dagoncult Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 Όνομα Συγγραφέα: dagoncult Είδος: επιστημονική φαντασία Βία; Όχι Σεξ; Λίγα πράγματα Αριθμός Λέξεων: 3491 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Έχει κακές λέξεις Sexy Species.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 (edited) Attack of the killer tomatoes κι ένα τεράστιο πέος που απειλεί να πηδήξει τον πλανήτη! Απίθανο! Και, από όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα, οι πιο καλογραμμένες, πιο ασιθησιακές σκηνές σεξ. Τι δε μου άρεσε; Η αναφορά στον Lovecraft ήταν βεβιασμένη και παράταιρη. Κάτι τέτοιο θα ήταν πετυχημένο αν μας έκλεινες διακριτικά το μάτι – αυτό φωνάζει, ήθελα να πω και κάτι για τον Μεγάλο. Πολύ techno babble που δε χρειάζεται – ταχυενεργή τουαλέτα, χειμωκαλοκαίρι (; ), γεωενεργειακό πάτωμα... Υπερβολή. Επίσης, προσωπικά, οι διάφορες τροποποιήσεις του σώματος των γήινων δε μου άρεσαν. Κι εσύ ο ίδιος άλλωστε έβαλες δυο ανθρώπους με φυσιολογική όψη, γιατί μάλλον θα σε χάλαγε να γράψεις για σεξ ανάμεσα σε έναν τύπο με ένα πουλί στο μέτωπό του και μια γυναίκα με δέκα βυζιά. Edited December 6, 2010 by aScannerDarkly Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 Dagon, είσαι μάστορας και άξιος, ένας άξιος μάστορας. Μου άρεσε πολύ η ιστορία σου. Καραμπινάτη επιστημονική φαντασία, πικρή και ειρωνική, και με το σεξ να κυριαρχεί, τρομακτικό όμως και αποκρουστικό, και ω τόσο κατανοητό και δικαιολογημένο. Είναι αυτό που θα έλεγα sex noir. Σε ευχαριστώ που ανέβασες τον πήχη και για τα αγόρια, σε «ευχαριστώ» επίσης που με επιβάρυνες στην δυσκολία επιλογής, κατάταξης και ψηφοφορίας! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 Τα υπέρ: Έχεις μια σειρά από πολύ δυνατές ιδέες που τις παρουσιάζεις με ενδιαφέροντα τρόπο. Το μαύρο χιούμορ της ιστορίας δουλεύει εξαιρετικά. Τα κατά: Η παρουσίαση της ιστορίας είναι... περίεργη. Ξεκινάς με ένα ζευγάρι να κάνει infodumping πριν το σεξ. Συνεχίζεις με τον πρωταγωνιστή να κάνει infodumping για το πως έφτασαν ως εκεί και μετά όλο αφήγηση για το τί θα συμβεί στο μέλλον, όλα πεταμένα μαζί, χωρίς ιδιαίτερη ανάπτυξη των δύο χαρακτήρων Ετυμηγορία: Πολλά υποσχόμενη ιδέα, που όμως θέλει ξαναδούλεμα για να αποδώσει τα μέγιστα. Θα μπορούσες άνετα να την είχες στήσει σα δράμα δωματίου, με τους διαλόγους του ζευγαριού πριν και μετά την αλλαγή, με εμβόλιμα σύντομα infodumps ανάμεσα στις σκηνές. Η έμφαση όμως στους δύο κεντρικούς χαρακτήρες πιστεύω ότι θα δώσει στην ιστορία καλύτερο focus από ότι η εκτεταμένη αφήγηση που μας δίνεις εδώ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Fat Pig Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Πολύ καλό Dagon! Πάρα πολύ καλό. [+] Η χειμαρώδης και καθόλου εξυπνακίστικη γραφή. Το αποκαλυπτικό σύμβολο που δημιούργησες για το τέλος. Ο μονόλογος. Ο τίτλος. [-] Οι διάλογοι. Δεν ήταν κακογραμμένοι, αλλά νομίζω ότι όλη η δύναμη του κειμένου ήταν ο σαρωτικός μονόλογος. Δεν είχα τόσο ανάγκη από χαρακτήρες ή "δραματοποίηση". Το αντίθετο μάλιστα. Δεν είναι μεγάλο το μείον εδώ, ίσως δική μου παραξενιά. Το πολύ high tech. Δεν υπήρχε λόγος κατά τη γνώμη μου. Δεν βοήθησε σε τίποτα - ίσα ίσα που κάποιοι όροι ήταν ίσως αμήχανοι. Ήθελα περισσότερο θάρρος στο τέλος. Τι σ'επιασαν οι σεμνοτυφίες; Αντι να μιλήσεις για "αντεστραμμένο" ταυ, και να το περιγράφεις με υπονοούμενα προτιμούσα να το πεις χύμα π.χ. [...]είχαν στείλει ένα γιγάντιο κ... να μας γ... όλους[...]ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, με το δικό σου τρόπο, προκειμένου η τελευταία παράγραφος του κειμένου να διατηρήσει τη δύναμή της. Μου άρεσε; Πάρα πολύ. Κατατάσσεται στα αγαπημένα. Καλή επιτυχία! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Ανατριχιαστικό, ανατρεπτικό, μα πάνω απ όλα ευφάνταστο! Γέλασα πολύ σε ορισμένα σημεία μιας και είμαι φαν του black humour αλλά σε άλλα ένιωσα ότι το παρατραβάς. Μα σερβιέτα στη μούρη; Νομίζω ότι ήταν εξαιρετικός ο τρόπος που περιέγραψες την ανθρώπινη φύση-ψυχολογία-θέλω. Για να μην αναφέρω τις αναπάντεχα ρεαλιστικές στιγμές των ανθρωπίνων σχέσεων που αγγίζεις. Μ άρεσε είχε κάτι το ιδιαίτερο. Μπράβο Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Πολύ καλογραμμένο, με αυτοπεποίθηση στη γλώσσα, και αυτό κι αν ήταν μέσα στο θέμα! Μου θυμίζει κάποια άλλα, ίσως από τη συλλογή "Η μηχανή του σεξ", δε θυμάμαι, όπου ένα ζευγάρι κάνει διάφορα τρελά τεχνολογικά στο μυαλό του για ποικιλία στο σεξ... Αλλά για τα γούστα μου είναι υπερβολικό ως ιδέα. Και γιατί το έκαναν αυτό οι εξωγήινοι, όλα αυτά τα "δώρα"; Για να δεχτούν οι γήινοι την τελική "διείσδυση" από το "ανάποδο Τ"; Ή κάτι δεν έπιασα ή αυτό ήταν ξεκάρφωτο. Ο ένας πλανήτης γ@μ@ει τον άλλον; Οι πλανήτες συνουσιάζονται; Τι παναπεί αυτό; Για ποιο λόγο, για εξόρυξη ουρανίου; Ο πλανήτης των εξωγήινων ήθελε σε κάτι να "διεισδύσει" κι αυτός; Ταιριάζει σαν τέλος τύπου καρτούν στην ιστορία σου, αλλά πολύ καρτούν, σαν τον Μπαγκς Μπάνι που δένει κόμπο την κάννη του τουφεκιού του Έλμερ Φαντ. Η υπόλοιπη ιστορία δεν έχει τέτοιο ύφος.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 Δάγων, κακό αγόρι...Ιδιαίτερη συμμετοχή, σίγουρα. Μου άρεσε η βρόμικη πένα σου και το θάρρος σου, δεν βλέπω λόγο να μην πει κανείς πούτσος σε μια σκηνή γεμάτη σεξ και να πεις πέος , σιγά μην πούμε και φαλλός . Ισως για αυτό το λόγο στο τέλος, όπως επισημαίνει και ο κος Γουρούνης από πάνω, προδίδεις τον εαυτό σου. Καταλαβαίνω ότι ήθελες να το κάνεις πιο subtle, αλλά ήδη ήταν αρκετά σαφές, οπότε θα ήθελα κάποια πολύ αοριστα στοιχεία στην αρχή και μετά να μου πετάξεις το καυλί στη μούρη(μεταφορικά, έτσι; ). Και έτσι όμως, ήταν πολύ καλτ. Γέλασα πολύ, ειδικά με το ΄΄καλό,ε;΄΄ και το ΄΄Γαμιάς΄΄. Μα, Γαμιάς ρε;!Απίθανο! Με χάλασε το υπερβολικό και αναίτιο infotech, ήταν σαν να είχες άγχος να μας πείσεις ότι όντως είναι εφ η ιστορία σου. Η αναφορά στον ΄΄Μεγάλο΄΄( τσκ...