Jump to content

Ο Χορός των Μετανυδριτών

Mesmer
Message added by Mesmer

Νικήτρια ιστορία στον 22ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας.

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Tiessa - Βάσω

Είδος: Επιστημονική Φαντασία

Σεξ; Ναι και είναι Colorful (Κυριολεκτώ)

Βία; Σχεδόν κατάλληλο για χοροράδες

Αριθμός Λέξεων: 3499 (Μαζί με τίτλο και λέξη τέλους)

Αυτοτελής; Ναι

Σχόλια: Συμμετοχή για τον 3ο (22ο) Διαγωνισμό με θέμα το σεξ

Metanydrites.doc

Edited by Tiessa

Τι λες τώρα;! Μου αρέσει να θυμάμαι το αβέβαιο απολογητικό σου χαμόγελο Βάσω, το «δεν είμαι σίγουρη» και άλλα τέτοια. Νιώθω τόσο κορόιδο!

Έγραψες ένα υπέροχο διήγημα επιστημονικής φαντασίας. Δημιούργησες έναν ορίτζιναλ μύθο, είσαι η μητέρα ενός νέου creature! Έβαλες πετυχημένες δόσης ίντριγκας, διαφθοράς και σεξ! Το σεξ ήταν πετυχημένα ανορθωτικό και αιμοσταγές! Δηλαδή βγήκες άξια όχι μόνο ερωτικά, επιστημονικοφανταστικά, αλλά άξια και χοροράδικα! Δεν έχω λόγια. Αυτή ήταν η αναμονή που πράγματι άξιζε! Προσκυνώ.

:worshippy:

Μπράβο, Βάσω! Πολλά μπράβο. Εξαιρετικό διήγημα.

Με απορρόφησε και με συνεπήρε από την πρώτη στιγμή. Δεν ήθελα να τελειώσει κι όταν τέλειωσε το λάτρεψα. Ένα διήγημα μ’ απ’ όλα!

Δεν έχω, και δεν θέλω, να πω τίποτα παραπάνω. Και πάλι μπράβο!

Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό!

Edited by Mesmer

Σαν κάτι να ήξερα και το διάβασα τελευταίο. Σοβαρά τώρα είχες αμφιβολίες αν ανέβασες την πατάτα στο διαγωνισμό; Εντελώς πρωτότυπο, σκληρό, αδίστακτο, αποκαλύπτει όλο το σκοτάδι της ανθρώπινης φύσης μέσα από μια τελείως καινούργια μυθολογία. Δεν μπορώ να μην το πω... we have a winner.

Edited by aScannerDarkly

Είπα πόσο με ενθουσίασε η χρήση της συναισθησίας; Όχι; Ε ναι λοιπόν. Μια ακόμη δεξιοτεχνική πινελιά. Όλα στην ιστορία βρίσκονται ακριβώς στη θέση τους.

Καλά ε! Καταπληκτικό! Τι πλοκή, τι ανατροπές τι ΣΕΞ ;)2Πραγματικα πρπει να είναι το πιο άρτιο έργο του διαγωνισμού! You got my vote. Βασικά με τόσες ψήφους καλυτερα να κατέβεις στις εκλογες :thumbsup::worshippy:

Εξαιρετικό, Βάσω μου!

-Με μπούκωσες πολλές πληροφορίες, αλλά με ρυθμό που τις χώνεψα όλες και δεν πνίγηκα.

-Πολύ ενδιαφέρουσα η πολιτική πινελιά εκμετάλλευσης/χειραγώγησης των επιστημόνων για χάρη του κέρδους (περνάω την PiKei fan περίοδό μου, καταλαβαίνεις).

-Πετυχημένοι οι διάλογοι, εκτός από τον αρχικό που δεν είμαι σίγουρη σε τι χρειάζεται και με μπέρδεψε. Μάλλον θέλεις να δημιουργήσεις σασπένς και μετά να πεις την ιστορία αναδρομικά, αλλά δε χρειάζεται, είναι αρκετά πηγμένο στις πληροφορίες και άλλη μία μανούβρα αφηγηματικής ροής το μπερδεύει πολύ. Τέλος πάντων, θέμα γούστου.

-Καταφέρνεις να δημιουργήσεις ατμόσφαιρα ακόμα και όταν η σκηνή είναι σύντομη, δε γράφεις ξερά.

-Η περιγραφή της σκηνής με τη μελαμψή καλλονή και τον μεσόκοπο νομίζω ότι πλησιάζει ανησυχητικά το κλισέ με τα επίθετα που βάζεις, αλλά δεν το χαλάει.

-Επειδή το έγραφες με την ψυχή στο στόμα, σου ξέφυγαν δυο γλωσσικά λαθάκια: Στη φράση "είχαν αρκετά ακόμα πολλά να μάθουν για τους μετανυδρίτες" κάποια λέξη, ή το "αρκετά" ή το "πολλά", πρέπει να αφαιρεθεί. Και στην πρόταση "Την εποχή που άνοιγε η αλυσίδα των Αισθησιόλιθων και οι προσπάθειες της Νοεμί να χαρακτηριστούν τα είδη του Καρίνα-G2a-4 ως ανώτερα μη-έλλογα, έπεφταν ολοένα και βαθύτερα στο κενό, πνιγμένες από την πανίσχυρη βιομηχανία του αγοραίου έρωτα." πρέπει να βγει το "και", γιατί έτσι είναι ασύντακτη.

-Ο γνωστός ψείρας κριτικός mman θα σου έλεγε ότι το τρέχεις πολύ και κάνεις tell αντί show, αλλά νομίζω ότι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που εγώ δεν είχα πρόβλημα να το καταλάβω. Υποψιάζομαι ότι και πάλι θα ήθελες 1.000 τουλάχιστον λέξεις παραπάνω, να απλωθείς με την ησυχία σου, σαν τουβλογράφος που είσαι! Αλλά ακριβώς γι' αυτό η προσπάθειά σου είναι διπλής αξίας: κατάφερες, ακόμα και μέσα σε όριο λέξεων που σου έπεφτε μικρό, να γράψεις ένα ολοκληρωμένο, ενδιαφέρον, πρωτότυπο και δυνατό διήγημα. Συγχαρητήρια!

-Ο γνωστός ψείρας κριτικός mman θα σου έλεγε ότι το τρέχεις πολύ και κάνεις tell αντί show, [...]

Μόλις το διάβασα και, όπως έχω πει, θα το σχολιάσω, μαζί με όλα τα άλλα, την ημέρα της λήξης της ψηφοφορίας. Μέχρι τότε: Μην προτρέχεις, μην προκαταλαμβάνεις...

-Ο γνωστός ψείρας κριτικός mman θα σου έλεγε ότι το τρέχεις πολύ και κάνεις tell αντί show, [...]

Μόλις το διάβασα και, όπως έχω πει, θα το σχολιάσω, μαζί με όλα τα άλλα, την ημέρα της λήξης της ψηφοφορίας. Μέχρι τότε: Μην προτρέχεις, μην προκαταλαμβάνεις...

O γνωστός ψείρας κριτικός mman μόλις έσπευσε να σχολιάσει το σχόλιο. Δεν κρατιέτ No more comments.:lol: :lol: :lol:

Κοίτα, αν αυτό ήταν πατάτα, να αγιοποιήσουμε τις πατάτες, να τους κάνουμε εικονοστάσι και να προσκυνάμε δις κάθε μέρα, μία μπαίνοντας και μία βγαίνοντας σπό το sff. Ε, μα!

Συγγνώμη, εγραψες μία άρτια ιστορία -για το είδος της και όχι μόνο- με εξωγήινα πλάσματα (άθλο φαντασίας), μυστήριο, επιστήμη, κοινωνικό σχόλιο, οικολογικό σχόλιο, σκηνές φρίκης, διαφθορά, προδοσία, εκδίκηση, άφθονο σεξ (και δη ομαδικό!) και όλα σε ένα διήγημα. Που διαβάστηκε μονορούφι.

Και είχες λέει άγχος που θα την ανέβαζες σε αυτόν εδώ το διαγωνισμό; shock.gif

Πέρα από υποκειμενικά αναγνωστικά γούστα, αδυνατώ να βρω κάτι που να μην λειτουργούσε σε αυτή την ιστορία.

Αν μπορούσα πάντως να πω μόνο ένα πράγμα, είναι για το αγαπημένο μου σημείο, την αρχική σκηνή σεξ. Την διαβάζω και παραδειγματίζομαι.

Καλή επιτυχία!

• Like 1

Θυμήθηκα κάτι που είχε αναφέρει δεν θυμάμαι ποιος στα πλαίσια του διαγωνισμού για τα σχόλια, ότι δεν πρέπει να γίνονται ούτε από τους άλλους συγγραφείς πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Διάβασα την ιστορία αυτήν 3 φορές. Την διάβασα 3 φορές για να καταλάβω τι έχανα και δεν μου άρεσε, επειδή οι διθύραμβοι από κάτω μου φώναζαν ΄΄κάτι δεν έχεις πιάσει΄΄. Τελικά μου άρεσε, αλλά δεν μπορώ να μοιραστώ τον ενθουσιασμό των παραπάνω. Γιατί; Με χάλασε η χαοτική ανάγνωση κατά την οποία δεν έβγαζα άκρη τι γινόταν, ίσως οι παρεμβαλλόμενες σκηνές θα έπρεπε να διαχωριστούν καλύτερα από το κανονικό κείμενο. Η πρώτη παράγραφος δεν έχω ακόμα ιδέα για ποιο λόγο βρίσκεται εκεί, η σπαστή δομή με τις εμβόλιμες επεξηγήσεις σαν τσιτάτο ανάμεσα στους αστερίσκους, το τέλος που με άφησε να περιμένω. Δεν κατάλαβα την αρχική σκηνή του σεξ, τι εξυπηρετεί στην ιστορία, και δεν μπόρεσα εύκολα να δεχτώ το γεγονός ότι είχαν τους Μετανυδρίτες στο εργαστήριο κάτω από τον καταβρεχτήρα- εκτός κι αν έχω παρανοήσει κάτι. Ισως με την πορεία των σχολίων εδώ και μερικές επεξηγήσεις να τσιμπήσω τίποτα παραπάνω, αλλά προς το παρόν λέω ότι μου άρεσε, σαφώς, αλλά μένω έξω από το πανηγύρι. Να ευχηθώ καλή επιτυχία; Μάλλον δεν χρειάζεται!laugh.gif

Αν μπορούσα πάντως να πω μόνο ένα πράγμα, είναι για το αγαπημένο μου σημείο, την αρχική σκηνή σεξ. Την διαβάζω και παραδειγματίζομαι.

Με ποιόν τρόπο παραδειγματίζεσαι?:tease:

Δε θες να ξέρεις... mellow.gif

Edit:

ή θέλεις;

ΟΚ. Εννοούσα τον απλό τρόπο με τον οποίο αποδίδει το: Και θέλω και δε θέλω. ή Δε θέλω αλλά μ' αρέσει. ή Θέλω αλλά μόνο με κλειστά τα φώτα και τα σχετικά. καταλαβαίνεις...

Edited by Big Fat Pig
  • Like 1

Έκτακτα!

Ίσως υπάρχουν κάνα δυο σημεία που φαίνεται ότι δίνονται στον αναγνώστη πληροφορίες.

Με μια δόση υπερβολής, θα ήθελα μια-δυο λιγότερες εναλλαγές.

Θα ήθελα οπωσδήποτε να πω πως η ιδέα εκτός από πολύ καλή, με εντυπωσίασε γιατί δείχνει πολύ ανεπτυγμένη, ενώ μπλέκεται και με άλλες ιδέες/προεκτάσεις. Εννοώ ότι οι αισθησιόλιθοι είναι από μόνοι τους μια χαρά, αλλά το πράγμα γίνεται ακόμα καλύτερο πχ

όταν τους παρατηρεί εικονικά, όταν μαθαίνουμε για την αναπαραγωγή τους, όταν μαθαίνουμε το πρόβλημα

. Μπράβο.

Πάρα πολύ καλή ιστορία.

ΥΓ: Ο big fat pig (δυσκολεύομαι να συνηθίσω αυτό το νικ :) ) λέει '' Αν μπορούσα πάντως να πω μόνο ένα πράγμα, είναι για το αγαπημένο μου σημείο, την αρχική σκηνή σεξ. Την διαβάζω και παραδειγματίζομαι.''

Για αυτό το υπογραμμισμένο, θα ήθελα να σου πω πως κατά τη γνώμη μου, πέρα από τον λόγο, τις ιδέες και τις επί μέρους σκηνές, όλο το στήσιμο είναι εξαιρετικό, οπότε ο παραδειγματισμός ισχύει και για μένα. Θα το μελετήσω, θα το φέρω βέβαια στα δικά μου μέτρα. Υπάρχουν τόσα σημαντικά πράγματα που αγνοώ για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να στηθεί μια ιστορία... κι αυτή τη στιγμή αισθάνομαι πως ο Χορός των Μετανυδριτών (πέρα από την ευχαρίστηση της ανάγνωσης) είναι εκεί μπροστά μου έτοιμος να μου δώσει κάποιο απαραίτητο φίντμπακ το οποίο να είσαι σίγουρη πως με τρελή χαρά θα βάλω κάτω από το μικροσκόπιό μου.

