Jump to content

Τρίδυμα φεγγάρια

iraklisv

Recommended Posts

Στην πύρινη ομορφιά της απαγωγής σου γλιστρώ

Οι δέκα διάνοιες των χεριών σου αφαρπάζουν το

απόλυτό μου

Γυρίζω σαν σελίδα στο χθόνιο γέλιο σου

Μια απόκοσμη οπτασία ανελίσσετε

στα χρώματα της αύρα σου

Ανασαίνω την υγρασία των ματιών σου

εύφλεκτο υλικό

Έρωτας αμφίσημος δροσερή φωτιά στο σώμα

Δυο χείλη κατακόκκινα φεγγάρια με καταπίνουν

στη νύχτα τους

Βαθιά θάλασσα ήλιου το κορμί σου και βυθίζομαι

Κρυστάλλινος θάνατος άνθος της σιωπής

Ζωή – Έρωτας – Θάνατος

Τα τρίδυμα φεγγάρια ανατέλλουν.

Ωραίο ερωτικό ποίημα. Είναι μόνο λίγο μικρό για να στοιβάζεις μέσα του τόσες πολλές χτυπητές λέξεις, αυτό να παρατηρήσω.

Το ΄΄αφαρπάζω΄΄ δεν νομίζω να υπάρχει, μάλλον ''υφαρπάζω΄΄ ήθελες να πεις;

Γεια σου Χρήστο σ΄ευχαριστώ για το σχόλιο.

Η λέξη αφαρπάζω υπάρχει σημαίνει αρπαζω κάτι αιφνιδιαστικά με βια το υφαρπάζω είναι υπεξαίρεση υποκλοπή

Όσο για το μικρο το συνηθίζω να τα συμπυκνώνω

Καλή χρονιά να είσαι καλά.

• 7 months later...

Εχει παθος και γι αυτο νομιζω πως κανει εντυπωση. Δεν με συγκλονισε αν και εχει τα φωτα να το πετυχει. Ισως εχει δικιο ο Χρηστος πως ειναι λιγο μικρο για τοσες χτυπητες λεξεις. Πιστευω πως αν ξαναγραφοταν θα μπορουσε να κανει μπαμ.

Αν κατι θεωρω πως ειναι το αδυνατο σημειο σου, ειναι .... η ορθογραφια!

Κατι που με εχει προβληματισει γιατι σε βλεπω να χρησιμοποιησεις τοσες εξαιρετικες λεξεις, να κανεις προσπαθεια για να αποδωσεις περιτεχνους στιχους και ξαφνου ...ενα πολυ πολυ χτυπητο ορθογραφικο λαθος που χαλαει ολο το γλυκο.

Το εχω ξαναπροσεξει αρκετα συχνα πως κανεις σχεδον τραγικα ορθογραφικα και ειναι τοσο κριμα.

Θελει απλα λιγη προσοχη.

Καλησπέρα

Αλήθεια είναι ότι μου ξεφεύγουν κάποια λάθη, δεν διεκδικώ δάφνες

στην ορθογραφία αλλά δεν βλέπω τίποτε τραγικό όπως λες

και συγκεκριμένα εδώ

όσο για το - αφαρπάζω - εξηγώ ότι η λέξη υπάρχει

Κανένα λάθος δεν μπορεί να χαλάσει ένα ποίημα εκτός αν δεν αναγνωρίζεται η λέξη από την ανορθογραφία

Αν κάποιος είναι τέλειος στην ορθογραφία δεν σημαίνει ότι μπορεί και να γράψει ποίηση

Όσο για τiς πολλές χτυπητές λέξεις που αναφέρεις όπως και ο Χρήστος .

ναι, αλλά έτσι είναι η ποίηση δεν χρειάζεται να γράψεις βιβλίο για να πεις αυτό που θες.

Αν δεν μπορεί κάποιος να αποκωδικοποιήσει ένα ποίημα αυτό είναι μια άλλη ιστορία που απασχολεί τον αναγνώστη και όχι τον ποιητή

Αυτό προς το παρόν

Καλό βράδυ όπως και να σε λένε

Edited by iraklisv

Καλησπερα

Ηρακλη δεν εχω καμμια διαθεση να αντιπαρατεθω μαζι σου. Δεν εχω την διαθεση να αντιπαρατεθω με κανεναν γενικως.Ποσταρω στο φορουμ γιατι μου αρεσει πραγματικα και περναω καλα. Δεν ποσταρω για να στενοχωρω τον οποιοδηποτε η τον εαυτο μου. Απο εκει και περα περι ποιησεως, οπως νομιζεις εσυ ξερεις καλυτερα. Δεν θα ξανασχολιασω κειμενο σου. Δεν μου αρεσει που μου απαντας προσωπικα ενω εγω δημοσια. Δεν θελω να ξαναεπαναληφθει. Αν υποθεσουμε πως εχεις κατι να μου πεις μπορεις να το κανεις δημοσια παρακαλω πολυ. Αν και δεν νομιζω πως θα ξανααπαντησω. Επισης αυτο το μηνυμα θα το κοινοποιησω αυτουσιο στο τοπικ του ποιηματος που σχολιασα.

Με εκτιμηση Μαριαντζελλα (αυτο ειναι το ονομα μου)

Μαριαντζελλα δημόσια σου απαντώ απλός σου το έστειλα και σε μήνυμα

Γιατί τόση ευθιξία, δεν σε (κοντράρω) απλός εξηγώ τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τα πράγματα

Ασφαλώς και δεν ενοχλούμαι με τα σχόλιά σου αλλά να υπάρχει και ένας διάλογος αλλιώς δεν έχει νόημα

Και σίγουρα δεν θίγομαι τόσο εύκολα, λέω αυτά που πιστεύω

Αν δεν θέλεις μην μου απαντάς δεν υπάρχει πρόβλημα

Καλό βράδυ

Edited by iraklisv

• 2 weeks later...

Ωραία προσπάθεια και οι δυο τελευταίοι στίχοι μου άρεσαν πολύ!

Να πω ότι τα λάθη σου τραγικά δεν τα λες, αλλά και Σολωμό να διάβαζα(που τρελαίνομαι) αν έβλεπα ορθογραφικά θα μου κάθονταν λιγάκι στο λαιμό.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα πως το αφαρπάζω υπάρχει, να όμως που το έμαθα.

Παρεμπιπτόντως τώρα που είπα για Σολωμό, η οπτασία είναι τυχαία έτσι;

Καλησπέρα Κυριάκο.

Ναι η οπτασία είναι τυχαία, αν κατάλαβα την ερώτηση.

Τώρα για τα ορθογραφικά μου λάθη θα κάνω ότι μπορώ να γίνω καλύτερος

Καλό βράδυ

Το ρομαντικό μοτίβο του τρίπτυχου "ζωή-έρωτας-θάνατος" έχει εξαντλήσει πια τη δυναμική του, ήδη από τις αρχές του 20ου αιώνα. Σαν αεροπλάνο χωρίς καύσιμα, με κινητήρες σβηστούς στη μέση του ουρανού - ούτε πετάει, ούτε πέφτει. Ασφαλώς συγκινεί ακόμη (μια βόλτα στο facebook και στα ποιητικά blog το αποδεικνύει), αλλά η ποιητικότητά του περιορίζεται στην ωραιολογία και στο "σίγουρο" χαρτί του εύκολου συναισθηματισμού.

Η εικαστική προσέγγιση αποτυγχάνει ακριβώς στην προσπάθεια να ζωγραφίσει με λέξεις - όταν το μόνο που χρειάζεται είναι χρώματα και πινέλο (και φαντασία).

Edited by odesseo

Ναι έτσι είναι αλλά όταν γράφει κανείς δύσκολα θα αγνοήσει τον πειρασμό να γράψει κάτι για αυτά.

Ναι έτσι είναι αλλά όταν γράφει κανείς δύσκολα θα αγνοήσει τον πειρασμό να γράψει κάτι για αυτά.

Αυτό που λέτε δεν το πιστεύετε ούτε εσείς ;-)

Πάντως μίλησα για το ρομαντικό μοτίβο του τρίπτυχου, με τα συγκεκριμένα στοιχεία (ωραιολογία, καταιγισμός επιθέτων, κατάχρηση του φεγγαριού, του ήλιου και της θάλασσας) - όχι για το τρίπτυχο καθαυτό.