Jump to content

Πλεονεξίες

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Mors Planch

Είδος: επιστημονική φαντασία

Βία; Όχι γραφική...

Σεξ; Όχι

Αριθμός Λέξεων: 765

Αυτοτελής; Ναι

Σχόλια: Κάτι μικρό σε τρείς πράξεις για να ξεσκουριάζουμε σιγά σιγά...

Οι δύο φίλοι προσπαθούσαν αδίκως να βρουν τραπέζι. Τα νερά λαμπύριζαν κάτω από τις αχτίδες του φεγγαριού, στο βάθος φαίνονταν αχνά το φώτα της Ερυθραίας και οι καφετέριες της λεωφόρου Στεργιάδη κατά μήκος του Κε είχαν το αδιαχώρητό από θαμώνες που αντί για τη θάλασσα ήταν κολλημένοι στις τηλεοράσεις περίμενοντας να αρχίσει στο στάδιο της Λεωφόρου στην Αθήνα το δεύτερο ημίχρονό του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Πανιώνιο και των Απόλλωνα Σμύρνης.

«Στο είπα ότι έπρεπε να έχουμε έρθει πριν την αρχή του αγώνα ή να μέναμε σπίτι. Ο Αρσάκ έχει το καλύτερο Αρμένικό σ’ όλη την Ευαγγελίστρια.» γκρίνιαξε ο Θόδωρος.

«Πάλι καλά που δεν είπες και το καλύτερο Αρμένικο σ’ ολή τη Σμύρνη.» του απάντησε ο Πέτρος ειρωνικά. «Μιλούσα με έναν φίλο στο πανεπιστήμιο για την τελευταία του έρευνα και δεν μπορούσα να τον σταματήσω πριν μου πει όλη τη θεωρία του»

«Τραβάτε με κι ας κλαίω.» κορόιδεψε ο άλλος. «Τέλος πάντων, εδώ δεν έχει τραπέζι μήδε για δείγμα. Ας περπατήσουμε λίγο στην παραλία και ξαναβλέπουμε.» Στην τηλεόραση οι δύο ομάδες είχαν αρχίσει να ξαναμπαίνουν στο γήπεδο.

Πάγωσαν στη θέση τους καθώς η εικόνα από το γήπεδο αντικαταστάθηκε από το σήμα του έκτακτου δελτίου ειδήσεων και αυτή με τη σειρά της από την εικόνα ενός φλεγόμενου πολεμικού πάνω απ’ το οποίο έφερναν κύκλους δύο μαχητικά.

«Σοβαρό ναυτικό επεισόδιο στα ανοιχτά της Κύπρου μεταξύ μονάδων του Ελληνικού και του Τουρκικού πολεμικού ναυτικού όταν Τουρκικά πολεμικά πλοία άνοιξαν πυρ εναντίον της πυραυλάκατου Αρλιώτης κατά τη διάρκεια νηοψίας ταχύπλοου ύποπτου για μεταφορά όπλων προς την τρομοκρατική οργάνωση ΤΜΤ. Το ΓΕΝ ανακοίνωσε την απώλεια της Αρλιώτης καθώς και σοβαρές ζημιές στην κορβέτα Λέων από Ελληνικής πλευρά… » ανέφερε με ένα ξερό τόνο που προσπαθούσε να καλύψει την ένταση της η εκφωνήτρια.

* * *

«Αν δεν είχε πεθάνει από πνευμονία ο Κωνσταντίνος το 1915 δεν θα γίνονταν τέτοια πράγματα.» έλεγε δυο βδομάδες μετά στο σπίτι του Πέτρου ο Θόδωρος. Ανάμεσα τους το μπουκάλι με τη βότκα άδειαζε επικίνδυνα.

«Τι δεν θα γινόταν δηλαδή;»

«Δεν θα ανεχόμασταν τέτοια πράματα από τους Τούρκους, ούτε οι Τούρκοι θα τολμούσαν να τα κάνουν. Αυτό δεν θα γινόταν!»

«Που την είδες την ανοχή;» αντέδρασε βαριεστημένα ο άλλος. «Στο ίδιο το «επεισόδιο» τους βυθίσαμε τρία πλοία. Χώρια που στη συνέχεια ισοπέδωσε η αεροπορία το Κέντρο Διοίκησης του ναυτικού τους στη Μερσίνα.»

«Και σε μερικά χρόνια θα ‘χουμε πάλι τα ίδια και θα συνεχίζεται αυτό το βιολί επ΄άπειρον. Και για να προλάβω την επόμενη ερώτηση σου για το πού κολλάει ο Κωνσταντίνος, ο Βενιζέλος ήταν καλός διπλωμάτης αλλά από στρατιωτικά δεν σκάμπαζε και πολλά. Αν δεν είχε πεθάνει ο Κωνσταντίνος δεν θα σταματούσε στα παράλια όπως ο Βενιζέλος. Θα προχωρούσε στο εσωτερικό και θα τους επέβαλε όλους τους όρους της συνθήκης του Σατιλόν. Σιγά μην κατάφερνε η Τουρκία να ξαναγίνει πρόβλημα μετά. Ακόμα δορυφόρος των Άγγλων θα ήταν. Αλλά να γυρίσουμε τώρα πίσω στο 1915 λίγο δύσκολο.»

«Χμμ…»

«Τι χμμ;»

«Θυμάσαι εκείνο το φίλο μου στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο;»

«Τον πως τον λέν; Αριέλ Μπενσιόν; Ναι γιατί;»

«Δεν θα το πιστέψεις τι έφτιαξε…»

* * *

Το πίστεψε και έτσι τρεις βδομάδες μετά βρισκόταν με τον Αριέλ και τον Πέτρο στο εργαστήριο του Αριέλ. Ο Πέτρος ξεμέθυστος πλέον φαινόταν ανήσυχος. «Δεν ξέρεις τι πας να κάνεις.» του είπε.

«Ξέρω. Και σε πέντε λεπτά θα ξέρεις κι εσύ» του απάντησε εκνευρισμένα ο Θόδωρος. Ο Αριέλ σκυμμένος πάνω από τον υπολογιστή του μουρμούριζε κάτι για την Κοπενχάγη και κάποιον Έβερεττ στα Λαντίνο ενώ έκανε τις τελευταίες ρυθμίσεις στα όργανα του.

Σκοτάδι κι από το εργαστήριο του Αριέλ βρέθηκε σε ένα δωμάτιο στο Τατόι, νύχτα, την άνοιξη του 1915. Είχε μόνο ένα πεντάλεπτο πριν ξαναγυρίσει στο παρόν. Έριξε αναισθητικό στο γιατρό που καθόταν δίπλα στον κοιμισμένο Κωνσταντίνο και τινάχτηκε επάνω έντρομος μόλις τον είδε να εμφανίζεται από το πουθενά, έκανε στον Κωνσταντίνο την ένεση με τις αντιβιώσεις και το σκοτάδι τον ξανατύλιξε.

Βρέθηκε σε ένα κλειστό γυμναστήριο αντί για το εργαστήριο. «Μικρό το κακό.» σκέφτηκε. Μετά πρόσεξε το Ege Üniversitesi και την Τούρκική σημαία στον τοίχο του γυμναστήριου…

* * *

Ο Μεχμέτ και ο Εμίν κάθονταν σε ένα παγκάκι στο Κονάκ Μεϊντάνι της Σμύρνης κοιτώντας τον πύργο του ρολογιού. Ο Μεχμέτ διάβαζε στην εφημερίδα του για κάποιο τρελό Έλληνα εθνικιστή που είχε βρεθεί στο πανεπιστήμιο Αιγαίου.

«Τι πρόβλημα έχουν επιτέλους αυτοί οι Έλληνες;» γκρίνιαξέ. Κανονικά θα έπρεπε να αισθάνονται τυχεροί και που έχουν κρατήσει τη Σελανίκ και τη Δυτική Θράκη.

Ο Εμίν δεν είπε τίποτα. «Πάλι τα ίδια» σκέφτηκε μέσα του.

«Α και να μπορούσαμε να γυρίσουμε πίσω στο χρόνο…» Συνέχισε ο Μεχμέτ απτόητος.

Ο Εμίν τον κοίταξε ξαφνικά. «Το φίλο μου τον Αριέλ στο Ege Üniversitesi τον θυμάσαι;»

«Ναι»

«Λοιπόν δεν μπορείς να φανταστείς τι έφτιαξε…»

Γρήγορο, έξυπνο και απολαυστικό, ό,τι πρέπει για το μέγεθός του. Πολύ μου αρέσουν ιστορίες με χρονικά παράδοξα.

Έξυπνο! Μου πήρε λίγη ώρα να το καταλάβω, γιατί δεν ξέρω ιστορία, τουλάχιστον εκείνης της εποχής. Θα πρόσθετα στο είδος εναλλακτική ιστορία.

Έξυπνο! Μου πήρε λίγη ώρα να το καταλάβω, γιατί δεν ξέρω ιστορία, τουλάχιστον εκείνης της εποχής. Θα πρόσθετα στο είδος εναλλακτική ιστορία.

Ευχαριστώ. Πριν ο Θόδωρος ξεκινήσει το ταξίδι του ζεί σε μια εναλλακτική ιστορία. Από όπου καταλήγει στο δικό μας κόσμο... ή σε κάποιον πολύ παρόμοιο εν πάσει περιπτώσει. :chinese:

• 4 months later...

Χμμμμμ... γνωριμο μοτίβο.... υπερβολικά γνώριμο θα έλεγα αγαπητέ (πρέπει να θυμηθώ να ανεβάσω και το δικό μου :devil2:). Πάντως πολύ καλές περιγραφές και προσομοίωση της ελληνικής πραγματικότητας. Επίσης βρήκα πολύ ενδιαφέρον το τέλος που σε αντίθεση με το δικό μου που σχεδόν όλα βαίνουν κατ' ευχήν, εδώ όλα πάνε στραβά. Άλλη μια απόδειξη της ανηκανότητας του Κωνσταντίνου:tease:. Ακόμα καλύτερο βρίσκω το αναπόφευκτο της κατάστασης και του φαύλου κύκλου μιας και ως Τούρκοι πλέον επιχειρούν το ίδιο ακριβώς σχέδιο η τουλάχιστον έτσι φαίνεται το οποίο πιθανώς να έχει μια αντίστροφη κατάληξη και πάλι από την αρχή. :book:

Το χρονικό παράδοξο στην ιστορία και το τέλος της είναι κοντά στα προσωπικά μου γούστα, έκανε την ανάγνωση παρα πολύ ευχάριστη! Όπως όλοι είπαν πριν από μενα, θα συμφωνήσω και εγώ ότι είναι πολύ έξυπνο και απολαυστικό. ;-)