Stanley Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 (edited) Συγγραφέας: Χρηstanley Λέξεις: 3500 ακριβώς της ιστορίας. Βία:Οχι Σεξ:Οχι explicitly Αυτοτελής: Ναι. Για την ώρα. Σχόλια: Ο,τι πιο λιτό έχω γράψει ποτέ μου και πιστεύω θα συμφωνήσετε. Επίσης, η πρώτη μου απόπειρα στο είδος της ΕΦ. Το Ψάρι της Τελευταίας Ώρας.doc Edited November 30, 2010 by Stanley Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 Τον καημένο τον Άρθουρ, πάνω που πήγε να χαρεί και αυτός. Ήταν συγκινητικό και ταυτόχρονα λίγο εξοργιστικό, αν σκεφτείς πως όντως οι κυβερνήσεις παίρνουν αντίστοιχα καταστροφικές αποφάσεις εκ μέρους μας στο όνομα της ανθρωπότητας. Αναρωτιέμαι όμως, γιατί ήθελαν να κάνει σεξ με τον κανονικό τρόπο οπωσδήποτε? Δεν μπορούσαν να πάρουνε το σπέρμα του με κανονικό εργαστηριακό τρόπο? Όντως θέλανε να τον ευχαριστήσουν από τύψεις? Πολύ καλή πρώτη προσπάθεια στην Ε.Φ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 Πριν από πολλά χρόνια είχα διαβάσει ένα άρθρο σ’ ένα επιστημονικό περιοδικό που έλεγε ακριβώς αυτό στο οποίο αναφέρεται η ιστορία σου, ότι σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης ή αυτές που έρχονται, ο κόσμος θα μπορεί να κατοικηθεί αποκλειστικά από γυναίκες. Η χρήση των ανδρών στην αναπαραγωγή δεν είναι απαραίτητη. Μ’ άρεσε που το ξαναείδα τώρα, δοσμένο μέσα σε μια ιστορία. Χρήστο, αν δεν ήξερες την συγκεκριμένη άποψη, ήταν μια ωραία σύμπτωση, αν την ήξερες, την χρησιμοποίησες πολύ καλά. Όμορφα γραμμένη -θα συμφωνήσω μαζί σου, ό,τι πιο απλό έχεις γράψει- και ευαίσθητη. Μ’ έκανε να θέλω να συνεχίσω το διάβασμα, πιο πολύ για να μάθω το παρελθόν του κόσμου σου. Με βρίσκεις αντίθετο σε δύο θέματα: 1. Εφόσον η επιστήμη έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να γονιμοποιεί τις γυναίκες με ενέσεις, δεν είναι απαραίτητο εκείνο το σεξ. Άσε που μ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να πέσουν και σε προβληματικό DNA. 2. Αν αποδεχτούμε ότι το σεξ ήταν αναγκαίο, το να θανατωθεί ο άντρας ήταν περιττό (εκτός αν φοβούνταν να μην μαθευτεί η αλήθεια του σεξ, αλλά δεν διέκρινα κάτι τέτοιο). Ίσως να είναι η αδικία του όλου θέματος που με κάνει να λέω κάτι τέτοιο. Μου άρεσε ο κόσμος που έφτιαξες οι πόλεις μέσα στους θόλους. Αν και το ‘χουμε ξαναδεί, το βρίσκω εντυπωσιακό. Να φανταστώ ότι ο Ωμέγα, καθώς και τα υπόλοιπα κεφαλαία γράμματα των άλλων πόλεων, ήταν γυναίκες; Κακούργες :Ρ Πολύ καλή η πρώτη σου προσπάθεια στην ΕΦ. Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 Πριν από πολλά χρόνια είχα διαβάσει ένα άρθρο σ’ ένα επιστημονικό περιοδικό που έλεγε ακριβώς αυτό στο οποίο αναφέρεται η ιστορία σου, ότι σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης ή αυτές που έρχονται, ο κόσμος θα μπορεί να κατοικηθεί αποκλειστικά από γυναίκες. Η χρήση των ανδρών στην αναπαραγωγή δεν είναι απαραίτητη. Μ’ άρεσε που το ξαναείδα τώρα, δοσμένο μέσα σε μια ιστορία. Χρήστο, αν δεν ήξερες την συγκεκριμένη άποψη, ήταν μια ωραία σύμπτωση, αν την ήξερες, την χρησιμοποίησες πολύ καλά. Όμορφα γραμμένη -θα συμφωνήσω μαζί σου, ό,τι πιο απλό έχεις γράψει- και ευαίσθητη. Μ’ έκανε να θέλω να συνεχίσω το διάβασμα, πιο πολύ για να μάθω το παρελθόν του κόσμου σου. Με βρίσκεις αντίθετο σε δύο θέματα: 1. Εφόσον η επιστήμη έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να γονιμοποιεί τις γυναίκες με ενέσεις, δεν είναι απαραίτητο εκείνο το σεξ. Άσε που μ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να πέσουν και σε προβληματικό DNA. 2. Αν αποδεχτούμε ότι το σεξ ήταν αναγκαίο, το να θανατωθεί ο άντρας ήταν περιττό (εκτός αν φοβούνταν να μην μαθευτεί η αλήθεια του σεξ, αλλά δεν διέκρινα κάτι τέτοιο). Ίσως να είναι η αδικία του όλου θέματος που με κάνει να λέω κάτι τέτοιο. Μου άρεσε ο κόσμος που έφτιαξες οι πόλεις μέσα στους θόλους. Αν και το ‘χουμε ξαναδεί, το βρίσκω εντυπωσιακό. Να φανταστώ ότι ο Ωμέγα, καθώς και τα υπόλοιπα κεφαλαία γράμματα των άλλων πόλεων, ήταν γυναίκες; Κακούργες :Ρ Πολύ καλή η πρώτη σου προσπάθεια στην ΕΦ. Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό! Οπότε είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο! You can't stop the future! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 Αυτή η ιστορία δεν μου άρεσε. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Εννοώ η ιστορία. Δεν μου άρεσε. Με χάλασε. Δεν είναι κακογραμμένη. Ίσως η κοσμοπλασία της, και οι λόγοι για τους οποίους δίνεται αυτό το φινάλε να είναι τραβηγμένοι, αλλά εντάξει, έτσι το ήθελε ο συγγραφέας το παραμύθι. Και ήταν δυσάρεστο όχι με τον τρόπο που με γοητεύουν άσχημα φινάλε άλλων ιστοριών. Οπότε, τι να πω, η κρίση μου βγαίνει τελείως υποκειμενικά, καθόλου αντικειμενικά. Δεν ξέρω πως συνέβη και χάνοντας την συγγραφική μου συναδελφικότητα την είδα σαν την κυριούλα που πάει σινεμά με το πασατέμπο της και δεν της κάθεται το story καλά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 Οπότε είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο! You can't stop the future! Να δω τι θα κάνετε μετά χωρίς εμάς! Το «Χοντρές, ευτυχισμένες λεσβίες» δεν είναι λύση! Συγγνώμη για το... Αδιαφορήστε και συνεχίστε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 Βελτιώνεσαι πολύ στο θέμα της φλυαρίας, μπράβο, αν και θέλει κι άλλο (αυτό είναι ό,τι πιο λιτό έχεις γράψει ποτέ σου;). Κάπως αποσπασματικό, πολύ φιλόδοξη και περίπλοκη ιδέα για να αναπτυχθεί πλήρως μέσα σε τόσο μικρή έκταση. Πώς έφτασε ο κόσμος να είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο αυτών των "κυβερνητών"; Πώς έφτασε όποιος έφτασε στην απόφαση να καταργήσει το σεξ και ύστερα και το συναίσθημα ως περισπασμό; Και γιατί αυτό βοηθάει τον πνευματικό πολιτισμό και παράγει έργα καλύτερα από του Σαίξπηρ; Και πώς θα καταργηθεί και το συναίσθημα; Τι συμβαίνει στο τέλος και γιατί αυτό οδηγεί στην κατάργηση του συναισθήματος; Καλή η προσπάθεια, ενδιαφέρουσα η ιδέα, ειδικά για μένα που μου αρέσουν οι ουτοπίες, αλλά θέλει κι άλλη δουλειά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Fat Pig Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 [+] Η ατμόσφαιρα και η πίστη το όραμά σου. Αλφα-Ωμέγα! Με το να μην παρουσιάζεται πουθενά ο κυβερνήτης-φωνή, επέλεξα να αναγνώσω τα εξής: Ο κυβερνήτης ήταν η ίδια η πόλη! Μία πολύ περίεργη δυστοπία όπου οι πόλεις ( AI anyone ? ) αποφασίζουν να πάρουν την τύχη της ανθρωπότητας στα χέρια τους. Αυτό σχεδόν απογείωσε την ιστορία για μένα. Πιθανό να μην ήταν η πρόθεσή σου αλλά τι να κάνω ο άνθρωπος; Στα θετικά -για μένα- ότι η δυστοπία σου είχε κάτι το απόκοσμο. Μου θύμισε (όχι λόγω πλοκής) τα κόμιξ Ο Πυρετός Της Ουρμπικάνδης και Ο Πύργος (νομίζω αυτός είναι ο τίτλος) των Schuiten-Peeters. Ότι φιλοσοφείς, επιμένεις και το εννοείς. [-] Όμως ρε Stan, ακριβώς επειδή φιλοσοφείς, τα τεράστια άλματα λογικής, όταν συνοδεύονται βιαστικές αιτιολογήσεις (και ειδικά μέσα από διαλόγους) όπως π.χ. [...]ήρθε κάποτε η στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία, που αυτή η αγάπη των ανθρώπων για το σεξ εξελίχθηκε σε μονομανία και άρχισε να γίνεται επικίνδυνη. Τους αποσπούσε από την εργασία και την τέχνη, τους έσπρωχνε σε έναν αδυσώπητο και ζωώδη πόθο, ανάρμοστο για ένα ανώτερο πλάσμα όπως ο άνθρωπος. Αυτός πλέον δεν αγαπούσε το πρόσωπο, αλλά την πράξη. Το πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι τότε κυβερνήσεις ήταν ότι το σεξ ήταν απαραίτητο για την διαιώνιση του είδους. Μόλις, όμως, οι επιστήμονες κατάφεραν την Δειγματοληπτική Γονιμοποίηση, ο δρόμος είχε ανοίξει. Με μια καλοκουρδισμένη ψυχολογική και κοινωνική εκστρατεία και μπόλικα φάρμακα, ο άνθρωπος άρχισε να ξεχνάει το σεξ, μέχρι που λησμόνησε τελείως ότι είχε κάποτε υπάρξει.[...] χαντακώνουν την διάθεσή σου για τη φιλοσοφική διάθεση που μου προκύπτει από την ιστορία σου. Ίσως όπως λέει και η Κέλλυ, καταπιάστηκες με κάτι μεγαλεπήβολο για το μέγεθος του εγχειρήματος και να ήθελες πολύ χώρο για ανάπτυξη. Εγώ νομίζω ότι μπορούσες να το καταφέρεις με περισότερο θράσος (που το είχες στο Κιβούρι π.χ.) ώστε με κάποιο τρόπο να πεις: "έτσι έχουν τα πράγματα -δεν θ' ανοίξουμε συζήτηση τώρα- οπότε πάμε να σας αφηγηθώ την εξής ιστορία". Κι άσε μας εμάς να συζητάμε για το κατά πόσο μπορούν να γίνουν ή είναι λογικά αυτά ή ξέρω και 'γω τί άλλο. Επίσης, βρήκα τους χαρακτήρες σου κάπως επίπεδους. Κι αν δεχθώ ότι ο κυβερνήτης είχα μια κάποια προσωπικότητα, ο πρωταγωνιστής, ήταν ανύπαρκτος για μένα. Πήγαινε, ερχόταν κι ότι κι αν έλεγε δεν με πολυέπεισε. Μου άρεσε; Δε λέω όχι, κυρίως λόγω μερικών πολύ ισχυρών για μένα [+] Καλή επιτυχία! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 (edited) Πριν απ' όλα, θα το πω: Τριαντάφυλλο; Μα τριαντάφυλλο; Είπα, βρίσκω αφελείς και άχρηστους τους γραφικούς ευφημισμούς. Κι αυτόν εδώ τον βρήκα ανησυχητικά ενοχλητικό. Ευτυχώς περιορίστηκε στην εισαγωγή. Σε αυτόν το διαγωνισμό, η ιδέα σεξ ως κάτι απαγορευμένο – ξεχασμένο – απαρχαιωμένο χρησιμοποιήθηκε αρκετά. Το κάνεις όμως καλά, φέρνοντας αναπόφευκτα στο νου τα κλασσικά βιβλία δυστοπικής μελλοντολογίας. Μου άρεσε ο ήρωάς σου, η ανάπτυξη της ιστορίας σου και οι νύξεις για τη συσσώρευση του γήινου πληθυσμού σε υπερ-πόλεις (και το Alphaville, βεβαίως). Και μου άρεσε υπερβολικά η ιδέα μιας μελλοντικής εξέλιξης της ανθρωπότητας με μέλη μόνο γυναίκες (αυτό μπορεί και να μας χρειάζεται). Υπάρχει κάτι όμως που χρήζει επείγουσας δικαιολόγησης: ήθελαν σπέρμα ως πρότυπο, φαντάζομαι, για τη μελλοντική διαιώνιση κι εξέλιξη του είδους. Δε βλέπω για ποιο λόγο αυτό έπρεπε να γίνει βάζοντάς τον να κάνει σεξ με μια γυναίκα. Άσε που τι θα γινόταν αν δε συνελάμβανε; Θα μπορούσαν απλά να καταψύξουν ένα δείγμα, ή κάτι παρόμοιο. Δεν κατάλαβα επίσης το τέλος. Στο νου μου έρχεται το μέλλον αυτού του αγοριού ως μεσσιανικής φιγούρας, ως ένας από τους τελευταίους άνδρες, ως κάποιος που θα επαναφέρει τον παλιό κόσμο... Πιστεύω πως κάτι τέτοιο ήθελες να υπονοήσεις, αλλά όλα αυτά τα στηρίζω απλά στη φαντασία μου κι όχι πάνω στο κείμενο. Τέλος... χαζομάρα μεν, αλλά... Αυτό το πράγμα ασφαλώς και το έχει για να ουρεί! Μια αξιόλογη προσπάθεια, που ίσως με λίγο περισσότερο χώρο να αναπνεύσει καλύτερα. Και ωραίος τίτλος! Edit: Όσο για το θέμα της γραφής... Όντως είναι πιο απλά γραμμένη, με τρόπο που ταιριάζει πολύ στο κλίμα και τη θεματολογία της. Γι' αυτό ίσως και η εισαγωγή φαίνεται υπερβολική κι αναίτια λυρική. Ταίριαξέ την στο κλίμα του υπόλοιπου κειμένου Edited December 8, 2010 by aScannerDarkly Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 8, 2010 Author Share Posted December 8, 2010 Ας κάνω μια παρεμβασούλα κι εγώ γιατί ζήλεψα. Εχω να πω για την ώρα μόνο ένα ουπςςςς κι ένα :΄΄μα, πού ξέρεις, μπορεί στο μέλλον να μην έχουν ούτε αυτήν την ανάγκη!΄΄. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 Και ωραίος τίτλος! Η φαντασία εμού του αρρώστου οργίασε από τον τίτλο μέχρι να διαβάσω το διήγημα. Από την προκατάληψη εκείνη που έχω συναντήσει σε Αμερική κυρίως, που ορισμένοι άντρες αρνούνται να "σκύψουν" στη γυναίκα επειδή "it smells like fish", μέχρι εστιατόρια σούσι όπου τρως πάνω σε αληθινές γυμνές ιαπωνεζούλες, φαντάστηκα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagoncult Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 Σε κάποια σημεία μου άρεσε πάρα πολύ, ειδικά όταν ο ήρωας επιστρέφει σπίτι στη γυναίκα του. Επιπλέον το κείμενο με έβαζε σε σκέψεις και μπράβο γι’ αυτό. Έλεγα πως ήταν η καλύτερη ιστορία απ’ όσες είχα διαβάσει ως εκεινη τη στιγμή, μέχρι που ήρθε το σημείο της δεύτερης συνάντησης με τον Ωμέγα. Δεν ξέρω... ίσως μου διέφυγαν πράγματα... χάθηκα με τις εξηγήσεις του Ωμέγα και δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα τους λόγους για τους οποίους πρέπει να γίνει αυτό που είναι να γίνει και ειδικότερα γιατί να γίνει με τον συγκεκριμένο τρόπο. Γιατί τον σκοτώνουν; Γιατί δεν προχωρούν στο σχέδιό τους με το σπέρμα που ήδη χρησιμοποιούν για τις τεχνητές γονιμοποιήσεις (η εξήγηση ‘θέλουμε φρέσκο σπέρμα’ δεν μου πολυκάθεται) ; Είναι κι άλλα ζητήματα που μαζεύτηκαν, όπως: -έτσι όπως το κόβω, με το σπέρμα ενός μόνο άντρα δεν αυξάνεις την ποικιλία στα γονίδια, αλλά αντίθετα την μειώνεις, οπότε γιατί ένας άντρας σε κάθε πόλη κι όχι πολλοί περισσότεροι; «Διαλέξαμε εσένα πολύ προσεκτικά, γιατί τα στοιχεία έδειχναν πως θα είσαι ο πιο συνεργάσιμος.»/«Επιλέχθηκες τυχαία. Πετάξαμε το καλάμι μας μέσα στην λίμνη, έτσι στα τυφλά, και βγάλαμε το πρώτο ψάρι που έτυχε να πέσει στο αγκίστρι.» -Χώρια απ’ την αντίθεση που προκύπτει απ’ τη σύγκριση των δύο εξηγήσεων του Ωμέγα, αν βασιστούμε στον τίτλο και θεωρήσουμε ότι ο Άρθουρ επιλέχτηκε τυχαία, τότε αυτό δεν είναι και πολύ σωστή μέθοδος για να διαλέξεις το γενάρχη του μελλοντικού σου λαού. «η συναισθηματική έλξη μεταξύ άνδρα και γυναίκας περιόριζε τις πραγματικές δυνατότητες της ανθρωπότητας, δυνατότητες που είναι πολύ πέρα από τα όρια αυτής εδώ της γυάλας.»/«Μην κοιτάς που ποτέ ένας πολίτης της Άλφαβιλ δεν θα δει κάποιον πολίτη της Ωμέγαβιλ.» -Κι άλλη αντίθεση εδώ, οπότε μάλλον μαζεύτηκαν αρκετές ερωτήσεις και θολά σημεία. Ψιλά: «“Υπέροχη ιδέα! Καιρό ήθελα να στο πω αλλά δεν ήξερα πώς” απάντησε χαμογελαστή και του έσφιξε το χέρι ακόμα περισσότερο» - Αυτό είχε να του πει; Υπέροχη ιδέα; «“Θέλω να ξεμπερδεύω μια και καλή, πολύ απλά γιατί βαριέμαι. Άκου την ιστορία…» - Με χάλασε κάπως εδώ. Το ‘ξεμπερδεύω’ μού έδωσε την αίσθηση ότι εσύ θες να ξεμπερδεύεις. Σαν να μου λες: λοιπόν, τώρα ήρθε η στιγμή που πρέπει να σου πω τι συμβαίνει. Ε, εντάξει... και το ‘βαριέμαι’ έτσουξε λίγο, αλλά τέλος πάντων. Συγχαρητήρια για τον πολύ καλό λόγο σου που έκανε μια ιστορία 3500 λέξεων να διαβάζεται σαν ιστορία 1000ων. Ερώτηση προς τον συγγραφέα: Πώς σου φάνηκε η πιο απλή γραφή; Εντάξει, για μένα μπορεί το αποτέλεσμα στον λόγο σου να είναι πολύ καλό, αλλά εσένα πως σου φάνηκε; Εννοώ και η διαδικασία και το αποτέλεσμα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 9, 2010 Author Share Posted December 9, 2010 Δάγων, σχετικά με το τελευταίο σου ερώτημα, που είναι άσχετο και με την ουσία της ιστορίας οπότε μπορώ να απαντήσω συνοπτικά, απόλαυσα το γράψιμο εδώ. Εχω αναφέρει πολύ συχνά εδώ μέσα πως κάθε ιστορία την γράφω όπως πιστεύω εγώ ότι είναι αρμόζον: εδώ πέρα, δεν θα μπορούσα και να ήθελα να γράψω διαφορετικά, όχι λόγω λέξεων, αλλά λόγω φύσης κειμένου και υπόθεσης. Γενικά είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ορισμένες αδυναμίες που δεν ήταν δυνατόν να καλυφθούν στα πλαίσια του διαγωνισμού. Αυτά για την ώρα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted December 10, 2010 Share Posted December 10, 2010 Μ' άρεσαν οι βιβλικές αναφορές. Πολύ. Άλλά πέραν τούτου, ήταν ένα ατέλειωτο tell με ελλάχιστο show. Και μάλιστα ένα εντελώς αδικαιολόγητο tell. Δε βρήκα πουθενά κανένα ικανοποιητικό λόγο για όλες αυτές τις εξηγήσεις που δίνονται στον Άρθουρ. Θα μπορούσε να κάνει απλώς τη δουλειά του και να μην του πει τίποτα. Ειδικά η δεύτερη επίσκεψη γίνεται τελείως χωρίς λόγο. Και τίποτα δε δικαιολογεί το ότι έπρεπε ντε και καλά να γίνει ζωντανό σεξ, ούτε γιατί αυτός ειδικά ο ψάρακλας θα γινόταν ο γενάρχης ΥΓ: Πάντως είσαι ένας από τους ελάχιστους που επέλεξαν να πουν ένα ευγενικό "όχι, ευχαριστώ" στην ευκαιρία να επιδοθούν σε αχαλίνωτες περιγραφές καυτών φαντασιώσεων... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted December 10, 2010 Share Posted December 10, 2010 Μου αρέσει το κλίμα της ιστορίας και τα μεγέθη -εννοώ η πόλη, το μέγεθος του υπουργείου, η ατελείωτη ανάβση με το ασανσέρ, όλα αυτά που δίνουν την εντύπωση ότι ο άνθρωπος είναι πράγματι πάρα πολύ μικρός μέσα σ' αυτό το περιβάλλον και έτσι αποδεικνύεται και στο τέλος. Αν το επέλεξες να το κάνεις, δούλεψε καλά για μένα και το εντόπισα. Αν όχι, ε, πάλι καλά δούλεψε. Ως προς κάποια θέματα λογικής και αληθοφάνειας, στα είπαν και οι προηγούμενοι. Είναι πολύ παράξενο να θέλουν να του πάρουν σπέρμα έτσι. Ούτε κι εγώ καταλαβαίνω τι θα εξυπηρετούσε. Από την άλλη, έχω μια βασική ένταση, την οποία θα πω και στα τα άλλα διηγήματα που έχουν το ίδιο θέμα: απαγορευμένο σεξ και κάποιοι ανακαλύπτουν και πάλι πώς γίνεται. Το σεξ είναι βασικό ένστικτο. Δεν ξεριζώνεται μόνο με λόγια και απαγορεύσεις. Πάντως, μπράβο για τη γραφή. Αυτή τη φορά κατάλαβα από την αρχή μέχρι το τέλος και με την πρώτη τι ήθελες να πεις. Καμία σχέση με το κιβούρι και το ζόρι που τράβηξα για να βγάλω άκρη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 10, 2010 Author Share Posted December 10, 2010 . Άλλά πέραν τούτου, ήταν ένα ατέλειωτο tell με ελλάχιστο show. Monsieur Mman, εχετε πάρει στον λαιμό σας πολύ κόσμο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted December 10, 2010 Share Posted December 10, 2010 . Άλλά πέραν τούτου, ήταν ένα ατέλειωτο tell με ελλάχιστο show. Monsieur Mman, εχετε πάρει στον λαιμό σας πολύ κόσμο! Ωχ! Κι όλ' αυτά χωρίς να έχω καν σχολιάσει... [Τρέχει να "στρογγυλέψει" την κριτική του.] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Ocelotl Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 απίστευτα πολλά κλισέ σε πολύ λίγες λέξεις. Είδα την προσπάθειά σου να αποφύγεις μερικά απ αυτά, αλλά στο σύνολο της ιστορίας δεν ήταν πετυχημένη. Δεν γράφεις άσχημα πάντως μιας και την διάβασα χωρίς προσπάθεια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 (edited) Το θέμα έξυπνο! Η ιστορία... λίγη! Πολύ λίγη! Όλη κι όλη κύλησε μέσα σ' ένα δωμάτιο οπού ένα ... ό,τι ήταν τέλος πάντων, εξηγούσε πράγματα στο θύμα που βρήκε. Όπως κι η Ροουζ δεν βρίσκω το λόγο να λυπηθούν κατ' αυτό τον τρόπο τον ήρωα σου οι κυβερνήτες και να του δώσουν μια τελευταία καλή στιγμή. Ας έφτιαχναν μηχανικά αυτές τις γυναίκες που 'θελαν. Επίσης, βλέπω λίγο μη λογικό το να σταματήσουν το σεξ για λόγους αποδοτικότητας και απόσπασης της προσοχής από πιο σημαντικά πράγματα. Μ' άρεσε πολύ το υφάκι του ρομπότ, αλλά δε μ' άρεσαν καθόλου οι αντιδράσεις του ήρωα. Ήταν πολύ "στημένες" για να αποκαλυφθούν πράγματα. Αυτή η ιστορία δεν είναι ό,τι καλύτερο περίμενα να μου δώσεις εσύ, Χρήστο. Αλλά σίγουρα έχεις ένα πολύ έξυπνο θέμα και καλό θα ήταν να το ξαναγράψεις αλλά μ' άλλη ιστορία! εδιτ: Λίγο και με τον τίτλο προβληματίζομαι... πες μου, μετά τη λήξη αν θες, ποιος είναι το ψάρι γιατί κάτι δεν πιάνω!! Edited December 11, 2010 by TheTregorian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 Να ξεκινήσω με τα θετικά; Με εντυπωσίασε το λεξιλόγιο σου... Η αφήγηση ήταν ομαλή και δεν είχε ασάφειες. Σαν θέμα ήταν καλό... Σε κέντριζε. Συγκεκριμένα, Η αντίδραση στην ερωτική πράξη, ήταν πολύ πετυχημένη. Θύμισε αρκετά την παιδική αντίδραση στο σεξ. Αυτό μ άρεσε γιατί έβγαζε ρεαλισμό και θεωρώ ήταν από τα πιο δυνατά σημεία της ιστορίας Τι δε μου άρεσε... Θα θελα να δω τον ήρωα να βασανίζεται μετά το σεξ. Ξέρεις, πιο έντονο ενοχικό συναίσθημα ίσως. Μεγαλύτερη εμβάθυνση στα μύχια της ψυχής του. Εκεί θα μπορούσες να δημιουργήσεις flashbacks με περισσότερες λεπτομέρειες για το πως ένιωσε μετά την πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία του. Αυτά... Καλή επιτυχία Stanley Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted December 12, 2010 Share Posted December 12, 2010 Α ναι, ξέχασα να πω ότι η ιστορία με θύμισε το εξής παλαιό σλογκανάκι: Ο Θεός είναι νέγρα για κάποιο λόγο... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 12, 2010 Author Share Posted December 12, 2010 Α ναι, ξέχασα να πω ότι η ιστορία με θύμισε το εξής παλαιό σλογκανάκι: Ο Θεός είναι νέγρα για κάποιο λόγο... Δεν μπορεί να μιλάς σοβαρά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solonor Posted December 12, 2010 Share Posted December 12, 2010 Σαφώς βελτιωμένο γράψιμο, σε πολύ καλό επίπεδο. Νομίζω πως πρόκειται για την πιο ευκολοδιάβαστη ιστορία σου, μπράβο γι’ αυτό. Καλός και ο ρυθμός. Μετά το νωχελικό ξεκίνημα που πετά μερικά ερωτήματα, κρατά το ενδιαφέρον ως το τέλος. Τα τεράστια infodumb σε μορφή διαλόγου μου φάνηκαν μη ρεαλιστικά και μ’ έβγαλαν από την ιστορία. Αυτό νομίζω πως είναι και το μεγαλύτερο μειονέκτημά της, πως η οργουελική εξέλιξη που περιγράφει φαντάζει απίθανη. Έτσι η καλή πλοκή και το δυνατό τέλος εξασθενούν. Συνολικά, καλή ιστορία που με μερικές αλλαγές στη δομή πιστεύω πως θα γινόταν ακόμη καλύτερη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
khar Posted December 15, 2010 Share Posted December 15, 2010 Η ιστορία έχει μερικά στοιχεία που είναι πολύ καλά. Τον κυνικό αφέντη, το συγκινητικό τέλος, τη σχέση του ήρωα με τη σύζυγό του, μια καλή ανατροπή. Όμως χρειάζονται περισσότερο δέσιμο. Η αρχή είναι αρκετά κουραστική, ελαφρώς αναληθοφανής (μια διάλεξη που δίνεται από τον άρχοντα προς τον τυχαίο πολίτη όπου εξηγούνται όσα οφείλεις να μας δείξεις έμμεσα), ενώ δεν τη σώζει ούτε η ανατροπή αφού ο αναγνώστης μπορεί να σκεφτεί αρκετές εναλλακτικές εκδοχές για να πάρεις το σπέρμα χωρίς να προηγηθεί η διάλεξη. Ίσως πρέπει να διαλέξεις ένα καλύτερο σημείο εκκίνησης (π.χ. την απόφαση των συζύγων να κάνουν παιδί) ώστε να έχουμε περισσότερη αγωνία, ενώ μάλλον πρέπει να οργανώσεις ικανοποιητικότερα και την ίντριγκα η οποία δεν πείθει ιδιαίτερα τον αναγνώστη. Γενικά λές πολλά και δείχνεις λίγα ενώ κατά κανόνα πρέπει να κάνεις το αντίθετο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady Nina Posted December 15, 2010 Share Posted December 15, 2010 Λάτρεψα: Την τρυφερή αρχή. Τα ονόματα των πόλεων. Τον τίτλο. Με το ζόρι άντεξα: Την παρακάτω φράση. «Πάντα τον περίμενε, όπως όφειλε να κάνει κάθε πιστή γυναίκα.» Ναι, ναι, με έπιασαν τα φεμινιστικά μου. :tongue: Ξεχώρισα: Το τριαντάφυλλο. Ναι, ναι! Μην τολμήσεις να το βγάλεις! Αν το διήγημα όριζα: Δεν ξέρω αν θα άλλαζα κάτι. Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να μάθω ποιά ήταν η γυναίκα με την οποία έκανε έρωτα και γιατί διάλεξαν αυτή και όχι άλλη. Επίσης, λυπήθηκα που στο τέλος σκότωσαν τον Άρθουρ. Να μου πεις, δίνει ένα δραματικό τόνο στο τέλος, αλλά γιατί; Για να μην τους προδώσει; Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό, Χρήστο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts