KELAINO Posted December 24, 2010 Share Posted December 24, 2010 (edited) Άνοιξα τον τσελεμεντέ ψάχνοντας συνταγή για κουραμπιέδες, και βρήκα ένα χαρτάκι με το εξής παμπάλαιο συμπράγκαλο: ΠΑΡΑΛΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ Άκου το κύμα πως γλυκά φιλάει τα χαλίκια Βάθη ανήλια φέρνοντας να ξαπλωθούν στην άμμο Γεμάτα μυστική βοή και σκοτεινούς ψιθύρους. Δες πλήθος π’ αφουγκράζεται τα κρύφια του πελάγου Ελπίζοντας, προσμένοντας με σιωπηλή αγωνία, Ζητώντας απ’τη θάλασσα μια λύση, .ένα σημάδι. Η αύρα ως σηκώνεται μ’αρμύρα τους ποτίζει Θαλασσοπούλια κρώζουνε στριγκά.…και ξάφνου Ιέρειες ξεδιπλώνουνε τα μαύρα λάβαρά τους, Κρόταλα, ντέφια αντηχούν, αυλοί και ψαλμωδίες Λύρες σκληρίζουνε βραχνά σε μανικό κρεσέντο, Με μιας ανοίγ’ η θάλασσα και ένας νιος προβάλλει. Νερένιο άτι καβαλά με αφρισμένη χαίτη Ξανθά μαλλιά σκεπάζουνε τους ώμους και την πλάτη Ολόχρυση αρματωσιά σαν του ψαριού τα λέπια. Πιάνει η πρωθιέρεια τη φιάλη με την μπύρα, Ριγώντας κάνει μια σπονδή και του μιλά με δέος: «Συγκεντρωθήκαμε εδώ ως ήτανε γραμμένο Το μυστικό να μάθουμε που κυβερνά το σύμπαν Υπόσχεση που δόθηκε σε μας εδώ κι αιώνες. Φανέρωσέ το μας ευθύς!» μα κείνος δε μιλάει. Χαμόγελο αμήχανο έσκασε προς το πλήθος Ψάχνοντας κάτι για να πει. Αλλά το μόνο πού’πε «Ωραία λοιπόν…» και χάθηκε στα βάθη του πελάγου. Edited December 27, 2010 by KELAINO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted December 24, 2010 Share Posted December 24, 2010 Ακόμα και οι τσελεμεντέδες σου ξεχειλίζουν ποίηση! Μπράβο, πολύ ωραίο, ατμοσφαιρικό, στολισμένο, μου θύμισε το "Γεράκι" του Solonor. Αλλά, ρε φιλενάδα, μας κόβεις στο καλύτερο! Γιατί κόμπλαρε ο μάγκας και την έκανε; Αυτόν δεν καλούσαν με την τελετή; Τι είχε έρθει να κάνει; Ξαφνικό Αλτσχάιμερ; Ή μήπως τη στιγμή που θα έγραφες την απάντηση, ανακάλυψες ότι σου καίγονται οι κουραμπιέδες και το διέκοψες απότομα; Πάντως πολύ όμορφο έστω και έτσι!:thmbup:Keep walkingwriting/cooking... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted December 25, 2010 Author Share Posted December 25, 2010 μου θύμισε το "Γεράκι" του Solonor. Ζμπαρεκουάκ! Τι σύγκριση είν' τούτη...; Το απότομο τέλος ήταν μάλλον επιδιωκόμενο. Ξέρω 'γω, πάνε και καμιά δεκαοχτώ χρόνια από τότε που έγραψα αυτό το πράμα, τι να σκεφτόμουν άραγε, ποιος το γνωρίζει πλέον... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 μου θύμισε το "Γεράκι" του Solonor. Ζμπαρεκουάκ! Τι σύγκριση είν' τούτη...; Το απότομο τέλος ήταν μάλλον επιδιωκόμενο. Ξέρω 'γω, πάνε και καμιά δεκαοχτώ χρόνια από τότε που έγραψα αυτό το πράμα, τι να σκεφτόμουν άραγε, ποιος το γνωρίζει πλέον... Ελπίζω το "σμπαρεκουάκ" να είναι κάτι καλό... Now's your chance to finish it! Άντε και με έχει φάει η περιέργεια... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 [...] Γιατί κόμπλαρε ο μάγκας και την έκανε; Φαίνεται θα περίμενε κάποιο πιο ατμοσφαιρικό ποτό για τη σπονδή. Βλέπει τη μπύρα και μάλιστα από μπουκάλι και... ξενέρωσε. Εντυπωσιακό πάντως το τι μπορεί να βρει κανείς σκαλίζοντας στα πιο απίθανα μέρη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted December 25, 2010 Author Share Posted December 25, 2010 μου θύμισε το "Γεράκι" του Solonor. Ζμπαρεκουάκ! Τι σύγκριση είν' τούτη...; Ελπίζω το "σμπαρεκουάκ" να είναι κάτι καλό... Αρ γιου κίντινγκ μι?? Το Γεράκι είναι από τα πλέον κορυφαία που κυκλοφορούν εδώ μέσα. Now's your chance to finish it! Άντε και με έχει φάει η περιέργεια... Ναι, περίμενε να μάθεις από μένα το νόημα του Σύμπαντος Άλλωστε η Απάντηση έχει ήδη δωθεί: 42 Ξέρω και την Ερώτηση αλλά δεν την λέω ... Φαίνεται θα περίμενε κάποιο πιο ατμοσφαιρικό ποτό για τη σπονδή. Kahlua με πάγο; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μάρβιν ΑΑΠ Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 Εμένα μου άρεσε με αυτό το τέλος ακριβώς! Είναι αλήθεια ότι αυτό με την μπύρα κάτι θέλει· μάλλον έχει να κάνει με το πρωθιέρεια, γιατί εκεί χάνεται λίγο ο ρυθμός και ο στίχος έχει χασμωδία. Επίσης λίγο κομπιάζει, νομίζω, και ο στίχος «Υπόσχεση που δόθηκε σε μας πριν απ' αιώνες». Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted December 25, 2010 Author Share Posted December 25, 2010 Έχεις απόλυτο δίκιο. Θα κάτσω να τα διορθώσω (με έντιτ! Γιέιιιιι!!) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 Μερικα απο τα ωραιοτερα ποιηματα βρισκονται θαμμενα κατω απο στοιβες... ειναι ομορφο να τα ξανασυνανταμε... Ειναι απο τα πιο ωραια που εχω διαβασει εδω... στο πνευμα της βιβλιοθηκης ποιησης με υπεροχες πραγματικα φρασεις ολο μαγεια, φαντασια, καθαρη εμπνευση ...τι να πω αλλο? Δεν χρειαζεται να πει κανεις πολλα μιλαει μονο του. Το τελος του που σε αφηνει μετεωρο με κολησε... ηθελα να εχει κι αλλο, να δω τι θα πει και αναρωτιομουν γιατι δεν ειπε τιποτα? Αλλα μετα σκεφτηκα πως αυτη ειναι γλυκα του... να σε αφηνει να θελεις κι αλλο, και ετσι να σε κραταει ακομα περισσοτερο... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted October 13, 2011 Author Share Posted October 13, 2011 Ω, φχαριστώ πολύ :blush-anim-cl: πού πήγες και το ξέθαψες αυτό; Μ' αρέσει πάντως που κανείς δεν ενοχλήθηκε από τις αλλαγές των χρόνων (από αόριστο ενεστώτα και τούμπαλιν), εγώ κάθε φορά που το βλέπω με σηκώνεται η τρίχα. Επίσης, νόμιζα ότι θα είναι οφθαλμοφανές το γιατί δεν απάντησε. Εχμ... τελείωσε το αλφάβητο...; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 Κανεις δεν το προσεξε ουτε καν εγω η ψειρου γιατι σε παιρνει μαζι του...αυτο δεν ειναι το ζητουμενο? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted October 13, 2011 Author Share Posted October 13, 2011 Ναι βέβαια, χαίρομαι ιδιαίτερα που εδώ τουλάχιστον λειτούργησε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest old#2065 Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 Ναι βέβαια, χαίρομαι ιδιαίτερα που εδώ τουλάχιστον λειτούργησε. Πολύ καλό Γεωργία. Και αφού είναι παλιό σηκώνει σήκουελ. Την αγγλική αλφάβητο αυτή την φορά. (Και αν κολήσεις στο Z, βάζεις τον λεβέντη να ξεκαβαλικεύει το νερένιο άτι και να καβαλάει ζέμπρα) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts