Naroualis Posted December 19, 2010 Share Posted December 19, 2010 (edited) Γενικά:What...? Δε μπορώ να πω ότι κατάλαβα και πολλά… Μου άρεσε: Η περιγραφή των εμπουσών. Η επιλογή του ονόματός τους. Ο χαρακτήρας του Ντίμμου, που ξεδιπλώνεται χωρίς βιάση, αλλά και χωρίς να τεμπελιάζει. Δε μου άρεσε: Το ότι δεν κατάλαβα τι έγινε. Αλήθεια, είμαι κυριολεκτικά στον αέρα. Πήγε εκεί κι ύστερα; Έβαλε τη μάσκα και βγήκε έξω; Δεν το λες πουθενά. Οι δυο έμπουσες που του την έπεσαν ήταν οι δυο αιχμάλωτες; Ούτε αυτό το λες, ούτε το γιατί -αν είναι έξω- τις άφησαν αμολητές. Και μετά, γιατί χρειάζονταν όλα αυτά; Τι έκανε ακριβώς στο οικοσύστημα το σεξ μεταξύ ανθρώπου και έμπουσας; Με μπέρδεψες, βρε παιδί. Πε κάτι να καταλάβω. Edited December 19, 2010 by Naroualis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eroviana Posted December 19, 2010 Share Posted December 19, 2010 Αμάν, με έστειλες! Περίεργο, πολύ περίεργο. Τείνω προς το ωραία περίεργο. Οι εικόνες περίτεχνες και ζωντανές (με χρώμα). Άργησες λίγο να μπεις στο θέμα, αν και λόγω μεγέθους δε με ενόχλησε πολύ. Ολοζώντανη η τελευταία σκηνή με το κόκκινο σήμα κινδύνου. Πρόσεξε λίγο την κατάληξη -όνταν, που αναφέρεται στον πληθυντικό. Δε χρησιμοποιείς καθόλου την κατάληξη του ενικού -όταν και μου χάλασε λίγο τη ροή. Πολύ ωραία λιτή γραφή. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted December 21, 2010 Author Share Posted December 21, 2010 Τι απίστευτος διαγωνισμός! Είμαι πολύ χαρούμενη που τελικά έλαβα μέρος, είχε πολλή πλάκα! Το κείμενο αυτό προέκυψε αρκετά "ανώδυνα" θα έλεγα, σα μια φυσική συνέχεια του "Σπέρμα του Άνο". Και με αυτό, νομίζω πως μπορώ να θεωρήσω το θέμα "ταντρικό σεξ" λήξαν. Να ευχαριστήσω λοιπόν όσους διάβασαν και όσους σχολίασαν, είναι και τα δύο κάτι ανεκτίμητο όπως πάντα. Θα απαντήσω σε κά'να - δυο απορίες, να μη μείνετε και με την περιέργεια δηλαδή. Γιατί, μα γιατί ονομάζεις τον πλανήτη σου Γκούφη; Γκούφη Βήτα. Γκούφη λέγεται το άστρο, ο ήλιος δηλαδή, οπότε Γκούφη Βήτα, ο δεύτερος πλανήτης του συστήματος μετρώντας από τον ήλιο και προς τα έξω. Τώρα. Όντως, γιατί; - γιατί μια τάση να παίρνω τα χεράκια μου να βγάζω τα ματάκια μου, την έχω. - δεν ξέρω πως θα ακουστεί, αλλά αυτό είναι το όνομα του πλανήτη, τι να κάνουμε; - φαντάζομαι ότι στο απώτερο μέλλον, οι άνθρωποι θα δίνουν ονόματα από την ποπ κουλτούρα στα καινούργια ουράνια σώματα που θα ανακαλύπτουν, όπως ακριβώς έκαναν και στο απώτερο παρελθόν, όπως κάνουν και στό παρόν. Το γνωστό σχήμα “όπως κι οι δυο μας ξέρουμε πολύ καλά, αλλά πρέπει να το πούμε για να το μάθουν κι οι αναγνώστες μας". “Ήθελα να συζητήσουμε, Γεωργία, για το διήγημά σου στο διαγωνισμό ΕΦ με θέμα το σεξ”. “Α, την Αιθέρια Ύπαρξη;” Θα το έλεγες; Δε θα το έλεγες. Χαχαχα, ειλικρινά, δεν ξέρω. Συχνά όμως λέω το άλλο: - Κυρία Φιλιππίδου, η κόρη σας... -Ποια; Η Ελένη; (μία είναι όλη κι όλη...) το Σολάρις των φτωχών Ακόμα γελάω μ' αυτό... γιατί να επιλέξει τον ήρωα της ιστορίας, αφού υπήρχε βάση εκεί τόσον καιρό, άρα και άνθρωποι. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι δεν έβγαιναν καθόλου έξω. Τον επέλεξε γιατί αυτός είχε ήδη μια ιδιαίτερη επαφή με τις έμπουσες στο Ινστιτιούτο. Και γιατί απέκτησε ιδιαίτερη επαφή ειδικά αυτός; μα γιατί ήταν σε ευάλωτη κατάσταση γενικά και είχε περάσει τη μισή νύχτα τριγυρνώντας στα χαπάδικα. Θα ήταν απλούστατο να αποσαφηνίσω αυτές τις λεπτομέρειες μέσα στο κείμενο, το ξέρω, είμαι για μπάτσες καμιά φορά... Αν το δω σαν μια οικολογική αλληγορία μπορώ να συλλάβω την κραυγή της αγωνίας εναντίον της αδηφάγας Γης -και κατ' επέκταση της ανθρωπότητας- για την εκμετάλλευση του πλανήτη και των πλασμάτων του, για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την ανάγκη για μια εντελώς διαφορετική πολιτική αντιμετώπισης των προβλημάτων. Κι ενώ περίμενα το άπειρο κράξιμο για το τι τετριμμένη σούπα οικολογικής προπαγάνδας πήγα κι έγραψα, περιέργως ελλάχιστοι το είδαν έτσι. Αυτό που γράφει εδώ η Τίεσσα, είναι αυτό που πάνω - κάτω είχα κατά νου. "Είστε ο μοναδικός που έχει ασχοληθεί με το θέμα. Παγκοσμίως." είπε ο Ερμάνο με ένα μορφασμό δυσαρέσκειας. -Μοιάζει σημαντικό ζήτημα για να μην έχει ασχοληθεί κανείς με δαύτο (ειδικά με την τρελή εξειδίκευση που επικρατεί στις μέρες μας) . Βασικά την τρελή εξειδίκευση σκευτόμουν κι εγώ. Η αρχική σκέψη ήταν πως (σε σχέση με το παραπάνω περί οικολογίας) κανένας δεν ενδιαφερόταν για την πανίδα αρκετά, ώστε να τη μελετήσουν επαρκούντως. Το σημαντικό ζήτημα ήταν η άντληση ενέργειας, όχι οι συνέπειές της στο οικοσύστημα του πλανήτη. Τι έκανε ακριβώς στο οικοσύστημα το σεξ μεταξύ ανθρώπου και έμπουσας; Πολύ φοβάμαι ότι όλα είναι θέμα ενεργειακής ροής στο επισήμως ανύπαρκτο επιστημονικά αιθερικό πεδίο Τέλος, χαίρομαι απέραντα για όσους πέρασαν καλά διαβάζοντάς το, συγνώμη για τις αδυναμίες που οπωσδήποτε είχε, και ξανά ευχαριστώ για τα χρησιμότατα σχόλια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Fat Pig Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Από το αρχικό μου σχόλιο άφησα μερικά πραγματάκια έξω. Επειδή απολαμβάνω μια ιστορία που κατά την ταπεινή μου άποψη βρίσκει έναν δημιουργικό τρόπο να θίξει θέματα όπως αυτό της οικολογίας, του επεκτατισμού, της αδιαφορίας για τις πολιτισμικές διαφορές των λαών, την περιφρόνηση στο οικοσύστημα, χωρίς να γίνεται κοινότυπο, επαναληπτικό και τελικά (στην μετά Γκορ, για τα οικολογικά, εποχή) μελό. (Eδώ κατάπια το Avatar, ζαλισμένος απ' τις sexy εξωγήινες και την 3d έκσταση.) Επειδή πιστεύω ότι ο κύριος στόχος εδώ ήταν να μιλήσει η συγγραφέας μέσα από την έξυπνη και σαφώς χιουμοριστική γραφή κι έναν απολαυστικό αντι-ήρωα που είναι 100% γέννημα όλων των παραπάνω. Επειδή η αφαιρετική αιτιολόγηση (και πάλι έξυπνα γραμμένη με το "δε με νοιάζει και πολύ" να κυριαρχεί πανέξυπνα) με καλύπτει για τα κίνητρα όσων συμβαίνουν καθώς και για το τι έγινε στο τέλος. Επειδή κορυφώθηκε με ένα εξαιρετικό σόου βεγγαλικών -- κατά τη γνώμη μου τίποτα άλλο δεν θα μπορούσε να μπει εκεί (ή με καλύτερο τρόπο) για να σταθεί τούτη η ιστορία. Επειδή το ύφος της ιστορίας είναι τέτοιο που δεν έχει ανάγκη από 100% αληθοφανείς εξηγήσεις/κόσμο για να πει αυτό που θέλει (για τον αιθέρα, δεν έχω πρόβλημα να χαλαρώσω τα προσωπικά μου όρια Ε στο ΕΦ) και επειδή σε μένα το είπε με τρόπο (γραφής) απολαυστικό, ακόμα κι αν υπήρχαν 3-4 διηγήματα, πιο άρτια στο σύνολό τους, προσωπικά (έδωσα μισό πόντο παραπάνω σε αυτό εδώ -έτσι έπαιξε το δικό μου top 4, με μισόποντα- και) το έβαλα στην κορυφή των προτιμήσεών μου. Αν συνεχίσεις να κελαηδάς έτσι, έχεις έναν πιστό φαν Μπάμπη μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted December 27, 2010 Author Share Posted December 27, 2010 Ωωωω... εχμμ... δε βρίσκω λόγια, αλλά κοίτα χαρούλες που κάνω------------> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts