Mors Planch Posted February 10, 2011 Author Share Posted February 10, 2011 Χμ. Περίεργο. ΕΦ περισσότερο μου φάνηκε. Καλύτερα να αποφάσιζες ποιο είδος θα γράψεις και να μην ανακάτευες στοιχεία εφ, φάντασυ και τρόμου. Ως προς τη γλώσσα, εμφανώς έρχεσαι από έναν πλανήτη όπου δεν έχουν ανακαλυφθεί τα κόμματα. Όχι τα πολιτικά κόμματα, τα σημεία στίξης. Επίσης σε κάποια σημεία έχεις ξεχάσει άρθρα και διάφορες μικρές λεξούλες που θα έκαναν την ανάγνωση λίγο πιο εύκολη. Τίποτα σπουδαίο, δηλαδή. Το ύφος μοιάζει με επιστημονικό άρθρο με την πρώτη ματιά, αλλά αν το σκεφτεί κανείς καλύτερα είναι απλώς ένας μονόλογος του χαρακτήρα. Δε φτάνει όμως για μια ολοκληρωμένη ιστορία. Το χαρακτήρα τον έχουμε, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες για τα υπόλοιπα: πού γίνονται όλα αυτά, ποιοι κρατάνε αυτό το πλάσμα αιχμάλωτο και γιατί, η δική τους οπτική γωνία ποια είναι, τι σόι άνθρωπος είναι αυτός που μπαίνει για να ελευθερώσει την αιχμάλωτη κλπ. Φαντάζομαι υπονοείς ότι την κρατάνε αιχμάλωτη επειδή είναι επικίνδυνη και όχι για άλλο λόγο, μια που στο τέλος στρέφεται και εναντίον του ελευθερωτή της, αλλά αυτή είναι μόνο μία από πολλές ερμηνείες που θα μπορούσαν να γίνουν. Μην το αφήνεις τόσο φλου, δώσε περισσότερα στοιχεία, γιατί αλλιώς ο κάθε αναγνώστης μπορεί να υποθέσει/να καταλάβει ό,τι θέλει εκείνος, το οποίο δε θα έχει καμία σχέση με το τι εννοούσες εσύ. Γενικά καλογραμμένο, αλλά αποσπασματικό. Ανακάτεψα φάντασυ; Που; Που; Να πάω να τα βγάλω αν το ξαναγράψω. Για στοιχεία ΕΦ το είπαμε και στα γενικά σχόλια. Ποιοί την κρατούν αιχμάλωτη; Σέκτα, κρατική υπηρεσία, μάγοι, άιρεση, θρησκευτικό τάγμα... έχει σημασία; Κάποιος από όλους αυτούς των οποίων τα ξόρκια έτυχε να λειτουργούν σωστα κι ας μην καταλάβαιναν τι έκαναν στα αλήθεια. Είναι επικίνδυνη η φίλη μας; Προφανώς και μπορεί να είναι. Είναι αυτός ο μόνος λόγος που την κρατούν αιχμάλωτη; Όπως λέει και η ίδια η φύση της αποτελεί όπλο. Τρώει τον ελευθερωτή της; Αυτό το άφησα ηθελημένα ανοικτό να αποφασίσει ότι θέλει ο αναγνώσης. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mors Planch Posted February 10, 2011 Author Share Posted February 10, 2011 Πραγματικά, νόμιζα πως μιλούσες για έναν υπολογιστή. Μέχρι και την γκόμενα με το φουστάνι την είχα για ταπετσαρία (sic). Φανταζόμουν την σκηνή που θ' ανακάλυπτε το internet και θα τα έκανε όλα άνω κάτω με τις ατέλειωτες πληροφορίες και δε συμμαζεύεται. Αλλά μετά μου το έκανες γης μαδιάμ, έχασε η μάνα το παιδί, η πληροφορία τον πληροφοριοβόρο κι εγώ τον μπούσουλα. Στα μουλωχτά διάβασα και τα σχόλια των υπολοίπως, μπας κι είχαν καταλάβει τι παίζει κι ήταν το φυσικό μου ξανθό που μου 'ριξε το IQ στο μονοψήφιο. Στα θετικά: Ο τίτλος, προφανώς, ο οποίος τα σπάει. Η ιδέα (θέλω να πιστεύω :Ρ). Το πρώτο πρόσωπο που βλέπω με χαρά να λειτουργεί στις ιστορίες τρόμου. Η πείνα που, αν και ακατανόητη, είναι αισθητή Στα αρνητικά: Κοίτα, διήγημα τρόμου δεν το λες. Επίσης δεν το λες κατανοητό. Δέχομαι ότι μπορεί να είναι γεμάτο συμβολισμούς, αλλά του λείπει το λίγο πιο έντονο hint που θα κάνει τον αναγνώστη ν' αναφωνήσει, εκεί στην τελευταία γραμμή, "πωωωωωωωωω, τι έγραψε, ρε, το παλικάρι!" Θα ήθελα, όταν με το καλό τελειώσει ο διαγωνισμός, να καταλάβω τι έπαιξε. Γιατί υποψιάζομαι ότι, αν καταλάβω, θα μ' αρέσει πολύ. Το ιντερνέτ... μπορεί και να το ανακαλύψει σε επόμενο επεισόδιο. Τι παίζει σε πολύ γενικές γραμμές; Μαγεία δεν υπάρχει, Υπερφυσικά και τέρατα δεν υπάρχουν. Αυτό που υπάρχει είναι ότι ισχύει το ανθρωπικό παράδειγμα, το πολυσύμπαν της σύγχρονής κοσμολογίας συν το κομμάτι ότι πληροφορία και ενέργεια είναι μεταξύ τους συνδεδεμένα και το σύμπαν σε τελική ανάλυση πληροφορία. Η σε μετάφραση οι παρατηρητές ορίζουν την πραγματικότητα και με το σωστό αλγόριθμο/ συνδυασμό παρατηρητών/ τοπολογία/ κτλ μπορείς και να την ορίσεις οπως θές και η μαγεία, οταν δούλευε δεν ήταν παρά κάποιος που έπεφτε πάνω σε κάποιο σωστό συνδυασμό. Ενώ αφού η πληροφορία έχει από μόνη της υπόσταση... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts