Eroviana Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 Όνομα Συγγραφέα: Μαρίνα Σταυροπούλου Είδος: light sf Βία; Όχι Σεξ; Ναι Αριθμός Λέξεων: 3419 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: sex guide for dummies.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 Δεσποινίς μου, ταπεινά υποκλίνομαι. Από όλα τα διηγήματα αυτού του διαγωνισμού που διάβασα, η περιγραφική σκηνή του σεξ σε αυτό ήταν η πρώτη και η μόνη που είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Μπράβο λοιπόν. Γλυκόπικρο το φινάλε, αν και το βρήκα λειψό. Τελικά είναι ή δεν είναι επικίνδυνα έξω; Γιατί ξέρουμε ότι άλλοι κυκλοφορούν. Και ο γιατρός δεν του έστειλε την διεύθυνση της κοπέλας για πλάκα. Δεν έπιασα επακριβώς την ιδιαιτερότητα του κεντρικού χαρακτήρα, πέραν ως σχολίου για όσους κολλάνε στο ίντερνετ και δεν λένε να βγουν έξω από τα σπίτια τους. Και η Νάσα; Μήπως ζήλευε; Δεν ήμουν λοιπόν έτοιμος για ένα τόσο απότομο φινάλε. (Ή δε τελευταία πρόταση δεν με άγγιξε, γιατί όπως και ο πρωταγωνιστής, δεν ένιωσα ποτέ ότι το ζουμί της υπόθεσης ήταν αυτό.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 Τα υπέρ: Δυνατή γραφή, με πολύ καλή περιγραφή της ψυχολογικής κατάστασης του ήρωα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά, διακριτικό και πικρό χιούμορ καθόλη τη διάρκεια Τα κατά: Το τέλος ήταν ξεκάρφωτο. Ενώ ήταν πολύ έξυνπο σαν ιδέα, ήρθε βιαστικά και σχεδόν από το πουθενά. Δεν υπήρχε προοικονομία που οδηγούσε σε αυτό και απλά έπεσε απότομα και, σαν ταφόπλακα, καταπλάκωσε ότι είχες χτίσει μέχρι εκείνη την ώρα. Ετυμηγορία: Ξαναδούλεψε την ιστορία, πρόσθεσε λίγο παραπάνω υπερπροστατευτισμό από την Τεχνητή Νοημοσύνη του σπιτιου, επέκτεινε λίγο παραπάνω το τέλος και θα έχεις μια πολύ δυνατή ιστορία. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 Αν λάβω υπόψη μόνο το χώρο στον οποίο εξελίσσεται η ιστορία, τότε είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Η ψυχολογία του ήρωα σκιαγραφείται πολύ ωραία καθ’ όλη την διαδικασία προετοιμασίας, αποπλάνησης, σεξ (λαχταριστά οπτικοποιήσιμη σκηνή) και μετά. Ωραία η χρήση της ΤΝ. Για μένα, δεν χρειαζόταν να δοθούν τα όποια ανθρώπινα χαρακτηριστικά στην Νάσα, ζήλια, προστατευτισμός κτλ, τουλάχιστον σ’ αυτήν την ιστορία. Ο ρόλος της ήταν αυτός που έπρεπε. Πολύ καλές οι δόσεις χιούμορ, με κορυφαία την ατάκα: «“Θέλεις χαρτομάντιλο αφέντη;” τον ρώτησε η Νάσα.» Από εκεί και μετά υπάρχουν ορισμένα σημεία στα οποία δεν δόθηκε είτε η απαραίτητη προσοχή, είτε η απαραίτητη βαρύτητα. Ναι, θα ήθελα να μάθω τι γινόταν έξω από το σπίτι του Λέανδρου. Κάποια στιγμή πίστεψα ότι αποτελεί μέρος ενός πειράματος. Σε κάποιες εξηγήσεις του τύπου «έτσι το θέλησε η φύση», θα ήθελα κάτι λίγο παραπάνω. Επίσης δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί ενώ είχε σταματήσει να δουλεύει, τα λεφτά του έμπαιναν κανονικά στο λογαριασμό. Το τέλος ήταν λιγάκι απότομο, δεν μου έδωσε να καταλάβω τι ακριβώς έγινε. Αυτό που σκεφτόμουν ήταν ότι η Αφροδίτη, αφού απέκτησε το μωρό θέλησε να μείνει με τον Λέανδρο. Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 Καλούτσικο, αν και το τέλος δεν είμαι σίγουρη ότι το κατάλαβα. Προέκυψε, δηλαδή, εγκυμοσύνη, αλλά δεν τους ένοιαζε; Πολύ ενδιαφέρων ο κόσμος που στήνεις με πλάγιες πληροφορίες, ο Λέανδρος που δε βγαίνει ποτέ έξω, τα κάνει όλα μέσω pc και φοβάται την πραγματικότητα. Σε ελάχιστα σημεία η γλώσσα τρεκλίζει λίγο εκφραστικά, πχ άφηνε κοφτές ανάσες αναστεναγμών απ' τα χείλια του. Στα συν το ότι είναι πολύ ευκολοδιάβαστο, πραγματικά "για πρωτάρηδες", χωρίς να γίνεται απλοϊκό. Στα πλην η απουσία περιγραφών. Έχω επίσης κάποιες απορίες: τι εννοείς "μπήκε εκείνη μέσα του"; Γιατί μετά λες για το Λέανδρο ότι του άρεσε το χάσιμο μέσα σε κάποιον άνθρωπο. Ποιος μπαίνει μέσα σε ποιον; Και πώς η Αφροδίτη είναι τόσο άνετη με όλα αυτά, ενώ ο Λέανδρος τόσο άσχετος; Άρα υπάρχουν και άνθρωποι που ζουν αλλιώς και όχι όπως ο Λέανδρος. Θα χρειάζονταν περισσότερες πληροφορίες γι' αυτόν τον κόσμο, για να μη μοιάζει το διήγημα με απόσπασμα από μυθιστόρημα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 (edited) Από τις πολύ καλές ιστορίες του διαγωνισμού, και με πάρα μα πάρα πολύ καλή διήγηση και μια πολύ δυνατή σκηνή σεξ, ευαίσθητη αλλά και τολμηρή. Θα επισημάνω μόνο κάποια λογικά κενά κι ελλείψεις που βρήκα, τα οποία, αν καταφέρεις να τα καλύψεις, η ιστορία θα γίνει καταπληκτική. Δυσκολεύτηκα να δεχθώ την ιδέα ότι “ο τέλειος άνθρωπος” είναι ένα αποκρουστικό μάτσο κοιλιές. Σε ένα περιβάλλον που ελέγχει τόσο πολύ τους κατοίκους του, αυτό θα μπορούσε να προληφθεί. Επίσης, η γυναίκα γιατί δεν είναι έτσι; Γιατί θα κατέστρεφε τις εικόνες του σεξ βέβαια, αλλά χρειάζεται μια λογική συνέχεια γι' αυτό. Λίγο περίεργο είναι επίσης κάποιος να μην μπορεί να γονιμοποιήσει τεχνητά, αλλά να μπορεί φυσικά. Συνήθως το αντίθετο συμβαίνει. Επίσης, αν είχες αναπτύξει μια σταλιά το χαρακτήρα του γιατρού, θα βρισκόταν κι ένα κίνητρο για να βοηθήσει τον ασθενή του, παραβαίνοντας τις αρμοδιότητές του. Η Αφροδίτη τελικά έμεινε έγκυος ή όχι; (Μάλλον έμεινε και γύρισε μετά, αλλά το αφήνεις κάπως ξεκρέμαστο). Τι την έκανε να ξαναγυρίσει; Πώς καταφέρνει να μην πηγαίνει στη δουλειά του τόσον καιρό, και μάλιστα να πληρώνεται; Ποια είναι η τιμωρία για όποιον δεν τεκνοποιήσει και πώς θα την αποφύγουν; Και, το πιο σημαντικό, τι συμβαίνει εκεί έξω και γιατί ο ήρωάς μας φοβάται να βγει; Μοιάζουν πολλά, αλλά η ιστορία είναι δυνατή και μπορεί να τα καλύψει αυτά ώστε να σε αφήσει να την απολαύσεις. Edited December 7, 2010 by aScannerDarkly Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 (edited) Χμμμμμ.... ώστε έτσι είναι το γυναικείο όργανο εε?? Κοίτα τι μαθαίνει κανείς απογευματιάτικα! (πραγματικά μορφωτικο) Πέρα από αυτό σημείο, το οποίο έδωσε πρωτοφανή για μένα αληθοφάνεια, αυτό και η πολύ πολύ καλή περιγραφή της σκηνής του σεξ, οι απορίες μου είναι ίδιες με των υπολοίπων πάνω κάτω. Όμως εγώ έχω μια άλλη ερμηνεία για το τέλος Η Νάσα θες ως ζηλιάρα γυναίκα, θες ως υπολογιστης που επιτελεί το καθήκον του, του δημιούργησε ένα ολόγραμμα της κοπέλας για να τον κρατήσει μέσα, δίνοντάς του αυτό που ζητούσε. Από την άλλη η κανονική κοπέλα είχε μείνει όντως έγκυος και εξ'ου και το υπερηχογράφημα. Από την άλλη ειναι πολύ πιθανον να είναι μέρος ενός πειράματος ο εν λόγω ήρωας καθώς αυτή η άγνωστη εταιρεία εξακολουθεί να τον πληρώνει. Ίσως αυτά τα σημεία αν είναι σωστά να μπορούσες να τα τονίσεις λίγο πιο έντονα. Κατά τα άλλα είναι πολύ καλο και εχει έναν alternative ρομαντισμό θα έλεγα. Edited December 7, 2010 by Eugenia Rose Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Μα το λέει ξεκάθαρα στο διήγημα, δεν το αφήνει σαν υπονοούμενο. Η κοπέλα στο τέλος είναι ολόγραμμα, δημιούργημα της Νάσα. Δεν το πρόσεξε κανείς; “Αφέντη κοίτα”. Η Νάσα του έδειξε ένα ολόγραμμα της Αφροδίτης. “Είναι η κοπέλα. Ήρθε. Δε χρειάζεται να βγεις εσύ έξω, αλλά εκείνη θα μπει μέσα”. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Και τότε πώς "έκαναν όλη μέρα σεξ"; Έτσι όπως το θέτει, με όσα ακολουθούν, εγώ κατάλαβα ότι του έδειξε ένα ολόγραμμα του τι συνέβαινε έξω από την πόρτα ή κάπως έτσι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Και τότε πώς "έκαναν όλη μέρα σεξ"; Έτσι όπως το θέτει, με όσα ακολουθούν, εγώ κατάλαβα ότι του έδειξε ένα ολόγραμμα του τι συνέβαινε έξω από την πόρτα ή κάπως έτσι. Και εγώ το ίδιο κατάλαβα, οτι ήταν ολόγραμμα του τι γινόταν δήθεν έξω απο την πόρτα, το οτι ήταν ψεύτικη το κατάλαβα επειδή δεν κανανε παιδια και λόγω του υπέρηχου. Αλλα και έτσι με καλύπτει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Και τότε πώς "έκαναν όλη μέρα σεξ"; Έτσι όπως το θέτει, με όσα ακολουθούν, εγώ κατάλαβα ότι του έδειξε ένα ολόγραμμα του τι συνέβαινε έξω από την πόρτα ή κάπως έτσι. Και εγώ το ίδιο κατάλαβα, οτι ήταν ολόγραμμα του τι γινόταν δήθεν έξω απο την πόρτα, το οτι ήταν ψεύτικη το κατάλαβα επειδή δεν κανανε παιδια και λόγω του υπέρηχου. Αλλα και έτσι με καλύπτει. Έχετε μεν ένα δίκιο, βάση όμως το Star Trek και το Holosuite που πρωταγωνιστεί εκεί, ακόμα και τα ολογράμματα έχουν κάποια "υφή". Έτσι το αποδέχτηκα κι εδώ. Κρυψίνουσες συνομιλίες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Και τότε πώς "έκαναν όλη μέρα σεξ"; Έτσι όπως το θέτει, με όσα ακολουθούν, εγώ κατάλαβα ότι του έδειξε ένα ολόγραμμα του τι συνέβαινε έξω από την πόρτα ή κάπως έτσι. Και εγώ το ίδιο κατάλαβα, οτι ήταν ολόγραμμα του τι γινόταν δήθεν έξω απο την πόρτα, το οτι ήταν ψεύτικη το κατάλαβα επειδή δεν κανανε παιδια και λόγω του υπέρηχου. Αλλα και έτσι με καλύπτει. Έχετε μεν ένα δίκιο, βάση όμως το Star Trek και το Holosuite που πρωταγωνιστεί εκεί, ακόμα και τα ολογράμματα έχουν κάποια "υφή". Έτσι το αποδέχτηκα κι εδώ. Κρυψίνουσες συνομιλίες. Συγνώμη που θα σας το χαλασω αλλα δεν εχω δει ποτέ μου ουτε το ένα ουτε το άλλο και το star wars επισης το βαρεθηκα και αλλαξα καναλι. Πραγματικά ντρέπομαι που το λεω αυτήν τη στιγμή αλλά είμαι ανυπόμονος άνθρωπος. Εγώ το αντλώ το ότι κανανε σεξ από την δύναμη της ανάγκης του ανθρώπου και την δύναμη του μυαλού να δίνει παραισθήσεις και εξηγήσεις για να την καλυπτει αυτή την ανάγκη. Συν το ότι τον βοήθησε ένα ολόγραμμα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 ...και το star wars επισης το βαρεθηκα και αλλαξα καναλι. Δεσποινίς μου... ορκισμένος, πυρακτωμένος εχθρός σας! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 (edited) Εχουμε ένα πρόβλημα εδώ. Αυτό σκέφτηκα μόλις τέλειωσα την ιστορία. Γιατί πράγματι είναι καλή, καλογραμμμένη, δυνατή, σωστά σκιαγραφημένη από την πλευρά τουπρωταγωνιστή, αλλά υπάρχουν πολλές τρύπες. Ποια είναι η φύση αυτού του ανθρώπου; Γιατί είναι τέλειος και γιατί να είναι ένα μάτσο από προικίλια; Αν είναι κάποιο πείραμα, ο χαρακτηρισμός ΄΄δουλειά΄΄ είναι παραπλανητικός και άστοχος. Συμφωνώ ότι είναι λίγο παράξενο να μην μπορεί να συλλάβει εξωσωματικά, αλλά οκ, δεν είναι και κάτι τόσο τραβηγμένο. Μου άρεσε εμένα η στάση της Νάσας, ενώ όταν αντίκρισα την εικόνα ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα, ωστόσο ήταν μια καλή νότα αληθοφάνειας. Η σκηνή του σεξ ήταν για μένα υπερβολικά μακροσκελής, έπιασε μια σελίδα σχεδόν, και δεν κατάλαβα για ποιο λόγο σε μια τέτοια σκηνή ο/η συγγραφέας πρέπει να χρησιμοποιεί τις λέξεις ΄΄ποπός΄΄ και ΄΄ πουλί΄΄. Είναι σαν να κάνεις φόνο και να φοβάσαι μην λερώσεις. Το θέμα με το ολόγραμμα, τώρα, είναι ότι και την πρώτη φορά μας λέει το κείμενο πως η γυναίκα ήταν...ολόγραμμα. ΄΄Το ολόγραμμα μιας κοπέλας εμφανίστηκε μπροστά του. Ήταν μικροκαμωμένη, μελαχρινή και απίστευτα γλυκιά. Και ήταν αδύνατη. Ο Λέανδρος έχασκε με ανοιχτό το στόμα. Το κορίτσι έμοιαζε με αυτές τις στάρλετ του παλιού σινεμά.'' Μα τότε, ποια Αφροδίτη είναι η αληθινή; Αφού δεν μπορεί να κάνει παιδί με ένα ολόγραμμα τη δεύτερη φορά, πώς μπόρεσε την πρώτη; Το τέλος είναι ξεκάρφωτο και απότομο, όχι μόνο νοηματικά μα και εκφραστικά. Στην τελευταία πρόταση θα μπορούσες να είχες βάλει ένα ΄΄κάποτε΄΄ ή ένα ΄΄μια μέρα΄΄, αλλά έτσι όπως το τέλειωσες ήταν ασύνδετο. Μου άρεσε σαφώς, αλλά αυτά τα προβλήματα -ή προσωρινές παρανοήσεις- δεν μπορούν να παραβλεφθούν. Καλή επιτυχία! Edited December 7, 2010 by Stanley Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Fat Pig Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 (edited) [+] Το εύρημα του βιβλίου, με την εικονογράφησή του, τα κεφάλαιά του. Εξαιρετικό. Διάβασα άνετα και με ενδιαφέρον μέχρι τέλους, το οποίο μάλλον σημαίνει ότι μου άρεσε η γραφή σου. Η τολμηρή, γλαφυρή, καλογραμμένη περιγραφή της συνεύρεσης. [-] Η εγκατάλειψη της χρήσης του βιβλίου. Αρχικά πίστεψα ότι θα διάβαζα την συνέχεια της ιστορίας παρέα με το βιβλίο. Αλλά όχι και απογοητεύτηκα. Αφού έδωσες τόσο μεγάλο ρόλο στο σπίτι, νομίζω έπρεπε να του δώσεις και περισσότερο χαρακτήρα. Επίσης δεν ξέρω σε τι βοήθησε το σπίτι στην πλοκή της ιστορίας. Η από μηχανής θεού λύση στο πρόβλημα του ήρωα. Μιλάω για την ξαφνική εμφάνιση της κοπέλας στο σπίτι του. Το τέλος που δεν υπήρχε και ακόμα λιγότερο οι τελευταίες δύο προτάσεις. Αν έπρεπε να καταλάβω κάτι, συγγνώμη, δεν το κατάλαβα. Αν πραγματικά εννοείς, ότι τελικά η Αφροδίτη ήταν ολόγραμμα (εύχομαι πως όχι) τότε προσθέτω και αυτό στα μείον διοτι το πράγμα έχει μπλεχτεί πάρα πολύ πια. Εκτός, εκτός... ουάου! Η Αφροδίτη ήταν το σπίτι! Αλλά τότε, τι ήταν η φάση με το γιατρό και τη διέθυνση του σπιτιού της; Θέλω να ξαναπώ, ότι κατά τη γνώμη μου, εγκατέλειψες μία πρώτης τάξεως ιδέα (ναι για το βιβλίο λέω) και την ευκαιρία να παίξεις ένα φοβερό παιχνίδι με αφετηρία την ατάκα [...]να φροντίσεις είναι να βρεις έναν/μία παρτενέρ (ή και περισσότερους) με αρκετή προθυμία να σε βοηθήσουν να κατακτήσεις τα μυστικά του καλού σεξ[...] και το γεγονός ότι στο σύμπαν του ήρωα το σεξ ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτο. Βασικά αυτό νόμιζα ότι θα κάνεις γι αυτό και απογοητεύτηκα. Επειδή ενθουσιάστηκα στην αρχή. Μου άρεσε; Τελικά όχι, ελπίζοντας αυτό να είναι κίνητρο για να ασχοληθείς με το concept του βιβλίου. (I believe in the book!) Καλή επιτυχία! Edited December 7, 2010 by Big Fat Pig Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Κι εγώ επανέρχομαι και ρωτάω: Αν ο τύπος ήταν όντως μέρος ενός πειράματος και πίσω από το σπίτι (και το ίδιο το σπίτι) ήταν κάποιοι άνθρωποι/επιστήμονες/κι-εγώ-δεν-ξέρω-τι, μήπως του στείλανε την Αφροδίτη στο σπίτι ώστε να τον αποτρέψουν να βγει από εκεί και τελικά να μην δει ότι ο κόσμος δεν ήταν αυτός που του παρουσίαζαν; Όπως στο The Truman Show, ένα πράγμα, που του έβαζαν εμπόδια για να μην φύγει από την πόλη του. Έτσι για να το χοντρύνω κι επειδή μου άρεσε η ιδέα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 ...και το star wars επισης το βαρεθηκα και αλλαξα καναλι. Δεσποινίς μου... ορκισμένος, πυρακτωμένος εχθρός σας! Μην τον ακούς, για πλάκα τα λέει αυτά. Κι εμένα τα ίδια μου έλεγε που δεν έχω δει το Doctor Who (και ούτε πρόκειται). Και, για να μην είμαστε και off topic, πού το λέει ότι ήταν ο τέλειος άνθρωπος; Δεν το πρόσεξα. Αλλά γιατί να μη θεωρείται τέλειος ένας τέτοιος άνθρωπος σε έναν κόσμο όπου το σεξ είναι ανύπαρκτο; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 (edited) ...και το star wars επισης το βαρεθηκα και αλλαξα καναλι. Δεσποινίς μου... ορκισμένος, πυρακτωμένος εχθρός σας! Μην τον ακούς, για πλάκα τα λέει αυτά. Κι εμένα τα ίδια μου έλεγε που δεν έχω δει το Doctor Who (και ούτε πρόκειται). Και, για να μην είμαστε και off topic, πού το λέει ότι ήταν ο τέλειος άνθρωπος; Δεν το πρόσεξα. Αλλά γιατί να μη θεωρείται τέλειος ένας τέτοιος άνθρωπος σε έναν κόσμο όπου το σεξ είναι ανύπαρκτο; Ο τέλειος άνθρωπος ήταν κακάσχημος Γιατί το σώμα του ανθρώπου δεν είναι μόνο το σκεύος της συνουσίας, είναι και το κουφάρι μέσα στο οποίο κουβαλάει την ψυχή του. Οσο και να λέμε ότι δεν μετράει η εμφάνιση, το πώς είναι ο καθένας δηλώνει αρκετά πράγματα. Αγγελε, πλάκα έχει η ιδέα σου, αλλά εκεί ο Τρούμαν δεν είχε ιδέα τι παιζόταν και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας εδώ δεν μου φαίνεται και για κανένας Τσακ Νόρις. Δηλαδή, πόσο δύσκολο θα ήταν να τον κρατήσουν μέσα με άλλα μέσα; Edited December 7, 2010 by Stanley Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 (edited) Τελικά Lost δεν είχαμε και Lost βρήκαμε με το διήγημα αυτό. Και σπαμάροντας: ...και το star wars επισης το βαρεθηκα και αλλαξα καναλι. Δεσποινίς μου... ορκισμένος, πυρακτωμένος εχθρός σας! Μου ομολόγησε πριν λίγο ότι έβλεπε X-files. Δηλαδή δεν είναι της ΕΦ η κοπέλα... Κι εμένα τα ίδια μου έλεγε που δεν έχω δει το Doctor Who (και ούτε πρόκειται). Κακώς, διότι πέρα από καλή σειρά οι doctors (και όχι μόνο) είναι και Ζορρό με τη βούλα ;) (για να παίρνεις μαθήματα του πως γίνεται ο προσυλητισμών γυναικών στο sci-fi Ντίνο) Edited December 7, 2010 by Nihilio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eroviana Posted December 7, 2010 Author Share Posted December 7, 2010 Πω, πω και πώς με τρώει να απαντήσω τώρα... Ουφ! Κρατιέμαι ακόμα. Ευχαριστώ για τα σχόλια παρόλα αυτά, είναι πολύ βοηθητικά και πολυπολύτιμα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 Κι αναρωτιόμουν: Πότε θα πεταχτεί η Μαρίνα; Μ' όλα αυτά που ακούει πρέπει να έχει σκάσει η κοπέλα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 Πω, πω και πώς με τρώει να απαντήσω τώρα... Ουφ! Κρατιέμαι ακόμα. Κακέ Μουμάν, κακέ-κακέ Μουμάν! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
missorrykiolas Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 Εμένα μου άρεσε.Δεν ξέρω αν φταίει που είναι αρκετά πρόσφατη η επαφή μου με επιστημονική φαντασία,αλλά μου κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος!καλή επιτυχία... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted December 10, 2010 Share Posted December 10, 2010 Τώρα ΟΚ, το ξέρω ότι δεν είναι εκεί το θέμα μας φυσικά, αλλά... Λέανδρος; Αν είναι δυνατόν! Ευφάνταστο σίγουρα, δε λέω... ΟΚ, να σοβαρευτώ τώρα... Θεωρώ ότι καταναλώνεις πολύ χώρο για τη σκηνή της επαφής, χώρο τον οποίο θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις για να περιγράψεις ακόμα πιο περιεκτικά αυτό τον μυστήριο κόσμο που στήνεις μ' επίκεντρο τον ήρωα σου. Μένουν λίγο μετέωρα κάποια πράγματα για το τι έχει συμβεί και για ποιο λόγο να τους υποχρεώνουν να κάνουν παιδιά. Πάντως ήταν μια καλή ιδέα, μπράβο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted December 10, 2010 Share Posted December 10, 2010 (edited) Λοιπόν πρώτα κατευθείαν να πάω στην ερμηνεία του τέλους. Κατά την άποψη μου. Όταν αναφέρεται το κείμενο στο ολόγραμμα εννοεί την εικόνα που προβάλλεται μπροστά στο Λέανδρο και δείχνει τι γίνεται πίσω από την πόρτα εισόδου του σπιτιού του. Δηλαδή κάτι σαν θυροβιντεοτηλέφωνο -> θυρολογράφωνο; Δηλαδή και στις δυο εισόδους της κοπέλας αυτό γίνεται. Όμως αυτό δεν παύει να σημαίνει ότι η κοπέλα στη δεύτερη είσοδο στο σπίτι ήταν ψεύτικη. Δηλαδή ένα κατασκεύασμα της Τ.Ν. Όπως ότι όλα ψεύτικα μπορούν να είναι κι έξω (ή όχι). Το θέμα είναι ότι η φωτογραφία από το βρέφος στη κοιλιά της κοπέλας είναι αληθινή. Άρα κάπου υπάρχει στα αλήθεια αυτή και μάλιστα σκέφτεται το Λέανδρο για να φτάνει στο σημείο να το ρίχνει κάτω από την πόρτα. Το κείμενο δεν ήταν καθόλου κουραστικό. Η σκηνή του Σεξ ήταν τρελά μαυλωτική. Με χάλασε το "πουλί" (αταίριαστο μάλλον). Μ' άρεσαν τα μηνύματα που ήθελες να περάσεις. Κι αυτή όμως, παρόλο το μέγεθος του Λεάνδρου μια χαρά τον χειρίστηκε. Η φωτογραφία του κειμένου όπως επίσης και το μικρό σχόλιο στο κάτω μέρος της σελίδας όλα τα λεφτά. Εκεί όμως που φτιάχνεις τη διάθεση μου τη χαλάς στο τέλος. Ναι μεν η ανατροπή είναι καλή, αλλά μου φάνηκε ξαφνική και αδικαιολόγητη. Δεν είχα καταλάβει στο μέσο του κειμένου ότι η Τ.Ν έχει τέτοιες τάσεις υπερπροστατευτικότητας. Ούτε επίσης ότι υπάρχει τέτοια τεχνολογία. (Ολογράμματα με υφή, φτιάξε ας πούμε το καθρέφτη να είναι ολόγραμμα που το πιάνει κι όλας, ή ένα άλλο αντικείμενο) Πάντως να ξέρεις ότι στα λέω όλα αυτά γιατί βλέπω πόσο καλό μπορείς να το κάνεις (είναι ήδη καλό, αλλά μπορεί να γίνει και πιο καλό!!), και φαίνεται ότι έχεις τα φόντα για να το κάνεις από τη γραφή σου, αλλά και την πλοκή. Για αυτό και όλες αυτές οι παρατηρήσεις Ένα μεγάλο μπράβο Edited December 10, 2010 by Διγέλαδος Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts