Jump to content

Ακαταμάχητη

Recommended Posts

Λάτρεψα: Τη γραφή σου, στρωτή όπως πάντα, κι ας είχε ορισμένα λαθάκια σε κάποια σημεία. Τον χαρακτήρα της Κλερ και την ικανότητά της. Τον αντίκτυπο της ικανότητάς της στους άλλους, άντρες και γυναίκες.

Με το ζόρι άντεξα: Κάποια σημεία αναληθοφάνειας, κάποια άλλα που φάνταζαν περιττά και κάποια που παραλήφθηκαν. Όπως, για παράδειγμα, η συζήτηση του Μπατ με την Κλερ. Επίσης, μου έμεινε κι εμένα μια απορία σχετικά με τον άντρα που συναντά στο τέλος η Κλερ.

Ξεχώρισα: Την παρακάτω φράση.

«Ναι», συμφώνησε εκείνος, «οι άνθρωποι είναι παντού ίδιοι»

Αν το διήγημα όριζα: Μάλλον δε θα άλλαζα το ότι δε μαθαίνουμε από την αρχή πως μπορεί να επηρεάσει και τις γυναίκες. Δε με ενόχλησε καθόλου αυτό. Υποθέτω πως για το κάθε φύλο εκκρίνει διαφορετικό είδος φερομονών κι έτσι κατά τη σύλληψή της απλώς τη βρήκαν απροετοίμαστη. Ούτε οι επιστημονικές επεξηγήσεις του γιατρού με ξένισαν. Γιατρός είναι, μπορεί να μιλάει πιο λόγια, πιο επιστημονικά. Αυτό που θα εξηγούσα, όμως, θα ήταν η σχέση του ογκώδη άντρα με την Κλερ. Όπως επίσης και το πως προέκυψε η πρωταγωνίστρια. Φυσιολογικά ή προέκυψε από κάποιο επιστημονικό πείραμα;

Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό, Άγγελε!

Μια ωραία, απλή, γρήγορη ιστορία που σε τραβάει.

Παρόλα αυτά θα έλεγα πως δεν είναι ακαταμάχητη μιας και η ιδέα προϋπάρχει αρκετά σε διάφορα άλλα μέσα.

Φερομόνες, γυναίκες με άντρες σε υποταγή, sex, κ.τ.λ

Επιπλέον όπως έχει ειπωθεί, η σύλληψη της και ότι σκέφτεται εκείνη την στιγμή δεν κολλάει ακριβώς με ότι ισχύει. Με λίγες εσωτερικές σκέψεις είμαι σίγουρος θα είναι πιο λογικό.

Ωραία κίνηση πάντως τελικά που οι δυνάμεις της επηρεάζουν και τα δύο φύλα.

Μου άρεσε αρκετά και η μη ‘τέλεια-όμορφη’ μορφή του άντρα, με την κοιλιά και την όψη νταλικέρη(?).

Γενικά το ζευγάρι λεει για μία ιστορία δική τους. Η διάφορα ηλικίας, τα ταξίδια τους – πιθανόν μία ‘πατρική’ σχέση – υπάρχει αρκετό ψητό.

Τέλος οφείλω να πω ότι είναι απόλυτα υπέροχη η τελευταία σκηνή με τους δύο μαζί να –αλληλομοιράζονται τις αισθήσεις.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι που να μην έχει ήδη ειπωθεί. Διάβασα μια καλογραμμένη ιστορία χωρίς, όμως, να απαντά κανένα ερώτημα απ' αυτά που γεννάει. Τι είναι αυτοί οι δύο, πώς κάνουν αυτά που κάνουν και γιατί. Οπότε, μου στέρησες την χαρά ν' απολαύσω την πολύ καλή γραφή σου.

Η ιδέα, όμως, είναι καταπληκτική και δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη

+ Χρησιμοποιημένη αλλά πάντα ενδιαφέρουσα ιδέα.

+ Καλή χρήση της γλώσσας.

- Η πλοκή κάπως υπερβολικά απλή, χωρίς κάποια ενδιαφέρουσα στροφή.

+ Καλός παρουσιαστικά ο καλός της στο τέλος.

- Δεν κατάλαβα πώς και από πότε άρχισε να μπορεί να κάνει το ίδιο και σε γυναίκες.

- Ένα τέτοιο άτομο, μετά τη σύλληψή του δεν θα φυλασσόταν σε νοσοκομείο, αλλά στην ασφαλέστερη υπόγα των μυστικών υπηρεσιών. Και (αν και η υπόθεση δεν έφτασε μέχρι εκεί) θα έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να την ελέγχουν ώστε να την εμπιστευτούν να κάνει τη δουλειά τους.

Το γράψιμο ευκολοδιάβαστο και κατανοητό, αν και σε μερικά σημεία υπάρχουν ψήγματα tell, not show. Προσπάθησε να γίνεις πιο κοφτός και μη φοβάσαι να αφήνεις το μυαλό των αναγνώστων να γεμίζει τα κενά. Τους αρέσει αυτό.

Συνολικά, μια αρκετά καλή ιστορία.

Γενικά:Διασκεδαστικό χωρίς να είναι διδαχτικό. Η ύπαρξη του συντρόφου το κάνει λιγότερο πιστευτό ίσως.

Μου άρεσε: Οι ήπιοι τόνοι της αφήγησης. Το ότι τελικά δεν υπήρξε ούτε μια ουσιαστική επαφή.

Δε μου άρεσε: Οι ήπιοι τόνοι της αφήγησης. Ξέρω, φάσκω και αντιφάσκω, αλλά νομίζω ότι ήθελα το πτι πιμάν, το πιπεράκι του που λένε. Κάτι που να δείξει την έξαρση. Ως έχουν τα πράγματα δεν ανησυχώ ούτε μια στιγμή για την Κλερ. Θεωρώ επίσης, αν και είναι μικρό το κακό, ότι οι τρεις άντρες που την παρακολουθούν δε χρειάζονταν ονόματα, παρά μόνο τις ιδιότητές τους. Τέλος, αν και η ύπαρξη του συντρόφου είναι πραγματικά ανακουφιστική και ελαφρώνει λίγο το βάρος της ιδέας, μου φαίνεται παράξενο που συναντήθηκαν αυτοί οι δύο άνθρωποι τυχαία ή με κάποιον άλλον τρόπο ή δεν ξέρω τι…;

Edited by Naroualis

Σας ευχαριστώόλους που διαβάσετε και σχολιάσατε την ιστορία μου. Να πω, λοιπόν, κι εγώ δυολόγια γι’ αυτήν:

Αποφάσισα ναγράψω αυτήν την ιστορία επειδή ήθελα κάτι που να μην έχει σχέση με τις συνήθειςασχολίες της ΕΦ, την τεχνολογική/επιστημονική ανάπτυξη και τον φουτουρισμό.Οπότε, η φυσική εξέλιξη με βόλεψε πολύ καλά. Επίσης, ήθελα κάτι που να έχεισχέση με το σεξ ως ιδέα, κι όχι το σεξ ως πράξη. Από αυτήν την άποψη είμαι ικανοποιημένοςμε την ιστορία.

Από εκεί καιπέρα αρχίζουν τα αρνητικά της ιστορίας, που αναφέρθηκαν στα σχόλιά σας. ΟΝτίνος έχεις δίκιο όταν λέει ότι πρόκειται, ουσιαστικά, για μία origin story, αν και δεν το ήθελα καθόλου αυτό. Υπάρχουν αρκετά αδιευκρίνιστα σημείαπου θα μπορούσαν να αναλυθούν εκτενέστερα.

Όσον αφορά τηνικανότητα της Κλερ. Η απόκτησή της έγινε μέσω της φυσικής επιλογής καιεξέλιξης. Δεν ειπώθηκε ξεκάθαρα μέσα στην ιστορία, αλλά έγιναν μικρές νύξεις. Ηλειτουργία της ήταν αυτή που ανέφερε ο Alanis, χρησιμοποιεί άλλου τύπου φερομόνες για τους άντρες και άλλου για τις γυναίκες,απλά είναι διαφορετική η «διαδικασία» έκκρισης. Στην σκηνή της σύλληψής της δενήθελα να υπονοήσω ότι δεν μπορεί να επηρεάσει τις γυναίκες, αλλά να δείξω τοεμφανές, ότι δεν περίμενε να στείλουν γυναίκες εναντίον της. Μετά αλλάζει ηοπτική γωνία και μαθαίνουμε για την επιπλέον πληροφορία για την ικανότητα της Κλερόταν επιστρέφουμε σε αυτήν. Δεν ήθελα ούτε να μπαλώσω, ούτε να δικαιολογήσω,ούτε να κοροϊδέψω και σίγουρα δεν ήθελα να κλέψω. Δεν μ’ αρέσει να κλέβω. Ανκαι καταλαβαίνω υπό ποια έννοια έγιναν τα παραπάνω σχόλια.

Έχετε δίκιο γιατην σκηνή της απόδρασης, ήταν κάπως υποτονική. Οφείλεται στο ότι στένευε τοπεριθώριο λέξεων γι’ αυτό και ήθελα κάτι σε quickie (pun intended). Βέβαια, από τα σχόλιά σας κατάλαβα ότι θα ήταν προτιμότερο να κρατήσωτην οπτική γωνία στην πλευρά της Κλερ, κάτι που θα μου έδινε περισσότερο χώρογια πιο πολλή δράση.

dagoncult, η εμφάνιση του άντρα έχει σχέση με τη φράση

[quote] «Αναρωτιέμαι γιατί η φύση έδωσε ένα τέτοιο χάρισμα σ’ ένα τόσο θεσπέσιοπλάσμα»[/quote]

Η φύση δεν κάνει εξαιρέσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση αιμομιξίας. Συγγνώμη,αν σου το χάλασα :lol: , αλλά η Λίνα έχει δίκιο.

TheTregorian, ο λόγος που η Κλερ περίμενε στο ιατρείο ήταν για να μάθει πού και πώς τηφυλούσαν, κι όχι για να μάθει τι σχεδιάζουν. Φαίνεται ξεκάθαρα στο κείμενο. Αν καιπλέον καταλαβαίνω ότι εκείνη η σκηνή ήταν περιττή.

Αυτά τα «λίγα»από μένα. Και πάλι σας ευχαριστώ όλους.

Edited by Mesmer