Θενκ γιου βέρι ματς.

Δε θες να ξέρεις... mellow.gif

Edit:

ή θέλεις;

ΟΚ. Εννοούσα τον απλό τρόπο με τον οποίο αποδίδει το: Και θέλω και δε θέλω. ή Δε θέλω αλλά μ' αρέσει. ή Θέλω αλλά μόνο με κλειστά τα φώτα και τα σχετικά. καταλαβαίνεις...

Μην ανησυχείς τα κατάλαβα όλα εγω... :devil2:

Ωραίο διήγημα. Η επιστημονική του πλευρά μου φάνηκε ρεαλιστική. Η έκπληξη δυνατή το ίδιο και το τέλος αν και αυτό ήταν λίγο απίθανο. Το πιο ενδιαφέρον όμως ήταν η ιδέα. Τελικά όλοι κρύβουν λίγη δίψα για αίμα!

Διάβασα μια εξαιρετική νουβέλα συμπυκνωμένη σε ένα πολύ καλό διήγημα. Αυτό απόμόνο του μου φαίνεται άθλος. Σαν διήγημα, βρήκα πολύ ωραία τη γραφή, εντυπωσιακές τις σκηνές σεξ, δυνατό το τέλος, πολύ ωραία η συναισθησία. Υπάρχει αρκετό περιθώριο βελτίωσης αλλά χρειάζεσαι και πολλές λέξεις αν θέλεις να κρατήσεις τα βασικά συστατικά. Π.χ. στην πλοκή η ηρωίδα πολύ εύκολα συμμετέχει στο κόλπο, βρίσκει τη λύση και εξοντώνει τους πρωτεργάτες. Χρειάζεται να αποτύχει τουλάχιστον μία φορά στην ερμηνεία της και να στήσει την παγίδα η ίδια και όχι να το σκεφτεί σαν κόλπο της τελευταίας στιγμής.

Δυστυχώς ίσως λόγω του background θετικών επιστημών, αποσυντονίστηκα κυρίως από την προσπάθειά μου να καταλάβω τη βιολογία των μετανυδριτών. Αυτό που περιγράφεις θα το λέγαμε ανάπτυξη ή τροφή ή αύξηση, αλλά όχι αναπαραγωγή αφού δεν προκύπτει κάποιος νέος οργανισμός. Η υπερβολική ακινησία τους και η έλλειψη οποιουδήποτε στοιχείου κίνησης ή άλλης αληλεπίδρασης, με άφησε με την αίσθηση ότι είναι απλώς βράχοι που μεγαλώνουν, ούτε καν φυτά, και έτσι δεν με ακούμπησε σχεδόν καθόλου η κακομεταχείρισή τους. Έτσι δεν πείστηκα και με την αναλογία των αδερφών που διασταυρώνονται, γιατί δεν βλέπω πουθενά το DNA, βασικό στοιχεία των γενετικών ανωμαλιών. Ίσως να ήταν καλύτερα να αποφύγεις αυτό το κομμάτι της ιστορίας, αν θέλεις να παραμείνει ως διήγημα, αφού η πλοκή της μπορεί να παραμείνει εντελώς ίδια, ακόμα και αν ήταν απλά πετρώματα ή φυτικοί οργανισμοί που προκαλούν τις παρενέργειες που περιγράφεις.

Δυσκολεύτηκα πολύ να σου γράψω κάτι, αλλά πρέπει να είμαι ειλικρινής. Ο Χορός των Μετανυδριτών δεν μου άρεσε καθόλου. Ίσως να φταίει η έλλειψη γνώσεων, (αυτό ήταν μάλλον ψιλοβαριά ΕΦ; ), αλλά ένιωσα τελείως χαμένη διαβάζοντάς το.

Γι' αυτό το λόγο βέβαια, δεν έχω να σου πω κάτι για την πλοκή, για το στήσιμο, για οτιδήποτε, γιατί δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα! Το μόνο που έχω να σου πω είναι ότι βρήκα το κείμενο ασφυκτικά φορτωμένο με πληροφορίες.

( Πόσο, μα πόσο σε προτιμώ στο fantasy! )

:flowers:

Ήταν πολύ καλή ιδέα σίγουρα! Θα ένιωθα πιο άνετα αν όλες αυτές τις πληροφορίες της διάβαζα σε ένα μεγαλύτερο κείμενο. Κάπως με μπούκωσαν και ειδικά στην αρχή πάσχιζα να καταλάβω. Μετά την τέταρτη σελίδα για μένα έγινε ενδιαφέρον και κυρίως μετά την 6 που πιστεύω ότι απογειώθηκε! Στην αρχή δεν πολυκαταλάβαινα και με δυσκόλευε. Η ιδέα πραγματικά μου φάνηκε πολύ ωραία, πανέξυπνη! Θα ήθελα να διαβάσω κάτι μεγαλύτερο απλά γιατί πιστεύω θα με έκανε να το απολαύσω πολύ περισσότερο!

Ο τρόπος που χειρίστηκες το λόγο μου φάνηκε εξαιρετικός. Δεν μπορούσα να σταματήσω να θαυμάζω τις προτάσεις σου, την επιλογή λέξεων τα πάντα! Σαν θέμα και πλοκή μου άρεσε αρκετά. Νομίζω οι σκηνές σεξ που περιγράφεις είναι οι πιο πετυχημένες ως τώρα. Δεν προσπαθείς να περάσεις ένα "καυτό μήνυμα". Είναι. Και τέλος. Μπράβο :)

Σε αυτό το διήγημα χαώθηκα.

Στην προσπάθεια μου να παρακολουθήσω τι γίνεται μεταξύ όλων των πληροφοριών και των σκηνών που διαδραματίζονταν έχασα την μπάλα.

Δεν έχω να σου πω κάτι που θα βοηθήσει δυστυχώς, πέραν του ότι έπεσε πολύ βαρύ (αναγνωστικά) για εμένα.

Έχουν λεχθεί ήδη πολλά, θαρρώ είναι περιττό ν' αρχίζω κι εγώ να λέω τ' άπειρα θετικά. Αναμφίβολα, Βάσω, έγραψες ένα αριστουργηματικό διήγημα κι ελπίζω κι αυτό το επίθετο να μην είναι λίγο. Οι εμπνεύσεις που περιλαμβάνει είναι απίστευτα πρωτότυπες και πανέξυπνες! Αν θα μπορούσα να πω το ελάχιστο αρνητικό, θα ήταν ότι σε κάποιες φάσεις είναι λίγο μπλεγμένη η αλληλουχία των γεγονότων κι ίσως υπερφορτωμένη. Αλλά μπροστά σ' αυτό που διάβασα, αυτό ειλικρινά που φαίνεται τίποτα. Χιλιάδες συγχαρητήρια! Παραμένω αιώνιος fan!^_^

Λάτρεψα: Τους Μετανυδρίτες. Τα διδάγματα που προκύπτουν. Τη Νοεμί – το όνομα, μα και το χαρακτήρα της. Τις ευφάνταστες ιδέες που υπάρχουν διάσπαρτες στο κείμενο.

Με το ζόρι άντεξα: Η εισαγωγή δε μου πολυάρεσε. Επίσης, μπερδεύτηκα αρκετά με τη συνεχή εναλλαγή σκηνών, αλλά το τέλος με επιβράβευσε, με κάλυψε πλήρως! Παρ’όλο που χάθηκα λίγο στη χρονική αλληλουχία.

Ξεχώρισα: Το τέλος. Την ανακάλυψη που αναφέρεται εκεί. Και χαίρομαι που ήρθαν έτσι τα πράγματα ώστε να σωθούν οι Μετανυδρίτες, κι ας λυπήθηκα για το χαμό της Νοεμί.

Αν το διήγημα όριζα: Μάλλον θα έβγαζα την πρώτη σκηνή. Όσον αφορά τη συχνή εναλλαγή των σκηνών δεν είμαι σίγουρη αν θα την άλλαζα ή όχι.

Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό, Βάσω!

Ξεκάθαρα από τα αγαπημένα μου.

Γεμάτο, γρήγορο, ψαγμένο και σκληρό, αρκετά σκληρό.

Φοβερή η πρώτη σκηνή του σεξ, χωρίς ταμπού και κρυφτό πίσω από το δάχτυλο.

Τρελή τελείως και αναγκαία υπερβολική η σκηνή βίας.

Εγώ τρόμαξα σε εκείνη την σκηνή και ανατρίχιασα.

Μου έδωσε την αίσθηση ταινίας τρόμου. Τον έχετε καλά τον τρόμο τελικά. :evil:

Λάτρεψα πολύ και την περιγραφή της ύπαρξης των Μετανυδριτών. Τόση λεπτομέρεια…

Πάντως, επειδή λαμβάνω ότι ολίγον κάτι λείπει στην αρχή …αναρωτιέμαι πως θα ήταν αν δεν υπήρχε το όριο λέξεων.