Jump to content

HERMA - (The Martians)

Recommended Posts

Όταν είχα πορωθεί με τη σκηνή του σεξ και μετά ξαφνικά βλέπω ότι ο τύπος δεν έχει καν γεννητικά όργανα ξαφνιάστηκα και απογοητεύτηκα. Δεν λέω καλή η ανατροπή, αλλά ίσως θα χρειαζόταν κάπως να με προετοιμάσεις για το μεγάλο αυτό δεδομένο. Αφού έχει πλήρη συνείδηση για το ποιος είναι ο ήρωας σε αυτήν τη ψευδαίσθηση θα μπορούσε να το κοιτάει για παράδειγμα το πέος του σαν κάτι χαμένο που ξαναβρήκε ή κάτι τέτοιο.. (ένα επίθετο δηλαδή μπροστά μόνο μπορεί να χρειαζόταν)

Επίσης μετά αρχίζεις να παραθέτεις τα μεγάλα clues για τη ζωή του στον Άρη. Απαριθμώντας τα! Η κάθε γραμμή είναι και ξεχωριστό κεφάλαιο man! Όχι δεν θέλω να διαβάσω μια εισαγωγή για κάτι μεγαλύτερο. Όχι δεν θέλω να διαβάσω μια περίληψη βιβλίου. Θέλω να ζήσω όμως μια στιγμή του ήρωα όπως ξεκίνησες το παρών δίηγημα.

Edited by Διγέλαδος

Μόνο του έτσι όπως είναι στο post, η ιστορία δεν έχει και πολλά να δώσει.

Η ιδέα του αποικισμού με τον άνθρωπο και τις σωματικές αλλαγές που έχει υποστεί είναι ωραία, αρκετά ωραία.

Τώρα το ‘τι είναι τα herma’ και γιατί είναι κακό που υπάρχουν, ή γιατί απλά ο τύπος είναι τόσο ρατσιστής απέναντί τους.

Δεν είναι καθόλου άνθρωποι;

Γιατί αυτός είναι μετά από τόσες επεμβάσεις που έχει κάνει;

Κάτι τέτοια θέματα λείπουν από την ιστορία έστω ως αναφορά.

Αν όμως όπως ειπώθηκε σε μετέπειτα post υπάρχει εξέλιξη σε μεγαλύτερη ιστορία. Τότε απλά...δεν υπάρχουν πολλά να πούμε σαν κριτική σε κάτι που δεν είναι ολόκληρο.

Οι εξηγήσεις για τις σωματικές του μετατροπές πέφτουν μαζεμένες. Θα ερχόταν πιο φυσικό να τις βλέπαμε στη διάρκεια της ιστορίας με αφορμή γεγονότα ή πράξεις του αφηγητή. Φυσικά αυτό θα απαιτούσε σημαντικά μεγαλύτερο μέγεθος αλλά και πλοκή, η οποία, στην έκταση αυτή, σχεδόν απουσιάζει.

Ο αφηγητής στο τέλος απευθύνεται σε κάποιον ανώνυμο γήινο, αλλά αυτό προκύπτει μάλλον απότομα.

Δεν μου έγινε σαφές τι είναι και κυρίως τι τρέχει με τα Χέρμα.

Το λεξιλόγιο θα μπορούσε να είναι κάπως λιγότερο vulgar χωρίς αυτό να βλάπτει την ιστορία, αλλά σίγουρα είναι ικανοποιητικά δικαιολογημένο από τον αφηγητή ως χαρακτήρα.

Τα αρχικά του D.R.L. θα ήταν καλύτερα να είχαν ενσωματωθεί με κάποιον εύσχημο τρόπο στο κυρίως κείμενο. Γενικά, καλύτερα να αποφεύγονται οι υποσημειώσεις στη λογοτεχνία.

Νομίζω ότι αποτελεί μια ενδιαφέρουσα αρχή για κάτι πιο μεγάλο. Θα ενδιαφερόμουν να μπω πιο πολύ στη ζωή ενός Γεωπλάστη –και όχι μόνο για τις ιδιαιτερότητες του σεξ.

Γενικά: Βιαστικό και συμπυκνωμένο, αλλά χωρίς πλοκή.

Μου άρεσε: Οι περιγραφές, η γλώσσα,

Δε μου άρεσε:Ξέρω ότι εγώ ειδικά δεν έχω δικαίωμα να μιλάω για πλοκές, αλλά ετούτο δεν είχε καμιά. Και δε θα με πείραζε ιδιαίτερα, αλλά ούτε και γραμμένο με μια σειρά είναι. Πηδάς (no pun intended) από τη μια περιγραφή στην άλλη από τον έναν αφορισμό στον άλλο χωρίς συγκεκριμένο σκελετό, ή τουλάχιστον αυτό παίρνω εγώ από το κείμενό σου. Επίσης δεν πολυκατάλαβα τι είναι τα Χέρμα και τι ρόλο παίζουν στην ιστορία.

Edited by Naroualis