τσκ...) ήταν τόσο φανερή που μέχρι κι εγώ την έπιασα. Θα ήθελα κάποια χιντ παραπάνω για τη συμπεριφορά των εξωγήινων. Οχι να μου εξηγήσεις, μα να μου πετάξεις κάποια υπονοούμενα για ποιο λόγο τα έκαναν όλα αυτά. Τώρα μοιάζει σαν ένα αδικαιολόγητο σεξουαλικό καπρίτσιο. Ενα παιχνίδι, ίσως, για να φτιαχτούν ακόμα περισσότερο οι εξωγήινοι; Χμ, δεν ξέρω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 Εγώ πάντως θέλω να πω ότι μου άρεσε που το ξέρετε-τι δίνεται μόνο περιγραφικά από τον αφηγητή. Κι αυτό γιατί πρόκειται για κάτι τόσο εξωφρενικό, το οποίο και ο ίδιος διστάζει να το πει ευθαρσώς. Δεν το πήρα για σεμνοτυφία - άλλωστε, βλέποντας την ιστορία ως σύνολο, μόνο σεμνότυφη δε μου μοιάζει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 (edited) Εμένα αυτό το διήγημα μου θυμίζει κάτι απο MAD το περιοδικό. Είχε το δράμα του είχε όμως και την τρέλα του! Είχε ένα σουρεαλισμό που όμως σε κρατούσε να το διαβάσεις μέχρι το τέλος. Εγώ θα πρότεινα να εστιάσεις λίιιιιγο περισσότερο στην σχέση και ίσως με λιγότερες Ε.Φ. ορολογίες. Κατά τα άλλα ήtαn γαμάτη σουρεάλα και μου δημιούργησε πολλές εικόνες εικόνες στο μυαλο Καλή επιτυχία! Edited December 9, 2010 by Eugenia Rose Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 Φίλε dagoncult, έπεσες πάνω στην περίπτωση! Η πρώτη ιδέα που ήρθε στο μυαλό μου μόλις ανακοινώθηκε το θέμα του διαγωνισμού ήταν κάτι που έμοιαζε εκπληκτικά με αυτή την ενίσχυση της σεξουαλικής ευαισθησίας σε όλο το σώμα και μάλιστα στο μυαλό μου είχα την ηρωίδα να κάνει κάποια προσθετική εγχείρηση για να απολαύσει το σεξ με ένα εξωγήινο πλάσμα που μπορούσε να ερεθίζει ταυτόχρονα όλο το σώμα. Εκεί που την απέρριψα ήταν γιατί μετά είχα δυο επιλογές: Ή να περιγράψω μια τρελή και σουρεάλ σεξουαλική συνεύρεση για να κλείσω ή να κάνει ένα backfire αλλά τόσο kinky που δεν μπορούσα το ανεβάσω (Ναι ούτε καν σ' αυτόν τον διαγωνισμό!) Άρα λοιπόν μπορείς άνετα να υποθέσεις ότι η υπόθεση της ιστορίας μου άρεσε. Και οι ανθρώπινες σχέσεις και ο τρόπος που εξελίσσονται και άλλάζουν δηλώνει έναν ενδιαφέροντα προβληματισμό στο πώς αλλάζει η ζωή μας και ο τρόπος που βλέπουμε τους άλλους όταν αλλάξουν οι παράμετροι στο συγκεκριμένο θέμα. Όσο για το τέλος, μου ήρθε λίγο σαν κεραμίδα. Δεν αρνούμαι ότι έχει πλάκα (ε, όχι ακριβώς δηλαδή ), αλλά τι θα μπορούσε να περιμένει κανείς από τέτοιους φίλους; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 Πάρα πολύ ωραία και ιδιαίτερη ιστορία! Μου άρεσε που σε όλο το δυσοίωνο της υπόθεσης διατηρούσε έναν ανάλαφρο και εύθυμο τόνο κι ήταν διάσπαρτη με μαύρο χιούμορ. Μ’ άρεσαν οι αναφορές στη θάλασσα της Σαχάρας και στα νησιά των Ιμαλάιων. Η γραφή πολύ καλή, διαβάζεται άνετα και σε κερδίζει. Νομίζω ότι κάποιοι τεχνικοί όροι θα μπορούσαν να λείψουν, αν και, απ’ ό,τι καταλαβαίνω, χρησιμοποιούνται για να επισημάνουν την τεχνολογική εξέλιξη της εποχής, αλλά και για να ενισχύσουν την χιουμοριστική πλευρά της ιστορίας. Κάποιες από τις χειρουργικές επεμβάσεις μου φάνηκαν υπερβολικές, αλλά οκ, τις δέχομαι ως συμβολή στο όλο ύφος της ιστορίας. Θα ήθελα μερικές περισσότερες πληροφορίες για τους εξωγήινους κι αυτό που ήθελαν, αν κι αυτό το ήρθαν για να μας καυλώσουν και να μας γαμήσουν έχει μια ιδιαίτερα όμορφη, σαρκαστική χροιά :tongue: Και, ρε παιδιά, για πείτε και σε μας τους ψιλοάσχετους, ποια ήταν η αναφορά στον Λάβκραφτ, επειδή εγώ δεν κατάλαβα τίποτα! Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 Και, ρε παιδιά, για πείτε και σε μας τους ψιλοάσχετους, ποια ήταν η αναφορά στον Λάβκραφτ, επειδή εγώ δεν κατάλαβα τίποτα! Είναι εκεί που λέει: Υπήρξε εκείνη φρικτή οικογένεια από το Ντάγουϊτς της Μασαχουσέτης, τα μέλη της οποίας τελούσαν ακατονόμαστες πράξεις μέσα στους θαλάμους για χάρη κάποιου φανταστικού, άνοου πλάσματος. Καλό! Υ.Γ Ξέχασα επίσης να πω στο αρχικό μου ποστ ότι μου άρεσε πολύ και το όνομα Σίνιονς! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solonor Posted December 12, 2010 Share Posted December 12, 2010 Πολύ καλό γράψιμο που σχεδόν σε κάνει να ξεχνάς την αναλογία πλοκής και πληροφορίας. Αυτό είναι το ένα μου παράπονο. Το δεύτερο ήταν πως δεν βρήκα να καταλήγει κάπου. Το τέλος δεν με ικανοποίησε. Πάντως η ιστορία κρύβει μέσα πολλές μικρές όμορφες ιδέες –άκου εκεί ειδικές μάσκες! Α και οι διάλογοι. Καλοί, αλλά οι πληροφορίες που επέλεξες να βάλεις δεν ήταν απαραίτητο να δοθούν έτσι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake Ramore Posted December 13, 2010 Share Posted December 13, 2010 Η γαματοσύνη της ιδέας, της ειρωνικής γραφής και του μονολόγου δεν με αφήνουν να κοιτάξω με κριτικό μάτι το διήγημα αυτό. Πέρασα τόσο καλά διαβάζοντας το, και χαμογέλασα τόσες πολλές φορές που στο τελος αυτό είναι το μόνο που μετράει για εμένα. Μπράβο Άκη! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted December 13, 2010 Share Posted December 13, 2010 Το διάβασα μ' ένα τεράστιο, ηλίθιο χαμόγελο στη μάπα κι όταν τελείωσα ανεφώνησα "ουάου". Αρχικαραγούσταρα. Μ' άρεσαν τα πάντα: το ξεκάρφωτο ινφοντάμπινγκ, η αναφορά στο Λάβκραφτ, το τεκνομπάμπλ (δώσε ιονοκάλτσες και γεωενεργειακά σώβρακα στο λαό! αντέχουμε!), το τέλος, ο αφηγητής. Ο αφηγητής. Στιγμές-στιγμές πικρόχολος, άλλες μεταξύ υστερικού χάχανου και λυγμού, άψογος ρε. Σε βγάζω το καπέλο, τη σκούφια, το σομπρέρο, την περούκα. Δεν βρίσκω τί-πο-τα που να μη μ' αρέσει λέμεεεε :thmbup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 13, 2010 Share Posted December 13, 2010 (δώσε ιονοκάλτσες και γεωενεργειακά σώβρακα στο λαό! αντέχουμε!) . Σε βγάζω το καπέλο, τη σκούφια, το σομπρέρο, την περούκα. Ίσως το κορυφαίο σχόλιο σε διαγωνισμό. Ever. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lizbeth_covenant Posted December 13, 2010 Share Posted December 13, 2010 Μου άρεσε αρκετά. Ήταν... διασκεδαστική η ιδέα σου και είχε φάση! Η γραφή σου ήταν πολύ καλή δεν βρήκα κάτι άσχημο! Το διάβασα πολύ εύκολα χωρίς να δυσκολεύομαι! Η ερωτική σκηνή... πολύ ερωτική, πολύ καυτή! Μπράβο! Οι διάλογοι και οι ήρωες πολύ καλοί, ωραίοι. Δε μου άρεσε καταρχήν που πετούσες συνεχώς διάφορες τεχνολογικές καινοτομίες. Το παραέκανες μου φαίνεται με αυτά! Οκ, είναι επιστημονική φαντασία, είναι ολοφάνερο! Επίσης, είχα συνεχώς την αίσθηση ότι ο ήρωας μιλάει σε κάποιον της δικής μας εποχής! Εξηγούσε εξελίξεις, έδειχνε να μας περιγράφει το μέλλον... Σα να τα ελεγε σε ανθρώπους προηγούμενης εποχής, καταλαβαίνεις... Έτσι τουλάχιστον το πήρα εγώ... Καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι έκαναν τις αρχικές επεμβάσεις που ένιωθαν ευχαρίστηση σε όλο τους το σώμα! Θα ήθελα να το δοκιμάσω κι εγώ οκ! Αλλά γιατί να βάλουν πολλά στήθη(σαν αγελάδες) και γενικά να καταστρέψουν με αυτόν τον τρόπο το σώμα τους; Δεν μου φάνηκε ευχάριστο και το κείμενο δεν μας βοηθάει- να μας δείξει δλδ τι ευχάριστο έβρισκαν οι άνθρωποι. Απλά μας δείχνει ότι οι άνθρωποι είχαν χάσει το μέτρο. Φαντάζομαι παντως με όλα αυτά, που καιρός για φυσιολογική ζωή, για δουλειά κτλ.... Όλη μέρα σεξ(εδώ κολλούσε άλλη λέξη αλλά εντάξει τώρα...), τελεια!!! Και έχω να πω, αφήστε τους ανθρώπους να κάνουν ότι θέλουν! Να κάνουν και 35 επεμβάσεις να μπούνε και στα γαμοδωμάτια τι στο καλό είναι αυτά... Γιατί να είμαστε πουριτανοί δηλαδή; Στις μέρες μας τώρα... Μια χαρά περνάνε! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
khar Posted December 14, 2010 Share Posted December 14, 2010 Πολύ δυνατή και ζωντανή γλώσσα, ωραίες ατάκες και ενδιάμεσα σχόλια για τη φυλή μας και την κοινωνία μας, ενδιαφέρουσες και επινοητικές οι εισαγόμενες εφευρέσεις. Με «κρέμασε» το τέλος. Γενικά ο αναγνώστης αδημονεί να μάθει τα κίνητρα των εξωγήινων αλλά εσύ του δίνεις απλά άλλη μια εντυπωσιακή επινόηση, αδυνατίζοντας, νομίζω, ένα πολύ στέρεο οικοδόμημα που είχες χτίσει μέχρι τότε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted December 14, 2010 Share Posted December 14, 2010 Μου άρεσε πολύ αυτή η ιστορία. Δεν μπορώ να πω ότι βρήκα αρνητικά κομμάτια, και ήταν τόσο ευχάριστο ανάγνωσμα που δεν έχω καμιά διάθεση να το ψειρίσω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted December 15, 2010 Share Posted December 15, 2010 Η πηγή έμπνευσης της ιστορίας μ' άρεσε, η γραφή σου με ξετρέλανε. Συμφωνώ με τον Σκάνερ για την ερωτική σκηνή που ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ! Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκες όμως την ιστορία γενικά, προσωπικά με προβλημάτισε. Μ' άρεσε πως κυλούσε στις πρώτες, περίπου, 4 σελίδες, αλλά μετά είχα ενστάσεις. Στην προσπάθεια σου να κάνεις μια αρκετά κωμική αλλά και ταυτόχρονα "σκληρή" ιστορία, θαρρώ πως υπερέβαλλες πλέον του δέοντος. Τόσο οι υπερβολικές εγχειρήσεις όσο κι οι πράξεις των ανθρώπων είναι λίγο τραβηγμένες κατά τη γνώμη μου. Επίσης οι διάλογοι σου θέλουν λίγη δουλειά και βρίσκω περιττές τις τόσες αναφορές σε τεχνολογικές εξελίξεις. Επιπλέον, έχασα το στόχο που 'χε από ένα σημείο και μετά. Αρχικά νόμιζα πως είχες σκοπό να μιλήσεις μόνο γι' αυτές τις κάψουλες. Μετά κατάλαβα ότι μάλλον ήθελες να πεις γενικά για το τι έφεραν αυτοί οι εξωγήινοι. Σε αυτή την περίπτωση, μάλλον έδωσε υπερβολικό χώρο στους θαλάμους. Το τέλος δε με ικανοποίησε... ήταν διασκεδαστικό θα 'λεγα, μόνο αυτό! Το βρίσκω εντελώς άστοχο και προσωπικά μου χάλασε την αρχή που μ' είχε φτιάξει πολύ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady Nina Posted December 15, 2010 Share Posted December 15, 2010 Λάτρεψα: Τη γραφή σου. Την ειρωνία που υπάρχει διάχυτη στο κείμενο. Τους Σίνιονς – ως όνομα και ως πράγμα. Τη σκηνή αυτή: γυναίκες με αιδοία στη θέση του στόματος, κρυμμένα πίσω από μάσκες-εσώρουχα που κάποιες φορές, τις ‘δύσκολες μέρες’, φουσκώνουν πάνω από τις καλοταϊσμένες βιοσερβιέτες. Με το ζόρι άντεξα: Δεν υπήρχε κάτι που να με ενόχλησε ιδιαίτερα. Οι υπερβολές που αναφέρονται στο κείμενο – με τις διάφορες επεμβάσεις – είναι αντιπροσωπευτικές των υπερβολών που πραγματοποιεί το ανθρώπινο είδος, οπότε δε με ξένισαν. Ξεχώρισα: Την αρχή, το τέλος και το πώς συνδέονται. Αν το διήγημα όριζα: Δε θα άλλαζα κάτι. Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό, Δάγων! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soul_walker Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 (edited) Χεχε, αστείο. Καλό πνεύμα και…ναι, πολύ αστείο. Ένας κόσμος μόνο sex, δοσμένος μέσα από την ελεύθερη ματιά ενός παθόντα. Ωραίο και surreal και πικρό σε στιγμές. Πάντως κάτι μου έκανε κλικ από την αρχή με το To Serve Man από το The Twilight Zone. Αλλά η αλλαγή του θέματος στο sex και τι πραγματικά επιφέρει ήταν πολύ πετυχημένο. «It’s a SexBook!» :tongue: Α και, λάτρεψα πως το sex τελικά θα αλλάξει τις κάστες στον κόσμο. Χεχε. Πετυχημένο. Edited December 17, 2010 by Soul_walker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonya Posted December 19, 2010 Share Posted December 19, 2010 Τρε μπιέν μεσιέ! Μ' αρέσει η ελαφριά βωμολοχία, το έχω πει; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted December 19, 2010 Share Posted December 19, 2010 Πολλές σύνθετες λέξεις που θέλουν να υποδηλώσουν (μη αναγκαίες για την ιστορία) τεχνολογικές εξελίξεις αλλά το κάνουν πολύ φόρα-παρτίδα γιατί στην πραγματικότητα δεν θα είχαν επικρατήσει τέτοιες ονομασίες. (Χαρακτηριστικό αντιπαράδειγμα: Δεν λέμε «ασυρματοτηλέφωνο» ή «δορυφοροτηλέφωνο». Δεν λέμε καν «κινητό τηλέφωνο». Λέμε απλώς «κινητό».) Αντίθετα, πολύ καλή η ονοματοδοσία του «Γαμιά». Ίσως να ήταν καλύτερα να το τοποθετούσες πιο κοντά στην πρώτη επαφή με τους Σίνιονς. Τετρακόσια χρόνια φαίνονται πάρα πολλά για να μιλάνε γι’ αυτούς έτσι. Θα θεωρούσαν πια την κατάσταση τελείως δεδομένη. Υπερβολή τα Ιμαλάϊα. Δεν βλέπω το λόγο γιατί στο τέλος οι Σίνιονς να καταστρέψουν τη Γη. Φοβάμαι ότι το διήγημα δεν κλείνει αντάξια των προσδοκιών που έχει δημιουργήσει μέχρι εκεί. Γενικά υπάρχει πρόβλημα με τα κίνητρά τους. Η προσχηματική πλοκή δεν συνδυάστηκε αρκετά με τις επιμέρους μοίρες του πρωταγωνιστικού ζευγαριού. Όχι εύκολο, αλλά έπρεπε να γίνει. Όχι άσχημη ιστορία με σίγουρα ενδιαφέρουσα ιδέα, που όμως νιώθω ότι δεν ολοκληρώθηκε όσο καλύτερα θα μπορούσε. Κορυφαίες ατάκες: «Μήπως μπορείς να έρθεις εδώ να πηδηχτούμε;» και «Ο Γαμιάς κάνει αυτό ακριβώς που λέει τ’ όνομά του… σε γαμάει. Αλλά σε γαμάει ολόκληρο. […] πιο απλά, σε γαμάει πατόκορφα.» Έσκασα στα γέλια εκεί. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts