνισμού
thmbup.gif
)

Δυνατά γραμμένη η ιστορία, χωρίς περιστροφές.

Έχει πολύ καλή γραφή, αλλά με αφήνει με κάποιες απορίες.

Στην αρχή, από τον τίτλο, νόμισα ότι η DarLa θα ήταν ένα Herma.

Μετά, ξαναδιαβάζοντας την ιστορία, καταλαβαίνω ότι πρόκειται για κάτι άλλο, ίσως μάλιστα για κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον.

Προφανώς, μόνο ερμαφρόδιτη δε φαίνεται να είναι η Darla. :lol:

Έτσι όπως είναι δοσμένο το κείμενο, παρόλο που η σκηνή του σεξ είναι βασική, το ίδιο το σεξ φαίνεται να είναι ένα από τα πολλά θέματα που πάει ν' ανοίξει η ιστορία κι όχι ο άξονας γύρω από τον οποίο χτίζουμε.

Έτσι θεωρώ ότι ο τίτλος μας αποπροσανατολίζει.

Εκτός πάλι αν κατάλαβα κάτι λάθος, αλλά τότε δεν ξέρω πού την έχασα τη μπάλα...

Πολλά από αυτά που θα σου πω (ίσως και όλα) έχουν αναφερθεί και σε προηγούμενα σχόλια, αλλά δεν μπορώ παρά να τα πω κι εγώ με τη σειρά μου.

Λάτρεψα: Την άμεση γλώσσα, που θαρρείς και σε έκανε να ντρέπεσαι που είσαι ένα

‘γαμημένο γήινο σκουπίδι’.

Τις περιγραφές. Ίσως όχι τρελά, αλλά μου άρεσαν. Την τοποθέτηση της ιστορίας σου

στον Άρη,

που είναι από τους αγαπημένους μου κόσμους επιστημονικής φαντασίας.

Με το ζόρι άντεξα: Την υπερβολικά μεγάλη έκταση της ερωτικής σκηνής σε σχέση με το υπόλοιπο κείμενο. Καλύπτει όλη την υπόθεση, κι ενώ θα μπορούσες να δώσεις πολλά, με το ‘μύθο’ που έχεις στήσει, δεν το έκανες. Ίσως αυτό είναι αποτέλεσμα μιας ‘απεγνωσμένης’ προσπάθειας (που πιστεύω πως φαίνεται) για να είσαι εντός θέματος.

Ξεχώρισα: Το λογοπαίγνιο με

την DaRLa.

Έξυπνο!

Αν το διήγημα όριζα: Κατ’αρχάς δε θα βιαζόμουν τόσο πολύ στα σχετικά με την ιστορία. Με άλλα λόγια, δε θα την άφηνα τόσο... μικρή και δε θα την ανέβαζα και τόσο νωρίς. Έχει περιθώρια βελτίωσης. Θα μπορούσες να μας πεις πιο πολλά για τον κόσμο σου.

Γιατί δεν άντεχαν οι γυναίκες εκεί;

Πώς ακριβώς λειτουργούσε το D.R.L.;

Γιατί πολλοί δεν το άντεχαν;

Και τελικά, δεν κατάλαβα, με τί τρέφονταν - με τί συντηρούνταν, αν το προτιμάς;

Ο ήρωάς σου πάλι γιατί ήρθε στον πλανήτη;

Τί ακριβώς είναι τα herma(phrodites) και τί κάνουν σε σχέση με τους ελάχιστους εναπομείναντες ανθρώπους;

Πολλά ερωτήματα, που αν απαντηθούν, θα δώσουν μια νέα πνοή στην ιδέα και την ιστορία σου. Αλλά, ακόμα κι έτσι, αυτό που ήθελες να βγάλεις – πιστεύω – το έβγαλες. Και είναι (γενικά) πολύ δύσκολο να ‘στήσεις’ έναν ολοκληρωμένο νέο κόσμο σε ένα διήγημα τέτοιας έκτασης, επομένως (εν μέρει) δικαιολογείσαι. Λέω ‘εν μέρει’ διότι είχες το περιθώριο των λέξεων για το αναπτύξεις λίγο περισσότερο. Αλλά τέρμα με την πολυλογία! :)

Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό, Martin!

Μ' άρεσε η οργή που έβγαζε ο ήρωας και το πόσο εθιστικό ήταν το ΝΤ.Ρ.Λ

Θα ήθελα ίσως λίγο περισσότερη περιγραφή του κόσμου. Εντάξει, κόλαση, αλλά τρεις-τέσσερις λέξεις καίρεια πεταμένες εδώ κι εκεί δε θα έβλαπταν.

Η τσόντα όμως παραήταν τσόντα.

1. Γιατί δεν άντεχαν οι γυναίκες εκεί;

2. Πώς ακριβώς λειτουργούσε το D.R.L.;

3. Γιατί πολλοί δεν το άντεχαν;

4. Και τελικά, δεν κατάλαβα, με τί τρέφονταν - με τί συντηρούνταν, αν το προτιμάς;

5. Ο ήρωάς σου πάλι γιατί ήρθε στον πλανήτη;

6. Τί ακριβώς είναι τα herma(phrodites) και τί κάνουν σε σχέση με τους ελάχιστους εναπομείναντες ανθρώπους;

1. Γιατί "οι γυναίκες είναι από την Αφροδίτη..." χεχεχ

2. Σ' έκανε να ζεις τις φαντασιώσεις σου.

3. Γιατί λειτουργούσε ακριβώς όπως ένα εθιστικό ναρκωτικό.

4. Έτρωγαν τα φύκια που καλλιεργούσαν, το λέει.

5. Γιατί προφανώς ήταν ένα ρεμάλι στη Γη, χωρίς οικογένεια, δουλειά, λεφτά και μοίρα στον ήλιο. Τον προτάθηκε να κάνει ένα σωρό επεμβάσεις και να δουλέψει στην κόλαση για κάποιο "ευγενή", όπως παρουσιάστηκε στην αρχή, σκοπό και κείνος σκέφτηκε "δε γαμείς...".

6. Πράγματι. Τί είναι, Μάρτιν, και γιατί σκάνε μύτη έτσι ξαφνικά στο τέλος;

έντιτ: Θα πέσει Γουόρντσμιθ να με κάψει.

Edited by KELAINO

KELAINO

Η απάντηση στο 6 ειναι: Αντικαταστάτες

Χμμμμμμ.... όντως αυτό δεν το περίμενα.... ενδιαφέρον..:mf_sherlock:

Κλασσική περίπτωση βλάβης που θα έλεγε και ο Τσάκωνας...

Το διήγημα δεν στεκεται μόνο του, πολύ απλά γιατί δεν είναι μόνο του. Διάσπαρτες πληροφορίες στο κείμενο δίνουν hints οτι ήδη πρόκειται για μέρος κάποιας μεγαλύτερης ιστορίας.

Την πρώτη φορά που το διάβασα, αμέσως μετά την ανάρτηση του, ήταν σαφές για εμένα οτι πίσω απο το διήγημα κρύβεται ένας ολόκληρος κόσμος που είτε έχεις αρχίσει να γράφεις για αυτόν, είτε έχεις ήδη πολλές σημειώσεις για όσα συμβαίνουν εκεί.

Διαβάζοντας και κάποια σχόλια των παιδιών αλλά και δικές σου διευκρινήσεις, απλά επιβεβαιώθηκε η εικασία μου.

Δινοντας λοιπόν ένα απόσπασμα απο μια μεγαλύτερη ιστορία υπάρχει πάντα ο φόβος να μην γίνει κατανοητή στο μεγαλύτερο μέρος της γιατί λείπουν βασικές πληροφορίες. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και εδώ αφήνοντας πολλά αιωρούμενα ερωτήματα σχετικά με τα Herma, τους Martians, Την Darla, και το setting γενικότερα.

Πέρα απο αυτό, η γραφή είναι σίγουρα καλή και κοφτερή και οι Αγγλισμοί προσωπικά δεν με πείραξαν καθόλου, ίσως γιατί μου αρέσει να διαβάζω Αγγλισμούς. Μπορεί να θεωρείται λάθος απο πολλούς, αλλά στο τέλος μετράει η συνολική αίσθηση που αποπνέει το κείμενο στον μέσο αναγνώστη.

Περιμένω κάποια στιγμή να δω την ολοκληρωμένη έκδοση.

Ωραία περιγραφή σεξ, αρκετά πετυχημένη. Το γράψιμο γενικότερα ήταν καλό. Η μετάβαση στην αλήθεια δεν ήρθε τόσο απρόβλεπτα όσο θα ήθελα, αν και δεν έπιασα το μυστικό παρά μόνο όταν το αποκάλυψες. Ωστόσο η ιδέα μου φάνηκε αρκετά κοινή και δίχως να καταλήγει σε κάποιο συμπέρασμα. Συνολικά, καλή ιστορία.

Νομίζω πως αν δεν είχε σαν θέμα το σεξ, θα ήταν μια πολύ καλύτερη ιστορία. Αλλά φαίνεται πολύ έντοντα το ότι πρέπει να περιγράψεις το φυστίκωμα γιατί αυτό είναι το θέμα και το κάνεις με τόση ένταση που καταντά σχεδόν αποκρουστικό. Σαν τις στριπτιτζούδες που υποκρίνονται ότι τους αρέσει να τους βάζει ο κάθε λυσσασμένος χέρι, ενώ εκείνη τη στιγμή θέλουν μόνο να ξεράσουν.

Αν αφαιρέσει κανείς την σκηνή με το πήδημα, το υπόλοιπο κείμενο είναι μια πάρα πολύ καλή περίληψη (αυτή απ' το οπισθόφυλλο) μιας ιστορίας. Αλλά δεν είναι ιστορία.

Ο κεντρικός μεταλλαγμένος ήρωας είναι πολύ ενδιαφέρον χαρακτήρας για μια ιστορία ΕΦ, με άπειρες δυνατότητες και προεκτάσεις. Ο μονόλογος-κήρυγμα που κάνει σε σχέση με τις «απολαύσεις» των γήινων είναι δυνατός και ευρηματικός. Η γλώσσα είναι όσο πρέπει σκληρή. Όμως, το διήγημα δείχνει αποσπασματικό, σαν κάτι που έκοψες από μια μεγαλύτερη ιστορία και σε αφήνει ανικανοποίητο με τον τρόπο που τελειώνει.

Μάρτιν, θα το πω ξερά, όπως σου αρέσει. Είναι από τα χειρότερα πράγματα που έχω διαβάσει.

Γιατί κόλλησες έτσι;

Φυσικά κατάλαβα πολύ νωρίς τη φύση της Ντάρλα, αλλά αυτό δεν θα ήταν το βασικό μειονέκτημα. Γίνεται το βασικότερο όμως, μια που από το κείμενό σου δεν έχω να πάρω και τίποτα άλλο. Μόνο μια έκπληξη το έσωζε. Αφού όμως αυτή δεν ήρθε, γιατί δεν έπαιξες λίγο ακόμα; Γιατί δεν μας τον έδειξες να έχει απανωτά ραντεβού με την Ντάρλα, να τη θέλει όλο και πιο πολύ, να βυθίζεται στην σκέψη της και τίποτα άλλο να μη μετράει πια γι' αυτόν; Θα μπορούσες να τη βάλεις να του μιλάει κιόλας, να του ξυπνάει βίτσια που δεν είχε ποτέ του φανταστεί, να παίζει με τη σεξουαλικότητά του κάνοντάς τον να την ανακαλύπτει και ο ίδιος...

...να μας μπερδέψεις κομματάκι, τέλος πάντων.